Přejít na obsah

hodinky jako značky aut

Doporučené příspěvky

Čas od času se stane, že se někdo zajímá o nějakou značku hodinek a chce po mě info, kam by se asi tak dala zařadit, ale bez znalosti chrono světa je každá rada drahá. Zkoušel jsem si teda vymyslet kategorizaci podle automobilů, ve kterých se alespoň v základu orientuje kdekdo. V takovém světě jsou např. Omegy podobné jako VW (Passat), Longines jako Opel, Oris jako Renault, IWC jako AUDI, Rolex je samozřejmě Mercedes a Pateky jsou Rolls-Royce (Lange je Maybach). Obvykle to funguje a alespoň základní představa je daná. Zajímalo by mě ovšem, kam a jak byste své oblíbené či jinak významné značky zařadily třeba vy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zenith - Saab? Lehce předražená značka fandů těžící ze staré slávy, tápající mezi konzervativním a moderním designem, nemající široké servisní zázemí...

edit: Tak jako Saaby lze Zenithy vidět v rukách seriozních lékařů, právníků...

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Chtěl jsem napsat, že Porsche Design by mohlo být jako Porsche, ale ono to tak ve skutečnosi není. Pro mně je Porsche je spíše Tag Heuer.

Ať už díky nepřehlédnutelnému designu, který se už řadu let pouze morednizuje nebo i díky vlastnímu vývoji hnacích ústrojí. A samozřejmě hlavně marketingovému zaměření Tag Heueru.

Odkaz ke komentáři

Zenith - Saab? Lehce předražená značka fandů těžící ze staré slávy, tápající mezi konzervativním a moderním designem, nemající široké servisní zázemí...

edit: Tak jako Saaby lze Zenithy vidět v rukách seriozních lékařů, právníků...

Představa postaršího lékaře v Saabu 900 cabrio z roku 86 a vintage Zenithama na ruce, jednoucího po horské silnicče ve Švýcarsku, mi vyloudila přiblblý úsměv na tváři. A také mi dokreslila ideál mého důchodu. Díky za obojí Bandicoote :-)

Odkaz ke komentáři

Tož dobrá...

Panerai vidím jako tohle auto... O značku ani tak nejde i když se to nabízí. OP sice participovalo s Ferrari, ale podle mě by to v žádným případě nebylo přesný připodobnění. V hodinkách Panerai je podle mě určitá vniřní síla a to samý platí o tomhle autě. :)

post-1975-1279010574,48.jpgpost-1975-1279010920,32.png

Odkaz ke komentáři

...Porsche je spíše Tag Heuer...

A vis, ze kdyz jsem premyslel kam zaradit me milovane divery napadlo me to samy?

Nejlepsi je, ze me sportaky ani ty kary co sem obcas postuje Snow vubec neberou. Obcas kdyz jedu ctyrkolovou Octavii k rybniku zatouzim po Landcruiseru, maximalne. Ale pro jeden sportak slabost mam, nevim proc. Kdybych ho nasel pred barakem mel bych radost:-) Asi ne nahodou je to taky Porsche.

post-3003-1279015705,54.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...