Gulas Posted April 18, 2010 Report Posted April 18, 2010 Přátelé, kamarádi, nedávno jsem zde na fóru projevil touhu po hodinkách Seiko Samurai (viz. http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=28609 ). Omlouvám se, že zakládám nové téma, ale potřebuji vcelku rychle poradit.) Na ebay jsem vyhrál tuto aukci: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...:EOIBSA:GB:1123 Cena po smlouvání 280 liber, limitka 300 kusů. Jedná se však o moje první hodinky, proto bych od Vás potřeboval slyšet, jestli je mám určitě koupit. ( jsem holt povaha váhavá) Díky moc
wave ceptor Posted April 18, 2010 Report Posted April 18, 2010 Tak jestli je vyhráls tak bys je už měl koupit, takové jsou pravidla aukcí né.
Gulas Posted April 18, 2010 Author Report Posted April 18, 2010 Tak jestli je vyhráls tak bys je už měl koupit, takové jsou pravidla aukcí né. Nekoupil jsem je přes "Buy it now", ale přes "Best offer",takže bych to ukecal, nebo dostal negativní feedback. To mě netrápí.) Jenom se potřebuju ujistit..
Guest Snow Posted April 18, 2010 Report Posted April 18, 2010 A vida, oranžové Samuraie v limitce na britské ebay, to jsou ty co jsem Ti radil. Píšeš, že jsi je vyhrál, když jsi je vyhrál, tak je už musíš koupit, taková jsou pravidla hry. Psal jsi, že na ebay nakupuješ, tak to musíš přece vědět.
kubson Posted April 18, 2010 Report Posted April 18, 2010 po ukončené aukci by byla slušnost je v každém případě koupit, tyhle dotazy sis měl klást před uzavřením kupní smlouvy. jinak hodinky vypadají ok, cena odpovídá
Gulas Posted April 18, 2010 Author Report Posted April 18, 2010 Tam je právě problém v systemu "Best offer". Nabídl jsem prvně míň, což odmítl a pak jsem dal counter offer jenom o trošku vyšší. A když má 48h na vyjádření, člověk může lehce začít váhat. Z mého pohledu je lepší znát názor teď, když už mám hodinky v kapse, než zjistit, že bych je měl koupit a ony už byly pryč. Z hlediska etiky je to samozřejmě "svinstvo", ale zoufalá situace si žádá zoufalé řešení.) Vezmu je tedy, a pokud všecho dobře dopadne, můžete v blízké době očekávat chlubící fotky. Díky a mějte se
Standis Posted April 18, 2010 Report Posted April 18, 2010 nebo dostal negativní feedback. To mě netrápí.) Jenom se potřebuju ujistit.. mě osobně a snad i většinu férovejch z nás by to tedy trápilo. Pokud občas na Ebay nakupuješ nebo v budoucnu nakupovat budeš, tak se nad tím "netrápí" zamysli. Jasně je to tvá věc nic ve zlém, ale i mě se stalo, že jsem ne jednou přihodil víc než jsem původně zamýšlel a přesáhlo to můj strop, ale zboží jsem samozřejmě zaplatil a odebral-taková jsou pravidla. Jestli o ně nemáš zájem, zkus prodejce kontaktovat a nějak mu to vysvětlit, než dělat mrtvého brouka a vědomě je nezaplatit. Ale hodinky jsou to opravdu good a pokud si je měl vyhlédlé a šel si do té aukce, tak se ti taky asi líbí a chtěls je, nebo ne??
Guest Kamil Posted April 18, 2010 Report Posted April 18, 2010 ... takže bych to ukecal, nebo dostal negativní feedback. To mě netrápí.) Doufám, že s tebou nebudu nikdy obchodovat.
Dantechno Posted April 18, 2010 Report Posted April 18, 2010 (edited) Nechapu - uz jsi vyhral aukci takze koupit je musis , jinak ze sebe udelas vola. Jeste je tu moznost, ze jsi narazil na stejnyho vycuranka a vykasle se na tebe. Pak tu muzes brecet, ze te podvedli..... Edited April 18, 2010 by Dantechno
Gulas Posted April 18, 2010 Author Report Posted April 18, 2010 (edited) Chlapi, já jsem byl v podstatě rozhodlej ty hodinky zaplatit a na ebay mám přes dvě desítky pozitivních feedbacků oproti žádnému negativnímu a opravdu jsem nechtěl řešit ten obchod. Od začátku mi šlo jenom o to, abyste mi je posvětili (vyjádřili se k ceně a stavu dle fotek), jelikož jsou to moje první hodinky. Díky a zatím.) Martin Edited April 18, 2010 by Gulas
Gulas Posted April 18, 2010 Author Report Posted April 18, 2010 Nechapu - uz jsi vyhral aukci takze koupit je musis , jinak ze sebe udelas vola. Jeste je tu moznost, ze jsi narazil na stejnyho vycuranka a vykasle se na tebe. Pak tu muzes brecet, ze te podvedli..... Už se mi několikrát stalo, že mě skrz ebay podvedli. Ovšem paypal v tomto případě pracuje bezchybně a ve všech případech mi částku uhradil.( a děje se to většinou až do výše 500 USD). V případě, že bych ty hodinky nebral bych se osobně domluvil s prodejcem a až na základě jeho úhlu pohledu by jsme se domluvili. Všechno je o komunikaci a rozumní lidé se vždy domluví. Jako svině, která podvádí lidi se necítím, ani nechovám.
