M3maniac Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 Já mám rád dvě auta, nejvíc Jaguar XJ, ten starý a vlastně je jedno, jestli 3,2 L, 4,0L, nebo rovnou XJR, i Daimnler V 12 by byl dobrý. Pak ale rozhodla praktičnost, BMW 7 E 38 a obyčejný 2,8 V6. Jo, šilhám po osmiválu 4 litru, nebo rovnou po dvanáctiválu 5L. ale v praxi to není potřeba. Ale jsem spokojený s tím,. co je. XJR je strašně krásné auto a i já jsem se už málem zbláznil a šel do něj,známý ho kupoval někdy v roce 94 za raketu funglovku v Praze ,ale bohužel byl na servisu téměř každý měsíc a to to měl jen 380km. E38ma je fajn auto, 740i je moc příjemné svezení a za slušné náklady a nesere se tolik co jagoš, 750ka je zbytečná...nákladově je někde jinde a jede tak nějak podobně jak 740. Když se nebudeme bavit o zrychlování 150-250
Hasňa Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 M3maniac: Kolega je v tom nevozi kazdy den, jen kdyz je nouze, ale byl to proste faktor pri vyberu. Nechtel aby to bylo kdo vi jak idealni reseni, ale aby to proste slo, kdyz je nutnost.
obchodnik-o3 Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 750ka hlavne vysoke naklady na udrzbu,presne tak uplna zbytocnost
M3maniac Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 M3maniac: Kolega je v tom nevozi kazdy den, jen kdyz je nouze, ale byl to proste faktor pri vyberu. Nechtel aby to bylo kdo vi jak idealni reseni, ale aby to proste slo, kdyz je nutnost. Tak to jo, 911 4S je dobrý auto jako nouzovka to já mám smůlu ,moje 911 je homologovaná jen pro 2 osoby
Hasňa Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 Ja mam 911 tak mozna pracovnich ukolu. A ty jsou homologovany pro jednu osobu. Svet se s nama nemazli. :-)
mechano Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 M3maniac: Kolega je v tom nevozi kazdy den, jen kdyz je nouze, ale byl to proste faktor pri vyberu. Nechtel aby to bylo kdo vi jak idealni reseni, ale aby to proste slo, kdyz je nutnost. Kolega si prostě (asi) chtěl udělat radost a tak si zdůvodnil Porsche. Vynechal ale důležitou věc, koncem roku ty děti budou mít třeba o deset centimetrů víc na dýlku.
Onisau Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 Uff... Nebudu to zdržovat - chce mi někdo rozmluvit tohle? 3.0D V6, 240 nebo 275 koní. Ještě asi měsíc, dva - ale zatím je to favorit... Až na ten diesel ok
Josef01 Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 Já jsem posledních 10 let měl vždy firemní auto a tak jsem byl překvapen, když jsem se před pár měsíci podíval, jak to je s cenami na trhu - má vůbec cenu kupovat nové auto? Když se podívám na auto 8 měsíců staré a stojí o 25% méně než nové, tak je to skoro asi nesmysl.
mmako Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 No - já nejsem moc zatížený stereotypním uvažováním kolem aut. Ten diesel je čistě výsledkem faktu, že ročně jezdím kolem 60 - 70.000km, 80% z toho na trase Praha - Brno - Bratislava. Tj. to auto mě má dopravit mezi těmito body, má tak učinit dost pružně, komfortně a s nijak přehnanými provozními náklady. Není to ani nástavec na cokoliv malého, ani kočkolap, ani hlavní symbol společenského statusu. Na druhou stranu dělám to, co dělám, oktávka to prostě být nemůže, no. BMW a Audi mi nesedí, jezdil jsem tím docela dost a necítím se v tom dobře. Nevím proč. Na blbnutí jsem měl nějakou dobu Hondu S2000, úžasné, ďábelské auto - jenom šíleně nepraktické. Baví mě Cayman, ale mám dvě děti a semtam je musím někam přepravit. Jakákoliv SUV atp. jsem vyřadil. Kdysi jsem byl chvíli nucen mít Hummera a už fakt ne :-) Rád bych šířil slávu českých aut po výsostech, ale neschopnost Škodovky udělat Superba s nějakým zajímavějším motorem, DSGčkem a 4x4 mě to neumožňuje. Takže ono to je skoro těžší, než s těma hodinkama :-) Tj. pokud jsou nějaké techcniké/odborné/jiné než pocitové výhrady k tomu motoru, dejte vědět. Zatím to vypadá, že jsou z toho recenzenti spíš unešení - a to včetně toho motoru.
Onisau Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 Pokud máš takovejhle nájezd a ještě navíc na takhle dlouhé trati, tak je nafťák indikovaný. Pokud by si jezdil jako většina Čechů tak do 40t ročně, tak by to byla blbos, u jaguára možná i zločin
mmako Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 Já to chápu, doteď jsem měl většinou benzínová auta a mám je rád, Ale za poslední dva roky se mi ten styl ježdění trošku změnil a nutnost nejpozději na cestě zpátky znovu zajíždět na benzínku mě prostě deptá. Doby, kdy mi nevadilo s tou Hondou na benzínku každých 300km, jsou pryč. Jezdím z garáže do garáže, jakékoliv problémy spojené s naftou v zimě neřeším. Strašně rád bych si zdůvodnil tu benzínovou verzi, bohužel u Jaguáru XF je to pětilitrový osmiválec, 385 koní. Brno pod hodinu je super, ale cestou bych strávil dalších 20 minut na benzínce :-(
Josef01 Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 Hmmm koukám další závodník, Brno pod hodinu to už je opravdu prasárna....
