Biges Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Ahoj! Na základě debaty v tomto a v tomto (tady jsou i fotografie) vlákně zakládám tuto anketu (umožňuje vícenásobné odpovědi). Jde v ní o subjektivní zhodnocení pravosti či "fejkovosti" nerezových pouzder na Prim Sport 2 z Parexa. Nehodnotí se jejich technické provedení či cena. Jistě by šlo hodnotit všechny díly zvlášť, ale nerad bych zde sklouzával do příliš podanket, pokuste se prostě vyjádřit svůj převládající pohled na věc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Ahoj! Na základě debaty v tomto a v tomto (tady jsou i fotografie) vlákně zakládám tuto anketu (umožňuje vícenásobné odpovědi). Jde v ní o subjektivní zhodnocení pravosti či "fejkovosti" nerezových pouzder na Prim Sport 2 z Parexa. Nehodnotí se jejich technické provedení či cena. Jistě by šlo hodnotit všechny díly zvlášť, ale nerad bych zde sklouzával do příliš podanket, pokuste se prostě vyjádřit svůj převládající pohled na věc. Je to zvláštní, ale píše mi to počet hlasů - 3. Z toho fejk - 1X, druhovýroba 2X a je mi to jedno 1x. Aby takhle nefungovaly i volby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Je to zvláštní, ale píše mi to počet hlasů - 3. Z toho fejk - 1X, druhovýroba 2X a je mi to jedno 1x. to proto, že třeba já jsem dal dvě odpovědi, což je umožněno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hajek Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Hlasoval jsme fejk fejk fejk, celá kauza mě zase tak nebere, ale když to převedu například na Omegu - kdyby Omega krachla a koupil ji třeba Richemont a dál vyráběl Omegy no pak se objeví pan Parexo, který začne dodávat náhradní díly a součástky pro Omegy ( číselníky atd). Co to bude ? Fejk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 (upraveno) to proto, že třeba já jsem dal dvě odpovědi, což je umožněno Já vím, ale nějak mi to nesedí - měl by souhlasit počet hlasů - je-li jich víc na osobu je jedno, pořád by to mělo sedět dohromady - třeba počet hlasů = x a počet hlasujících = y. Nebo tak něco. Edit: překlep Upraveno 6. května 2010 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Jak tak na to koukám, tak mám pro většinu hlasujících výbornou zprávu. Právě jsem mluvil s dvěmi šikovnými hochy Čongem a Quongem. Za 14 dní budu mít výýýýýbornou sadu náhradních dílů z druhovýroby na co si jen budete přát! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Za 14 dní budu mít výýýýýbornou sadu náhradních dílů z druhovýroby na co si jen budete přát! Tak jedoznačný to neni - to, že to někdo považuje za díl z druhovýroby, nemusí nutně znamenat, že to nepovažuje za sh.it. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Tak jedoznačný to neni - to, že to někdo považuje za díl z druhovýroby, nemusí nutně znamenat, že to nepovažuje za sh.it. Bandi, neporozumněli jsme si. Já jsem svou argumentaci na téma sh.it zcela (s ohledem na směr debaty) opustil. Teď opravdu mluvím pouze o náhradních dílech z druhovýroby. To víš, já už se s kvalitou nemusím zaobírat. Č a Q říkají, že jsou nejlepší :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Jak tak na to koukám, tak mám pro většinu hlasujících výbornou zprávu. Právě jsem mluvil s dvěmi šikovnými hochy Čongem a Quongem. Za 14 dní budu mít výýýýýbornou sadu náhradních dílů z druhovýroby na co si jen budete přát! Nevím, jak je to u hodinek - asi prohřešek. Ale u aut jsou náhradní díly z druhovýroby záměnné s originálem a jsou na to specializované(a NE ČÍNSKÉ) firmy a montují to i autorizované autoservisy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 (upraveno) Já jsem správně tvrdil, že byste se s tím populismem a demagogií v parlamentu uplatnili !! To už nedoženeme. Na chronomagu vítězí parexo. Nezbývá než těšit se na Igeny z druhovýroby. Upraveno 6. května 2010 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Hlasoval jsme fejk fejk fejk, celá kauza mě zase tak nebere, ale když to převedu například na Omegu - kdyby Omega krachla a koupil ji třeba Richemont a dál vyráběl Omegy no pak se objeví pan Parexo, který začne dodávat náhradní díly a součástky pro Omegy ( číselníky atd). Co to bude ? Fejk. Kdyby pan Richemont nedodával nikomu náhradní díly na ty miliony Omeg které běhají po světě, byl by všem za kreténa a bylo by zcela na místě aby se objevil pan Parexo, nebo třeba pět pánů Parexů. Co to bude? Čirá nutnost. Samozřejmě, nic pro sběratele. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Nevím, jak je to u hodinek - asi prohřešek. Ale u aut jsou náhradní díly z druhovýroby záměnné s originálem a jsou na to specializované(a NE ČÍNSKÉ) firmy a montují to i autorizované autoservisy. Vezměme třeba rozvodové řetězy, běžná součástka. Vyrábí je jen několik firem na světě. Dodávají se ale v různém balení a hlavně za různou cenu. Například pod jménem výrobce Morse za 800,- a ten týž výrobek u značkového prodejce třeba Suzuki za 4000,-. Je na libovůli každého soudruha, jestli zapne mozek, či nikoliv. U hodinek je to tak, že celý svět bere třeba náhradní setrvační hřídele od firmy Ronda (a samozřejmě spoustu dalších dílů které nebudu vyjmenovávat) a tudíž pro každou značku je ta věc pohledem místních natvrdlejch zabedněnců fejkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Já jsem správně tvrdil, že byste se s tím populismem a demagogií v parlamentu uplatnili !! To už nedoženeme. Na chronomagu vítězí parexo. Nezbývá než těšit se na Igeny z druhovýroby. Hele nepřeháněj, nijak tady Parexo nevítězí, to si zase vypomáháš překrucováním podle potřeby. Nebo tys viděl, že by ho tady někdo nějak vychvaloval, nebo propagoval? Já ne. Zato jsem viděl blahořečení Eltonu až až. A přitom právě z hlediska originality spousta lidí vnímá "novovýrobu" v Eltonu dost podobně, jako "novovýrobu" v Parexu. No a protože tohle je fórum o hodinkách, tak mi přijde normální a zcela správný, že se tu informuje o tom, že někdo z hodinářské branže nabízí takové a takové nové zboží. Prostě proto, aby to všichni věděli, mohli to posoudit a porovnat a uměli to podle potřeby rozpoznat a identifikovat. A o to jde. A už je každého ryze osobní věc, co si koupí, nebo nekoupí a proč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 (upraveno) Hele nepřeháněj, nijak tady Parexo nevítězí, to si zase vypomáháš překrucováním podle potřeby. Nebo tys viděl, že by ho tady někdo nějak vychvaloval, nebo propagoval? Já ne. Zato jsem viděl blahořečení Eltonu až až. A přitom právě z hlediska originality spousta lidí vnímá "novovýrobu" v Eltonu dost podobně, jako "novovýrobu" v Parexu. No a protože tohle je fórum o hodinkách, tak mi přijde normální a zcela správný, že se tu informuje o tom, že někdo z hodinářské branže nabízí takové a takové nové zboží. Prostě proto, aby to všichni věděli, mohli to posoudit a porovnat a uměli to podle potřeby rozpoznat a identifikovat. A o to jde. A už je každého ryze osobní věc, co si koupí, nebo nekoupí a proč. Promiň Karlos, asi jsi na jiném foru. Ztratil jsem už přítele, který parexo doporučuje. Pro 85% hlasujících není parexo fejk. Spousta lidí tu popírá rozdíl mezi klínovým řemenem do ojetýho formana a ciferníkem z Č5SR nesoucím logo, které je chráněné průmyslovým vzorem a je podle mne, snad paradoxně, jedním z nejdražších výdobytků českého hodinářského průmyslu, jen kolik lidí tomu v nmnm zasvětilo život a to logo a elton jsou poslední živoucí zbytky. A 12% lidí na odborném fanouškovském fóru v jejich vlasti dokonce i tyto zbytky nepovažuje za jejich - a jsou ochotný se rvát !! Tohle se nedá brát jinak, než prohra cti nezávislosti originality iniciativy tradice a bohužel českého hodinářství v podobě, jak se dnes jedině je schopné živit - jako značkový módní doplněk. Parexo rulezzzz. Má víc a fanatičtějších zastánců, než su ja. Pro spoustu lidí je tak nezbytné mít právo na primky, že jsou ochotný za ně považovat cokoli, jen když to bude levné. Upraveno 6. května 2010 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 (upraveno) Pokud ti jde o český hodinářský průmysl, tak ten svůj boj prohrál v době, kdy skončil Elton n.p. Od té doby je to takové všelijaké a spíš divné a marně se to snaží najít svoji tvář a svoje místo na světě. A jak jsem psal - je každého věc, jestli si koupí to, nebo to. nebo něco úplně jiného. Smiř se s tím, měj svůj názor a na něm si trvej, ale toleruj to, že jiní to mohou vidět jinak. Pravdu má totiž každý