Dantechno Posted April 18, 2010 Report Posted April 18, 2010 Tak je koukej zaplatit :-) Stav vypada v pohode - nejvic nachylna na poskrabani je hlinikova vlozka lunety ktera se pak neda vubec sehnat ( k vymene ). Ta tady vypada bez poskozeni. Za normalni typ by ta cena byla prehnana ale za tu limitku se da rict ze je ok - na horni hranici.
xxx.rada Posted April 18, 2010 Report Posted April 18, 2010 Okamzite je kup. Je to limitka za dobry penize. Chtel jsem je moc , ale nakonec jsem skoncil jinde. Koukni se za kolik se daji sehnat na netu. Cena je ok.
spiderer Posted April 18, 2010 Report Posted April 18, 2010 Kdyby jsi svuj dotaz polozil predtim nez jsi akceptoval prodejcovu cenu (nebo on tvoji to je jedno) tak by to bylo naprosto v poradku, ale takhle to mam stejne jako Kamil a doufam, ze se pri zadnem obchodu nepotkame.. pokud souhlasis s kupni smlouvou a teprve po jejim odsouhlaseni zacnes zjistovat jestli vlastne mas zajem tak je to spatne, takhle se obchod nedela..
shag Posted April 18, 2010 Report Posted April 18, 2010 Za tie peniaze sa teraz predavaju klasicke nelimitovane samuraie, takze myslim, ze cena vyborna. A ak riesis, ci zaplatit alebo nezaplatit, je to na tvojom svedomi.
Cyber Posted April 18, 2010 Report Posted April 18, 2010 Nekamenujte ho, zaplatí je, a v nejhorším tady nabídne k prodeji. Co já tady už zažil stoprocentních "rezervací" a komplikovaných výmluv, proč si je dotyčný nevezme. Proto nesnáším rezervace !!!
eskimak Posted April 19, 2010 Report Posted April 19, 2010 Bohuzial, muzim sa pridat, a tiez by som ho kamenoval. V kazdom pripade hodinky si kupil - a co teraz - co sa Ti moze stat? Predavajuci Ta nahlasi na eBay ze nechces platit, vytvori "claim" na Paypal ze nechces platit. Ked budes mat trocha smoly, bol to Tvoj posledny nakup v zivote na eBay. Ak nebudes mat tolko smoly, budes sa trochu natahovat s eBay-om aj Paypal-om a potom Ti predavajuci necha negativny feedback (nepocitaj vsak s tym ze mu to vratis, proti tomu sa da branit a urcite by to vyeskaloval na eBay a oni by mu feedback zrusili). Co pri Tvojom mnozstve predajov znamena ze budes mat 95% score a nikto normalny si s Tebou uz na eBayi nic nezacne. Boze chran ebay pred takymto pristupom, nic v zlom ale ak to naozaj nezaplatis tak dufam ze Ti zrusia account a este Ti paypal stiahne nejake prachy
vraby Posted April 19, 2010 Report Posted April 19, 2010 Přátelé, kamarádi, Jedná se však o moje první hodinky, proto bych od Vás potřeboval slyšet, jestli je mám určitě koupit. ( jsem holt povaha váhavá) Díky moc Taky si myslím že je zbytečné GULASe tak kamenovat.Stačilo 10x napsat že hodinky jsou GUT a určitě je koupí.Potřeboval to od vás jen posvětit i když je pravda že se mohl zde zeptat dřív než je koupil.Trochen to obrátil,já se tu nejdříve zeptám a něco zjistím a pak jdu do toho.Věřim že se zachová jako CHLAP a dopadne to tak jak by mělo být.Jinak jestli tu bude víc takových členů,bude to na pováženou a nezbyde než nastavit přísnější pravidla.
kubson Posted April 19, 2010 Report Posted April 19, 2010 pokud se nepletu, tak prodejci již negativní feedback dávat nemohou
Gulas Posted April 19, 2010 Author Report Posted April 19, 2010 Zaplaceno.. Naposledy se vyjádřím k celému "případu". Za celou dobu, co nakupuju na ebay jsem ani ve snu nad ničím takovým nepřemýšlel. Celá situace vznikla kvůli mé nevědomosti ohledně systemu "Best offer". Když jsem naposledy tuto funkci využil, tak se mi poté, co jsem dal nabídku určité ceny prodejce ozval skrz poštu a po následné licitaci o cenu jsme se domluvili na konečné, kterou potvrdil. Tento obchod byl odlišný a mě pouze překvapilo, když jsem dostal mail, že už jsem předmět vydražil. S cenou, kterou jsem předkládal jsem samozřejmě souhlasil, jenom se prostě vyrojili určité myšlenky, zda to nemůže být třeba fake atd. Tak jsem se rozhodl, že se ještě pro jistotu zeptám Vás tady na fóru, kteří tomu rozumíte víc než já. Jsem si vědom, že z určitých věcí, které jsem napsal, se může zdát, že nectím pravidlo férového obchodu a netrápí mě, jak by na tom byl asi prodejce, ale vskutku tomu tak není. Jak jsem už psal, celé případné zrušení obchodu by proběhlo na základě komunikace s prodejcem. Chápu Vaše rozhořčení, už se však nemusíte dále vyjadřovat. Ponaučení, které jsem si měl odnést si odnáším, admini mohou zamknout vlákno a já sem časem dám fotky, pokud tedy hodinky příjdou. P.S.: Očekávejte, že budu ještě žádat o pomoc s výběrem koženého/gumového pásku. Čest Martin
Recommended Posts