Návštěvník Kamil Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 Hmmm koukám další závodník, Brno pod hodinu to už je opravdu prasárna....Při současném provozu a stavu D1 to ani nejde.
mmako Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 (upraveno) Josef01: Ironie není taková ta voda na okna... Byla to nadsázka a metafór. Promiň, zapoměl jsem to "super" obložit úvozovkami a nervózními smajlíky. Na D1 nepřekračuju 140 - 150km/h (tedy na tachometru - navigaci si před obličej nelepím, na telefon nebrejlím a ta v autě mi rychlost neuhazuje).Ono to ani nemá smysl. Ušetřených 15 minut za to nestojí. Povrch dálnice ani provoz to neumožňuje a stejně je potom naberu na prvních dvou semaforech v Brně, v Praze nebo Bratislavě. Navíc - protože jsem tam prakticky denně - po cestě dost telefonuju. U toho nemá cenu dělat nějaké kraviny. Pokud nechci moc přemýšlet nad provozem, tak to klidně naklopím do pravého pruhu a jedu (k údivu Fabií, které mě předjíždějí) třeba sto. Jsem starší pán s nějakými dětmi. Na kravení autem je okruh. Možná i proto jsem naposledy Caymanem dojel ze Zadaru s průměrnou spotřebou 9.8/100 a za stejnou dobu, jako kolega s Dacii Logan... Na druhou stranu nedávám žádné rovnítko mezi nízkou rychlost a bezpečnost. Pokud to umožňuje provoz, předpisy a můj momentální stav, nemám problém jet rychleji.... Možná proto se tady nemíchám do vyhrocených debat o rychlých prasatech, pomalých prasatech, neschopných řidičích, brzdících řidičích, zrychleních, objemech, motorech, power slidech atp.... Ale to jsme trošku odbočili. Potřebuju dostatečně velké auto. Dostatečně dlouhé (panely jsou panely), dostatečně prostorné (měřím cca 190cm, občas vozím rodinu) na každodenní ježdění v řádu spíš stovek klometrů, nárazově tisíce. Protože nejsem šílený závodník, jdu do dieselu. Historická zkušenost se všemi pilulkami vyhnanými motory se čtyřmi válci mě trošku odrazuje od standardních dvoulitrů. Rád bych, aby to umělo akcelerovat do kopce pokud je to plně naložené lidmi, jako jsem já a aby se spotřeba držela na rozumné úrovni. Rozumná cena mi končí u 1.5 milionu. Po delším přemítání mi z toho vyšel ten Jaguár. Pokud někoho napadne něco, co by ty požadavky naplňovalo lépe, budu rád za každý nápad. Upraveno 15. ledna 2011 uživatelem mmako
Josef01 Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 Tak pokud nechceš nový, dá se koupit za 800 tis. rok starý s nájezdem do 50 tis. např. http://www.tipcar.cz/jaguar/jaguar-xf-3.0-v6-diesel-premium-luxur-cz-27840387.html
M3maniac Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 Asi bych šel do 530(535)d třeba kombi v bílé barvě je nádherné, jízdní vlastnosti parádní,spotřeba příjemná a výkon dostačující. Ale je to každého věc, 100lidí 100 chutí.Není nic jednoduššího než se u dealera v těch autech povozit a co tě osloví víc do toho skoč.Mě třeba ten jaguar nechává chladným.
sibirnaya Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 Na druhou stranu nedávám žádné rovnítko mezi nízkou rychlost a bezpečnost. Pokud to umožňuje provoz, předpisy a můj momentální stav, nemám problém jet rychleji.... Možná proto se tady nemíchám do vyhrocených debat o rychlých prasatech, pomalých prasatech, neschopných řidičích, brzdících řidičích, zrychleních, objemech, motorech, power slidech atp.... to je taky tvoje jediny stesti, pamatuju se, jak si me tlacil na D1
Joe Lemonade Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 (upraveno) Rád bych, aby to umělo akcelerovat do kopce pokud je to plně naložené lidmi, jako jsem já a aby se spotřeba držela na rozumné úrovni. Rozumná cena mi končí u 1.5 milionu. Po delším přemítání mi z toho vyšel ten Jaguár. Pokud někoho napadne něco, co by ty požadavky naplňovalo lépe, budu rád za každý nápad. Vím, že jsi psal, že audi a bmw ses najezdil dost, ale stejně mi to nedá... Nepřemýšlel jsi o Audi A7 3.0 TDi (quattro)? Připadá mi jako vhodný konkurent. Délka stejná, výkon +-5 koní taky, např A7 má pro řidiče prostor nad hlavou 1047mm, XF 990mm (vysocí ocení), dále hmotnostně XF 1820kg, A7 1805kg, A7 je uvnitř širší o 8mm (1452mm). Prostě srovnatelná auta. Teď si udělat čas na testovací jízdy. Upraveno 15. ledna 2011 uživatelem Joe Lemonade
soda Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 Ale to jsme trošku odbočili. Potřebuju dostatečně velké auto. Dostatečně dlouhé (panely jsou panely), dostatečně prostorné (měřím cca 190cm, občas vozím rodinu) na každodenní ježdění v řádu spíš stovek klometrů, nárazově tisíce. S tou prostorností u XF bych si nebyl tak úplně jistý, za volantem všechno super, ale vzadu moc místa pro nohy není, hlavně se sedačkou nastavenou na 190 cm. Z tohohle pohledu by A7 byla určitě lepší, ale Jag...to je prostě styl
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se