Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

A proc on nechce prozradit, kterou to hvezdarnu renovuje? Neopravuje ji a neodnasi si suvenyry jenom v noci, kdyz se majitel nekouka? Temnou silu citim v Tobe, mlady padawane...

Zdravím všechny. Já osobně asi chápu Grajdu, proč nechtěl prozradit jméno hvězdárny. 

Citovaný příspěvek mě trošku zneklidnil, proto jsem se na vaše fórum zaregistrovala. Nebudu komentovat Grajdovo vyjadřování ani přemýšlení, znám ho natolik dobře, abych věděla, že ví, o čem mluví a vím, co umí.

Uvedu některá fakta, abyste netápali: hvězdárna je v Moravské Třebové ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Hvězdárna_Boleslava_Tecla_při_DDM_Moravská_Třebová ). Už z mého příspěvku na Wikipedii je patrné, že opravy jsou v počáteční fázi a vše probíhá pouze formou dobrovolného neplaceného brigádničení. Jen z lásky k astronomii. Jedinou odměnou nám budou rozzářená dětská očka a spokojené tváře návštěvníků.

Hodiny nemám nafocené (zatím), ale slibuji, že snímky dodám.

Nebudou-li uvedeny do provozu, budou muset opustit hvězdárnu, protože ta zůstane i nadále v majetku DDM (města) a veškerá zařízení musí odpovídat určitým normám. Na renovaci hodin žádné finance nedostaneme. Poprosila jsem tedy Grajdu, jestli by si je nevzal na starost. Do střetu se zdejším osazenstvem se tedy dostal tak trochu kvůli mně.

Z některých příspěvků jsem vyčetla, že nikdo nedělá nic zadarmo. Trochu mě to překvapilo, protože neznám moc lidí, kteří jsou za provozování svého koníčku placeni ;-). 

Nechci vás zde dále nudit, děkuji tedy za pozornost a až budu mít fotografie, tak je sem vložím. 

Odesláno

Grajdo, pokud to vyženu do extrému tak se tvoje zde prezentované názory dají pochopit tak, že každý kdo něco opravuje za peníze je kšeftař a opravuje naschvál mizerně aby si připravil práci na příště. 

Jinak mi přijde že na to pohlížíš silně pokřiveným pohledem. Ty možná na hvězdárně pracuješ zadarmo, ale to z toho důvodu, že astronomie je tvým koníčkem. Pokud bys našel hodináře který se o astronomii také zajímá tak ten by ti možná pomohl zadarmo ale silně o tom pochybuju.

Možná že by si to chtělo uvědomit, že většina lidí dělá svojí práci hlavně pro peníze, aby měla čím nakrmit rodinu, zaplatit hypotéku atd. Když dostane hodinář možnost vybrat si mezi prací zadarmo a za peníze, co myslíš že si vybere? 

A nakonec, pokud bych byl hodinář a amatér mi řekl že hodiny budu opravovat jenom pod jeho "odborným" dohledem abych náhodou něco neodfláknul tak bych se hodně rychle rozloučil.

Odesláno

V Moravské no vida. :) Hele každý má svého koníčka, ale některé věci prostě nejsou zadarmo. V Moravské je spousta nástrojářů a švadlen, takže je určitě přetlak. Ale hodinář tam podle mě není snad ani jeden. Co já vím, tak je tam pouze jeden výměnář baterií (mimochodem ani to nedělá dobře, mě jedny hodinky zničil svého času) a ten to nespraví. A že bude jezdit někam například hodinář z Prahy nebo třeba z Rýmařova zadarmo, to dost pochybuju. Láska má své meze. Město mohlo klidně dát nějaké peníze z rozpočtu, jde jen o to, někoho přesvědčit. Když někdo dává finance na závod horských kol centrem, fotbal, nebo třeba hasiče (což je gól, protože tohle jsou všechno výdělečné atrakce), tak proč ne na hvězdárnu? A unijní fondy taky dávají dotace. Je holt možná potřeba ukecat nějakýho páprdu v radě, že ten hodinový stroj je unikát pro Moravskou a je cenný. Pokud na té hvězdárně bude třeba dalekohled, tak taky nepůjde opravit v místní traktorové stanici po večerech, navíc tak, aby splňoval "normy".

