JII. Odesláno 2. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2010 Gentleman Onionovu výhru daruje mně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 2. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2010 (upraveno) Jiří Korn - Gentleman http://www.youtube.com/watch?v=zJkvPURh4Uo Gentleman, úspěch mívá u žen, gentleman, nevyjde ven slušně neupraven, nikdo nedbá, jak on na bontón. Gentleman, nezůstává dlužen, gentleman, zkrátka sen všech žen vždy byl a bude jen gentleman a nikdo jiný, jen právě ten, jen ten. Gentleman, v lásce za dva vydá, gentleman, dovede nóbl být, něžnosti násobit, nezná co je bída, ví, ví jak žít. Párty, ne, nikdy nevynechá párty, přijde s náladou a vykoupán, židli neokopá, nedělá faux pas ten pán, pán. Gentleman, jen když luskne prsty, spoustu žen, jako já má v hrsti, lalalalalá????.. C´est la vie, už zpívat o sobě mě nebaví, tak raději pá, ať to odsejpá ! Gentleman, jak by ho vyryl rytec, spoustu žen má jak já a šmytec ! Lalalalalá??? Upraveno 2. května 2010 uživatelem ricous Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
babaq Odesláno 2. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2010 Můj malý příspěvek k diskusi (pokud to už zaznělo, sorry, nemám v poslední době moc času číst Chronomag tak, jak bych si přál): Pro mě je gentleman člověk, který má své zásady (možná i mírně konzervativní) a drží se jich pro dobrý pocit ze sebe sama. Nemusí si nic dokazovat a vyhledává společnost stejně založených lidí; také se nemusí na gentlemanství ptát. Dospěl k určité moudrosti, ke které se lze dopracovat věkem, ale nemá potřebu ji nutit jiným - ví, že k tomu také sami dospějí (anebo možná ne...). Zlepší se mu smysly - umí více poslouchat, méně mluvit a dívat se na svět očima jiných. (to vše bez nároku na pořadí) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 2. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2010 Gentleman je muz uhlazenych zpusobu = napriklad lib Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 2. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2010 Gentleman je muz uhlazenych zpusobu = napriklad lib Tak díky! Trochu jsem se začervenal a hned pomyslel, že si ty Onionovy Longíny zasloužíš určitě ze všech nejvíc: Odpověď krátká, jasná a výstižná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 2. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2010 babaq - to né, to trošku splňuju i já a já gentleman nejsem. lib by to mohl být, řídím se jednou jednoduchou radou co mi dal na srazu v Jihlavě a hned je život lepší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 2. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2010 lib by to mohl být, řídím se jednou jednoduchou radou co mi dal na srazu v Jihlavě a hned je život lepší No tak ji pošli dál.......dobrých rad není nikdy dost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 definic uz tady padlo dost, takze jenom drobne doplneni: clovek, ktery svym pristupem dokaze byt eticky, nestranny a spravedlivy. Jeho slova a ciny jsou v souladu, nechova se pokrytecky, svym chovanim nastavuje latku svemu okoli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 No tak ji pošli dál.......dobrých rad není nikdy dost Musíš řídit se zavřenejma očima, abys neviděl ty zvěrstva, co se na silnici dějou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 (upraveno) definic uz tady padlo dost, takze jenom drobne doplneni: clovek, ktery svym pristupem dokaze byt eticky, nestranny a spravedlivy. Jeho slova a ciny jsou v souladu, nechova se pokrytecky, svym chovanim nastavuje latku svemu okoli. Třeba Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Rychlonožka a Červenáček... Edit: to Tada - Díky za radu..je v ní veliká moudrost :-) Upraveno 3. května 2010 uživatelem Diamondking Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 3. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Gentleman - šlechetný člověk. V Anglii slove tak ona třída společenská, jež zaujímá místo mezi šlechtou a nižší třídou, pak vůbec lidé uhlazených mravů. V Americe sluje tak každý člověk, jenž vyniká poctivostí a ušlechtilostí ducha, nehledíc na rod, vzdělání nebo bohatství. Množného čísla ? gentlemen ? užívá se jako oslovení nebo při přátelském pozdravu. [Gentleman] jest v Anglii též titul muže, jemuž dovoleno nositi zbraň, ale jenž nemá titule šlechtického. Gentlemanem se člověk nerodí, nýbrž stává. Gentleman je produktem umění, konkrétně zušlechťování. Je důsledkem výchovy a vzdělání; formování vkusu a charakteru. Novověký gentleman je následníkem středověkého rytíře, jehož mnohé charakteristiky, např. ohleduplný a galantní vztah k ženám a dívkám, sdílí. I když je schopen bojovat, je v jednom aspektu pro gentlemana klíčové -, důraz na vojenské ctnosti, jenž je pro rytíře konstitutivní, je u gentlemana fakultativní. Zatímco rytíř byl válečníkem sui generis, tak řečeno na plný úvazek, gentleman jim není, alespoň ne nutně; i když za určitých okolností bojovat musí. Naopak, u gentlemana - na rozdíl od rytíře - je důraz na vzdělání a státnictví. Gentleman vzdělaný být musí. Stačí to tak... Tohle se mi líbí .... Hale Onione...mě se ty hoďky hrozně líběj. Tlačit na tebe ať mi je prodáš, je asi teď hovadina. Tak jsem zvolil variantu pruda veliká a asi po dvou letech se pokusil sesmolit něco co má víc než čtyři holý věty.....a ty hodinky chci vyhrát Takže ke kořenům gentlemanství citace..John Henry Newman ve svém díle The Idea of a University z roku 1852 popsal svou definicí gentlemana: ?Všeobecné vzdělání nedělá z člověka křesťana ani katolíka, nýbrž gentlemana. Je dobré být gentlemanem; je dobré mít vzdělaného ducha, jemný vkus, ryzí, vyváženou a klidnou mysl, vznešený a ušlechtilý postoj v celém způsobu života. A teď se na to podívejme z trochu jiného úhlu. Dobu z které tato definice pochází všichni znáte jako Viktoriánské období, jenž je vymezeno vládou královny Viktorie ve Spojeném království. Byla epochou bouřlivého průmyslového rozvoje a hlavně konečnou změnou evropského kastovního systému. Do této doby měly všechny evropské národy původ v dobách, kdy bylo samozřejmé, že lidé si nejsou od narození rovni. První kdo na tento "omyl" poukázal byl Rousseau. Vyvodil tuto myšlenku pravděpodobně při úvahách vlivu Nového světa na Evropu a o jedinci, kterého nazval vznešeným divochem. Nový svět tak daroval Evropě nový fenomén, společenskou rovnost. Takže v tomto počátečním společenském "chaosu" bylo potřeba vytvořit nové principy nového společenského žebříčku. Šlechtic válečník byl nahrazen gentlemanem, bohužel ale už dle viktoriánsko-puristické morálky a kvality. Co tedy byla ta jejich morálka a kvalita. Byla to obyčejná blaseovaná póza, načančaná panská sídla tisíců věžiček a okrasných ornamentů, móda korzetů a vycpávek, nesnesitelné normy pro společenský a duševní život, krasomluvu a stolování. Celé tehdejší výtvarné umění je plné bezduchých panáků pózujících na antických piedestalech, zahalených v řeckých róbách. Občas jedna holá nožka nebo ňadro, čehož si určitě nikdo nevšiml proto, že jsou všichni tak povzneseni. Tak to byla jejich kvalita. Kvalita byla pózou, společenským korzetem a ozdobnými věžičkami. Byla to kvalita dobrých mravů, samolibá kvalita potlačující lidskou slušnost. Jejich období skončilo, když na věky postulovali co je to pravda, ctnost, morálka a kvalita a pak, ve jménu těchto ideálů, poslali celou jednu generaci do zákopů první světové války. Tak co, ještě si chcete hrát na gentlemany? Stejně tak se mi líbí tato, mnohovrstevnatá, odpověď.. jak je u HCIQ zvykem, jeho myšlenky nejdou přímo k cíli a nutí k zamyšlení... ale někdy je utrpení je číst Gentleman je clovek, ktory drzi slovo, vzdy a vsade. Gentleman je clovek, ktory ma uctu k starsim, zenam a vseobecne k ludom a aj ju prejavuje, zaroven ale nerobi zo seba pri tom saska. Gentleman je clovek, ktory ked vyvola hadku, na zaver povie prepacte. Gentleman je clovek, ktory ked sa zmyli, uzna svoju chybu a v pripade potreby sa ospravedlni. Gentleman je clovek, ktory nezije na ukor inych. Gentlemanom sa clovek nerodi, gentlemanom sa clovek stava, neda sa zdedit, ani kupit. Gentlemanom je clovek bez ohladu na svoj socialny status. Až na jednu větičku ani tohle není , podle mně , špatné... Můj malý příspěvek k diskusi (pokud to už zaznělo, sorry, nemám v poslední době moc času číst Chronomag tak, jak bych si přál): Pro mě je gentleman člověk, který má své zásady (možná i mírně konzervativní) a drží se jich pro dobrý pocit ze sebe sama. Nemusí si nic dokazovat a vyhledává společnost stejně založených lidí; také se nemusí na gentlemanství ptát. Dospěl k určité moudrosti, ke které se lze dopracovat věkem, ale nemá potřebu ji nutit jiným - ví, že k tomu také sami dospějí (anebo možná ne...). Zlepší se mu smysly - umí více poslouchat, méně mluvit a dívat se na svět očima jiných. (to vše bez nároku na pořadí) A todle je také pěkné... