jirka404 Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Díky za zevrubnou informaci, nicméně jsem z ní nějak nevyrozuměl, proč ELTON začal používat nové logo zrovna počátkem 70. let min. století (mám dvoje PRIMky z r. 73, jedny mají staré logo a jedny už nové). Původní majitel loga byla Chronotechna. Potom se nějakým vládním nařízením rozhodlo, že toto logo bude používat i Tesla. Nějaký čas je používaly obě firmy současně a dalším nařízením bylo rozhodnuto, že jediným uživatelem bude nadále jen Tesla. Proč to tak bylo nevím, ale za komárů při centrálním plánovaní se děly horší zvěrstva. Konec konců bylo všechno NAŠE. Co se dělo s logem v divokých porevolučních dobách mě není známo.
spiderer Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 mischa - je jedno kolik jich vyrobili, tvuj pozadavek byl tvuj pozadavek (oznacit jej muzes jakkoliv - at uz fejk, renovace nebo original) a ten zbytek? Pokud to nekomu prodavaji jako "Omega cifernik" jedna se o podvod, pokud jako renovaci a zakaznik vi, ze kupuje bastl tak OK, ale porad tam zustane ta pachut toho, ze zakaznik dostava neco ne uplne koser..
Karlos Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Tohle vlákno musí být pro nadšené přívržence "renovací" v Eltonu dost hořká káva. Ale to je prostě realita, žádné pomluvy, nebo lži zde nepadly. To jen tady na fóru vznikla kolem těchto renovací jakási svatozář a všichni se tváří, že jde o úžasné zhodnocení hodinek. Spíš by se místo renovace hodilo slovo modernizace. Ale protože slušnost říká nekazit jiným radost, tak se za své příspěvky omlouvám. Na druhou stranu - co člověk, to jiný názor a nemusí se líbit všechno všem. Důležité je, aby majitel měl z hodinek dobrý pocit.
jirka404 Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Tohle vlákno musí být pro nadšené přívržence "renovací" v Eltonu dost hořká káva. Ale to je prostě realita, žádné pomluvy, nebo lži zde nepadly. To jen tady na fóru vznikla kolem těchto renovací jakási svatozář a všichni se tváří, že jde o úžasné zhodnocení hodinek. Spíš by se místo renovace hodilo slovo modernizace. Ale protože slušnost říká nekazit jiným radost, tak se za své příspěvky omlouvám. Na druhou stranu - co člověk, to jiný názor a nemusí se líbit všechno všem. Důležité je, aby majitel měl z hodinek dobrý pocit. Tak pod tohle bych se podepsal také.
Karlos Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 To jsem nerekl, nebo o tom nevim Ale je rozdil prodavat ciferniky oznacene logem nejakeho vyrobce kdyz je vyrobil nekdo jiny a nechat si udelat cifernik na zakazku v ramci renovace, alespon si to myslim.. pro me jsou spatne varianty obe, jelikoz ani jedna neprinese originalitu hodinek, ale pouze bastl, byt se sebelepsim umyslem.. Nebo je fejkovej cifernik z Dayton ferovou nahrazkou origo cifru? Vzdyt uz by potom bylo jedno kdo to kde vyrabi a nebo celou tuhle diskuzi nejak nechapu (i to je mozny) No právě. Protože se nedá už ani jednoznačně určit co je a co není originál. Dnes se hodně zboží, nebo součástek (platí to po celém světě) vyrábí u externích dodavatelů. Pro mě ani "renovace" u Eltonu není férovka a nevidím žádný velký rozdíl mezi Eltonem a Parexem. To jen jsme si už zvykli, že Elton s tím přišel první.
