Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Kalibry jako ETA 2824 nebo 7750 jsou svým způsobem dokonalé: představují téměř vrcholný poměr kvalita/náklady. Pro jiné výrobce je nesrovnatelně snazší, méně rizikové a levnější použít tyto osvědčené strojky než vyvíjet s velkými náklady a nejistým výsledkem své vlastní. Vysoká produktivita Rolexu je dána vysokým stupněm automatizace. Rolexky jsou vlastně něco jako Seika, jenom s trochu lepší povrchovou úpravou a "vymakaným" marketingem. Něco úplně jiného jsou značky jako Patek Philippe, Audemars-Piguet, Vacheron Constantin, apod. IWC je někde mezi: převážně používá upravenou ETU, ale má i své vlastní kalibry. Pravdu díš... Ale jde o to, že výrobce, pokud používá neupravené strojky ETA, tak by to měl taky pravdivě uvádět. O nic jiného nejde. Co se týká ale třeba toho IWC, tak si myslím, že zásahy do ETA strojků dělají dost velké.
Kocour Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Kalibry jako ETA 2824 nebo 7750 jsou svým způsobem dokonalé: představují téměř vrcholný poměr kvalita/náklady. Pro jiné výrobce je nesrovnatelně snazší, méně rizikové a levnější použít tyto osvědčené strojky než vyvíjet s velkými náklady a nejistým výsledkem své vlastní. Vysoká produktivita Rolexu je dána vysokým stupněm automatizace. Rolexky jsou vlastně něco jako Seika, jenom s trochu lepší povrchovou úpravou a "vymakaným" marketingem. Něco úplně jiného jsou značky jako Patek Philippe, Audemars-Piguet, Vacheron Constantin, apod. IWC je někde mezi: převážně používá upravenou ETU, ale má i své vlastní kalibry. Pravdu díš... Ale jde o to, že výrobce, pokud používá neupravené strojky ETA, tak by to měl taky pravdivě uvádět. O nic jiného nejde. Co se týká ale třeba toho IWC, tak si myslím, že zásahy do ETA strojků dělají dost velké. Zajisté, měl by to uvádět, jinak je to klamání zákazníků.
Patrik Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Krom úpravy ETA strojků existuje ještě jedna možnost - výroba již upraveného strojku přímo pro výrobce. Zatím vím jen o firmách ze Swatchgroup, které toto využívají (Omega, Longines). Tam to je ale bohužel k neprospěchu zákazníka. Udělá se jiný tvar můstku, přidá / ubere jeden šroubek a pak při opravě si zákazník místo objednání "standardní" součástky za 500 musí objednat speciální za dva a půl tisíce. Tato úprava na chod hodinek nemá žádný vliv, je to čistě jen věc marketingu (stejně jako různé baterie u mobilních telefonů, atd).
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Krom úpravy ETA strojků existuje ještě jedna možnost - výroba již upraveného strojku přímo pro výrobce. Zatím vím jen o firmách ze Swatchgroup, které toto využívají (Omega, Longines). Tam to je ale bohužel k neprospěchu zákazníka. Udělá se jiný tvar můstku, přidá / ubere jeden šroubek a pak při opravě si zákazník místo objednání "standardní" součástky za 500 musí objednat speciální za dva a půl tisíce. Tato úprava na chod hodinek nemá žádný vliv, je to čistě jen věc marketingu (stejně jako různé baterie u mobilních telefonů, atd). Jakékoliv malosériové nebo kusové výroby trpí tímto jevem, s tím se už musí počítat.
Leos Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Souhlasím s Romanem, "švýcarský" jest označení, které JE jistým etalonem a v CZ a okolí by tak i bylo vnímáno. Mě osobně to ale moc nebolí, neboť nijak nepociťuji vadu v tom, jestli je strojek přejmenován bez úprav, či ano. Prim ostatně neskrývá, že to Eta je (viz web), pravda ale nijak to vehementně nepřipomíná Souhlasím, ale na druhou stranu nevím jestli by stejně pozitivně bylo ve Švýcarsku vnímáno, že pouzdra jejich hodinek jsou Czech made... Pracuji v trochu jiném oboru a máme také švýcarskou konkurenci, která se za každou cenu prosazuje svým swiss made. Ale je to stále víc jen slupka, které začíná praskat.