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Já se eventuální výhry vzdávám protože to není z mé hlavy, ale našel jsem to někde na netu..bohužel už nevím kde...měl jsem dát odkaz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 3. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 (upraveno) to není z mé hlavy, ale našel jsem to někde na netu..bohužel už nevím kde...měl jsem dát odkaz To je jasné... s tím se počítalo Upraveno 3. května 2010 uživatelem Onion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 3. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 (upraveno) Vybral jsem příspěvky které podle mně odpovídají otázce kterou jsem položil na začátku. .. Primárně bylo cílem získat představu o zdejším zaklínadle "forum gentlemanů" a třeba se i nad tím zamyslet. Pro mně je diskusní forum "střetáváním argumentů" a nemělo by být "střetáváním dogmat" . V rámci toho je podle mě i na místě položit kontroverzní otázku, nebo tezi a pak nad ní diskutovat. To však předpokládá určité kvality, nebo schopnosti. Z toho důvodu jsem i nerozklikával, resp. nečetl odpovědi tombeda a pata-bikera, mám je na listě ignorovaných, takže pokud sem vložili nějakou zajímavou definici, řekně te mi to.. Jinak mimo diskusi o definicích se nejvíc můj názor na toto forum blíží k názoru č. 5 který napsal Snow Moje osobní doplnění jeho příspěvku je v tom, že společné hulákání smečky nad škopkem piva nevyrobí forum gentlemanů.. Takové "forum" nebo "klub" vzniká jinak Nic to ale nemění na faktu, že si tady o hodinkách rád čtu a nejednou jsem se tady dozvěděl zajímavé věci i o jiném než jsou hodinky... a za to všem děkuji Upraveno 3. května 2010 uživatelem Onion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 mám je na listě ignorovaných Taky jsem nedávno a bohužel poprvé použil tuto funkci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník salamio Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Je to šišlající přemoudřelý člověk v sepraném triku, nacamraný chlastem? Je to obtloustlý úředníček který si tučnou ručku zaškrtil hodinkama? Je to narcistní egomaniak jako já? Nebo anabolik s pozměněnou DNA? Hele, my s P-B jsme jasní, ale kdo je ten úředníček? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Fantastic Four Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Čověče Onione, ani jsem nechtěl na tyto plky, co si založil, reagovat, ale nedá mi to: Z toho důvodu jsem i nerozklikával, resp. nečetl odpovědi tombeda a pata-bikera, mám je na listě ignorovaných, takže pokud sem vložili nějakou zajímavou definici, řekně te mi to.. Tak se zeptám, proč si je dal do ignorovaných, když jseš teď žádostiv toho, čím oblažili tvoje óbrinteligentní téma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 3. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Rozumím, Kibi. Byla chyba pouštět se do diskuze, kterou nemůžu myšlenkově pojmout, na to fakt nemám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 3. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2010 Taky jsem nedávno a bohužel poprvé použil tuto funkci. Já teda ale na použití této funkce nic zvláštního nevidím.. Nemusím si sednout s každým, dokonce mě může někdo iritovat.. to ale neznamená, že je na nej třeba pokaždé reagovat. Do vláken některých lidí nelezu, protože vím, že si nesedneme, když něco napíšou tak kam chodím tak mě alespoň neťuknou jejich, z mého pohledu cinty, přes čumák... Je to jako v restauraci, sedíš u stolu, od vedle je slyšet názor který se ti hodně nelíbí.. řekněme na politiku, vstaneš a půjdeš jim říkat, že jsou ňoumové? Asi ne Tak je ignoruješ A podle mě není nic nenormálního na tom, že i ten pomyslný gentleman, někoho s kým není schopen komunikovat, ignoruje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se