watch Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 chlapi, nevěšte hlavu, jak píšu, foťáci jsou zblblí, kinofilmová i digi zrcadlovka jsou absolutně boží kvalita. Nejvíce stejně záleží na tom, s čím se vám líp a pohodlněji pracuje - to rozhoduje, protože VS je drsnou pravdu. Čím víc já fotím, zjišťuju například, že pro mě osobně největší roli hraje hledáček! Takže profi zrcadlovka se 100% hledáčkem a vyšším zorným bodem (snad se to tak česky řekne) eftrojka za bůra je to, co hledám!! Díky, vynázce digifoťáku!! Dik za uklidnujici slova. Mas pravdu. Hlavne ze nam tikaji hodinky a tluce (nebo tika??) srdce. :D
watch Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 Ach jo, uz je to tady, Digitalni Leica M8. Co si mam o tom myslet?
Kocour Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 Vidíš to, kocoure, a já jsem nedávno viděl na paladixu srovnání digi canonu a kinofilmové leicy a canon dostal neuvěřitelně nafrak. Píšu neuvěřitelně, protože mě to šoklo! Cigi, hledal jsem ten clanek na paladixu ale nenasel. Pod jakou rubrikou ten clanek najdu? O jaky Canon se jednalo? Když budu srovnávat výkonnost zoomového objektivu Canon a Summiluxu nebo Summicronu s pevnou ohniskovou vzdáleností, tak zoom samozřejmě dostane na frak vždycky. Zoomový objektiv je vždycky kompromis mezi kvalitou a flexibilitou. Ten článek jsem četl a autor toho srovnání měl názor jasný předem - ani vzdáleně se nesnažil dělat test nestranně. Na webu jsou ale k vidění jiné testy, které jsou více technické a více objektivní. Z nich takřka vždy vychází digitální technika lepší pro ISO větší nebo rovno 200. A platí to dokonce nejen pro rozlišení, ale i pro dynamický rozsah.
31682 Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 Teda pánové, obdivuji váš přehled co se fota týče, hluboká poklona! Ale proč někdy nepřihodíte pár kvalitních fotografií sem do fóra, abychom se mohli pokochat i my ostatní? Věřím, že bychom se toho od vás dokázali spoustu naučit, tedy pokud budete ochotni se podělit o své umění. Nenechávejte si to doma v šuplíku! Tak šup šup a už sem perte fotky hodinek. Je celkem jedno, které nafotíte, hlavně nás neumětelům vysvětlete jak na ISO, clonu atd. Dávejte to ať už z klasiky nebo digi, to je jedno, rádi se kouknem na každé dobré dílo. Předem dík! Kdo budete první?
VS Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 Chronomag mi ve středu poslal hodinky, tak jestli dneska přijdou, určitě vyfotím
mechano Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 Teda pánové, obdivuji váš přehled co se fota týče, hluboká poklona! Ale proč někdy nepřihodíte pár kvalitních fotografií sem do fóra, abychom se mohli pokochat i my ostatní? Věřím, že bychom se toho od vás dokázali spoustu naučit, tedy pokud budete ochotni se podělit o své umění. Nenechávejte si to doma v šuplíku! Tak šup šup a už sem perte fotky hodinek. Je celkem jedno, které nafotíte, hlavně nás neumětelům vysvětlete jak na ISO, clonu atd. Dávejte to ať už z klasiky nebo digi, to je jedno, rádi se kouknem na každé dobré dílo. Předem dík! Kdo budete první? No mě se zdá že ty super fotky sem ani nejde pro nějáká rozměrová omezení umístit. A to mě přivádí k tomu , že bych potřeboval nějakého opravdu trpělivého učitele , který by mě ( v češtině) naučil jak vkládat obrázky na chronomag. (když čtu BBCode nebo img nebo tag , mám z to vosypky , o obrýzcích ani nemluvě) Taktéž hranatá závorka je pro mě nezvladatelná překážka. A ten upload slot - hanba mluvit.
