Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj.

Mám tu návrh pro případného zdejšího programátora. Chtěl bych prográmek, který by fungoval na principu ladičky. Snímal by pomocí mikrofonu rychlost tikání hodinek a zobrazoval by kmity za hodinu - tzn. pomohl by při seřizování přesnosti hodinek. Kdyby hodinky "kulhaly", bylo by dobré to rázy v počítači zprůměrovat. Bohužel nejsem programátor, ale nemyslím si, že by takovýto program byl složitý na programování.

Děkuji

P.S.: Už se mi nechce hodinu počítat, kolik to vlastně má kmitů za sekundu :-D.

Odesláno
Ahoj.

Mám tu návrh pro případného zdejšího programátora. Chtěl bych prográmek, který by fungoval na principu ladičky. Snímal by pomocí mikrofonu rychlost tikání hodinek a zobrazoval by kmity za hodinu - tzn. pomohl by při seřizování přesnosti hodinek. Kdyby hodinky "kulhaly", bylo by dobré to rázy v počítači zprůměrovat. Bohužel nejsem programátor, ale nemyslím si, že by takovýto program byl složitý na programování.

Děkuji

P.S.: Už se mi nechce hodinu počítat, kolik to vlastně má kmitů za sekundu :-D.

Právě si vynalezl vibrograf. Bastly na PC existují. Prográmky jsou, se správně citlivejma mikrofónama a časovým normálem je to horší.

Viz zde:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=664

Odesláno (upraveno)

Ty vlastně navrhuješ takový domácí vibrograf, to by mohlo jít. Ale v podstatě ti stačí dobrej kondenzátorovej mikrák a nějakej software ala pro-tools, nuendo, cubase..ty změří čas na milisekundy a s kalkulačkou by to mělo fachat. Ovšem myslim že pro praktický seřízení je ta přesnost pořád malá..

Btw na www.chronoshop.cz se prodávají profi vibrografy

edit: nejspíš by stačil elektretovej mikrofon s přísavkou, co se používal na nahrávání hovorů u starejch telefonů, ale mixpult nebo jinej předzesilovač mít musíš, rovnou do poče nepoleze nic

edit2: hlavně, abys dosáhl nějaký přesnosti, musíš si nahrát řekněme třicet vteřin? To neni problém udělat naprosto přesně. Jenže pak musíš spočítat těch třeba (30x5) 150 nebo víc "kliků" na monitoru, což je dost rizikový ;) Nehledě na to, že zvukovka, mikrofon a pultík (o softu ani nemluvim) stojej asi jako profi vibrograf. Ale pokud ti běží domácí studio tak to za pokus určitě stojí!

Upraveno uživatelem Helex
Odesláno

Není třeba vynalézat, co již vynalezeno bylo. Soft není třeba programovat, existuje prográmek BIBURO. Poskytuje prý stejný výstup jako vibrograf.

Osobně jsem jej před nedávnem použil. Sedl jsem si cca v 21:00 k počítadlu. Vygooglil jsem si program, nainstaloval, vytočil zvukovku "co tomu fabrika dal", připojil sluchátka s mikrofonem, vzal do ruky hodinky (kapesní), přitiskl jsem na mikrofon.... a šoupal mikroregulací a zjišťoval, co to dělá :-) Vím, že to technicky nebylo nejčistší, ale byl jsem prostě nedočkavý. Spát jsem šel cca ve 3 ráno :)

V každém případě doporučuji kolegou dknespl výše uvedené vlákno. Je tam vše podstatné.

Odesláno

Škoda ze podobnou aplikaci nedělají na iPhone. Existuje několik programu na něj, které měří frekvenci a mikrofon je dostatece citlivý i bez predzesilovace. Bohužel cca 4Hz měřit neumí ani jeden.

Odesláno (upraveno)

Děkuji všem a moc se omlouvám, že tu takhle zapráskávám fórum. Já ten předchozí topic nenašel.

Já vím, že k tomu slouží vibrograf, ale to by mě stálo docela slušný obnos. Pro někoho, kdo se v tom šťourá jen tak je to zbytečnost.

DĚKUJI VÁM!!!

Nahrávací zařízení mám hodně slušné - jsem zvyklý se nahrávat na klavír (tolik k mému avataru...).

Upraveno uživatelem Dr.Gaga

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...