Přejít na obsah

Rubrika "PRODEJ" x SZ

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

Pánové stala se mi nepříjemnost kterou bych tu defacto ani nemusel prezentovat, ale:

ráno jsem na mobilu viděl SZ od Kubisnusse, který měl zájem o Traser řemen = otevřel jsem poštu (soukromé zprávy) a vyskočilo na mně okno s adresou atd. / hned jsem to zabalil a během dne odeslal/

teď koukám do pošty a před Kubisnussem měl zájem další člen, který by to logicky měl dostat jako první

Teď už s tím nic neudělám, maximálně se mohu omluvit i když vlastně nevím za co, ale pojďme se domluvit, že se bude psát SZ do tématu jako to bývalo zvykem = co vy na to ?

Upraveno uživatelem YPO
  • Dát hlas 4
Návštěvník Kamil
Odesláno

Souhlasím.

Já píšu nejdřív do vlákna něco jako "posílám SZ" a pak teprve píšu soukromou zprávu.

Návštěvník YPO
Odesláno

Určitě ano, ale v tom případě ti co nemají 50 příspěvků a chtějí něco koupit přes SZ vlastně utrum, ne?

No to mně nenapadlo - to je zrovna tento případ :(
Odesláno

V případech, kdy nebude mít člen 50 příspěvků a nebude tak moct vkládat příspěvky do prodejních vláken, holt bude muset posílat jen SZ.

No a pak se aplikuje pravidlo pořadí došlých SZ, pokud v tom bude zrovna někdo takový, to je jednoduché ...

Odesláno

Takže pokud mám zájem tu něco koupit tak mám smůlu a nemám šanci jo? Teda v pravidlech se to tak píše. Chápu toto zabez. pro prodej....

Ale proč nemůžu nic koupit? dík

Odesláno

SZ - Soukromá zpráva

Na jiných forech je to připsání "poslána SZ" apod. do tématu běžná praxe a dá se říci slušnost. Bohužel nevýhoda zde je těch 50 nutných příspěvků. To opravdu nechápu. Také jsem zde již koupil hodinky a řešil to pouze přes SZ, aniž bych mohl vstoupit do inzerátu a dát o tom slušně vědět. Pochopím to omezení pro nováčky pro zakládání inzerátů, ale že nemůžu vstoupit do inzerátu kde chci něco koupit, to mi hlava nebere. Možná by se na tím měli admini zamyslet..

Návštěvník salamio
Odesláno

Já píšu nejdřív do vlákna něco jako "posílám SZ" a pak teprve píšu soukromou zprávu.

Já už teď naopak ? takhle mě totiž jednou předběhnul Baker. Než jsem to napsal do vlákna a pak SZ, on už poslal přímo SZ :crying_anim:.
  • Dát hlas 1
Odesláno

Případně sám prodávající může připsat, že platí, co dojde dřív. Jestli odpověď ve vlákně, nebo SZ. Já to tedy se snažil vždy zkontrolovat a zohlednit, že vyhrál ten, kdo byl první, lhostejno kde a pak jsem to dal vědět do vlákna.... myslim... :).

Odesláno

Myslim, ze spravne poradi je podle casu at uz je to kdekoliv - vlakno x SZ - o SZ vim podle toho ze mi na telefon prijde email a ve vlakne si overim jak to vypada.. kazdopadne bylo by fajn kdyby to melo nejaka pravidla, ale o tom tu uz kdysi nejake vlakno bylo, jen si nepamatuju jeho vysledek..

Odesláno

Mě se těch 50 týká taky, ale moc mi to nevadí- je to pravidlo, tak to respektuji. Ale myslím, že i díky nemožnosti reakce nováčků do vlákna a tím nepružnosti a nepřehlednosti pořadí není jasné "kdo je vítěz". (nevím čemu vadí kdybych napsal "posílám sz", ale starší a pokročilí to asi vědí a já pravidla respektuji- alespoň se snažím)

Ale je to stejně jedno. Je to stejně vždy a jedině na prodávajícím a jeho smyslu pro spravedlnost a etiku, komu tu kterou věc prodá. Vlastníkem věci je jedině on a on rozhoduje komu a za kolik. Např.v tomto konkrétním případě ten kdo reagoval nejrychleji BOHUŽEL neobdrží to o co měl zájem. Bylo by nanejvýš spravedlivé, kdyby tomu tak nebylo, ale prodávající rozhodnul jinak (i když v tomto případě nevědomky) a je to jeho právo. Nezbývá nic jiného než prvního reagujícího kontaktovat a informovat....(nevím zda jde napsat omluvit se, když YPO "jednal dle práva", ale slušnost.....)

Odesláno

Tak mě napadlo, když jsem taky nováček, a chci hodinky prodat, je dovoleno alespoň dát do sekce prodej odkaz na inzerát (řekněme na aukru)? Nebo mě to do Prodeje vůbec nepustí, protože nemám 50 příspěvků?

Odesláno

Tak mě napadlo, když jsem taky nováček, a chci hodinky prodat, je dovoleno alespoň dát do sekce prodej odkaz na inzerát (řekněme na aukru)? Nebo mě to do Prodeje vůbec nepustí, protože nemám 50 příspěvků?

Přesně tak jak píšeš...bez 50 příspěvků tam nic nedáš, ani odkaz na aukro :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...