Přejít na obsah

Představení nových členů Chronomagu

Doporučené příspěvky

Ahoj, jmenuji se h-aro a o hodinkach si rad neco prectu. Nemam zadnou sbirku a moje soucasne hodinky jsou uz letite prim milenium. Predtim take nejake primky. V soucasne dobe zjistuji, ze presnost pro me neni dulezita ale fascinace klasickym strojkem ano. Diky tomu jsem zacal uvazovat o novych hodinkach.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Buďte zdrávi, pánové.

Lenon nick můj. Fanoušek značky Junghans, Breitling, Seiko. Vlastník hodinek Junghans, Breitling, Seiko, Casio atd. Nadšený hodinkový analfabet. Momentálně je můj cíl něco z dílny a Heurer, ale neustále nakupuju věci pro radost. Takže teď cílím na nějaké klasické potápky. A pak něco, co budu brát do přírody.... a... a... a pak vidím ten vyčítavý pohled přítelkyně... znáte to. :) 

Na forum mě přivedl kamarád, sháněl sem něco na ruku a přesně nevěděl co. Teď už přesně vím. Měsíc prakticky každý den trávim minimálně půl hodiny na zdejší inzerci. :)

Odkaz ke komentáři

Ahoj všem, díky jednomu zdejšímu členovi jsem před cca 4 lety čuchnul k hodinkám, před 2 lety jedny dostal k narozeninám a zaregistroval se na fóru a zatím jen pročítal. Nyní zjišťuji, že mi toto fórum vyhovuje čím dál tím více, že se člověk dozví nejenom věci o hodinkách, tak jsem si řekl, že je čas lehce vystoupit z anonymity a představit se. Kromě hodinek mě zajímá hudba, zejména rock a zejména Metallica, dále sport, něco aktivně (kolo, tenis, posilka), něco pasivně (TV), dobré pití (rum, koňak), focení a další.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, dal jsem si tu přezdívku Nino, čtu si, střídám dvoje hodinky Orient vybrané na základě zdejšího samostudia :), v rámci nákupu doplňků už jsem tady komunikoval s pár spolehlivými a občas i vtipnými členy. Líbí se mi tady pěstěná slušnost a spolehlivost, není mi blízká adorace závislosti jako vstupenky do klubu, ale myslím, že se tu každý sám v čas i všichni dohromady vyvíjí a suma sumárum jsou fajn stránky a zajímaví lidé.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

hodinky jako takové mě příliš nikdy nebraly. Přeci jen ukazatel času jako takový je dnes skoro všude, v telefonu, v pc, na mikrovlnce, na ledničce, atd.

Vzhledem k tomu že mám velmi rád starý porcelán, tak s oblibou navštěvuji obchůdky diakonie, často jsou tam k prodeji velmi zajímavé věci prakticky za pár desetikorun. Při poslední návštěvě tohoto obchůdku jsem si všiml dvou hodinek, jedny kamy, primky s datumem a hned byly oboje mé za závratných 100 korun.

Kamy jsou funkční, chtěli trochu seřídit protože se zpožďovaly a také jsou krásné. Líbí se mi i z toho důvodu že mají 58 let a přitom je strojek jako nový. Hodinky už nosím a také je objednán kožený řemínek s podložkou.

Primky fungují také, ale při pokusu nastavit datum praskla oska a tak poputují k hodináři.

Musím také přiznat že se mi velmi líbí i staré kapesní hodinky, alias cibule. Zde se mi líbí zdobení které je občas používáno i u porcelánu.

Tož tak, pokud to dopadne stejně jako s porcelánem, tak budu mít doma časem desítky hodinek.

