Klíště Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Chci originál, ne kopie, ramone, a za svoje peníze chci to nejlepší. E L T O N . A on Vám snad někdo místo "originálu" nutí "parexo fejk"? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Tady se musím zastat Cigiho. Přečetl sis vůbec co píšeš? Něco je objektivně špatně (díly Parexo jsou fakt hnusný, byl jsem tam, viděl, osahal) a Ty PŘEDPOKLÁDÁŠ, že budou odstraněny. Takovouto přihlouplou argumentaci přeci nemůžeš myslet vážně ......Přečti si ještě jednou, co jsem napsal... Sklíčko je myslím téměř totožné s původním, luneta je blíž originálu než ta z Eltonu, korunka je asi tak stejně Tvými slovy "hnusná" jako ta Eltoňácká, "hnusnost" ruček, pokud tam nějakou vidíš, musí být zcela srovnatelná "hnusností" těch z Eltonu. A to jsou ty díly co budou spotřebitelé spotřebních hodinek kupovat nejvíce. Že budou nedostatky odstraněny, řekl prodejce, a zatím nevím proč bych mu neměl věřit, protože dal díly na trh před měsícem. A tak proto to předpokládám. A to pouzdro z Eltonu má oproti původnímu úplně jiný tvar, jestli sis nevšiml, dole je zcela plochý například. A za tu základní cenu je ještě matný. Tak asi originál nevypadal, že? A když si ho necháš leštit tak asi (nevím) Elton s cenou ještě trošku přitvrdí (předpokládám). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 (upraveno) Víš, ramone, zamyslel ses někdy nad tím, že to elton dělá jinak schválně ? A zamyslel ses, proč ? Ale jinak dík za jiný úhel pohledu, i když myslím, že už mě tím někdo tady pobavil. Jasný, kupte si fejk, protože je podobnější původnímu pouzdru, než originál :D To s přihlouplou argumentací už bych teďko bez váhání použil. Takže ty bys nejraději mosazné pochromované ? proti gustu žádný dišputát. Upraveno 4. května 2010 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Víš, ramone, zamyslel ses někdy nad tím, že to elton dělá jinak schválně ? A zamyslel ses, proč ? Ale jinak dík za jiný úhel pohledu, i když myslím, že už mě tím někdo tady pobavil. Jasný, kupte si fejk, protože je podobnější původnímu pouzdru, než originál :D To s přihlouplou argumentací už bych teďko bez váhání použil.Už tě začínám chápat, chceš originál, který vypadá (schválně) úplně jinak než originál Tak tou argumentací jsi mě fakt dostal. A že už Ti nevadí ani fejkovnej ciferník... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 (upraveno) Raději klidně ocelový pouzdro, ale aby vypadalo jako pouzdro Prim Sport, a ne jako něco jiného. Sklíčko bych taky skousl třeba safírový, ale asi bych neskousl, kdyby místo vypouklého bylo (třeba záměrně) ploché. Upraveno 4. května 2010 uživatelem ramon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Už tě začínám chápat, chceš originál, který vypadá (schválně) úplně jinak než originál Tak tou argumentací jsi mě fakt dostal. A že už Ti nevadí ani fejkovnej ciferník... Přesně tak, až na ten ciferník doslova, jedině tak to může být originál. Nevím sice, o jakém teď píšeš fejkovaném ciferníku, ale obecně odlišit nové a původní pouzdro - to je myslím jasný princip a poctivý přístup, pravda, na aukru poněkud nevděčný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Raději klidně ocelový pouzdro, ale aby vypadalo jako pouzdro Prim Sport, a ne jako něco jiného. To je přístup v rozporu s mým stanoviskem, a tvoje volba, respektuji a chápu, ale přiznej si, že je to fejk, ne reprodukce, náhradní díl, nebo co to tady všechno vymysleli. Pak tomu rozumím , každopádně je jasný, jak ti na tom záleží a snad to přiměje rubuse k pochopení naší planety . Nejde o peníze, ale o něco