tombed Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 a co kdyby si Spajdy sám sobě dal na týden ban? ne vážně, když mě vlákno nezajímá, nelezu do něj a mám klid na duši ne?
Dantechno Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Snow napsal: to Dantechno - já jsem se alespoň nestyděl na rozdíl od jiných, kteří také zaškrtli vadí napsat svůj názor. Tvuj nazor samozrejme respektuju ale tentokrat mam jiny.
carpaccio Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Za mne samozrejme nevadi. A to z nasledujiciho duvodu: Na Chronomagu jsem uz prodal i koupil radu veci s hodinkami nesouvisejicich. U koupi slo zkratka o prilezitost, kterou jsem vyhodnotil jako zajimavou. U prodeju to bylo neco uplne jineho. Kdykoli jsem tu prodaval telefon (a ze jsem tu prodal, tusim, tri), nabizel jsem ho tu za cenu vyrazne pod cenou, za kterou by sel na Aukro. Proc? Protoze vim, ze mistni osazenstvo neni slozeno (nebo jsem na tuto cast alespon zatim nemel to stesti narazit) z prudicu, kterym vecera manzelka vynada, co ze to zase za posledni tisicovku v penezence koupili za klump, a nasledne volaji, ze si vlastne neuvedomili, ze cerna barva je tak temna a ze by vlastne potrebovali obchod stornovat... Nejsou tu lide, kteri mne budou dva dny prudit otazkami, jak ze se nastavuje to ci ono (jo, kdybych to tak alespon vedel...), nebo frajeri, co budou tri dny overovat, jestli nahodou neni ten novy a zapeceteny telefon kradeny a nebudou trvat na skladani akreditivu u banky a notare, abychom nasledne mohli transakci uskutecnit. A to nehovorim o tom, ze pri predani si clovek vzdycky prohledne nejake pekne hodinky. Zkratka - s chronomagory se obchoduje dobre a vzdy jsem to uprednostnil pred nutnosti vystavovat zbozi na Aukru a potom se, nedej boze, trmacet na postu. I kdyz to znamenalo "ztratu" nejake te zlatky, nikdy jsem toho nezalitoval. Dalsi faktor je, ze rada lidi tu ma podobne zajmy (nechci spekulovat nad duvody, ale spolecne jmenovatele tu bez diskuse nalezt lze), takze se burza az na drobne odchylky vicemene drzi ustalenych tematickych okruhu, ktere jsou - soude podle zajmu kupujicich - stale zadane. Protoze netusim, cemu nebo komu a hlavne proc vadi prodej "nehodinkoveho zbozi", nejsem ani s to nalezt negativni stranky prodeje v sekci Ostatni. Za mne tedy jednoznacne - jen houst a vetsi kapky!
sect Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Tak jsem zaškrtl NEVADÍ 1) proto, že mi to fakt nevadí, 2) proto, že tady jsem zatím krátce, aby mi něco vadilo, 3) proto, že jsem si mohl napsat další příspěvek do té 5tistovky pro veteš - až bude platit .
Arthur N. Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 nevadí, na jiné fórum nechodím - to bych nestíhal:), zde nelezu do vláken, které mě nezajímají nebo mi nic neříkají
Návštěvník Tada Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Nic ve zlem, ale jdeme na to proste ze spatneho konce... Polozme si otazku: kolem ceho tu v ramci prodeje vznikaji nejvetsi tahanice (MM, parnis...) - kolem prodeje hodinek. Logickym krokem se tedy jevi zakaz prodeje hodinek - kdyz tu chceme klid
skalis Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Hlasoval jsem nevadi. Dost se mezi sebou zname a mistni sekac (Vymenim a ostatni) je fajn z duvodu, ze mam duveru od zdejsiho osazenstva nakupovat bez obavy z toho, ze me nekdo vosere. Je to proste takova gentlemansa vetesarna .
little_w Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Snow napsal: V anketě je devětkrát vadí, ale nezaznamenal jsem člena, který by se tak vyslovil. Já jsem vadí zaškrtl a přiznám se, že nové móresy sleduji s velkou nelibostí . Domnívám se, že je chronomag v první řadě fórum o hodinkách a ne bazar. Prodeje a nákupy hodinek jsou ok, ale ostatní sem nepatří. cau Snowe. nebylo tezke se domyslet, jak se vyjadris ale vzpomen, kdyz jsem minuly tyden vznesl ve filmovem vlakne prani vlastnit Solaris, ktery je ted v prodeji, zcela kamaradsky, dobrovolne a nezistne jsi se nabidl, koupil dvd, poslal mi ho do Anglie a odmitl sis vzit penize. tim chci rict, ze Tvuj nazor chapu a beru, ale kdyz se na to podivas optikou nazoru, ze je to tady takova "vetsi rodina", jak nekdo rekl (se vsemi chybami a nedokonalostmi, podotykam), tak se v praxi moc nelisi Tvuj nazor od toho zde vyjadreneho, vetsinoveho. je to proste takove rozsireni pusobnosti, no.
David Neckar Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Zjistil jsem, ze krome hodinek se vetsina zdejsiho osazenstva shoduje i hodne dalsich konciccich. Proc teda nevyuzit fora, na ktere chodime vsichni k tomu, abychom ziskali veci, ktere vlastne vubec nepotrebujeme a dokud jsme nevedeli, ze jsou na prodej, tak nam vubec nechybi, ale najednou je proste potrebujeme
Návštěvník Kamil Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 tombed napsal: a co kdyby si Spajdy sám sobě dal na týden ban? Můžu mu ho dát já? tombed napsal: ne vážně, když mě vlákno nezajímá, nelezu do něj a mám klid na duši ne?Máš recht, taky moc nelezu do úchyláren typu Casio nebo OP.
