Libor_OV Odesláno 13. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2016 Ahoj všem, Libor - dle nicku "Libor_OV" - z Ostravy.Hodinky jsou, kromě cestování, venkovních sportů - hlavně na horách ve všech ročních obdobích - a kvalitního piva, dlouhodobá záliba.Ano - prvními hodinkami byly na základce mechanické PRIM.Pak byla doba/móda digitálek - takže jeden kousek od TELSTARu s vnitřkem od CITIZEN.A někdy od roku 1996 si hodinky pořizuju sám. K Chronomagu jsem se dostal díky hledání informací, tipů a rad k hodinkám, které jsempotřeboval zjistit, nebo se chtěl dozvědět i něco navíc. A vypadá to, že zde na dlouhý čas zůstanu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 13. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2016 Tak vítej a pomalu připravuj portmonku na destrukční účinky dlouhodobějšího členství zde... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor_OV Odesláno 13. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2016 Už se tak děje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 13. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2016 Libor - dle nicku "Libor_OV" - z Ostravy. Co budes delat, kdyz se prestehujes? ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
venousek Odesláno 13. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2016 Ahoj,Mám rád hodinky Omega. Seamaster 120 vlastním už několik let a nedám na ně dopustit. Je to tady docela zajímavétak jdu si přečíst nějaké povídání o hodinkáchTak se měj te Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor_OV Odesláno 14. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2016 (upraveno) To Maxmillian: Asi nerozumím? Upraveno 14. června 2016 uživatelem Libor_OV Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Janek34 Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2016 Ahoj,představím se i já. Jmenuji se Jana a na tenhle úžasnej web jsem narazila při hledání informací ohledně hodinek Omega. Jsem totální chronozačátečník, mánii mám trochu jinou. Mám jedny fashion Korse a Candino-ty tedy chodí bez jediného problému...Ale chtěla bych poskočit původně na Omegy, ale když to vidím...Mám o sebe strach. To nebudou jen Omegy :-) Jsem dost minimalista a některý decentní pánský oblekový hodinky jsou podle mého gusta. Děkuji za prostor :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xprcz01 Odesláno 25. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2016 Ahoj, jsem zde na fóru už pár měsíců, takže určitě není od věci se trošku představit. Jmenuju se Zdeněk, nick Xprcz01 používám ještě z dob studií, kdy mi byl přidělen a čas od času jej využiju. Pocházím ze Slovácka, aktuálně bydlím u Prahy, pracuji v Praze. Kromě hodinkové záliby se snažím sem tam pověnovat nějakým těm sportovním aktivitám (fotbal, golf) a jsem fandou 1.FC Slovácko. S řadou z vás už jsem měl možnost se poznat, pár hodinek už jsem zde koupil, některé zase vyměnil a musím říct, že jsem měl tu čest potkat férové a fajn lidi. Jsem tedy moc rád za toto fórum a lidi v něm. Vnímám to jako takový klub gentlemanů. Věřím, že budu mít příležitost ještě řadu z vás potkat a na fóru se o hodinkách dozvědět co nejvíce informací. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RocketRaccoon Odesláno 11. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. července 2016 Všem přeji pěkný den, dovolte mi, abych se představil. Jmenuji se Jan. Hodinky jsou pro mě velkým koníčkem, mezi další patří adrenalinové sporty, cestování, fotografie a celkově přijemně strávený čas. Doufám, že brzy bude nějaký sraz v Praze a v praxi si vyzkouším kozu a konečně potkám live zdejší členy! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasHk Odesláno 13. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2016 Zdravím,jmenuju se Lukáš, fórum sleduji dennodenně poslední rok a půl a chtěl bych začít i aktivně přispívat. Jsem z Hradce Králové, kde studuji gymnázium. Baví mě hudba, rád čtu a sportuji. Jsem již dlouho vegetarián a nemám v plánu to měnit . Hodinky mě baví od samého začátku, co jsem zde a jelikož jsem spíše přes košile, nosím spíše elegantní hodinky. Moje první hodinky byly Casia quartz a nosil jsem je rád, ale co jsem zde na fóru, tak jsem nasbíral vše mechanické, co se v rodině našlo a na Vánoce našetřil na Steinhart Nav B-Chrono 44mm .Nosím hlavně ty, ale také mám vintage Primky, Poljoty, Vostoky, Tissoty, Omegy, něco švýcarského a nefunkční kapesní Zenith (snad budou brzo funkční).Doufám, že budu patřit mezi budoucí generaci Chronomagu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dvader Odesláno 15. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2016 Ahoj, čas mne fascinuje odjakživa, asi to souvisí s mým velkým koníčkem - astronomií.Hodinky se mi také líbí odjakživa a od puberty jsem do cca 30 let vystřídal několik digitálek. Pak jsem dlouho nic nenosil a až teď dostal ke kulatinám to, co jsem si dlouho přál... Jelikož zároveň miluji "čistý design", tak volba byla jasná:MeisterSinger Pangaea (PM908L) A tím jsem se dostal i na toto fórum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
labat Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 Ahoj, jmenuju se Vašek. Hodinky mám rád. V dnešní "nemocné" době mě čím dál víc fascinují mechanické hodinky, nádherné přesné strojky. Vlastním Hamiltony khaki conservation automatic GMT, nosím je denně a jsem s nima spokojenej. Šetřím na PAMy 112 Fórum sleduju nepravidelně už dlouho, teď z toho udělám pravidelnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMASS Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. července 2016 Ahoj,moje prvni hodinky byly digitalky ze zapadniho Nemecka kdyz jsem chodil na zakladku a posledni byly na vejsce nejake tatovy quartzky,ktere jsme nosil v kapse a ztratil pak mi cas uz ukazoval a dale ukazuje mobil..... Dospel jsem asi do veku, kdy zvazuju ze bych zase hodinky zacal aspon obcas nosit a jelikoz jsem analyticky typ, puntickar apod tak nez se pro neco rozhodnu chci nasbirat kvanta informaci:) a objevil jsem toto forum, kde uz jsem se dozvedel hodne zajimavych veci... PS: Primky co byli v nasi rodine asi mama uz vsechny vyhazela Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Glademist Odesláno 30. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2016 Ahoj, na tomto serveru budu používat standardní nick Glademist. Jsem cévní chirurg a při hledání koníčků padl můj zrak po několika šlápnutích vedle na opravování nefunkčních hodinových strojů a strojků. Školu mám pro hodinařinu tu nejlepší možnou a to Univerzitu v oboru všeobecné lékařství a k tomu dvě atestace, chirurgickou a tu z cévní chirurgie. Tolik k pobavení čtenáře. Je mi 35 let a můj sen je umět starému strojku vdechnout život opravou, vyčištěním, nahrazením součástky a současným nejspíše velmi nerealistickým snem je výroba chybějící součástky vlastní rukou. Zlatým grálem pak hodinky nesoucí moje jméno jakožto jejich tvůrce. Ano i Patek Philippe nějak začínal. Ano, přidal jsem ještě jednu větu k pobavení. Zatím jsem vybaven základním vybavením. Několika archaickými strojky kapesních hodinek, kterým vždy něco chybí (bleší trh) a několika strojky funkčními. Mám též jednu kopii ETA 6497, na které se učím rozborku a sborku. Moc rád mám značku Omega a Patek Philippe. Od prvního vlastním dva polofunkční strojky kapesních hodinek 38.5 L T1 a druhý neidentifikovatelný. Od Patek Philippe nevlastním nic a nejspíše ani nikdy nebudu. Na nic se mě tedy neptejte, protože nic nevím. Momentálně jsem ve fázi, že jsem zakoupil učebnici Hodinářství I (II aktuálně nemají skladem) a přemýšlím jestli mi něco dá některý z online kurzů jako například TimeZone School of Watchmaking. Obecně jsem rád za každou radu nebo pomoc. Protože stejně jako jsem první lékař v rodině, jsem i první kdo se zajímá o hodinaření. Poradit si nechám. Nicméně odradit ne. Místo mého působení je Liberec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 30. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. července 2016 Místo mého působení je Liberec.a až se ještě trochu zlepšíš, můžeš nastoupit na praxi k tondakovi.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník qoyi Odesláno 2. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2016 Ahoj,jsem tu a budu tu ... abych si koupil první hodinky .. jelikož nosím Festiny quartz, které toho zažily už celkem dost, dostal jsem je od bývalé přítelkyně. Celkem se mi líbí Steinhart, počkám asi na nějakou limitku v bazaru a koupím. To je asi tak všechno .. fórum čtu pravidelně poslední dobou, ale nemám moc času a hlavně ani nechci se aktivně účastnit diskusí .. když se mi líbí něco v prodejní sekci, zašlu nabídku kterou dotyčného z 90% naseru ... za což se moc omlouvám těm které jsem již nasral a také se omlouvám těm které ještě naseru .