steel Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Kalibry jako ETA 2824 nebo 7750 jsou svým způsobem dokonalé: představují téměř vrcholný poměr kvalita/náklady. Pro jiné výrobce je nesrovnatelně snazší, méně rizikové a levnější použít tyto osvědčené strojky než vyvíjet s velkými náklady a nejistým výsledkem své vlastní. Vysoká produktivita Rolexu je dána vysokým stupněm automatizace. Rolexky jsou vlastně něco jako Seika, jenom s trochu lepší povrchovou úpravou a "vymakaným" marketingem. Něco úplně jiného jsou značky jako Patek Philippe, Audemars-Piguet, Vacheron Constantin, apod. IWC je někde mezi: převážně používá upravenou ETU, ale má i své vlastní kalibry. jako seika :-) s vymakanym marketingem :-)....no a trochu vymakanymi kalibry, ktery nevypadaj jako z plechu na konzervy
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Souhlasím s Romanem, "švýcarský" jest označení, které JE jistým etalonem a v CZ a okolí by tak i bylo vnímáno. Mě osobně to ale moc nebolí, neboť nijak nepociťuji vadu v tom, jestli je strojek přejmenován bez úprav, či ano. Prim ostatně neskrývá, že to Eta je (viz web), pravda ale nijak to vehementně nepřipomíná Souhlasím, ale na druhou stranu nevím jestli by stejně pozitivně bylo ve Švýcarsku vnímáno, že pouzdra jejich hodinek jsou Czech made... Pracuji v trochu jiném oboru a máme také švýcarskou konkurenci, která se za každou cenu prosazuje svým swiss made. Ale je to stále víc jen slupka, které začíná praskat. Jsou spojení, která budou mít snad vždycky zvuk, pokud si to sami nepokazí, nejde ani tak o swiss made nebo czech made, ale o spojení jako "švýcarské hodinky", "švédská ocel", "české pivo" a podobně.
mechano Odesláno 28. září 2006 Nahlásit Odesláno 28. září 2006 Souhlasím s Romanem, "švýcarský" jest označení, které JE jistým etalonem a v CZ a okolí by tak i bylo vnímáno. Mě osobně to ale moc nebolí, neboť nijak nepociťuji vadu v tom, jestli je strojek přejmenován bez úprav, či ano. Prim ostatně neskrývá, že to Eta je (viz web), pravda ale nijak to vehementně nepřipomíná Souhlasím, ale na druhou stranu nevím jestli by stejně pozitivně bylo ve Švýcarsku vnímáno, že pouzdra jejich hodinek jsou Czech made... Pracuji v trochu jiném oboru a máme také švýcarskou konkurenci, která se za každou cenu prosazuje svým swiss made. Ale je to stále víc jen slupka, které začíná praskat. Souhlasím do písmene.
railmaster Odesláno 26. června 2009 Nahlásit Odesláno 26. června 2009 Neviete niekto, ako je na tom s presnosťou a spoľahlivosťou strojček val. 7730 alebo venus 188, čo by malo byť vlastne to isté? Ako obstojí v porovnaní s val. 7733, prípadne ruským Poljot 3103-3133? Ďakujem
mechano Odesláno 26. června 2009 Nahlásit Odesláno 26. června 2009 Neviete niekto, ako je na tom s presnosťou a spoľahlivosťou strojček val. 7730 alebo venus 188, čo by malo byť vlastne to isté? Ako obstojí v porovnaní s val. 7733, prípadne ruským Poljot 3103-3133? Ďakujem Já vím jen to, že švýcarské strojky této třídy jsou vesměs spolehlivé díky svojí solidní kvalitě, narozdíl od strojků ruských které stojí za bačkoru díky svojí mizerné kvalitě.
Začátečníček Odesláno 26. června 2009 Nahlásit Odesláno 26. června 2009 Tak já to zkusím. Rozdíl v kvalitě je zřejmě propastný a to počínaje kvalitou použitého materiálu. Kvalitní hodinky používají např. speciální ocel (třeba Sandvik ,kde cena za kilo je v tísících korun) speciální mosaz, kameny dokonale opracované a kontrolované nebo třeba speciální slitiny zlata se zvýšenou tvrdostí. Ty ostatní (schválně nespecifikuji abych se vyhnul hádkám o to jak jsou třeba ruské materiály výborné a pod.) vybírají materiál podle ceny a podle toho který je blíž. Takže např u PP vyrobí kolo z kvalitního materiálu , potom ho brousí ,leští,vyvažují a ručně dokončují. (je jasné že nikoliv za dvě Eura na hodinu) U ETA totéž kolo po vyfrézování hodí do hromadné úpravy a třeba omelou. Je krásně lesklé a funguje. U některých jiných výrobců se na to vyserou a dají to tam tak jak to vypadlo ze stroje. A výsledek? Taky to někdy trochu funguje. A cena? U PP cena za kolo ve stovkách Sfr a u toho posledního ve stovkách zrnek rýže. Nové strojky vznikají například proto aby se snížila ta či ona náročnost , jinými slovy zlevnila výroba, nebo proto (u lepších firem aby se udržela prestiž značky) Hodně firem se vlivem pokroku v elektronice ocitlo už dávno na huntě a také bylo díky tomu skoupeno těmi silnějšímí. To že mohou vůbec existovat je způsobeno tím že opustili složitou vlastní výrobu a nakupují levné komponenty od ETA , z Číny apod. Pokud si koupíš drahšie hodinky , vždycky najdeš hodináře který ti je (za krvavý peníze) dokáže opravit. Doufám že jsem tě nebo někoho jiného svým příspěvkem nenasral. Dá se nějak paušalizovat co to jsou dražší hodinky? Tím myslím, když si koupim hodinky za 10 000,- jsou komplet vyráběné v domovské firmě, nebo část se stejně dělá v Číně ?