víc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 A on Vám snad někdo místo "originálu" nutí "parexo fejk"? Dobrá otázka. Přečti si ještě jednou, co jsem napsal... Sklíčko je myslím téměř totožné s původním, luneta je blíž originálu než ta z Eltonu, korunka je asi tak stejně Tvými slovy "hnusná" jako ta Eltoňácká, "hnusnost" ruček, pokud tam nějakou vidíš, musí být zcela srovnatelná "hnusností" těch z Eltonu. A to jsou ty díly co budou spotřebitelé spotřebních hodinek kupovat nejvíce. Že budou nedostatky odstraněny, řekl prodejce, a zatím nevím proč bych mu neměl věřit, protože dal díly na trh před měsícem. A tak proto to předpokládám. A to pouzdro z Eltonu má oproti původnímu úplně jiný tvar, jestli sis nevšiml, dole je zcela plochý například. A za tu základní cenu je ještě matný. Tak asi originál nevypadal, že? A když si ho necháš leštit tak asi (nevím) Elton s cenou ještě trošku přitvrdí (předpokládám). Elton leštění nejdříve odmítal, poté změnil a odhadl cenu tuším na 1500 (jen za tento úkon). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Přečti si ještě jednou, co jsem napsal... No, píšeš tohle: Problémy co se vyskytly, byly v první várce, byly reklamovány a předpokládám, že budou odstraněny....... bla bla Tak si předpokládej dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 To je přístup v rozporu s mým stanoviskem, a tvoje volba, respektuji a chápu, ale přiznej si, že je to fejk, ne reprodukce, náhradní díl, nebo co to tady všechno vymysleli. Pak tomu rozumím , každopádně je jasný, jak ti na tom záleží a snad to přiměje rubuse k pochopení naší planety . Nejde o peníze, ale o něco víc.Jde o to, že když jednou to pouzdro vyměníš za nerez, hodinky provždy ztratí sběratelskou hodnotu. To nové pouzdro většina lidí kteří tyto hodinky nosí(kromě těch tady na foru) bere jako díl do spotřební věci pro každodenní použití, tak jako blatník na VW Golf. Prostě je nezajímá to něco víc, o co Tobě moc jde. A pro sběratele má cenu stejně taky pramalou. Smysl by mělo (pro mě) hodinky někam posílat a draze platit, kdybych prahl po originálu, jedině kdyby původní výrobce vzal původní (totožné) pouzdro a jiné díly ze starých zásob, nebo ze současné výroby, pokud je model dosud produkován (jak se to dělá u jiných firem) a hodinky se nelišily od původních ničím a zůstala zachována i jejich hodnota. Toto se však v Eltonu neděje. A když někdo hodinky do Eltonu pošle (z těchto lidí) a půjde mu o to, aby byly hodinky zrenovovány co nejlépe, asi bude velmi rozčarován, když se mu vrátí něco evidentně odlišného (než měl a čekal že se mu vrátí za ty prachy). Prostě to sběratelskou hodnotu nemá, a ještě se to liší. Prostě to vidí jako náhradní díl, nepovedenej, drahej, a je blbý to zdůvodňovat že je to kvůli pár šmelinářům na Aukru. A neříkej, že se nedá poznat nerezové pouzdro od pochromovaného bez toho, aby se muselo záměrně pitvořit. Třeba jen že ty hodinky jinak váží. To je moje zdůvodnění, proč by se měly hodinky po renovaci podobat originálu. Tvůj pohled na renovaci je jiný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 (upraveno) No, píšeš tohle: Problémy co se vyskytly, byly v první várce, byly reklamovány a předpokládám, že budou odstraněny....... bla bla Tak si předpokládej dál.Já jen předpokládám, ale hlavně že Ty všechno víš, to bych taky chtěl. Jen jestli Ty nejsi zakuklenej Hněvsa tady... Upraveno 4. května 2010 uživatelem ramon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 No, píšeš tohle: Problémy co se vyskytly, byly v první várce, byly reklamovány a předpokládám, že budou odstraněny....... bla bla Tak si předpokládej dál. Pokud byly