Odkaz ke komentáři

Takze ahoj, muj nick Lazyfucker. Registrovany jsem uz dlouho, tipuju 6let ale spis jsem jen procital a obcas podlehl bezmezne touze vlastnit neco z nabizenych skvostu na zdejsim trzisti.. navracim se sem rad hlavne v ramci sebebicovani vzdy pred spanim;-) mam rad kvalitni a hezke veci. Pracuji v obchode se sofistikovanymi vyrobky z kuze a tak dokazu ocenit kvalitni remeslo at uz se tyka cehokoliv. Posledni dobou nutne potrebuju nejake kosulobky pilotky. Zpuli proto abych na nenporidil u Mistra Zrna nejaky dokonaly remen. Zpola proto ze v jednoduchosti je krasa. Sbirka je zatim v zacatcich. Kazdodenni rucickova Gcka doplnuji sportobni rucickove Citizeny, Orient automaty z 80-tych let po tatovi a po dedovi prastare Primky a Lanca cekajici na reinkarnaci a prave remen od Oty. Diky za stranky s prijemnou aurou a vic, nez kvalitni urovni jednani vsech, se kterymi jsem prozatim prisel do styku.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Dobrý den přeji.Mé jméno je Jirka Kučera,jsem krátce v důchodu a zajímám se o hodinky všeobecně.Nejraději ale o staré primky.asi nějaká nostalgije na mládí.Moje další záliba je kinologie.omlouvám se ale počítač není můj kamarád,snad se to časem zlepší.Přeji všem hezký den.Jirka.K.

Odkaz ke komentáři

Zdravím pánové a dámy,už tu brouzdám nějakou dobu\3-4 roky\dnes jsem se dokopal se přihlásit.Jmenuji se vfr.Za tu dobu co tu sem,jsem se těžce nakazil tím vašim virem.V kostce,oběhal jsem vsěchny příbuzný a vyprosil od nich hodky z dob jejich mládí,víceméně samý primky a od strýce asi 35let staré seiko actus v celkem dobrém stavu.Já v r. 2004 koupil tissot chrono-alarm baterkáče,to sem byl ještě nepolíbem tímto forem.Potom v r. 2013 přibyly certina ds action automatic s kterými jsem supr spokejen.V současnosti čekám na číselník z eltonu na prim diplomat na hodky od dalšího strýce.Do budoucna plánuju renovaci prim igen.Tož asi tak.At vám to tu všem tiká co nejdéle.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, jmenuju se Kauly a zaregistroval jsem se tady před nějakou dobou a zatím jsem pouze pasivně obdivoval příspěvky zkušenějších. Zatím mám na ruce jen quartzky Wenger z urban classic kolekce, ale vzhledem k tomu, že mi zdárně skončila studia a finanční možnosti jsou tedy přívětivější, tak bych si rád pořídil své první automaty. Líbí se mi jednoduchý styl, třeba jako Certina DS-1, Tag Heuer Carrera, Maurice Lecroix Les Classiques, Prim Spartak, Omega Seamaster Aqua terra (takový sen... třeba jendou v budoucnu)... Asi bych chtěl začít někde od začátku a za první bych nechtěl dávat rovnou 100t.

Tak asi tolik o mně, jinak nápady jako smaž profil než se nakazîš, již nejsou zapotřebî.. Léčit už se dajî jen symptomy propukuvší nemoci..

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Zdravim vážené členy. Asi nastal čas, se představit. Začal jsem sbírat budíky a tak jsem se do toho zahrabal, že jsem se pustil i do hodinek náramkových.

No hlavně Prim. Nakoukl jsem do tohoto fóra a protože jsem se chtěl také někdy na něco zeptat, tak jsem se přihlásil jako "obraz" nic lepšího mě nenapadlo. Také je sbírám. :frusty: Po čase jsem se tady něčím neviditelným nakazil a začal jsem to brát nějak vážněji. A poprosil o změnu nicku, který používám léta na dýmkařském fóru. A hlavně na tuhle přezdívku slyším, to jsem já, jako obraz jsem si připadal, jako když jsem někdo jiný.

Tak asi tak.

Upraveno uživatelem klasik51
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...