mischa Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 (upraveno) mischa - je jedno kolik jich vyrobili, tvuj pozadavek byl tvuj pozadavek (oznacit jej muzes jakkoliv - at uz fejk, renovace nebo original) a ten zbytek? Pokud to nekomu prodavaji jako "Omega cifernik" jedna se o podvod, pokud jako renovaci a zakaznik vi, ze kupuje bastl tak OK, ale porad tam zustane ta pachut toho, ze zakaznik dostava neco ne uplne koser.. Myslím, že dost popíráš úspěšný prodej tisíců kvalitních hodinek, které si lidi nekupují, protože je to bastl, nebo podvod, ale proto, že dostanou perfektně zrestaurované hodinky třeba od Brequeta, které by jinak byly po dvěstě letech v nepoužitelném stavu, nebo Rolády ze třicátých let, po kterých by v původním stavu pes neštěkl, nebo cokoli, na co již původní díly, třeba jako na Primky, nejsou. Uvědom si, že jestliže firma, nebo hodinář vyrobí součástku ve stejné kvalitě, jako je originál, měli bychom ty schopnosti obdivovat, nikoli zatracovat. Kolik super hodinek by díky takovému zásahu nefungovalo, nebo nevypadalo tak, aby se na ně dalo koukat. Podle toho, jak se zákazníci o renovované hodinky na ebay bijou se mi nezdá, že by očekávali jakoukoli pachuť. Spíše očekávají dokonalost a kvalitu a té se jí povětšinou dostává. Rád bych viděl reakce, kdyby ty cifry na Prim sport II udělala bez ohledu na cenu nějaká skutečně renomovaná firma. Je více trapný vnitřní pocit, že mám fejk, nebo vědomí, že ten cifr je o 350% kvalitnější, než standardní cifr Prim a jeho kvalita je srovnatelná třeba s IWC? Měl bych v tomto případě nějaké podřadnější Primky a nebo něco, co se podařilo výrazně, i když díky kvalitě neautenticky, vylepšit? Upraveno 10. dubna 2010 uživatelem mischa
Flavamatic Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Já už říkal, že končím, ale tohle je opravdu sranda. Hlavně po přečtení zkušeností lidí tady na fóru s renovacemi v Eltonu. Dnes se o tom zmínil i Docent tečka, citát (vytrženo z kontextu): viz renovace s ruzne upatlanymi ruckami, prilis volnymi lunetami nebo prachem, kere vznikly navic v tech dlouhych terminech Každý má jinou zkušenost. Já osobně s hodinkami mimo pár škrábanečku na dýnku nemám žádný problém a mám z nich upřímnou radost. Renovace v mém případě proběhla naprosto ku mé spokojenosti. Každý má jiný názor na který má právo a já mu ho rozmlouvat nebudu. Sám jsem zde v jednom příspěvku poukazoval na dlouhé čekací lhůty. To je jediný malý kaz na celé věci. Nechci pracovníky Eltonu obhajovat a je pravda, že vady na hodinkách ostatních členů jsou jejich šlendrián, ale člověk je tvor omylný a občas prostě chybu udělá. Jen jim tam asi nefunguje výstupní kontrola.
Adam99 Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Každý má jinou zkušenost. Já osobně s hodinkami mimo pár škrábanečku na dýnku nemám žádný problém a mám z nich upřímnou radost. Renovace v mém případě proběhla naprosto ku mé spokojenosti. Každý má jiný názor na který má právo a já mu ho rozmlouvat nebudu. Sám jsem zde v jednom příspěvku poukazoval na dlouhé čekací lhůty. To je jediný malý kaz na celé věci. Nechci pracovníky Eltonu obhajovat a je pravda, že vady na hodinkách ostatních členů jsou jejich šlendrián, ale člověk je tvor omylný a občas prostě chybu udělá. Jen jim tam asi nefunguje výstupní kontrola. Jen mě zarazilo, že tu kvalitně odvedenou práci zde dáváš jako holý fakt, pokud to byl jen Tvůj názor, je to samozřejmě v pořádku.
Karlos Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Rád bych viděl reakce, kdyby ty cifry na Prim sport II udělala bez ohledu na cenu nějaká skutečně renomovaná firma... A co kdyby, zase čistě hypoteticky, Parexo zajistilo výrobu ciferníků bez chyby a stalo se jejich (neveřejným) dodavatelem pro Elton? Nikdo z vás/z nás by to nepoznal a všichni by se tu rozplývali nad tím, jak ty renovované primky s novým ciferníkem krásně vypadají a jak je ta možnost renovace dobrá věc Subjektivní pocit tedy evidentně vychází ze získaných informací. Nebo opačně - co člověk neví, to mu nevadí