VS Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 Napíšu příspěvek bez obrázku a odešlu. Pak kliknu u toho příspěvku na Editovat a už mám možnost vkládat fotku. Dole se objeví rámeček Ukázat 0 Upoload Slots. Číslo změním na 1 a objeví se okýnko procházet. Na disku nalistuju obrázkový soubor a stisknu Poslat. Ale proč to nejde hned při vkládání příspěvku netuším. Asi je to vlastnost a ne chyba. Nebo soudruzi z NDR něco zanedbali nebo jsem něco přehlédnul
Návštěvník Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 Ale proč to nejde hned při vkládání příspěvku netuším. Asi je to vlastnost a ne chyba. Nebo soudruzi z NDR něco zanedbali nebo jsem něco přehlédnul
Ondraj Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 Když se hned nepíše příspěvek a dá "zaslat odpověď", tak tam ta možnost přidat obrázky je a není to přeci složité.
Ondraj Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 2 Mechano Pokud máš na PC Windows a MS Office, mohl bys tam mít jednoduchý program M. Fhoto Editor. (většinou ale není instalován automaticky, pokud nemáš vlastní instalaci a od verze 2003 už ani není) Tam změníš velikost jednoduše: obrázek-upravit velikost, omezení je 1000 pix, stačí opravit větší rozměr. Pozor ! Udělej si z fotky nejdříve kopii a tu pak zmenši. Pokud bys ji hned uložil, ztratíš tím kvalitnější originál. Samozřejmě i jiných způsobů je mnoho. Myslím že je škoda, že právě fotky od tebe tu chybí.
VS Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 Když se hned nepíše příspěvek a dá "zaslat odpověď", tak tam ta možnost přidat obrázky je a není to přeci složité. Není to složité, je to druhá možnost
Kocour Odesláno 29. září 2006 Nahlásit Odesláno 29. září 2006 Teda pánové, obdivuji váš přehled co se fota týče, hluboká poklona! Ale proč někdy nepřihodíte pár kvalitních fotografií sem do fóra, abychom se mohli pokochat i my ostatní? Věřím, že bychom se toho od vás dokázali spoustu naučit, tedy pokud budete ochotni se podělit o své umění. Nenechávejte si to doma v šuplíku! Tak šup šup a už sem perte fotky hodinek. Je celkem jedno, které nafotíte, hlavně nás neumětelům vysvětlete jak na ISO, clonu atd. Dávejte to ať už z klasiky nebo digi, to je jedno, rádi se kouknem na každé dobré dílo. Předem dík! Kdo budete první? To je problém. Strašně nerad fotím hodinky, protože na to nemám vybavení. Pokud má být fotka hodinek kvalitní, chce to světelný stan a reflektory s velmi rozptýleným světlem. Mně se prostě zatím nechtělo vrážet do takového vybavení peníze jenom kvůli focení těch několika hodinek, které mám. A nekvalitní fotky prostě nerad ukazuju. Dobré fotky hodinek se dají dělat i v amatérských podmínkách, ale já jsem prostě líný pouštět se do takovéhoto kutilství: http://www.network54.com/Forum/169624/mess...++Since+several
Cyber Odesláno 30. září 2006 Nahlásit Odesláno 30. září 2006 Ach jo, uz je to tady, Digitalni Leica M8. Co si mam o tom myslet? Hodně peněz, kvalitní tělo, bytelná konstrukce, průměrný čip Panasonic, rychlá ztráta hodnoty, možné problémy se servisem, k focení hodinek nepoužitelné.
Cyber Odesláno 30. září 2006 Nahlásit Odesláno 30. září 2006 Teda pánové, obdivuji váš přehled co se fota týče, hluboká poklona! Ale proč někdy nepřihodíte pár kvalitních fotografií sem do fóra, abychom se mohli pokochat i my ostatní? Věřím, že bychom se toho od vás dokázali spoustu naučit, tedy pokud budete ochotni se podělit o své umění. Nenechávejte si to doma v šuplíku! Tak šup šup a už sem perte fotky hodinek. Je celkem jedno, které nafotíte, hlavně nás neumětelům vysvětlete jak na ISO, clonu atd. Dávejte to ať už z klasiky nebo digi, to je jedno, rádi se kouknem na každé dobré dílo. Předem dík! Kdo budete první? To je problém. Strašně nerad fotím hodinky, protože na to nemám vybavení. Pokud má být fotka hodinek kvalitní, chce to světelný stan a reflektory s velmi rozptýleným světlem. Mně se prostě zatím nechtělo vrážet do takového vybavení peníze jenom kvůli focení těch několika hodinek, které mám. A nekvalitní fotky prostě nerad ukazuju. Dobré fotky hodinek se dají dělat i v amatérských podmínkách, ale já jsem prostě líný pouštět se do takovéhoto kutilství: http://www.network54.com/Forum/169624/mess...m+for+my+pictur es+of+the+IWC+5251%21++Since+several Světelný stan, to je donekonečna omílané klišé. Na kreativní focení hodinek je dokonce nepoužitelný. Odrazy vznikají tam, kde něco reflektuje, tedy odráží. Ve stanu se toho dráží ze všech stran všechno. Tudíš placka jak hrom, a nemožnost modulovat světlo. Reflektory jsou vždy s tvrdým světlem , to se teprve posleze upravuje buď softboxy, oktaboxy, deštníky, satelity, komínkovými reflektory, voštinami, čočkami, filtry, soft reflektory, sluníčky,atd, atd. Peníze se do světel obyčejně "vrážejí" za účelem dalšího zisku, k občasnému nafocení sbírkové kolekce by jich asi byla škoda, a byly by to vyhozené peníze, s tím souhlasím.