Traveller Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Rozhodně nevadí - ani na srazu Chronomagu se přece nekecá furt jen o hodinkách. Navíc zde má kupující (jak již bylo řečeno) větší jistotu, že nebude podveden. Podle mě to "utužuje kolektiv"
emte Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Snow napsal: V anketě je devětkrát vadí, ale nezaznamenal jsem člena, který by se tak vyslovil. Já jsem vadí zaškrtl a přiznám se, že nové móresy sleduji s velkou nelibostí . Domnívám se, že je chronomag v první řadě fórum o hodinkách a ne bazar. Prodeje a nákupy hodinek jsou ok, ale ostatní sem nepatří. Ja som dalsie vadi, ale nezdovodnoval som to, lebo nemam potrebu nikoho presviedcat. Mam pocit, ze sa pomaly objavuju aj zvlastne motivovane predaje a vypredaje cohokolvek spenazitelneho. Nevadilo mi, ked sa niekto stahoval a ponukol veci, ktore by inak vyhodil. Ale vsimol som si aj inzeraty od ludi, ktorych aktivitu som inak na fore nezaregistroval. Zdvihnutie minimalneho poctu prispevkov pre nehodinkove transakcie by som privital. A tiez by predavajuci mohli pri hromadnych predajoch davat vsetko do jedneho vlakna.
vraby Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 O co tu jde? všechno zakázat-hodinkami to začalo můžeme pokračovat dál.
Diamondking Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Jasně že neva...čééék může koupit zajímavé věci
Helex Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Přijde mi to celkem v mezích. Nedávno se objevilo něco jiného než hodinky v sekci prodej, to tam dle mého nemělo co dělat, ale "vyměním a ostatní" je naopak fajn. Stejně mám pocit že většina členů tu nějakou věc prodává i jinde v obecné inzerci plus tady s pocitem "co kdyby se to hodilo někomu z fóra". Chronomag je trošku komunita, to se mi naopak líbí.
spiderer Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Me to nevadi, jak jinak A proc? - Obchoduje se tu veskrze mezi znamymi ci rozumnymi lidmi - Obchody byvaji seriozni, rychle a jednoduche - Je to administrativne jednoduche - atd Jsem pro zavedeni sekce "Vetes" a klidne zprisneni pravidel co se vstupu do ni tyce (nakup/prodej), 500 je mozna zbytecne moc, ale treba 150-200 prispevku by to byt asi mohlo, bohuzel nejde (alespon co vim) udelat kombinace x-prispevku a registrace urcitou dobu.. Me forum ted pomohlo se zbavit x ruznorodych veci a za to ze mi to usetri cas s hledanim kde to inzerovat, komu to prodavat a doufat jak to dopadne tak mi to prijde prima.. Mam tady za ty tri roky napsano celkem dost prispevku (veskrze debilnich..), uz jsem tu nakoupil a prodal spoustu hodinek a par jinych veci a prijde mi, ze to sem patri.. Jsme tu klub gentlemanu ne pouze striktni milovnici hodinek a o tom to je.. Jinak pokud nekoho muj vetesni prodej pobouril, tak se omlouvam, ale hodil jsem to vsechno najednou at s tim neotravuju nekolik dni.. diky za pochopeni
Návštěvník Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Mně to teda taky nevadí... Jen bych prosil o hrozbu Spidererovi třeba useknutím malíčku či něčeho jiného když sem nepřestane dávat tu svoji veteš. Jeho veteš se plíživě stává mojí veteší a začínám mít strach, že doma uvidím kufry přede dveřmi.
tyfo Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Tak mne to nevadi a 500 mi take nevadi bo je uz mam ale 500 je zbytecne moc 150 -200 je OK a vlastne je mi to jedno jestli je to 500 nebo nula ja se stejne rozhoduji podle cloveka jak na mne pusobi a ne podle poctu prispevku.
spiderer Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 tyfo napsal: Tak mne to nevadi a 500 mi take nevadi bo je uz mam ale 500 je zbytecne moc 150 -200 je OK a vlastne je mi to jedno jestli je to 500 nebo nula ja se stejne rozhoduji podle cloveka jak na mne pusobi a ne podle poctu prispevku. Ano s tim souhlasim, jmeno prodavajiciho je pro me tim co rozhodne jestli si inzeratu vsimnu nebo je mi uplne volny..
Kalifx Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2010 Absolutně nevadí, proč by mělo? Jak neustále opakuju - pokud se u někoho objeví pocit, že se fórum odklání od podstaty (hodinek) tak jedinou cestou je vyvážit toto zvýšenou potencí při tvorbě všelikých témat hodinkových. Ale vážně... Řekl bych, že je tu dost moderátorů a regulačně-represivních prostředků na udržení pořádku. Když bude někdo šmelit ve velkým, tak mu ty prodeje prostě zařízněte a je to... Jinak spiderera omluvte... vždycky po několika měsících zjistí, že jeho bohatá kolekce krajkového spodního prádle je najednou pasé a pak mu nezbývá než prodat část vybavení domácnosti, protože nákup nové sezónní řady je velmi nákladná záležitost. Obzvlášť když kupuje prádlo pouze v limitovaných edicích, které se jen hemží bizarní odstínovou škálou jako je třeba "Damiánová šeď", "Odvážný hrachor" nebo "Vilný Taras". Ale příště mu prosím dejte najevo, ať si svou patologickou potřebu po krajkách řeší nějakou vhodnou medikamentózní formou...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se