Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zatímco se válím doma, naše francouzské sousedy z bytu pod náma v průběhu dnešního dne vykradli. Žádná sofistikovaná práce, ale sprostá řezničina, tak mě celkem otřepalo. Zase někdo nezavřel vchodové dveře. Posted Image

Máte nějaký tip na dobré, no spíše relativně dobré zabezpečení bytu (otevřít se dá bohužel vše), popř. kvalitní dveře pro klid duši?

• Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tyjo, asi nejvíc kvalitní, rychlý a renomovaný PCO a nezapomínat to zapínat, to nenahradíš. A samozřejmě mraky jejich samolepek na dveře okna atd.

Ideálně dělit na aspoň dva okruhy - jeden na dveře (a případně) okna a jeden na čidla dovnitř. Při spaní zapínat první okruh, při odchodu oba.

Odesláno

Zatímco se válím doma, naše francouzské sousedy z bytu pod náma v průběhu dnešního dne vykradli. Žádná sofistikovaná práce, ale sprostá řezničina, tak mě celkem otřepalo. Zase někdo nezavřel vchodové dveře. Posted Image

Máte nějaký tip na dobré, no spíše relativně dobré zabezpečení bytu (otevřít se dá bohužel vše), popř. kvalitní dveře pro klid duši?

Kvalitní dveře dělá vícero firem, často se jedná zároveň o protipožární. Samozřejmostí je výměna včetně "futer", mechanické provedení je různorodé, osobně mám zkušenost s kombinací závory a čepů, dveře jsou nějaký sendvič s "ocelovým" plátováním, ale firmu netuším, protože byt byl již těmito dveřmi vybaven.

Bohužel často z podobných řešení nejsou příliš nadšeni hasiči, zvláště pokud jsou pasivně zabezpečena i okna.

Asi bych zvolil nějakou kombinaci aktivních i pasivních prvků zabezpečení, spolu se všímavými sousedy ;)

Odesláno

Ja mam tyto a spokojenost i s montazi super .... http://www.adlo.cz/index.php?id=59&lg=cz

Odesláno

Dokonalé není nic, ale aby byla účinnost maximální, tak je zapotřebí kombinovat více úrovní zabezpečení, to je mechaniku (mříže, dveře, fólie, atd.), elektroniku (systém EZS, spínaná světla, televizní dohled, atd.), taktická opatření (ostraha, napojení na PCO, nebo alespoň třeba dohodu se zvídavým sousedem, který je stále doma, atd.) a dát to, že je objekt střežen co nejvíce najevo (viditelné sirény, viditelné kamery, výstražné samolepky, štítky (např. "Pozor pes v objektu"). Platí to, že čím více toho je, tak tím více to odrazuje, protože riziko je zvýšené a tak proč nejít krást někam jinam, kde to je sanzší. To platí ale jen pokud není v objektu něco neodolatelného, takže platí další zásada, platná i pro jiné oblasti života: "Člověk si může žrát, ale nesmí mlaskat."

Odesláno

Já to mám jednoduché. Jsem chudý člověk a zloději mě nemají o co okrást. Teda kromě manželky a dcery.

co když to ale zloději zjistí až vevnitř?

a jinak díky za rady, lepší ochrana je teď priorita číslo 1.

Odesláno

jo, přímo pod náma, v baráku je mix firem (což je kámen urázu, páč se lidi courají sem a tam) a nájemníků, tak mě napadlo, že ty kancly na něco napíchlé budou, zítra se pozeptám, ale doporučení na někoho i tak uvítám, dík.

Odesláno

No kibi nevím, ale trezor bezpečnostní třídy 3 je trochu přehnané, to je už je spíš pro drogové dealery nebo prodejce zbraní do arabských zemí :)

Myslím kombinace rozumného trezoru, zabezpečeného bytu (bezpečnostní dveře) a PCO je rozumné.

