DenyKr Odesláno 16. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2013 (upraveno) Tak, máme tady výsledek: Dnes mi přišla zpráva od PPL, že pro mě mají balíček a ačkoli jsem nic jiného neočekával, nemohl jsem uvěřit, že se jedná opravdu o sklíčko - no po mém telefonátu řidiči mi to potvrdil. Zprvu jsem byl na rozpacích, zda mi sklíčko nevrátili zpět se vzkazem, že AR nelze nanést, neseděla mi však ta dobírka. Po rozbalení se musel antireflex jakoby "rozkoukat". Možná to bylo tím, že byl balík v zimě a samotné sklíčko bylo studené a zamlžené, no při prvním shlédnutí jsem si říkal "tak a je to v .. ehm.. zadku". Sklíčko totiž nejevilo žádné známky barevného odstínu a dost se odráželo, přičemž jen na světle byly patrné divné fleky. Po přetření to bylo ještě horší, byl jsem na vážkách, zda není ta AR vrstva nějak čerstvá a nesmí se na ní sahat. No při druhém setření, když sklíčko přebíralo pokojovou teplotu, se náhle antireflex nádherně vykreslil. Nutno uznat, že pan Bárta ví, o čem mluví, modrý antireflex se totiž projevuje přesně tak, jak popisoval - na safíru je do fialova a pouze v určitých odrazech výjimečně hodí lehce zelený odstín. Na pohled je však fialové. Kvalita provedení:Kvalita provedení:Nemám co vytknout. Dokonce jsem ani nezaznamenal žádné nepokryté okraje sklíčka a to mám oči řekl bych dobré - buď je tedy tak teňoučký, že je oken nepostřehnutelný, nebo změnili techniku úchytu. Cena:Velmi, velmi dobrá. Vědět, že ty Tissoty nemají antireflex, klidně připlatím i 5000,- Kč za to, aby je měly. Zde však stačilo 350Kč za samotné oboustranné nanesení AR + 152Kč za PPL (což je v tom poměru docela pálka, možná bych raději zvolil ČP, mít na výběr). Hodinář Dealu v Ostravě přilepil zpět sklíčko za 3 hodiny, vč. testu (a půlroční záruky) vodotěsnosti. Nikde žádná nedokonalost, nikde žádné smítko - dobrá práce. Demontáž + týdenní uskladnění (zdarma) + zapůjčení krabičky pro odeslání sklíčka (zdarma) + montáž + test vodotěsnosti = rovných 500,- Kč. Celkem tedy Antireflex získáte za pouhých 850Kč bez nákladů za poštu a vlastní dopravné. Skvělá cena! Časová náročnost:V tomto před Dioptrou musím smeknout. Doporučený dopis se sklíčkem jsem jim poslal v pátek dopoledne. To znamená, že jej ČP doručila v pondělí, ba spíše až v úterý. V Dioptře však stihli nanést AR a poslat balík zpět neuvěřitelně rychle, balík mi přišel již dnes (ve středu) dopoledne! Velmi, velmi příjemné překvapení, všechna čest.Komunikace:To je má jediná výtka. Možná pan Bárta nechodí na E-maily, které jsem pro větší přehlednost upřednostnil před telefonáty, možná nemá čas, nebo zájem, no na první odpověď jsem čekal jeden den (to ej ještě přijatelné), no na můj druhý E-mail již nikdo ani neodpověděl. To je jediná část, která mi trošku kazí jinak výborný dojem z jejich služeb.Dojem:Zkrátka perfektní. Když jsem ty Tissoty viděl poprvé na fotografii, která byla samozřejmě focena z takových úhlů, aby sklíčko neházelo odlesky, navíc ještě s dojmem, že má antireflex, uchvátily mě. Ovšem poté, co přišly, byl jsem trošku zklamán, přišly mi hezké, no takové "normální" - očekával jsem více. Antireflexní sklíčko však bylo mým přáním a proto jsem to riskl - buď s výsledkem poničení nových hodinek, nebo s výsledkem, který jsem očekával. Možná je toto vnímání subjektivní, no dle mého ten antireflex hodinky