ty dily spatne/vadne a reklamuji se, jak je mozne, ze se prodavaji a nejsou z prodeje stazeny? Zacinaji se tu dit divne standardy ale to taky pouze predpokladam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 (upraveno) Pokud byly ty dily spatne/vadne a reklamuji se, jak je mozne, ze se prodavaji a nejsou z prodeje stazeny? Zacinaji se tu dit divne standardy ale to taky pouze predpokladam Můžeš doprodat pokud na nedostatek předem upozorníš. Třeba korunku jako nevodotěsnou... Upraveno 4. května 2010 uživatelem ramon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Já jen předpokládám, ale hlavně že Ty všechno víš, to bych taky chtěl. Jen jestli Ty nejsi zakuklenej Hněvsa tady... Ramone, původně jsem s Tebou chtěl vést diskuzi na téma chyby ve Tvé argumentaci (argument předpokladem). Vzhledem k úrovni Tvého způsobu komunikace soudím, že je to zcela zbytečné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Ramone, původně jsem s Tebou chtěl vést diskuzi na téma chyby ve Tvé argumentaci (argument předpokladem). Vzhledem k úrovni Tvého způsobu komunikace soudím, že je to zcela zbytečné.Když předem víš jak bude vypadat další zásilka, a všechno, je zbytečné se s Tebou o něčem dohadovat . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 (upraveno) Jde o to, že když jednou to pouzdro vyměníš za nerez, hodinky provždy ztratí sběratelskou hodnotu. To nové pouzdro většina lidí kteří tyto hodinky nosí(kromě těch tady na foru) bere jako díl do spotřební věci pro každodenní použití, tak jako blatník na VW Golf. Prostě je nezajímá to něco víc, o co Tobě moc jde. A pro sběratele má cenu stejně taky pramalou. Smysl by mělo (pro mě) hodinky někam posílat a draze platit, kdybych prahl po originálu, jedině kdyby původní výrobce vzal původní (totožné) pouzdro a jiné díly ze starých zásob, nebo ze současné výroby, pokud je model dosud produkován (jak se to dělá u jiných firem) a hodinky se nelišily od původních ničím a zůstala zachována i jejich hodnota. Toto se však v Eltonu neděje. A když někdo hodinky do Eltonu pošle (z těchto lidí) a půjde mu o to, aby byly hodinky zrenovovány co nejlépe, asi bude velmi rozčarován, když se mu vrátí něco evidentně odlišného (než měl a čekal že se mu vrátí za ty prachy). Prostě to sběratelskou hodnotu nemá, a ještě se to liší. Prostě to vidí jako náhradní díl, nepovedenej, drahej, a je blbý to zdůvodňovat že je to kvůli pár šmelinářům na Aukru. A neříkej, že se nedá poznat nerezové pouzdro od pochromovaného bez toho, aby se muselo záměrně pitvořit. Třeba jen že ty hodinky jinak váží. To je moje zdůvodnění, proč by se měly hodinky po renovaci podobat originálu. Tvůj pohled na renovaci je jiný. 1. "Sběratelskou" hodnotu má pouze původní pouzdro. Nové pochromované by bylo stejně netrvanlivé a navíc i sběratelsky bezcenné, navíc opravdu by smíchalo hrušky s jablky. Ta původní pouzdra už asi došla, proto mají tu sběratelskou hodnotu nerozumím tvé argumentaci, jak to dělají jinde. 2. Tady na foru se bavíme hlavně o spotřebních hodinkách , ty různé rolex, omega, panerai, primky, všechny jsou průmyslově vyráběné zboží pro denní nošení. Přesto důsledně rozlišujeme fejky a originály, proč k sakru by to u primek mělo být jinak, kdo všechno si tu osvojuje nárok být prim? 3. Když pošleš hodinky do eltonu, pošlou ti přesnou specifikaci, co ti můžou dodat a za kolik, a kdy - můžeš se rozhodnout, pakliže chceš restaurování, abys neztratil sběratelskou hodnotu, udělají to tak, jak si řekneš. Docent tady přesně spočítal, o kolik zaplatíš za fejk z parexa míň oproti kompletní renovaci v eltonu - je to těch cca 1500,- - to je