právě tu svoji. EDIT: ano, vnucovat jiným svoje názory a ty jejich odsuzovat, to je dobrý způsob jak ztrácet přátele Upraveno 6. května 2010 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Jak tak na to koukám, tak mám pro většinu hlasujících výbornou zprávu. Právě jsem mluvil s dvěmi šikovnými hochy Čongem a Quongem. Za 14 dní budu mít výýýýýbornou sadu náhradních dílů z druhovýroby na co si jen budete přát! Hele Bertiku, ja vdel, ze jsi kluk sikovna a tak mam prosbicku - objednej mi prosimte dily na Rolexy GMT IIc - staci od kazdyho jeden kousek, ale at jsou vsechny, ja to pak odnesu k sikovnemu hodinari a jelikoz to jsou pouze soucastky hodinek, ktere nekdo "odborne" zkompletuje za mrzky peniz, tak mi z toho vzniknou originaly a pocitam ze cena nebude osklivych 144.500, ale treba tak 15.000, kdyztak mi taky do foroty objednej krabicku a papiry a at mi tam Quong rovnou natiskne razitko Carollina a datum prodeje zitrek.. Dik! Jsem rad, ze to jde udelat i jinak, mozna, ze mi tady ostatni pak budou prezdivat hornik, ale za tech usetrenejch 130 litru to stoji PS: Kdyby Quong byl schopnej mi udelat (zase na dily samozrejme, at to muze byt original) taky Orliky od jednicky az do konce (300, 600 ??), tak bych je taky prosil, alespon te pak v mnozstvi vlastnenych kusu predezenu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 7. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2010 Hele Bertiku, ja vdel, ze jsi kluk sikovna a tak mam prosbicku - objednej mi prosimte dily na Rolexy GMT IIc - staci od kazdyho jeden kousek, ale at jsou vsechny, ja to pak odnesu k sikovnemu hodinari a jelikoz to jsou pouze soucastky hodinek, ktere nekdo "odborne" zkompletuje za mrzky peniz, tak mi z toho vzniknou originaly a pocitam ze cena nebude osklivych 144.500, ale treba tak 15.000, kdyztak mi taky do foroty objednej krabicku a papiry a at mi tam Quong rovnou natiskne razitko Carollina a datum prodeje zitrek.. Dik! Jsem rad, ze to jde udelat i jinak, mozna, ze mi tady ostatni pak budou prezdivat hornik, ale za tech usetrenejch 130 litru to stoji PS: Kdyby Quong byl schopnej mi udelat (zase na dily samozrejme, at to muze byt original) taky Orliky od jednicky az do konce (300, 600 ??), tak bych je taky prosil, alespon te pak v mnozstvi vlastnenych kusu predezenu Buď pohodě, ty rolády budeš mít nachystaný. Protože Tě tak trochu znám, objednal jsem je v bicoloru s individuálním cifrem - lososově růžové indexy na bleděmodrém podkladě. Co se Orlíků týče, jsem v pohodě zase já. S Čongem a Quongem jsem se domluvil, že Ti nakopou prd.l Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 7. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2010 Ty příklady s roládama nejsou až tak na místě. 99% rolád bude mít vždycky nějakou (třeba sběratelskou) hodnotu, 99% Sport 2. žádnou takovou hodnotu nemá a tak se k tomu přistupuje i v případě oprav, renovací atd. Nemá smysl se bavit o fejkách. Právě proto, že jsme na hodinkářským fóru, bychom měli takovýhle rozdíly umět rozlišovat, a ne je účelově přehlížet nebo převracet naruby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 7. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2010 (upraveno) To chápu, naše vlastní kultovní kultivované hodinky se fejkovat směj, je to přece kšunt a páníček se právem diví, proč si to ostatní nemyslí, zatímco velkovýrobce z ciziny, co je má na zápěstí každý fotbalový chuligán a kolotočář s oranžovou kravatou se nesměj, abychom nebyli za vidlácí. To chápu, jenže mě tak nevychovali, od mládí mi říkali, měř všem stejně. Upraveno 7. května 2010 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 7. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2010 To chápu, naše vlastní kultovní kultivované hodinky se fejkovat směj, je to přece kšunt a páníček se právem diví, proč si to ostatní nemyslí, zatímco velkovýrobce z ciziny, co je má na zápěstí každý fotbalový chuligán a kolotočář s oranžovou kravatou se nesměj, abychom nebyli za vidlácí. To chápu, jenže mě tak nevychovali, od mládí mi říkali, měř všem stejně. Hele, když zabiješ mouchu, tak taky nejseš vrah. Takhle by to bral jen fanatik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se