absolutně neuvěřitelně pozvedl, zcela splňují mé představy. Plasticita ciferníku je někde úplně jinde, krásně nyní vyniklo, že je lakován leskle černým lakem, což původně vůbec nebylo vidět. Čitelnost je perfektní a ve většině případů sklíčko není ani vidět. No ani jsem netušil, že se na jeho odraz budu těšit, neboť ten modro-fialový odstín dodává hodinkám ten správný šmrnc, vypadají neobvykle, až jedinečně, hodnotně.Rozhodně tak tuto úpravu všem plně doporučuji. Od první cesty do hodinářství uplynulo přesně 6 a půl dne a efekt stojí za mnohem více, než 850Kč. PS: foto dodám, až oficiálně hodinky nafotím do "chlubírny". Zatím se tak musíte spokojit jen s popisem. Upraveno 16. ledna 2013 uživatelem DenyKr
DenyKr Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 Tak mám s antireflexem poměrně brzkou nepříjemnou zkušenost. Mám jej na hodinkách cca. teprve 2 týdny a dnes jsem na něm v horní části při bližším pohledu našel škrábance. Přitom se snažím být k hodinkám šetrný. Jediné, co mě napadá, je nějaká nečistota na hadříku, kterým jsem hodinky leštil, ačkoli mi vzhledem k hloubce škrábanců přijde nepravděpodobné, že bych nic neslyšel/necítil. Momentálně je ale situace taková, že nese drobné škrábance, které jsou při ježdění po skle dokonce jemně cítit na dotyk. Je-li odolnost takto mizerná, nakonec mě asi pořízení oboustranného AR mrzí...
DenyKr Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 (upraveno) No nic, já bych s těmi škrábanci prostě nemohl žít. Byly příliš patrné a stalo-li se takové velké poškození hned po 14 dnech (a to jsem hodinky nosil jen minimálně!), nemá smysl kazit potenciál safírového sklíčka, které je poškrábání odolné. Díky jeho tvrdosti jsem mohl, po neúspěšném pokusu s kartáčkem a zubní pastou a velmi pomalu působící brusnou pastou Tempo, použít brusný papír, hrubost 1000. Doufal jsem, že se díky tvrdosti sklíčko nepoškrábe a naštěstí se opravdu nepoškrábalo. Momentálně se tedy s lítostí přidávám k uživatelům s pouze vnitřním antireflexem. To mě osobně mrzí především kvůli tomu nádherně fialovému zabarvení, které je nyní patrné pouze velmi vzdáleně pod velmi ostrým světlem. Při běžných světelných podmínkách zabarvení antireflexu není patrné vůbec. Čitelnost se však de facto nezměnila. Na skle se sice objevují odlesky, ty se však objevily také při oboustranné aplikaci AR. Čitelnost tak byla zcela shodná, jen odlesk vypadal "exklusivněji", neboť byl fialový. Takto však soudím zatím s krátkým poznáním při domácím osvětlení. Je možné, že se vnitřní AR bude na denním světle chovat jinak. Nerozhodným po vlastní zkušenosti tedy doporučuji to, co většina ostatních: na horní vrstvu AR se vykašlete, nestojí za to. V rámci domácího osvětlení, které je mnohem slabší, než denní světlo, přikládám porovnání hodinek s vnitřním AR (Tissot) a hodinky bez AR (Casio). Již při vnitřním osvětlení je patrné, že Casio bez AR mají lehce horší čitelnost, sklo je jakoby trošku zakalené. Přijdu-li na nové poznatky v rámci užívání při běžném denním světle, hodím sem ještě další fotografie. Upraveno 30. ledna 2013 uživatelem DenyKr
Liqid Odesláno 30. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2013 S tím AR je to smůla, chtělo by to víc vychytat technologii nanášení na sklíčko, aby to bylo odolnější. Ale i tak vypadají ty hodinky moc hezky, řemen parádně sedí.