Odesláno

u bezpecnostnich trid jde o "odporove jednotky" - jak rychle jde trezor otevrit pri ruznych druzich nasili... nizsi tridy jdou otevrit v radu minut...

ale, samozrejme, zalezi na tom, co vydrzi podlaha... :D

pred par lety jsem byl u nasilneho otvirani bezpecnostni tridy 9 (precertifikovano pak na 10)... delali jsme to ve trech lidech tri dny...

Já jsem až do dnešního dne žil v bláhovém omylu, že bezpečnostní třídy trezorů jsou Třída 0 až Třída VI (alespoň podle normy 1143.1).

Odesláno (upraveno)

V minulém bytě jsem měl dveře od NEXTu a alarm napojenej na bezpečnostní agenturu.

V novém bydlení využiju stejných firem, byl jsem spokojen. Plus přidám folie na okna.

A možná dám ještě na dveře místo jmenovky fotku bývalé tchýně, to by mohlo zabrat :)

Edit: docela dobrý video, otázkou je, jestli je realistický...

http://www.next.cz/index.php?sid=280&viid=1&lang=1

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

u bezpecnostnich trid jde o "odporove jednotky" - jak rychle jde trezor otevrit pri ruznych druzich nasili... nizsi tridy jdou otevrit v radu minut...

pred par lety jsem byl u nasilneho otvirani bezpecnostni tridy 9 (precertifikovano pak na 10)... delali jsme to ve trech lidech tri dny...

násilně otevírali trezor tři dny? :o Co to bylo za mrchu? Měl jsem pocit, že trezor, kterej nepřijde nikdo hájit do několika minut je možný maximálně v řádově hodinách otevřít "polívkou".

Dny se tomu věnovat přeci nejde, víkend je dost krátkej :)

Odesláno

Když už se to tady řeší - bydlím v přízemí činžovního domu, jakou ochranu zvolit, když nechci PCO? Nejsem paranoik, jde mi spíš o komfort. Do bytu mám dvoukřídlé dveře, domovná se budou měnit jak do ulice, tak do dvora. Zajímalo by mě, jestli jste někdy někdo řešil potřebu zamykat a zároveň ponechat funkci elektronického vrátného. Existuje něco jako servozámek nebo si to budu muset vyrobit sám?

Odesláno

A kdyby byl trezor - dejme tomu ze třídy III - umístěn ve sklepení domu, zapuštěn do podlahy a z jedné strany do zdi, jak moc by to bylo OK, případně co vše by to vydrželo? Vůbec se v tom nevyznám. Díky.

Edit: docela dobrý video, otázkou je, jestli je realistický...

http://www.next.cz/index.php?sid=280&viid=1&lang=1

Působivé. ;)
Odesláno

byl to komorak - trezorova mistnost, vlastne barak byl (1942) postavenej kolem trezoru, sipove vlozky z sede litiny, sklenene prvky zamku... vesele to bylo... :D a bylo to legalne - pri rekonstrukci se do (prazdneho) trezoru dobyvala nejaka lopata a zamkla revolucni zamek - to neni zas takovej pruser, ale oni v depozitu nedrzeli revolucni klic, to uz bylo na palici...

trezor - kdyz uz jsme znali detaily konstrukce - to hodilo o tridu (dve?) vys a s vloznym trezorem tridy 3 (nebo tak nejak, pavco) se dal nacertifikovat nekam ke stamilionum... :)

to potom chápu, představil jsem si klasikou káču, jako byl Nedobytný Heimmlich nebo tak něco.
Odesláno

:eek:  ??? 

celkem běžná vychytávka, prostě se trezor, při pokusu jej otevřít, rozbije a dostane se do něj jenom mechanik nebu Humpál Kibiho kalibru (méněno v dobrém) :)
Odesláno

Bezpečnostní dveře od NEXTu jsou asi nejznámější a musí se počítat s trochu vyšší cenou. Existuje na trhu i slušná řádka rozumných ekvivalentů, např.: SHERLOCK, NAPAKO aj. Kombinace s PCO je určitě dobrá věc...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...