VS Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 (upraveno) No jo,ale s motorem nahoře jsem našel jen Black decker a té moc nevěřím a recenze píší o ukroucených bowdenech.http://www.zelenazahrada.eu/index.php?vyrobce=&id=krovinorezy,_vyzinace/elektricke_vyzinace_a_krovinorezy&hledej=&akt_str=2Mám tu menší Gardenu Procut 800, ale zrovna jsem ulomil to držadlo. Plastový bazmek silný 5 mm, ještě odlehčený a má to snést nápor při sekání. Kdyby to místo zbytečného kloubu připevníli nafest a z pořádného materiálu. A nové stálo 300. Prostě aktivace kurvítka. Upraveno 10. května 2013 uživatelem VS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chocholusik Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 (upraveno) Ked sa mozem pridat podelim sa z mojim trapenim mestskeho chlapca na vidieku a prosim o radu co si mam pozhanat: teren:travnata luka 3600m2, 1/3 svah, 1/3 osadene stromy, 1/3 cista rovina...mravencie hniezda(kopky)Momentalne sa trapim s ALKO 4125 (darcek) a nikomu sa to nechce hrabat....frekvencia kosenia celej plochy 1-2x mesacne, 800m2 okolo domu castejsie...edit: ma zmysel kupovat ojazdenu traktorovu kosacku? Upraveno 10. května 2013 uživatelem Chocholusik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 No jo,ale s motorem nahoře jsem našel jen Black decker a té moc nevěřím a recenze píší o ukroucených bowdenech.Už asi 15 let sekám zahradu (asi 800 m2, extrémně členitý povrch) motorovou kosou OleoMac se strunovou hlavou. Nemá bowden, ale hřídel+převod zubatými kolečky a je to k nezničení. Nevýhody: dvoutakt, takže kravál a smrad a to, že se to pak musí ručně shrabat. Jinak ale samá pozitiva a životní jistoty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 .. by me zajimalo, co az se clovek splete, a naleje do dvoutaktu cistej natural, a nebo do ctyrtaktu mixlej s olejem.. chocholousik : na 3600m2 ... traktůrek ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 10. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2013 .. by me zajimalo, co az se clovek splete, a naleje do dvoutaktu cistej natural, a nebo do ctyrtaktu mixlej s olejem.. chocholousik : na 3600m2 ... traktůrek ...pokud jde o 2T tak je to prúser pokud o 4T tak je to relativně v poho a levný narozdíl od 2T motoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2013 tak jsem přehodnotil záměr a místo do sekačky půjdu do křoviňáku, pro mé účely asi bude vhodnější. loni jsem měl půjčený stihl a pracovalo se mi tím dobře, je to trochu tělocvik což mi jedině prospěje.jenže výběr je takový, že je problém zvolit vůbec značku, nemluvě o konkrétním typu. stihl, husqvarna, dolmar, hitachi, active, vari...a asi tisíc dalších.každý haní nebo chválí něco jiného a pak si vyber.nechci kupovat někde na netu nebo hobbymarketu - u nás má tady na krámě značku active, je to itálie s japonskými komponenty, záruka 5 let, předvede, servisuje, takže to vidím asi takto: http://www.v-garden.cz/produkty/krovinorezy/active/motorove-krovinorezy-dvoutaktni/active-35-b-krovinorez-s-hrideli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 11. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2013 ... pokud o 4T tak je to relativně v poho a levný narozdíl od 2T motoruAkorát to víc smrdí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xpak Odesláno 15. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. května 2013 Pánové vidím, že jste všichni podstatně větší trávníkáři než já. Potřebuju pečovat o trávník cca 200m2, rovina. Motorová sekačka je asi zbytečná, dokáže mi někdo poradit jakou elektrickou? Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 16. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2013 Pánové vidím, že jste všichni podstatně větší trávníkáři než já. Potřebuju pečovat o trávník cca 200m2, rovina. Motorová sekačka je asi zbytečná, dokáže mi někdo poradit jakou elektrickou? Díky. Mám Bosch Rotak 40 a dobrý. Občas s ní sekám i teď, zvlášť když je po dešti nebo vlhko, protože je lehká a nedělá koleje v trávě jako těžší benzín . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stampee Odesláno 16. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2013 včera jsem daval rodicum na Aukro cca sezonu pouzivanou Husquarnu kdyby te to zajimalo. K videni je na Praze vychod.http://aukro.cz/husquarna-r-152sv-malo-pouzivana-nevhodny-darek-i3248879722.