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Á grajda má posilu. Nejprve silná slova, teď zase hra na city, mě snad raní, Jedinou odměnou nám budou rozzářená dětská očka a spokojené tváře návštěvníků   :eek:   :D    :eek:  :lol:. To je fakt dost dobrá dvojka, použil bych expresivnějí výraz, ale jsme na fóru gentlemanů. Jestli se jim odsud někdo nabídne, HH3 opraví a jedinou odměnou mu budou rozzářená dětská očka a spokojené tváře návštěvníků je cvok. 

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

Zdravím všechny. Já osobně asi chápu Grajdu, proč nechtěl prozradit jméno hvězdárny. 

Citovaný příspěvek mě trošku zneklidnil, proto jsem se na vaše fórum zaregistrovala. Nebudu komentovat Grajdovo vyjadřování ani přemýšlení, znám ho natolik dobře, abych věděla, že ví, o čem mluví a vím, co umí.

Uvedu některá fakta, abyste netápali: hvězdárna je v Moravské Třebové ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Hvězdárna_Boleslava_Tecla_při_DDM_Moravská_Třebová ). Už z mého příspěvku na Wikipedii je patrné, že opravy jsou v počáteční fázi a vše probíhá pouze formou dobrovolného neplaceného brigádničení. Jen z lásky k astronomii. Jedinou odměnou nám budou rozzářená dětská očka a spokojené tváře návštěvníků.

Nebudou-li uvedeny do provozu, budou muset opustit hvězdárnu, protože ta zůstane i nadále v majetku DDM (města) a veškerá zařízení musí odpovídat určitým normám. Na renovaci hodin žádné finance nedostaneme. Poprosila jsem tedy Grajdu, jestli by si je nevzal na starost. Do střetu se zdejším osazenstvem se tedy dostal tak trochu kvůli mně.

Z některých příspěvků jsem vyčetla, že nikdo nedělá nic zadarmo. Trochu mě to překvapilo, protože neznám moc lidí, kteří jsou za provozování svého koníčku placeni ;-). 

Nechci vás zde dále nudit, děkuji tedy za pozornost a až budu mít fotografie, tak je sem vložím. 

Milá Dájo, tak tedy prosím, proč ten člověk nechce prozradit jméno hvězdárny? Je to jeho "vychcanost"?

Potom už mám jen poznámku, že výběr tohohle člověka aby něco s někým dojednával, nebyl asi nejšťastnější. Nic nedojednal a stihnul už urazit dost lidí. Teď už ví obrazně "celá Evropa", co je to zač. :suicide_anim:

Třeba muzeum ve Vamberku má ode mě opravené lepší hodiny a zadarmo, ti ale mají úplně jiné jednání než tenhle drzej blb.

• Dát hlas 5
Odesláno

........ Ale teď je z nich v podstatě šrot (vandalismus moderních dětí, co vědí, že na ně podle zákona nikdo nemůže)...

........Jedinou odměnou nám budou rozzářená dětská očka.......

Nemáte na ty děti trošku odlišné názory :whistling: ?

Odesláno

Dobry den pani Jarosova,

Je skoda, ze to nemohlo jit takto slusne jiz od zacatku. Moravskou Trebovou znam a vim i o chatrajici hvezdarnicce za mestem. Kdyz jsem se tam byl pred lety parkrat podivat, bylo mi lito, v jakem stavu se nachazi a rezavejici torzo tubusu dalekohledu mezi "odpadem" me taky prilis netesil. Je fajn videt, ze v tak malem mestecku se najde sila na obvnovu mitsni astronomicke basty. Ale zpet k hodinam. Nemohla byste poridit par fotografii tech hodin, aby bylo videt, o co presne se jedna a zhruba rozsah poskozeni. Muj soused je byvaly zamestnanec Pragotronu (neboli Elektrocasu) a trochu i fanda do hodin (ale neni hodinar), zkusil bych se ho zeptat, jestli nema jeste nejake kontakty a nemohl by poradit. Pokud bych zjistil, co by Vam mohlo prospet, dal bych Vam vedet. Navic se behem vikendu a nasledujicich dvou dnu svatku budu pohybovat v okoli MT, takze bych se na stav hodin mohl prijet podivat (pokud to cas dovoli), aby nezustalo jen u anonymity internetu. Mam kontakt na jednoho hodinare v Ceske Trebove, tak bych mohl treba udelat nejake fotky a predat mu je na odhad rozsahu a pripadne orientacniho naceneni opravy. On urcite zna par kolegu z okoli z oboru, treba by Vam mohl nejak pomoct, poradit. Pokud mate o neco z vyse uvedeneho zajem, kontaktujte me budto primo ve vlakne, nebo formou SZ (soukrome zpravy).