to "draze zaplatíš" ? Mnoho rozčarovaných z renovace v eltonu z důvodu jiného tvaru pouzra jsem tu nezaznamenal - zaznamenal jsem jednoho rozčarovaného, a to právem, protože strojek nebyl řádně připevněn k pouzdru a pak řadu z důvodu nedodržení termínu - ty máš takovou zkušenost s eltonem ? nebo s jinou firmou ? A renovace z parexo dílů sběratelskou cenu má? to snad ne. Já vnímám renovované sportky 2 z eltonu jako svým způsobem originální faceliftovaný model, model posunutý trochu dál, a proto to rozlišení tvarem vítám, kromě toho, že se mnoha lidem dost líbí nerušená lapidární křivka z boku pouzdra. Ramone, ten, kdo argumentuje vlastní prožitou zkušeností je Bert, proti té zkušenosti tvůj argument předpokladem opravdu neobstojí, lituji, budeš se s tou hořkou pilulkou nucen vyrovnat, prosím, někde jinde, než tady. Upraveno 4. května 2010 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 Můžeš doprodat pokud na nedostatek předem upozorníš. Třeba korunku jako nevodotěsnou... :helpsmilie: EDIT: To je renovace v pravem slova smyslu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 (upraveno) Pro upřesnění, nějak se tu ztrácejí informace, v současnosti nabízí Parexo tyto díly na PS2 (mimo jiné): - sklíčka - těsnění - plastové lunety - pouzdra - pouzdra na automat - armovací kroužky - vnitřní kroužky - prachotěsné korunky - ty byly vyrobené už před několika lety a na PS2 se objevují, aniž by to někdo komentoval. Za poslední roky jedny z mála, které se daly na PS2 sehnat místo původních ojetých, nakonec ani nerezové z Eltonu se k tomu nehodily. I kdyby šly koupit. Reklamovány jsou: - ciferníky fluorescenční - ručičky fluorescenční - vodotěsné korunky Upraveno 4. května 2010 uživatelem Biges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 :helpsmilie: EDIT: To je renovace v pravem slova smyslu Je to blbý, ale doprodat to může, nebo vyhodit. Ale Ty koupit nemusíš. Já bych taky raději počkal na ty další, vodotěsné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rubus32 Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2010 (upraveno) rubusi, na naší planetě se nebavíme o tom, co kdo nosí, to je jeho věc. Na naší planetě se bavíme o tom, že někdo klame ty, co hodinky jako časomíru nosí, jedno za jakou cenu, už jasný ? Tohle už je fakt vrchol. Mám agresivní pot (nejenom) a mosazný pouzdro mi barví ruku dozelena. Sporty se mi líběj jako retro hodinky, jejich cena je v tom jak vypadaj, ne v použitých materiálech, mám k nim nostalgický vztah a chci je občas nosit. Stará pouzdra jako náhradní díl už nejsou k mání. Takže když mi hodinář nabídne výměnu pouzdra za nové nerezové za litr a nebo ještě spíš jeho pochromování za kilo, tak je to z jeho strany klamání a podvod? Já bych bez jeho pomoci ty hodinky přece už nemohl dál nosit. A díly z Eltonu, který vypadaj jinak, stojí několikanásobek a ještě abych čekal? Ne to opravdu nechci, děkuju. To si za ty prachy koupím radši nějaký pěkný low-end hodinky tady v místní inzerci. Edit: jo a mimochodem, víš co je problém v diskusi? Že něco napíšeš, a pak to otočíš naruby, jak se ti to zrovna hodí. Například: TY jsi tady psal o tom, kdo co nosí (horník versus kolotočář). Tak i pro rubuse 32, aby to neviděl jako demagogii: nevidím rozdíl ve fejku hodinek za 200,- 500,- 5.000,- 50.000,- ... - fejk je fejk, lžeš, i když si vezmeš tričko adibas za bůra. Dokonce ani nevidím rozdíl v tom, jestli pán v šachtě nosí fejk sport II a pán u kolotoče třeba fejk rolexů. Jestli ty vidíš rozdíl, fakt si ho užij. Upraveno 4. května 2010 uživatelem rubus32 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se