Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nová, asi rok stará, firmička z Péťera. Spíše sdružení nezávislých řemeslníků Čajkin, Oleg Krapilsky, Rodina Buliginova, Beljkov, Grigoriev, čert aby se v tom vyznal. Hodinář, zlatníci, designéři, emailéři. Bohatě smaltované a zlatnicky zpracované hodinky a další luxusní předměty. Takhle si představuji ruský příspěvek hodinařině.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

http://namfleg.com/english.html

Posted
Pro mě je to pořád moc ruské - tím myslím zoracování. Strojky nic moc. Alespoň to, co jsem vyhrabal.

No zpracováni co do zlatnického a smaltérského tomu teda nedokážu nic vytknout. Ruské to je echt a to je dobře. Strojky, no vlastní kalibr se Kosťovi ještě nepovedl. I tak je to v Rusku nadlidský výkon. Z Poljotu vyždímá maximum. Myslím, že je to autentičtější, než tam dát švýcary. Navíc je to prima borec, já stojím při něm!

Guest Kamil
Posted
No zpracováni co do zlatnického a smaltérského tomu teda nedokážu nic vytknout. Ruské to je echt a to je dobře. Strojky, no vlastní kalibr se Kosťovi ještě nepovedl. I tak je to v Rusku nadlidský výkon. Z Poljotu vyždímá maximum. Myslím, že je to autentičtější, než tam dát švýcary. Navíc je to prima borec, já stojím při něm!

Souhlas, takhle vypadající ruské hodinky mě oslovují. Je v tom kus poctivé a tvůrčí práce.

Guest Kamil
Posted
Příjdou na něco kolem 5 M korun.

Vždyť říkám, že mě oslovují.:D

Guest Jan M
Posted

Kdyby měli ty s rudým ciferníkem "normální" nožky a více plastickou (nějak zoubkovanou) korunku bylo by to parádní.

Je to fakt hodně ruské, ale docela povedené.

Jan

Posted

Dobré, takové typicky ruské. Ale aspoň něco dělají. Zatímco u nás ..... Parexo :-(

Posted (edited)

Přesně, jak píše bert, ale rozdíl bude v zákaznících, tohle nejni pro vožralý mužiky.

Tedy pánové, našemu cítění je to vzdálený, ale třídu to teda ksakru má, ty lví nohy, ohaři, krásná barevnost, kam se serou UN s krásnou plóščadí. To je pro mne zajímavý rozdíl - jak na Rusi koukaj Švýcaři a co jsou Rusové opravdu zač. Můj palec letí nahoru, jakkoli je spojení náramkových hodinek ve 21 století s klasicistním tvaroslovím, no.... ruské :D příště by mohli zkusit klasicistní ferrari.

Edited by cigi
Posted
příště by mohli zkusit klasicistní ferrari.

No ferrari ještě ne, ale mobil jo. Ale není to vono.

namfleg_concept_phone_3.jpg

Už se prej na něj těší Paris Hilton.

Něco o autorovi zde.

Posted
Dobré, takové typicky ruské. Ale aspoň něco dělají. Zatímco u nás ..... Parexo :-(

Parexo je velkoobchod hodinářským zbožím. Zatímco u nás........jiní. :thumbsup_anim:

Posted (edited)

A ještě pár obrázků

A strojky, Mně teda tak zlý nepřijdou. Jestli je tam pod nima někde Poljot, to nějak nedokážu posoudit, něco z něj asi jo

EDIT: No oni to jsou počítačový rendery, takže možná nejsou ještě na světě, ale zas tak moc nekecaji. Ten muslimskej kalendář ostatně existuje naživo, ten jsem viděl na vlastní oči.

Edited by dknespl
Posted (edited)

Tady ten Caliber V01 naživo, v trochu jiné úpravě.Takže asi je to opravdu jeho původní stroj. Musím to ověřit.

A ty Mystery v původní podobě.

Edited by dknespl
Posted

Takže potvrzeno u zdroje , V01 od loňského roku Konstantinův vlastní strojek, není na bázi nějakého Poljotu. Poljoty používá souběžně, např. do těch židovských hodinek. Takže svá nepodložená tvrzení beru zpět. V těch NamfleGech je inhouse strojek.

• 6 months later...
Posted

Další tři imperiální kousky. Obávám, se, že ale nic ještě nění naživo, vapadá to na rendery. Zolotaja malaďož se asi ještě nechytla. No třeba se to nakonec povede.

• 3 weeks later...
Posted

Tak tyto snad už opravdu opravdický a s Čajkinovým inhousem. Emaily se asi ještě úplně nepodařilo dotáhnout do konce, ale zlatník už asi funguje ;-) Psí hlavy za mne dobrý