• Dát hlas 1
Odesláno

Poprosila jsem tedy Grajdu, jestli by si je nevzal na starost. Do střetu se zdejším osazenstvem se tedy dostal tak trochu kvůli mně.

do stretu se nedostal kvuli vam,ale kvuli tomu,ze je arogantni debil...............tohle vlakno je ale sila

• Dát hlas 2
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Přeji hezký den.

Pokusím se zareagovat bez jakéhokoliv náznaku citového zabarvení, některé narážky budu úplně ignorovat, protože nemám zájem vyvolat flame. 

Napsala jsem, že nebudu komentovat Grajdovo vyjadřování ani přemýšlení.

DDM má peníze od města pouze na budovu, nikoliv její zařízení. Další dotace může žádat pouze budou-li děti, což v překladu znamená fungující astronomické kroužky, popřípadě hvězdárna znovu dokáže městu vylepšit atraktivitu z hlediska turismu. 

Kroužek ani provozování pro veřejnost nefungují, protože je hvězdárna zdevastovaná. Je to takový ten obecně známý začarovaný kruh.

Hodiny i další vybavení zničily děti a "dorostenci" v rámci her a zloději při lovu kovů už před léty. 

My to děláme zadarmo a přestože jsme dlouhodobě nezaměstnaní, investujeme nejen svůj čas.

Členovi Skalis velice děkuji za nabídku, odpovím formou SZ.

Odesláno (upraveno)

Milá paní/slečno;

pan Grajda se do "střetu se zdejším osazenstvem" nedostal kvůli Vám ale jen a pouze kvůli svému nehoráznému přístupu. Je to typická ukázka toho, že sebelepší ideu dokáže spolehlivě "zabít" arogantní moula. Jestli jste ho pověřila i jednáním ohledně dotace od státu tak naprosto chápu že s ním vyběhli.

S pozdravem

JD

edit: Nemám ve zvyku opakovat cizí názory. Jen asi trochu pomaleji píšu.

Upraveno uživatelem JDenver
Odesláno

Pana Grajdu budeme asi muset nechat oddávat se svým kverulantsko-sociopatickým antivizím - bojím se, že s opravou hodin mu tady pomoct fakt nikdo nedokáže. Někdy se člověk diví, co nám to po tom světě běhá, jako by nic. :D :D :D

Odesláno

taky jsem z téhle debaty trochu vedle sebe. Občas tady lítají docela dlouhý prachy na dobročinných aukcích, stačí se tady trochu porozhlédnout. Určitě by nebyl problém vymyslet něco na záchranu hodin pro dětskou hvězdárnu. Sbírku, aukci, sponzoring, najít způsob jak sehnat dotaci, možností je spousta. Dotace se dá sehnat i na padesát metrů cesty do polí včetně pamětního náhrobečku s eurohvězdičkama. A to fakt nepřeháním! Jenže to by tady kurvadrát musel někdo říct "hele lidi mám tady hodiny, docela náročný a pro dobrou věc. Byla by jich škoda ale nejsou prachy, poraďte co s tím". Jenže to ne. To se vykřikuje že kdo nedělá zadarmo je kšeftař a cosi kdesi. Přijde mi že jsme Grajdovi nabořili sebevědomí, že se trošku nafouk protože jsme mu řekli že na tohle nestačí. Sakra chlape, na tohle fakt nestačíš! Já si taky netroufnu operovat slepý střevo ikdyž jinak umím kdeco.

Odesláno (upraveno)

No, taky si myslím, že by se mělo dělat za peníze, tedy sám se o to soustavně snažím :-), ale udělím také jednu hraběcí radu: HH3 se používaly hodně na dráze (míněno ČSD), takže bych popátral tam, určitě nejsou tyto nijak unikátní, a spousta se jich bude někde válet. A až bych nějaký na náhradní díly sehnal, zašel bych za hodinářem. No a pátral bych nejen v CZ, ale dobrý kandidát je i SK. Jinak, nečetl jsem to důkladně, ale HH jsou hlavní hodiny a používaly se k řízení hodin podružných, tj, těch na perónech nebo na chodbě škol,takže smysl mají s tou sítí podružných hodin. No a co se týká v dnešní době smysluplnosti pro astronomii a případné avizované přestavbě na siderální čás, o tom bych tedy dosti pochyboval.

