Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

V poslední době mi vrtá hlavou jedna otázka. Běžný člověk z ulice, který si chce za cca 50 tisíc koupit v ČR nějaké pěkné snadno rozpoznatelné nesportovní hodinky.

Zvolí spíše základní quartzový model od Omegy, nebo běžné hodinky MontBlanc (které se prodávají na více místech než OMEGY)?

Odesláno

Myslím si, že výsledek je předem jasný. Zejména při zadání, že se má jednat o "běžného" člověka z ulice - ten ani neví, že MontBlanc jsou hodinky...

Odesláno

OK, a co člověk, který už pero má? Montblanc ročně prodá 200 000 kusů hodinek, většina z nich jsou automaty. Proč si je lidi koupí? Aby měli doplňek k peru, nebo proto, aby měli něco velmi snadno identifikovatelného?

Odesláno

Myslim, že když si někde najdeš pořadí dle "machrindexu", bude to nejspíš korespondovat s odpovědí na dotaz, co si člověk hodinek neznalý koupí...

Odesláno (upraveno)

Jasně. Zatrhl jsem to, bo mám ankety rád. I ty zbytečný. :D

''Běžný'' člověk si možná vybaví nejvyšší horu Evropy. Ten ''bězný'' co je ochotný dát padesát litrů za hoď ky asi bude vědět, že jsou to kvalitní péra

(a spoustu srágorek k tomu). Ale o hodinkách krom postižených asi vědí jen ''neběžní''.

Upraveno uživatelem honza71
Odesláno
  honza71 napsal:
Jasně. Zatrhl jsem to, bo mám ankety rád. I ty zbytečný. :D

''Běžný'' člověk si možná vybaví nejvyšší horu Evropy. Ten ''bězný'' co je ochotný dát padesát litrů za hoď ky asi bude vědět, že jsou to kvalitní péra

(a spoustu srágorek k tomu). Ale o hodinkách krom postižených asi vědí jen ''neběžní''.

a kdo si pak koupí 200 000 hodinek za rok? Metrosexuálové?

Odesláno (upraveno)
  safi napsal:
a kdo si pak koupí 200 000 hodinek za rok? Metrosexuálové?

No přece Ti co o nich píšeš ve svém druhém příspěvku. Tedy Ti, co si je koupí poté, co už vlastní pero. Ale Ti určitě nejsou ''běžní''.

Ale třeba se pletu. ;)

BTW nemyslím si, že ti co provozují sex v metru, budou nějak extra zatížený na MONTBLANC. :sad01_anim:

Upraveno uživatelem honza71
Odesláno
  honza71 napsal:
No přece Ti co o nich píšeš ve svém druhém příspěvku. Tedy Ti, co si je koupí poté, co už vlastní pero. Ale Ti určitě nejsou ''běžní''.

Ale třeba se pletu. ;)

BTW nemyslím si, že ti co provozují sex v metru, budou nějak extra zatížený na MONTBLANC. :sad01_anim:

já vím :thumbsup_anim:

Odesláno
  Skalamander napsal:
Značka MontBlanc je úplně stejně známá jako Omega a u "člověka z ulice" IMHO evokuje větší luxus.

No to nevím - Omega má určitou tradici a je určitě v povědomí mnohem víc.

Odesláno
  Skalamander napsal:
Značka MontBlanc je úplně stejně známá jako Omega a u "člověka z ulice" IMHO evokuje větší luxus.

Také si s tím dovolím nesouhlasit. Omega bude známá a má "zvuk" díky své propagaci, historii a povědomí o kvalitě mnohem více, než MontBlanc, který jsem, přiznávám se, ani skoro nezaznamenal a to tu na fóru jsem pravidelně, jen asi ve špatných sekcích :)

Odesláno
  Skalamander napsal:

Možná na ulici v Basileji... ;)

Odesláno

V kolika nákupních centrech se prodává OMEGA? - Pokud pominu Arkády Pankrác (Dušák), tak nikde. Kde koupí člověk s rozpočtem 50 000 hodinky? Půjde k Dušákovi nebo do Carollina? Anebo se vypraví do prodejny klenotů v obchodním centru a koupí MontBlanc?

Odesláno

Člověk, co má 50k na hodinky a je z ulice (původní zadání), tj. neznalý, a bude chtít "snadno rozeznatelné hodinky", tak si koupí Longines nebo něco podobného, co je v podvědomí nechronomagorů zapsáno jako kvalitní hodinářská značka, a ještě mu zbude na večeři... ;)

A pokud má utratit 50k mezi těma dvouma značkama, tak si pořád myslím, že vezme Omegy - protože si řekně, že "nějaký noname MontBlanc", o kterých nikdy neslyšel a co v práci stejně nikdo nepozná (a mají být snadno rozeznatelné...), si může koupit jen blázen. Takže člen tohoto fóra :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...