spiderer Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Myslím, že dost popíráš úspěšný prodej tisíců kvalitních hodinek, které si lidi nekupují, protože je to bastl, nebo podvod, ale proto, že dostanou perfektně zrestaurované hodinky třeba od Brequeta, které by jinak byly po dvěstě letech v nepoužitelném stavu, nebo Rolády ze třicátých let, po kterých by v původním stavu pes neštěkl, nebo cokoli, na co již původní díly, třeba jako na Primky, nejsou. Uvědom si, že jestliže firma, nebo hodinář vyrobí součástku ve stejné kvalitě, jako je originál, měli bychom ty schopnosti obdivovat, nikoli zatracovat. Kolik super hodinek by díky takovému zásahu nefungovalo, nebo nevypadalo tak, aby se na ně dalo koukat. Podle toho, jak se zákazníci o renovované hodinky na ebay bijou se mi nezdá, že by očekávali jakoukoli pachuť. Spíše očekávají dokonalost a kvalitu a té se jí povětšinou dostává. Rád bych viděl reakce, kdyby ty cifry na Prim sport II udělala bez ohledu na cenu nějaká skutečně renomovaná firma. Je více trapný vnitřní pocit, že mám fejk, nebo vědomí, že ten cifr je o 350% kvalitnější, než standardní cifr Prim a jeho kvalita je srovnatelná třeba s IWC? Měl bych v tomto případě nějaké podřadnější Primky a nebo něco, co se podařilo výrazně, i když díky kvalitě neautenticky, vylepšit? Prave, ze nepopiram.. mam pochopeni pro tvoji variantu a verim, ze je spousta lidi, pro ktere je to zajimave reseni, ja se mezi ne nepocitam a vidim to jinak.. Pokud to vztahnu na tvuj priklad ktery jsi uvedl se starymi hodinkami, tak pro to abych mel klid v dusi a citil, ze mam "original" bych podstoupil cestu jako spousta lidi zde na foru se svymi Heuery = poslat je do materske fabriky a nechat je "zdokonalit tzv in-da-haus" V tu chvili ty hodinky budou porad Heuery a ne Hujer + par dalsich aftermarket dilu.. Lidi, kteri jsou schopni udelat veci o kterych pises, si cenim, ale neznamena to, ze bych si nechal u mechana udelat cifernik na vintazni IWC.. Je mi jasne, ze renovovane vintazni hodinky splni mnohem vice hledisko prakticnosti nez zasle vintazni kousky, ale je na kazdem aby si srovnal co pro nej ma cenu a co uz ne.. Jeste k cifru o 350% kvalitnejsimu - radsi budu mit 100% cifr IWC nez 350% cifr z neznama s napisem IWC - vzdy
spiderer Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 A co kdyby, zase čistě hypoteticky, Parexo zajistilo výrobu ciferníků bez chyby a stalo se jejich (neveřejným) dodavatelem pro Elton? Nikdo z vás/z nás by to nepoznal a všichni by se tu rozplývali nad tím, jak ty renovované primky s novým ciferníkem krásně vypadají a jak je ta možnost renovace dobrá věc Subjektivní pocit tedy evidentně vychází ze získaných informací. Nebo opačně - co člověk neví, to mu nevadí To prislovi bych rekl celkem plati a to nejen u hodinek, co oci nevidi, to srdce neboli.. O to vetsi zklamani muze byt, kdyz nekdo zije v domneni ze ma 100% puvodni model hodinek a nekdy se dozvi, ze tomu tak neni..to je potom smutny.
dknespl Odesláno 10. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 (upraveno) poslat je do materske fabriky a nechat je "zdokonalit tzv in-da-haus" V tu chvili ty hodinky budou porad Heuery a ne Hujer + par dalsich aftermarket dilu.. Nevím jak TH, ale řada těch firem je pošle nějakému borci, co to pro ně to restaurování dělá, třeba Danafi, pokud nekecají http://www.watchdialrestoration.com/clients.htm :-) Edit: Nebo třeba Cador Upraveno 10. dubna 2010 uživatelem dknespl
mischa Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Prave, ze nepopiram.. mam pochopeni pro tvoji variantu a verim, ze je spousta lidi, pro ktere je to zajimave reseni, ja se mezi ne nepocitam a vidim to jinak.. Pokud to vztahnu na tvuj priklad ktery jsi uvedl se starymi hodinkami, tak pro to abych mel klid v dusi a citil, ze mam "original" bych podstoupil cestu jako spousta lidi zde na foru se svymi Heuery = poslat je do materske fabriky a nechat je "zdokonalit tzv in-da-haus" V tu chvili ty hodinky budou porad Heuery a ne Hujer + par dalsich aftermarket dilu.. Lidi, kteri jsou schopni udelat veci o kterych pises, si cenim, ale neznamena to, ze bych si nechal u mechana udelat cifernik na vintazni IWC.. Je mi jasne, ze renovovane vintazni hodinky splni mnohem vice hledisko prakticnosti nez zasle vintazni kousky, ale je na kazdem aby si srovnal co pro nej ma cenu a co uz ne.. Jeste k cifru o 350% kvalitnejsimu - radsi budu mit 100% cifr IWC nez 350% cifr z neznama s napisem IWC - vzdy Respektuji Tvůj názor, každý má jiné preference. Ale u Primek, není to jedno? Pragmaticky vzato, je to všechno jen šrot, i když ho mám tak moc rád....