Cyber Odesláno 30. září 2006 Nahlásit Odesláno 30. září 2006 Cigi, to je teda sok. Nakonec udelas s Praktikou a poradnym objektivem ostrejsi snimek nez s DSLR za desitky tisic. Tak to tedy skutečně ne! Praktika je praktická, levná a dostatečně použitelná na rodinné focení, ale srovnávat ji s profi DSLR? Opravdu chcete srovnávat Swatchky s Vacheronama? Obojí taky ukazuje čas? To opravdu není srovnatelné . A Praktikou rozhodně neuděláš technicky kvalitnější fotku než s profi DSLR. Praktica skončila s vývojem čehokoliv, v DDR v polovině osmdesátých let v době Trabantů a tesilových kalhot. Chvíli dělala bakelitové facelifty kamer ale potom i tam inovace ustaly, skla jsou opravdu z minulého století, se vším všudy. Současné firmy skla ( o digitální technologii ani nemluvě) vyvíjí stále, a stále je sunou technicky a opticky výš a výš. Před desetli lety by nikdo nevěřil, že je technicky možné udělat za přijatelné peníze širokoúhlý zoom 16-35 při konstantní světelnosti 2.8 s ultrarychlým ostřením na 50 zónový matrix. Nebo objektivy 200/1.8, 85/1.2 s ultrarychlými motory? Prakticou ostřejší fotku neuděláš, s tím se smiř. Ale pokud ta samotná fotka bude pozoruhodná, tak není důležité, že má horší ostrost, nebo nějakou tu technickou mouchu. Nejdůležitější je obsah, technika až na druhém místě ( optimálně je obojí v rovnováze:-) )
cigi Odesláno 30. září 2006 Nahlásit Odesláno 30. září 2006 Ajajajaj foťáci sem pronikaj ! Cyber, nepochybuju o tvojí erudici v tomhle oboru, ale bavte se prosím o fotkách hodinek, o tom, jak z toho dostat víc, než ty nemožné ploché letáčkové fotečky - myslím, že na to je extra vlákno a taky by mě to hodně zajímalo, i třeba s příklady, ale o pixlech a objektivech prosím néééééé!
Kocour Odesláno 30. září 2006 Nahlásit Odesláno 30. září 2006 Teda pánové, obdivuji váš přehled co se fota týče, hluboká poklona! Ale proč někdy nepřihodíte pár kvalitních fotografií sem do fóra, abychom se mohli pokochat i my ostatní? Věřím, že bychom se toho od vás dokázali spoustu naučit, tedy pokud budete ochotni se podělit o své umění. Nenechávejte si to doma v šuplíku! Tak šup šup a už sem perte fotky hodinek. Je celkem jedno, které nafotíte, hlavně nás neumětelům vysvětlete jak na ISO, clonu atd. Dávejte to ať už z klasiky nebo digi, to je jedno, rádi se kouknem na každé dobré dílo. Předem dík! Kdo budete první? To je problém. Strašně nerad fotím hodinky, protože na to nemám vybavení. Pokud má být fotka hodinek kvalitní, chce to světelný stan a reflektory s velmi rozptýleným světlem. Mně se prostě zatím nechtělo vrážet do takového vybavení peníze jenom kvůli focení těch několika hodinek, které mám. A nekvalitní fotky prostě nerad ukazuju. Dobré fotky hodinek se dají dělat i v amatérských podmínkách, ale já jsem prostě líný pouštět se do takovéhoto kutilství: http://www.network54.com/Forum/169624/mess...m+for+my+pictur es+of+the+IWC+5251%21++Since+several Světelný stan, to je donekonečna omílané klišé. Na kreativní focení hodinek je dokonce nepoužitelný. Odrazy vznikají tam, kde něco reflektuje, tedy odráží. Ve stanu se toho dráží ze všech stran všechno. Tudíš placka jak hrom, a nemožnost modulovat světlo. Reflektory jsou vždy s tvrdým světlem , to se teprve posleze upravuje buď softboxy, oktaboxy, deštníky, satelity, komínkovými reflektory, voštinami, čočkami, filtry, soft reflektory, sluníčky,atd, atd. Peníze se do světel obyčejně "vrážejí" za účelem dalšího zisku, k občasnému nafocení sbírkové kolekce by jich asi byla škoda, a byly by to vyhozené peníze, s tím souhlasím. Hele, a když je to tedy nepoužitelné klišé, zkoušels to někdy?