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quonax Odesláno 6. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2016 Ahoj,já jsem se dostal k hodinkám trochu jinak, než většina vás sběratelů a milovníků. Od mala mám rád všechno, co se samo hýbe, pokud je to malé (velkých strojů se bojím), co je přesné a precisní a na čem je vidět lidský um. Živil jsem se vždy ale spíše přírodními vědami.Jednou jsem dal řeč s kamarádem - hodinářem, a ten si stěžoval, že jako živnostník a jediný hodinář v malém městě vlastně nemůže ze své dílničky skoro odejít. Neb jsem čerstvý důchodce, navrhl jsem mu, ať mne teda naučí nějaké základní úkony, jako vyměňovat baterie a zkracovat pásky, že tam občas posedím za něj... On radostně vzkřikl, že na tom nic není a že na všechno přijdu, hodil mi klíče a utekl. A tak jsem se stal "hodinářem na baterky".Časem se můj repertoár zvětšoval, a začal jsem hledat různé rady a návody na internetu - a tak jsem přišel i na toto fórum, kde jsem se toho dověděl docela dost. No a pořád se učím...Mojí ctižádostí je naučit se jednou i rozebrat a vyčistit nějaké jednoduché hodinky, jako např. staré Primky. Pravda, materiálu na pokusy mám díky "svému" hodináři dost, dobré nářadí k dispozici taky, tak teď jenom "vědět jak" a schrastit čas a energii na učení. No a kdyby se našel někdo ochotný mi i prakticky ukázat, jak se dělá něco, co jsem zatím jenom načetl v knížkách, byl bych vděčný, protože "můj" hodinář tohle už nedělá a vysvětlovat něco o hodinkách ho k smrti otravuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Schimi Odesláno 7. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna 2016 Ahoj, na fórum jsem přišel náhodou, když jsem se začal zajímat trochu více o hodinky a jejich fungování. Podle představovacích příspěvků jsem si prošel podobným vývojem jako většina populace, mechanické PRIM nahradily v pubertě digitalky CASIO, ty byly časem nahrazeny quartzovými TIMEXy na denní nošení na delší dobu. Po jejich zcizení jsem si narychlo vybral Festiny, které jsem bohužel trochu zmrzačil (vytrhnul jsem osičku).A to je vlastně důvod proč jsem tady, jednak pro spoustu drahocenných informací a názoru, které tady mohu dopátrat a také kvůli možné potenciální koupi v bazaru. Vzhledem ke své profesi (hasič) a rekonstrukci domu se zajímám o něco co mi opravdu vydrží aktuálně jsem dostal tip na Certiny DS Podium C536.7129.12.66No představoval jsem si strop okolo 5-7 tisíc, protože bych si časem rád pořídil ještě jednoduché automaty oblekovky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
qwer Odesláno 14. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2016 (upraveno) Ahoj, na fóre som pár mesiacov (viem o ňom uz pár rokov, ale registroval som sa len nedávno) a rád by som teda sa predstavil tiež. Nick Qwer, civilnym menom Filip. Dvadsiatnik s srdcom pre hodinky... Začalo to ešte keď som v 15-17 rokoch študoval vo Viedni na gympli a takmer každý deň cestou domov zo školy očumoval výklady u Bucherer-a a Wagnera na Kärtner Strasse. Keďže som z obyčajnej rodiny, peniaze na takú srandu nikdy neboli, tak i tie Najlacnejšie TH Formula 1 boli niečo, čo bol môj cieľ, že "toto si kúpim, keď sa vypracujem" . Našťastie som neskôr popri štúdiu na Výške začal podnikať a opäť našťastie to neskôr začalo ísť, takže sen o TH som si cca rok a pol do zadu splnil a krátko na to domov prišli aj prvé automaty (Tudor Black Bay blue s ETA movementom) a ak všetko pôjde ako má, do konca roka snáď pribudne už aj prvý inhouse (rozmýšlam medzi IWC big pilot 5002 a rolex submeriner gmt blnr - dúfam že aj vďaka Vám sa dobre rozhodnem). Neskôr by som taktiež rád dostal pod ruku nejaké vintage kúsky - hlavne Tudor submariner ref. 7922 alebo 7928 (ak to rozpočet dovolí) a prvú edíciu Breitling Superocean Heritage z 1957 (ak sa mi podarí nejaké nájsť, keďže na chrono24 ani nikde inde ich nevedno nájsť). Upraveno 14. srpna 2016 uživatelem qwer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 22. srpna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. srpna 2016 Super ! Jako první automaty jsi zvolil mou srdcovku ! Tak ať se daří v podnikání, ať je na další kousky ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se