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 16. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2013 tak mi byl nabídnut ještě tenhle kousek od hondy za snad příznivější cenu:http://www.hondastroje.cz/katalog-produktu/zahradni-technika/krovinorezy/produkt/honda-umk-435-u.htmlhondy jsou dobrý, ne? aspoň je nikde nehaněj. já se z toho výběru asi zbláznim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 16. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2013 tak jsem přehodnotil záměr a místo do sekačky půjdu do křoviňáku, pro mé účely asi bude vhodnější. loni jsem měl půjčený stihl a pracovalo se mi tím dobře, je to trochu tělocvik což mi jedině prospěje.jenže výběr je takový, že je problém zvolit vůbec značku, nemluvě o konkrétním typu. stihl, husqvarna, dolmar, hitachi, active, vari...a asi tisíc dalších.každý haní nebo chválí něco jiného a pak si vyber.nechci kupovat někde na netu nebo hobbymarketu - u nás má tady na krámě značku active, je to itálie s japonskými komponenty, záruka 5 let, předvede, servisuje, takže to vidím asi takto: http://www.v-garden.cz/produkty/krovinorezy/active/motorove-krovinorezy-dvoutaktni/active-35-b-krovinorez-s-hrideli vem hondu s "batohem" (zadny popruh pres rameno) ...nebo stihl, ale honda je lepsi, stihl jeste nedavno nemel do krovinaku kvalitni motor a daval tam hondu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 16. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2013 no, mel jsem na den pucenej nejakej profi krovinorez.. tezky jak prase, neobratny, hodinu sem se navlikal do postroje.. a ten "bolsevnik" co sem s tim nicil (za plotem, ne na svoji zahrade ) jsem ted posekal uplne stejne, nesrovnatelne pohodlneji malou benzinovou strunovkou.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 16. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2013 tak mi byl nabídnut ještě tenhle kousek od hondy za snad příznivější cenu:http://www.hondastroje.cz/katalog-produktu/zahradni-technika/krovinorezy/produkt/honda-umk-435-u.htmlhondy jsou dobrý, ne? aspoň je nikde nehaněj. já se z toho výběru asi zbláznim.presne s timto kusem mam nasekano za poslednich 5 let dlouhe hodiny ... s dobrym benzinem je to neznicitelny stroj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 16. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2013 (upraveno) no, mel jsem na den pucenej nejakej profi krovinorez.. tezky jak prase, neobratny, hodinu sem se navlikal do postroje.. a ten "bolsevnik" co sem s tim nicil (za plotem, ne na svoji zahrade ) jsem ted posekal uplne stejne, nesrovnatelne pohodlneji malou benzinovou strunovkou..batoh na 10ti minutove sekani nema smysl, tak staci i drzena strunovka.kdyz s tim delas hodinu, tak je batoh s kvalitnim polstrovanim nutnost. dobre vyvazenou sekacku pak vubec neneses rukama Upraveno 16. května 2013 uživatelem simon_magus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 16. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2013 moje ma 4.1 kg, takze popruh pres rameno uplne staci.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 16. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2013 moje ma 4.1 kg, takze popruh pres rameno uplne staci.. pro delsi praci nestaci ... ale presvedcovat te nebudu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 16. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2013 presne s timto kusem mam nasekano za poslednich 5 let dlouhe hodiny ... s dobrym benzinem je to neznicitelny strojdíky. tak myslim, že je rozhodnuto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 16. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. května 2013 no, mel jsem na den pucenej nejakej profi krovinorez.. tezky jak prase, neobratny, hodinu sem se navlikal do postroje.. a ten "bolsevnik" co sem s tim nicil (za plotem, ne na svoji zahrade ) jsem ted posekal uplne stejne, nesrovnatelne pohodlneji malou benzinovou strunovkou..docela úsměvné počtení že profi křoviňák má stejný pracovní výkon jako benz.vyžínač s bowdenem ,ten výkonovej rozdíl víc jak 1kW člověk asi neocení že? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xpak Odesláno 17. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2013 Tak nakonec jsem objednal sekačku STIGA . Až ji budu mít, podám reference. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se