Přejít na obsah

Kapesní nůž - l.e. Chronomagu

sect

Doporučené příspěvky

Hele, já porád nevím, co je to ten návrh No.1 - jestli je to ten sekáček, jak z toho chcete udělat pevný fulltang ?? Až to uvidím, mohu se rozhodnout, protože zatím nenosím ani zavírák, ani dýku, leda na houby a tam je mi to fuk.

Zajímalo by mě o kolik víc může stát zavírák, než pevná kudla s nutným pouzdrem. Taky bych se zaměřil na materiál, co to bude zač ?

Je tu vůbec někdo, kdo nožům natolik rozumí, aby mi mohl vysvětlit, proč mají čepele tak různé tvary - viz ten travellerův obrázek.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, já porád nevím, co je to ten návrh No.1 - jestli je to ten sekáček, jak z toho chcete udělat pevný fulltang ?? Až to uvidím, mohu se rozhodnout, protože zatím nenosím ani zavírák, ani dýku, leda na houby a tam je mi to fuk.

Zajímalo by mě o kolik víc může stát zavírák, než pevná kudla s nutným pouzdrem. Taky bych se zaměřil na materiál, co to bude zač ?

Je tu vůbec někdo, kdo nožům natolik rozumí, aby mi mohl vysvětlit, proč mají čepele tak různé tvary - viz ten travellerův obrázek.

Zjednodušeně řečeno se čepele a nože celkově liší ze dvou důvodů.

1) Podle požití. Je logické že např. nůž na párání zvěře musí mít jiný tvar a vlastnosti než např. filetovací nůž.

2) Kdyby byl jeden jako druhý tak by to byla hrozná nuda. :D

Odkaz ke komentáři

nedělej si šoufky z amatéra frájo :D - todle vim taky :D

Ale jak se to liší tím účelem - respektive, jaký by byl ten nejtrefnější tvar pro účel naší pevné limitky ?? To mi zajímá, co k tomu potřebujeme vědět a tak. Fakt ten nůž - můj první, chci používat, chci, aby byl odborný, ne nějaká dizajnová ozdoba na stěnu - od toho mi ségra přivezla tuny etno mačet - fuj !!

takže já se hlásím s těma houbama, píšťalkou, co s tím udělám klukovi, krájením buřtů u táboráku, mazání hořtice .....

chce tím někdo párat živočichy ?? - takový bych asi těžko unesl, z krve zvracívám, stačí, když si ji představím :D

Hciq naprosto věřím, kromě toho mobilis in mobili :whistle: - nebude to nuda - má dostatečně militantní stejnokroj, aby nožík zvládnul, ale kurňa - jak vypadá návrh No. 1 ?? V jakým je příspěvku ??

Rozhodl jsem se souhlasit a podpořit pevnou variantu, když tedy bude ten nůž dost malý - tím myslím i rukojeť - nešla by rokojeť udělat tak, aby to pouzdro na čepel do ní bylu integrovaný a nemohl jsem ho ztratit? Třeba, aby se šroubovalo z druhý strany rukpojeti a prodlužovalo ji jako krytka plnícího pera ? To by pak bylo lepší, než zavírák, protože já se stejně při zavírání/otvírání nožů sem tam pořežu :D Omlouvám se, jsem debil, ale upřímnej.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

dybyste byli faktický lovci, uděláte si trubku délky 9cm, ze které bude 2cm rukojeť navařená na 6cm čepel ukrytá v tom zbytku roury, které se po odšroubování přišroubuje na druhý konec a vznikne 9cm rukojeť (1cm závit). Pochopitelně lze takovou čepel našroubovat i na na přání dodávanou násadu jakékoli délky a máte oštěp dle libosti :D :D Viděl jsem myslím něco takového z nábojnice, no spíš ála nábojnice :D :D

prdněte mi někdo sem, nebo do SZ ten návrh No. 1, prosím, přeci jsem na orlíky nezbrojil na zdař bůh !!

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Cigi: toto je seriózní vlákno o kapesním noži l.e. Chronomag. "- nevtipkujeme, neutahujeme si zde u sebe, ale snažíme se věcně řešit či diskutovat o tématu - táhni odsud !! do marného vlákna o primkách a jejich fejcích."

"Takže prosím, už jenom zájemci, je to tu pro vás."

Ps: pokud by se někdo divil tomuto postu, tak vysvětlení zde: zdroj

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

"Takže prosím, už jenom zájemci, je to tu pro vás."

Ty neumíš moc číst, viď?

... Rozhodl jsem se souhlasit a podpořit pevnou variantu, když tedy bude ten nůž dost malý - tím myslím i rukojeť ...

Odkaz ke komentáři

Zase vedle Harry, ale tentokrát tě omlouvá, že jsem to napsal opravdu nezřetelně :D V poho, jasan, že se hlásím. A teď pro zájemxce, neutahuju si z nikoho, chci pochopit strategii toho nezvyklého nože.

Tak je to přeci jen ten sekáček, dík emte, ale když to bude ten fulltank, tak jestli jsem travellera pochopil, nebude tam moci být ten výřez pro ukazováček a bude to takový oválek,dvourozměrná čočka - ledaže by tam na ukazováček byla místo výřezu díra. Pane jo .... to nebudu moct ukázat doma, žena si bude myslet, že jsem úchyl.

Rovněž jako nástroj to použít bych rád věděl na co třeba ? I když .... nejvíc ze všeho mi to připomíná pazourek a pěstní klín, takže to bude archetypální záležitost s universálním použitím :D :D

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...