DenyKr Odesláno 31. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2013 (upraveno) Díky, mám z nich radost a ten řemen se mi také moc líbí. Škoda jen, že vše bylo trošku komplikovanější - od výběru řemene, přes jemné škrábanečky na pouzdře, možná způsobené při výměně toho sklíčka, které jsem musel dlouho leštit speciálními ubrousky, až po další nezdar v podobě oboustranného AR. Vše mohlo dopadnout ještě lépe (= pouzdro ve 100% stavu a odolný oboustranný AR), nicméně i tak myslím, že hodinky vypadají k světu. Jen si musím najít čas a konečně je oficiálně nafotit, abych se s nimi mohl pochlubit. Teď samotnému AR: Po dnešní zkušenosti na denním světle jsem příjemně překvapen. Z počátku vypadal AR zabitě, až jsem si chvíli říkal, zda jej v Dioptře nenanesli jen na jednu stranu, která shodou okolností byla zrovna nahoře, no dnes se AR ukázal. Sklo sice hází odrazy, no zatím je ciferník výborně čitelný za jakéhokoli světla. Část těch odrazů je asi způsobena také tím, že je ciferník lakován na leskle černou, čili AR tolik nevynikne. Nyní je barva sklíčka opravdu jemně fialová, no venku patrná a tak hodinky stále neztratily ten "šmrnc". Velmi špatně se to fotí, no pro představu se mi podařilo vybrat 2 fotky, kde je trošku patrný. Třetí a poslední fotka je však smutnou vzpomínkou na předchozí dny, kdy byl oboustranný AR patrný na první pohled za jakýchkoli světelných podmínek - to ještě před těmi škrábanci, které jsem upřímně neměl ani chuť fotit. EDIT: moderátorům se omlouvám za prvotní špatné rozlišení fotek, velikost je nyní upravena. Upraveno 31. ledna 2013 uživatelem DenyKr
paul67 Odesláno 21. července 2013 Nahlásit Odesláno 21. července 2013 Zdravim...Na safirove sklo bych nikdy vnejsi antireflex nedaval.Je podstatne mekci,nez safir sam.Z tohoto duvodu me pripada tento krok nelogicky.Vnitrni antireflex je jina kapitola.Ovsem technologie naneseni,neni tak dokonala jak se zda.Reklamoval jsem pilotky Steinhart,kde pri blizsim zkoumani byly videt nedostatky.Chronoshop to vyresil vymenou skla a musim rict,ze prakticky bez chyby.Taky je chvalim kudy chodim.Je to urcita sazka do loterie.Safirove skla dela spousta vyrobcu,to same plati i o naneseni antireflexu.Dovolim si rict,ze ze sta je jich pet dokonalych..Spouste lidi ovsem tyto microdetaily nevadi,coz je pro tento byznys urcite dobra zprava,protoze kdyby ano,tak by nemohl prosperovat a zkrachoval by....
Balthus Odesláno 6. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2024 Zdravím, měl bych dotaz. Zkoušel někdo AR na hodinky z řady Coctail Time od Seiko? Případně, je to možné aplikovat i na takhle vypouklé sklo. Dále sem rovnou hodím ještě další dotaz, jestli má někdo povědomí o tom, že by se v takovém tvaru dělal i safír, za který by šlo sklo vyměnit. Díky moc
Horhe Odesláno 6. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2024 AR dáš na jakékoli sklo Každopádně pokud budeš vědět rozměr, můžeš si třeba z alíka objednat skoro cokoliv... https://www.aliexpress.com/store/1101439310
Balthus Odesláno 7. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2024 Aliexpress docela zklamal, oem minerál jsem tam na koktejlky našel, ale safír ne https://longislandwatch.com/sapphire-box-crystal-for-seiko-cocktail-series-cocktail-bx/ jediný obchod, kde by to měli, ale zase mi přijde takový pofidérní. Na Onyx tady čtu jen chválu, tak zkusím vznést dotaz i tam, díky za tip
Radek124 Odesláno 8. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2024 (upraveno) @Balthus Asi by bylo na místě zmínit že Onyx svými kvalifikovanými silami zajišťuje "jen" řádnou rozborku/sborku, přetěsnění a příslušnou tlakovku. Separovaná skla posílají tuším do Meopty, nanesení antireflexu není drahé ale výsledek se může kus od kusu (a dle předchozích vrstev na safíru, typicky při renovacích poškrábaných AR) dost lišit - od naprostého nadšení až po zklamání z odpadávajícího povlaku, který po vybalení hodinek stačilo "odfouknout". Každopádně budu držet pěsti ať se zadaří, cokoliv bude lepší než lacině se lesknoucí placaté sklo bez antireflexu na roládách Upraveno 8. ledna 2024 uživatelem Radek124