mechano Odesláno 27. června 2009 Nahlásit Odesláno 27. června 2009 Dá se nějak paušalizovat co to jsou dražší hodinky? Tím myslím, když si koupim hodinky za 10 000,- jsou komplet vyráběné v domovské firmě, nebo část se stejně dělá v Číně ? Prosím tě, zkus se zeptat jinak, já nemám představu, co jsi schopen koupit za 10000,-. Nehledal bych hodinky podle jejich "drahoty" ale spíš podle spolehlivé značky. Tam je asi cena důsledkem kvality.
skalis Odesláno 27. června 2009 Nahlásit Odesláno 27. června 2009 Prosím tě, zkus se zeptat jinak, já nemám představu, co jsi schopen koupit za 10000,-. Nehledal bych hodinky podle jejich "drahoty" ale spíš podle spolehlivé značky. Tam je asi cena důsledkem kvality. Kdyz uz jsme u tech strojku, zajimal by me, mechano, tvuj nazor na licencni venus 175 vyrabeny Seagullem (jako ST-19) v Cine. Prosel ti pod rukama ve Foundryho chronografu, tak jestli jsi ho trosku omrknul, nemohl bys ho ohodnotit? Diky.
mechano Odesláno 27. června 2009 Nahlásit Odesláno 27. června 2009 Kdyz uz jsme u tech strojku, zajimal by me, mechano, tvuj nazor na licencni venus 175 vyrabeny Seagullem (jako ST-19) v Cine. Prosel ti pod rukama ve Foundryho chronografu, tak jestli jsi ho trosku omrknul, nemohl bys ho ohodnotit? Diky. Obávám se, že to je trochu málo na to abych posuzoval.
railmaster Odesláno 27. června 2009 Nahlásit Odesláno 27. června 2009 TO Mechano: Ak som dobre pochopil, vintage strojček napr. venus 188 - val. 7730, ktorý prejde zodpovedajúcim servisom, urobí dobrú službu svojmu majiteľovi. Všimol som si, že ho občas použijú aj špičkové hodinárske firmy, dokonca pre limitky. Napr. nedávno som zaregistroval chronograf Armand Nicolet s Venus 188, samozrejme po úpravách. Ale ako základ teda musí vyhovieť súčasnému použitiu. Okrem toho, mi pripadá krajší, ako jeho nástupca val. 7733.
mechano Odesláno 28. června 2009 Nahlásit Odesláno 28. června 2009 TO Mechano: Ak som dobre pochopil, vintage strojček napr. venus 188 - val. 7730, ktorý prejde zodpovedajúcim servisom, urobí dobrú službu svojmu majiteľovi. Všimol som si, že ho občas použijú aj špičkové hodinárske firmy, dokonca pre limitky. Napr. nedávno som zaregistroval chronograf Armand Nicolet s Venus 188, samozrejme po úpravách. Ale ako základ teda musí vyhovieť súčasnému použitiu. Okrem toho, mi pripadá krajší, ako jeho nástupca val. 7733. Já mám dojem, že to platí o drtivé většině starší produkce, dnešní, "optimalizovaná" výroba bude mít nejspíš problém s životností.
Začátečníček Odesláno 1. července 2009 Nahlásit Odesláno 1. července 2009 Prosím tě, zkus se zeptat jinak, já nemám představu, co jsi schopen koupit za 10000,-. Nehledal bych hodinky podle jejich "drahoty" ale spíš podle spolehlivé značky. Tam je asi cena důsledkem kvality. Po 14letech bez hodinek se rozkoukávám, ale zatím vedou tyto : http://www.hodinky-koscom.cz/Certina-115-7...-61-I15906.html Já to myslel spíše tak že před cca 14 lety jsem kupoval náhodně máti titanové Seika za cca 6000. Jsou denně nošené a dnes by potřebovaly jen vyleš***. Bylo by fajn koupit něco takhle výdržného za přijatelný peníz. / Sen jsou PRIM l.e. Kupka, ale 40k mi manželka neodsouhlasí /
mechano Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Odesláno 2. července 2009 Po 14letech bez hodinek se rozkoukávám, ale zatím vedou tyto : http://www.hodinky-koscom.cz/Certina-115-7...-61-I15906.html Já to myslel spíše tak že před cca 14 lety jsem kupoval náhodně máti titanové Seika za cca 6000. Jsou denně nošené a dnes by potřebovaly jen vyleš***. Bylo by fajn koupit něco takhle výdržného za přijatelný peníz. / Sen jsou PRIM l.e. Kupka, ale 40k mi manželka neodsouhlasí / Co ti brání v tom aby sis koupil zase Seika ?
Začátečníček Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Odesláno 2. července 2009 Co ti brání v tom aby sis koupil zase Seika ? To byl jen příklad, jestli je to nyní možný očekávat od Certiny, také s titanovým tahem a saf. sklem. Ale děkuju za odpověď - rozumím tomu tak, že Seiko je jako značka hodnocena lépe.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se