Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hodinky s rucnim natahem a ukazatelem rezervy natahu mi lezi v hlave uz nejakou dobu. Vim o modelech Panerai nebo Sea-Gull chronografech M193s. Existuje ale i nejaka jina kombinace techto dvou atributu? Zajimaji me ale hodinky bez chrona a cenove dostupne, rekneme do 40k. Kupovat nechci (zatim), spis jen tak patram. I kdyz po tech Seagullech trosku posilhavam, coz ale na otazce nic nemeni.

Jen na vysvetleni dodam to, co jsem uz kdysi v nejakem vlakne uvedl. A sice, ze indikace rezervy natahu mi prijde logictejsi u manualne natahovaneho strojku (i kdyz vetsinou se tato komplikace vyskytuje u automatu). Automaty, kdyz si dam na ruku a jdou, tak se behem noseni dotahnou. Kdyz nejdou, tak musim tak ci tak naridit cas a hodinky rozbehnout (budto korunkou nebo protrepanim :)). Kdezto u rucniho natahu muzu byt na vazkach, jestli jsem je rano natahl nebo ne (hlavne my, co natahujeme hodinky rano jeste napul v komatu).

Posted
Eberhart

Nemas konkretni tip? Hledam zatim marne. To, ze maji hodnedenni Traverseloto, vim. Ale jde mi o indikaci rezervy, ne rezervu samotnou.

Guest SukHoi
Posted
Jsem pako, mel jsem jit na jejich web hned jako prvni... dik.

jenom tě chci upozornit, že rezerva nátahu je sice výborný indikátor, ale u dlouhodobě běžících hodinek, téměř bez pohybu = nuda na pohled a dojem :)

Posted
jenom tě chci upozornit, že rezerva nátahu je sice výborný indikátor, ale u dlouhodobě běžících hodinek, téměř bez pohybu = nuda na pohled a dojem :)

Jo, to jo. Stejna nuda to musi byt u kazdodenne nosenych automatu, ktere zustavaji porad zhruba stejne dotazene. Nejvetsi sranda to musi byt u tech Seagullu - videl jsem nazivo a natahovani dostava uplne novy rozmer.

Posted

Já myslel, že ten Eberhard nepůjde za 40tisíc . Jinak jo, ale co je to platný, když se Ti stejně nelíbí. :D

Posted

Kdyby si chtěl cibule, tak s těmahle se do 40k vejdeš ;) Jinak Tissot dělá ještě náramkové Sculpture Line, ale tam je cena hodně nad stanovený limit...

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted (edited)

Mam pocit, ze jestli na ne dojde (pokud nebude limitka Zeno Airforce, se kterou to vypada blede a budu chtit koupit neco jineho), tak skoncim u tech Seagullu (koupil bych je z US webu).

zdroj/source: seagullwatch.eu

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Edited by skalis
Posted

ručný náťah s PR indikátorom ponúka aj Nomos

bez dátumu okolo 1500 éčok s dátumom za 2000

Posted
ručný náťah s PR indikátorom ponúka aj Nomos

bez dátumu okolo 1500 éčok s dátumom za 2000

Diky, diky. To jsem jeste zapomnel napsat, ze reseni Nomosu se mi moc nelibi :), jsem hroznej. Ale priznam se, ze Nomos Tangomat Datum (bez rezervy) jsou v mem vaznem dlouhodobem vyhledu.

Posted (edited)

Nepřekonatelné Arnold & Sons White Ensign 7 days. Možná dnes vypadají jako nad limit, ovšem občas se štěstím lze koupit i kolem 40t. klik Tedy jednomu členovi se je takhle už podařilo vydražit, jen mít kliku...

Edit:Hlavně nekoukejte, jaké tam má ještě další hodinky, nebo za nic neručím. :suicide_anim:

Edited by B.F.G.
Posted

Třeba tyto Blancpain - dívám se na ně každý druhý den - jen mají jen 36 mm :(

131618_03.jpg

Pak je spousta Maurice Lacroix (ale ty se mi nelíbí), pak Louis Erard (líbí)

1509509gross.jpg

no a vrcholem pro mě JLC Master 8 days (bohužel zatím mimo finanční limit)

1508644gross.jpg

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Hodinky s rucnim natahem a ukazatelem rezervy ... bez chrona a cenove dostupne, rekneme do 40k.

.

.

.

Ahoj Honzo, měl bych pro tebe tyto dva modely:

1. Blancpain Villeret 8 Jours Manuelle - Kalibr 13R0, 8 dní rezerva chodu, 22480,- ve zlatě nebo 36980,- v platině, takže v limitu Posted Image

2. Lange & Söhne 31 - 31 dní rezerva chodu, cenu nevím, ale asi přes limit Posted Image

Edited by filo-boxer