Cyber Odesláno 1. října 2006 Nahlásit Odesláno 1. října 2006 To je problém. Strašně nerad fotím hodinky, protože na to nemám vybavení. Pokud má být fotka hodinek kvalitní, chce to světelný stan a reflektory s velmi rozptýleným světlem. Mně se prostě zatím nechtělo vrážet do takového vybavení peníze jenom kvůli focení těch několika hodinek, které mám. A nekvalitní fotky prostě nerad ukazuju. Dobré fotky hodinek se dají dělat i v amatérských podmínkách, ale já jsem prostě líný pouštět se do takovéhoto kutilství: http://www.network54.com/Forum/169624/mess...m+for+my+pictur es+of+the+IWC+5251%21++Since+several Světelný stan, to je donekonečna omílané klišé. Na kreativní focení hodinek je dokonce nepoužitelný. Odrazy vznikají tam, kde něco reflektuje, tedy odráží. Ve stanu se toho dráží ze všech stran všechno. Tudíš placka jak hrom, a nemožnost modulovat světlo. Reflektory jsou vždy s tvrdým světlem , to se teprve posleze upravuje buď softboxy, oktaboxy, deštníky, satelity, komínkovými reflektory, voštinami, čočkami, filtry, soft reflektory, sluníčky,atd, atd. Peníze se do světel obyčejně "vrážejí" za účelem dalšího zisku, k občasnému nafocení sbírkové kolekce by jich asi byla škoda, a byly by to vyhozené peníze, s tím souhlasím. Hele, a když je to tedy nepoužitelné klišé, zkoušels to někdy? No tak trošku fotím, takže vím, že to nemá ani cenu zkoušet. V podobných stanech ,odhaduji podle výsledku, foti Lidl a další diskonty, ty příšerný placatý fotky Melounů, droždí a salámů, který dávají na ty svoje inzertní plátky, co mě nedobrovolně i přes nápis na schránce, cpou. Pokud mě z nějakých důvodů neveříš, tak si ten stan kup, a fot si s ním. Já jen napsal, že se to v profesionální práci nepoužívá.
Cyber Odesláno 1. října 2006 Nahlásit Odesláno 1. října 2006 Ajajajaj foťáci sem pronikaj ! Cyber, nepochybuju o tvojí erudici v tomhle oboru, ale bavte se prosím o fotkách hodinek, o tom, jak z toho dostat víc, než ty nemožné ploché letáčkové fotečky - myslím, že na to je extra vlákno a taky by mě to hodně zajímalo, i třeba s příklady, ale o pixlech a objektivech prosím néééééé! Kdepak, foťaci tu jsou už od začátku, takže žádná invaze :-) Rád se budu bavit o fotkách hodinek, ale raději osobně, protože to chce vidět v reálu ve studiu. To co jsem schopný ukázat, už nejsem schopný dostatečně přesně vysvětlit v diskuzi. Ale bude li nějaký další Prim- setkání, tak se o tom můžeme bavit třeba dvě hodiny.
cigi Odesláno 1. října 2006 Nahlásit Odesláno 1. října 2006 Jéééé - cyber - EXKURZE, kdyby to šlo, to by bylo něco! Já samosebou vím, že je tu řada fotografů a oceňuju, že je ty virtuální problémy fotofor (canon vs.nikon) nechávají v klídku - asi jsou to fakt fotografové.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se