Apep Odesláno 10. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 Ministerstvo spravedlnosti vedené Danielou Kovářovou nakoupilo během posledního půl roku více než tři desítky kusů hodinek za celkovou částku 426 tisíc korun. Právo na to upozornily nezávisle na sobě dva zdroje přímo z ministerstva. Klik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 10. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 Já myslím, že Eltonu ubyde další zdroj financí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon Odesláno 10. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 ajaj to zase bude průser Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 10. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 Hlavně když si normální člověk přečte, že za 34 kusů nějakých Primek se dalo přes 400 tkč 34 ks Primek a Fabie RS ... nebo dvě Fabie Junior 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 10. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 426 000 / 34 =~ 12 500,-To je nějakej lacinej šunt, ne? ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 10. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 Pokud budeme tedy věřit, že částka 426 000 je správně, a že počet nakoupených hodinek byl 34 kusů, vychází, že jedny hodinky stály v průměru 12 530,- Kč. Dále cituji vyjádření MS: ..... Hodinky české značky Prim prý mají logo ministerstva a podle Zinke byly pořízeny pro reprezentativní účely.Každé ministerstvo má vyčleněnu částku na pořízení darů pro zahraniční delegace a pro významné události.... Přátelé, vím, že jsme tady banda chronomagorů, ale já si nedokáži představit žádnou významnou návštěvu, která dostane reprezentativní hodinky v hodnotě 12 530,- Kč. Vy snad ano? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 10. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 ale normální občan, volič, tohle fakt takhle nevidí.. Primky za 12 litrů??!!!:??? Na tom ministerstvu se fakt krade!!! Vždyť PRIMky stojí tak 1500, maximálně 2000 .. Takhle bude uvažovat člověk pro kterého jsou vrchiolem hodinařiny hodinky Festina.. a takových lidí je většina 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 10. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 Tady nejde o to kolik hodinky stoji, ale o tom ze Prim uz tyje v podstate jen ze statu a statnich zakazek ... 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 10. června 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 Tady nejde o to kolik hodinky stoji, ale o tom ze Prim uz tyje v podstate jen ze statu a statnich zakazek ... Bude to asi MPM, co říkáte? A nebo NMnM? Nicméně, doporučoval bych, aby někdo odsud z našeho spolku navštívil ono ministerstvo jako významná návštěva, aby v téhle věci bylo jasno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 10. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 No třeba to jsou Q41 s logem, jako si je udělala Policie ČR a Celní správa - jen ta cena je trošku vyšší. Ale kdo ví, jakou mají specifikaci, třeba safír... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Apep Odesláno 10. června 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 Ve státní správě je pořád spousta peněz a ty se musí v daném období nějak utratit, jinak přijde kritika, že se špatně plánoval rozpočet a je malér. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 10. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 (upraveno) Také jsem si té zprávy všiml. Asi jsem naivka, ale na takové věci by se mělo vypsat veřejná zakázka, aby se mohli ucházet i jiní výrobci, takhle to zavání všimným na hodně velkou vzdálenost. Komu má co sakra ministerstvo spravedlnosti dávat nějaké prezenty?! Tak možná ministerstvo zahraničí, ale tohle? Ale tak alespoň mají nižší úřednici, či spíše jejich děti a synovci, co nosit... Upraveno 10. června 2010 uživatelem Biges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 10. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 No, já bych pro to měl pochopení. Hodinky jsou oblíbený státní dárek v demokraciích. ;-) 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel K. Odesláno 10. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2010 Bude to určitě NMnM, ale možná to budou quartzový modely. Ty moc nikde neinzerujou,ale vyrábějí. Jako naposled třeba edice "Primatorky". Tam rozdávaly hlavně quartz modely stejného dizajnu jak mechanický, ale v ceně "jen" něco přes 9 tis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza K. Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2010 Vážení kolegové, tak jsem před 10 dny poprvé využil zákon o vobodném přístupu k informacím a dnes přišla odpověď. Vyhodnocení modelů a ceny za kus už ponechávám na vás jako na znalejších věci. Žádal jsem i případné fotografie, mají-li je k dispozici, ale prý nemají. Každé hodinky, co vím z tisku, mají mít logo MS ČR a nemají být pro návštěvy, ale prý jako poděkování spolupracovníkům, pracovníkům apod. Věc nehodnotím, musel bych být spíš kritický, bral jsem to jako cvičení v této agendě a test našich orgánů veřejné moci, jak to s informacemi funguje. H. P.S. Jak mi mail přišel, tak jem jej zkopíroval, kromě drobné anonymizace na začátku. Vážený pane K., k Vaší žádosti o informace ze dne 11. 6. 2010 uvádíme následující. Dodavatelem hodinek značky Prim, o které se zajímáte, byla společnost ELTON hodinářská, a.s. Ministerstvem spravedlnosti ČR byly zakoupeny tyto modely hodinek:Linea 40 Q 10 ksSpartak 40 4 ksSvatováclavské 36 2 ksLinea 24 Q 9 ksBeata 36 Q 2 ksSport 41 Q 7 ksFotografie výše zmíněných hodinek Ministerstvo spravedlnosti ČR k dispozici nemá. S pozdravem Mgr. Jaroslav Rozsypalvedoucí oddělení styku s veřejností(agenda svobodného přístupu k informacím)odbor tiskový 17 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2010 Hmmm... 36 kousku, to je slusnej distribucni kanal. Na druhou stranu jsou to skoro samy kvarcky, takze to zas nebude takova rana. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2010 Škoda, že nemají ty fotky, jestli na nich mají taky vyvedenou Kovářovou. Nebo rovnou Klause? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2010 Honza K.: tomu rikam spravny pristup! konecne jsem pocitil nutkani uplatnit hodnoceni prispevku. za snahu a relevantni informaci mas ode mne plus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza K. Odesláno 21. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2010 (upraveno) Děkuji. Prostě mi zprávy novinářů a následné spekulace kolem přišly v dnešní době přející informacím trošku neúplné (ty zprávy) a spekulace (zbytečné), tak jsem to zkusil, co to udělá. A ono to zafungovalo. EDIT: vložení P. S. P.S. Spekulace myslím novinářských komentátorů a privátních osob na jiných fórech, hledat tady mě napadlo až dnes, když jsem info získal a hledal jsem, kde to uplatnit. To aby to tu někdo nebral osobně. Upraveno 21. června 2010 uživatelem Honza K. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 30. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2010 Honza K.: Díky za aktivitu, mně by to nenapadlo.Asi jsem si nějak nezvykl na to, že máme takovéto zákonné vymoženosti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se