spiderer Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2010 Respektuji Tvůj názor, každý má jiné preference. Ale u Primek, není to jedno? Pragmaticky vzato, je to všechno jen šrot, i když ho mám tak moc rád.... S tim uz se da souhlasit
docent_tecka Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2010 Tak konečně asi nastane díky tomu ing.Hněvsovi pořádný rozpad cen sportovních Primek a já budu moci začít nakupovat původní kousky k nošení za reálné ceny a různí polští kšeftaři se všemi podvodníky z Aukra rozprodávající svoje nekonečné sbírky z bazarů a burz ztratí ten punc jedinečnosti. Jsou to ti,co zde nejvíc nadávají na Parexo: docent tečka,Tolja a ti další co skočili Helikarovi na tu jeho hru na exklusivitu Primu a narvali do renovací těžké peníze. Pánové vzpamatujte se,todle vždy byli obyčené hodinky pro pracující dělníky a horníky! Ale dobře Vám tak. ahoj "novacku" (jakkoli si myslim, ze zde na foru pusobis uz dele, ale nemas ty koule napsat svuj nazor pod svym puvodnim nickem) - asi te zklamu, ale mam presne opacny pocit - ceny puvodnich (chromovanych) sportek se mozna i zvysi a ja budu konecne bohaty . prodej renovovanych sportu2 jsem na aukru zaznamenal snad ve 4 pripadech za posledni 2 roky a moc velka mela se o ne nestrhla. Jinak s panem helikarem jsem nebyl nikdy v kontaktu a renovovane mam jen jedny igeny v cene do 10 tis - jestli to jsou tezke penize, netusim.
pykof Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2010 (upraveno) Pánové, a čo vy na takýto inzerát na aukre : Predám PS II z predParexovej éry ! ( Ja zatiaľ zberám pre potešenie a namám žiadne renovované, len originál nálezové ) Upraveno 11. dubna 2010 uživatelem pykof
Biges Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2010 (upraveno) Pánové, a čo vy na takýto inzerát na aukre : Predám PS II z predParexovej éry ! Vzhledem k ceně pouzder z Parexa bych se toho nebál. Nicméně třeba cena ručiček, to už je jiná... A když se to vezme tak nějak nezaujatě, tak tady vznikla docela komická situace: Za originál všichni automaticky považují nepůvodní firmu, která přitom vůbec nevlastní značku Prim a která se zabývá druhovýrobou materiálově i tvarově dost odlišných dílů. Značku Prim legálně vlastní úplně jiná firma, kterou ale všichni považují za napodobeninu a dál je tu nezávislý dodavatel, který nabízí některé původní, originální díly, které ale všichni považují za nepřijatelné kopie Trefně řečeno A to říkám jako člověk, který si poslal na renovaci do Eltonu troje Prim Sport. Omlouvám se za neznalost, Primky nesbírám tak nevím. Jen mám jeden dotaz abych měl jasno. Když teď půjdu a nechám si u Eltonu zrenovovat Sport 2 a oni mi vyrobí ciferník s tím logem co je na přiloženém obrázku (tzn. né s logem Prim manufacture 1949), tak je to v pořádku? Ony ty stroje v ELTONu původní nejsou podle tohoto článku jsou pouzdra opracovávána na CNC soustruzích TORNADO a DOOSAN Dobrá poznámka. Upraveno 11. dubna 2010 uživatelem Biges
Biges Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2010 (upraveno) Tak konečně asi nastane díky tomu ing.Hněvsovi pořádný rozpad cen sportovních Primek a já budu moci začít nakupovat původní kousky k nošení za reálné ceny a různí polští kšeftaři se všemi podvodníky z Aukra rozprodávající svoje nekonečné sbírky z bazarů a burz ztratí ten punc jedinečnosti. Jsou to ti,co zde nejvíc nadávají na Parexo: docent tečka,Tolja a ti další co skočili Helikarovi na tu jeho hru na exklusivitu Primu a narvali do renovací těžké peníze. Pánové vzpamatujte se,todle vždy byli obyčené hodinky pro pracující dělníky a horníky! Ale dobře Vám tak. Jo, jo, už když jsem se o Hněvsových snahách o výrobu dílů dozvěděl, tak jsem si říkal, jak asi začnou panikařit různý sysliči dílů a začnou se hlasitě ozývat a křičet, že je to všechno jen hnusná kopie... Sám mám několik originálních Prim Sport 2 i