Horhe Odesláno 8. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2024 Kdysi jsem to vozíval panu Bártovi do Dioptry do Turnova
Horhe Odesláno 8. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2024 před 11 hodinami, Balthus napsal: Aliexpress docela zklamal, oem minerál jsem tam na koktejlky našel, ale safír ne https://longislandwatch.com/sapphire-box-crystal-for-seiko-cocktail-series-cocktail-bx/ jediný obchod, kde by to měli, ale zase mi přijde takový pofidérní. Na Onyx tady čtu jen chválu, tak zkusím vznést dotaz i tam, díky za tip Ono to chce spíš safír hledat podle rozměru, ten tam bude určitě, než přímo napsáno, že se jedná o koktejlky
Balthus Odesláno 8. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2024 před 3 hodinami, Horhe napsal: Ono to chce spíš safír hledat podle rozměru, ten tam bude určitě, než přímo napsáno, že se jedná o koktejlky Hledal jsem hlavně termín boxed saphire crystal apod, podle tvaru, sklíčka jsem našel jen různě vypouklá s tak. Při nejhorším skončím jen u minerálu a antireflexu, dost mě zajímá, co by to s tím cifrem udělalo.
long Odesláno 8. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2024 před 7 hodinami, Horhe napsal: Kdysi jsem to vozíval panu Bártovi do Dioptry do Turnova To už nyní nefunguje:-)
Spongebob Odesláno 8. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2024 před 20 hodinami, Balthus napsal: https://longislandwatch.com/sapphire-box-crystal-for-seiko-cocktail-series-cocktail-bx/ jediný obchod, kde by to měli, ale zase mi přijde takový pofidérní. Proč pofidérní? Než vymýšlet kdo ví co, tak bych zkusil koupit tu. Třeba by se dalo o tom eshopu i něco pogooglit... Určitě lepší jak nanášet antireflex na minerál..
Horhe Odesláno 8. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2024 Před hodinou, long napsal: To už nyní nefunguje:-) Aha, no já už tam aspoň 8 let nebyl
indian2023 Odesláno 9. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2024 Nechci ten Onyx protlačovat, ale. Objednáš sklo s nejistým výsledkem. Pak budeš hledat hodináře, který ti to osadí a pravděpodobně bude prskat a nebude moc chtít držet nějakou záruku. Asi jako když přijdeš do autoservisu na výměnu tlumičů a doneseš si svoje. Zpět... Onyx řekne umím, neumím a když umí, tak ti zajistí kompletní výměnu včetně záruky. Za mě jistota.
AndyAaron Odesláno 9. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2024 Onyx je skvela volba a Ruda urcite poradi.Na druhou stranu Longisland je provereny shop, dela i svoje verze Seiko modelu nebo mel nejake exkluzivni modely se Squale. Prirovnal bych to k takovemu americkemu Helveti nebo Chronoshopu, rozhodne neni pofiderni. K tomu vsemu ale nutno dodat, ze osobne jsem od nich aftermarket dily nikdy nebral, jen jsem tam parkrat kupoval hodinky, kdyz jsem byl jeste v US. Takze o kvalite dodaneho dilu nemam info.
Spongebob Odesláno 9. ledna 2024 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2024 před 2 hodinami, indian2023 napsal: Nechci ten Onyx protlačovat, ale. Objednáš sklo s nejistým výsledkem. Pak budeš hledat hodináře, který ti to osadí a pravděpodobně bude prskat a nebude moc chtít držet nějakou záruku. Asi jako když přijdeš do autoservisu na výměnu tlumičů a doneseš si svoje. Zpět... Onyx řekne umím, neumím a když umí, tak ti zajistí kompletní výměnu včetně záruky. Za mě jistota. Teď jsem v Brně dal hodináři safír s modrým AR který jsem koupil na DLW watches a ani nehl brvou...udělá servis a v rámci toho vymění sklo. Podle mě byl rád že nemusel litát po netu a shánět sklíčko.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se