EDIT: Pokud je potřeba zajistit řízení těch podružných hodin po baráku, tak existují dnes DCF řízené jednotky, které mohou ty staré hlavní hodiny nahradit a ovládat tu starou síť podružných hodin, ale o to asi v tomto případě nejde.

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno (upraveno)

hurá na Čehúny...Posted Image ani nevím, že naše udatné moravské gerilové oddíly zabrali Moravskou Třebovou a vytrhli ji ze spárů nenáviděné české nadvlády nad tímto tzv. Pardubickým krajem a aby ji vrátili do lůna Moravy, potažmo Olomouckého kraje...Posted Image

Upraveno uživatelem tombed
Odesláno (upraveno)

Pro chod hvězdárny jsou asi potřeba přesné hodiny. Tedy, abych pomohl spokojenosti našich dětí, jsem ochoten na své náklady zakoupit rad?em řízené hodiny u firmy Lidl.cz. v ceně Kč 300, abych zajistil plynulý provoz Vaší hvězdárny a

šťastnější život Vašich dětí, na které město není ochotno vydat ani haléř.... Hodiny HH3 bych tam pak zanechal jako cennou relikvii a vzpomínku na časy minulé. V praxi to znamená, že hvězdárna může fungovat dokonale za pomoci soudobé digitální techniky, jestli je potřeba, aby tam i něco tikalo, tak to bude u místních profi- hodinářů-vyděračů něco stát. Stejně jako kuře, ani hodinář zadarmo nehrabe.

A kdybych byl hodinář a ne muzikant, asi bych se z takového vlákna mírně a ješitně urazil.

Upraveno uživatelem mischa
Odesláno

hurá na Čehúny...Posted Image ani nevím, že naše udatné moravské gerilové oddíly zabrali Moravskou Třebovou a vytrhli ji ze spárů nenáviděné české nadvlády nad tímto tzv. Pardubickým krajem a aby ji vrátili do lůna Moravy, potažmo Olomouckého kraje...Posted Image

Moravská Třebová je v Pardubickém kraji, já bydlím asi 16 km od ní směrem na západ (taktéž už Pardubický kraj), ale všude okolo je kraj Olomoucký. Když si před domem zadám zjištění své polohy, napíše mi to 6 km od Bouzova (což by souhlasilo), Olomoucký kraj (to správně není). Tolik k zeměpisu ;-). Teď slíbené fotografie hodin. Fotil je syn mobilem, tak omluvte sníženou kvalitu. 

Předesílám, že chybí obě závaží, na tento nedostatek netřeba upozorňovat :-).

http://www.astro.cz/...ageViewsIndex=1

Návštěvník YPO
Odesláno

Pro chod hvězdárny jsou asi potřeba přesné hodiny. Tedy, abych pomohl spokojenosti našich dětí, jsem ochoten na své náklady zakoupit rad?em řízené hodiny u firmy Lidl.cz. v ceně Kč 300, abych zajistil plynulý provoz Vaší hvězdárny a

šťastnější život Vašich dětí, na které město není ochotno vydat ani haléř.... Hodiny HH3 bych tam pak zanechal jako cennou relikvii a vzpomínku na časy minulé. V praxi to znamená, že hvězdárna může fungovat dokonale za pomoci soudobé digitální techniky, jestli je potřeba, aby tam i něco tikalo, tak to bude u místních profi- hodinářů-vyděračů něco stát. Stejně jako kuře, ani hodinář zadarmo nehrabe.

A kdybych byl hodinář a ne muzikant, asi bych se z takového vlákna mírně a ješitně urazil.

sorry mischo, ale tohle je opravdu podivný názor - to je stejný jako kdyby v kostele někdo objevil tisíc let starou fresku a přelepil jí tapetou z ikea, protože to stačí
Návštěvník Kamil
Odesláno

sorry mischo, ale tohle je opravdu podivný názor - to je stejný jako kdyby v kostele někdo objevil tisíc let starou fresku a přelepil jí tapetou z ikea, protože to stačí

Přečetl sis celou diskuzi nebo jen pár posledních příspěvků?
Návštěvník YPO
Odesláno

Přečetl sis celou diskuzi nebo jen pár posledních příspěvků?

měl bych ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...