jiných Primek, často je i běžně nosím, ale zřejmě nejčastěji nosím druhovýrobu z Eltonu, tím myslím nerez Prim Sport 2 s novým ciferníkem i ručkama. Jo a vítej na fóru Díky za zevrubnou informaci, nicméně jsem z ní nějak nevyrozuměl, proč ELTON začal používat nové logo zrovna počátkem 70. let min. století (mám dvoje PRIMky z r. 73, jedny mají staré logo a jedny už nové). A nebyla to prostě také snaha změnit logo na něco "modernějšího"? Tohle vlákno musí být pro nadšené přívržence "renovací" v Eltonu dost hořká káva. Ale to je prostě realita, žádné pomluvy, nebo lži zde nepadly. To jen tady na fóru vznikla kolem těchto renovací jakási svatozář a všichni se tváří, že jde o úžasné zhodnocení hodinek. Spíš by se místo renovace hodilo slovo modernizace. Ale protože slušnost říká nekazit jiným radost, tak se za své příspěvky omlouvám. Na druhou stranu - co člověk, to jiný názor a nemusí se líbit všechno všem. Důležité je, aby majitel měl z hodinek dobrý pocit. Mně se novodobé 'renovace' v Eltonu líbí a také je využívám, ale vnímám je prostě jako novou výrobu inspirovanou původní produkcí. Už se těším, až uvidím ta Parexo-pouzdra, třeba nakonec budou díky leštění více podobná těm původním. Upraveno 11. dubna 2010 uživatelem Biges
Návštěvník Prim maniak Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2010 ahoj "novacku" (jakkoli si myslim, ze zde na foru pusobis uz dele, ale nemas ty koule napsat svuj nazor pod svym puvodnim nickem) - asi te zklamu, ale mam presne opacny pocit - ceny puvodnich (chromovanych) sportek se mozna i zvysi a ja budu konecne bohaty . prodej renovovanych sportu2 jsem na aukru zaznamenal snad ve 4 pripadech za posledni 2 roky a moc velka mela se o ne nestrhla. Jinak s panem helikarem jsem nebyl nikdy v kontaktu a renovovane mam jen jedny igeny v cene do 10 tis - jestli to jsou tezke penize, netusim. Zdravím docente, do včerejška to bylo pouze jako nepřihlášený dlouholetý čtenář,takže mám trochu o tom tady přehled. A koule nemám doopravdy. Ale Vás lze ještě bez problému považovat za sběratele Prim,na rozdíl od jiných. Jak to bude s vývojem cen ukáže až blízká budoucnost,je možné,že ty původní originály půjdou spíš cenově nahoru a Vaše úvaha se ukáže jako správná. Ale na tom s tím chytrým patriotským marketingem pana Helikara si stojím. Sporty jsou pro dělníky (jako já,tak múj pravopis není dokonalý) horníky,obyčejné lidi z vesnice a na běžné nošení by to nerez z Parexa mohlo stačit bohatě. Lidi se neradi vzdávají věcí,co jim roky krásně sloužili!
skalis Odesláno 11. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2010 Sporty jsou pro dělníky (jako já,tak múj pravopis není dokonalý) horníky,obyčejné lidi z vesnice Cim si narokujete urcovat cilovou skupinu nakupujici primacke sporty? Ano, hodne obycejnych lidi je nosi (viz druha cast me odpovedi). Ale pak jsou tu sberatele, kteri chteji autenticitu a jejichz cast uznava kontinuitu Eltonu jako pokracovatele puvodniho vyrobce hodinek Prim. Vetsina diskuse se odehrava nad ciselniky a odpor k cinskym fejkum je zcela opravneny. Predstavte si, ze zacnou vyrabet cifry na letecke sporty, ktere nejsou exkluzivni rozhodnutim vedeni soucasneho Eltonu, ale proste tim, ze se jich dochovalo pomerne malo. Kdyz se pak tyto dostanou na hodinkovy trh, tak to rozhodne nebude nic prijemneho. a na běžné nošení by to nerez z Parexa mohlo stačit bohatě. Lidi se neradi vzdávají věcí,co jim roky krásně sloužili! V tomhle mate pravdu. Pro obycejne lidi, kteri jsou na sve sporty zvykli (viz vyse), to bude urcite dobra alternativa. Nikoliv vsak pro sberatele. A tito obycejni uzivatele by urcite neprotestovali, kdyby Parexo dodavalo na sporty svoje aftermarket ciselniky, ktere by nenesly signovani Prim (byl by treba bez potisku). Protoze zrovna tem je po nejakem napisu uplny prd.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se