Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Tak jsem dnes v 17 hodin projel tunelem Blanka. Vjel jsem u Troji, tady vidím první problém, už dnes za minimálního provozu se po sjezdu za mostem Barikádníků tvořila fronta a semafor jsem projížděl na dvakrát, nevím co bude v pracovním týdnu. Následně už vjezd bez problémů, na křížovatece před tunelem svítila zelená. V tunelu jsem napočítal 7 kamerových úseků s IR svícením až po Strahovský tunel a tunelem projíždělo poměrně hodně aut, až jsem se divil. Zvolil jsem trasu, s odjezdem z práce z Italské ul. Pha 3. Do tunelu jsem dojel za 8 minut, na Smíchov za 16 minut (tedy stejně jako standardní trasou přes Žitnou a Vltavu). Domů jsem dorazil za 45 minut a najel jsem 35km, v sobotu jezdím běžně trasu přes Nuselský most za 30-35 minut a 25km. Takže shrnuto tunel fajn, žádná velká hitparáda to není, docela mi přišel ve směru od Troji úzký, nechci vidět, až se tam někdo vybourá a ta padesátka je nesmírně otravná. Pro mě to tedy není, ale jednou za čas to asi využiju třeba když pojedu jednou za půl roku z Letňan :)

Pro porovnání 6km prodloužení trasy metra B stálo 18 miliard a Brusel se vztekal, jak je to drahý, 5,5km úsek Blanka 41 miliard, no já tedy nevím....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějaký čas jsem přemýšlel, jaké koupit brýle na takové bezslunečné zamračené počasi a podvečer, kdy člověk už hůře vidí. Navíc mám na vzdálenost kolem -0,5 dioptrie, takže jsem už neviděl úplně ostře. Nakonec jsem narazil na TAG Heuer brýle, které přesně odpovídají mým požadavkům, maji i dioptrickou korekci -0,25 dioptrie, takže konečně zajímavý výrobek, který funguje.

opplanet-tag-heuer-wide-eyeglasses-ruthe

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři

Ja o nich také uvažoval, ikdyž je cena pro mě velká. Pro bezpečí se to musí brát jinak, ale český test mě úplně nepřesvědčil ke koupi. Mám problém při oslňování ze tmy. Tedy, jedete po silnici 16. třídy a najednou proti Vám světla z totální tmy. To je špatné na moje oči. Jedno auto - blik. OK. 2-3 za sebou - blik blik blik a ta silnice není rovná.... Měl jsem uložen web nějaké optiky, kde byly nabízeny barevné úpravy skel (žlutá úprava), no někdy to zkusím. Teď nejezdím. 

Edit: Co, profrčel dnes někdo tunel Blanka? :)

Upraveno uživatelem kaliw124
Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxigabrielg

tie bryle su super, uz sme to raz s Josefom prebrali

kaliw - skusal si niekedy auto s ILS svetlami? 

lebo ja mam tiez problem s ocami, a napriklad medved CLS ma vyborne vymyslene osvetlenie vozovky

Odkaz ke komentáři

Ne, to jsem jeste nemel moznos zkusit. To bude i jiny level vozu, nez pro me. :lol:  Ale jestli tedy mas zkusenost s temi Tag brylemi, tak bych mel otazku. Z testu jsem pochopil, ze jejich pridana hodnata je prave to, ze clovek nemzoura ocima, neciti se tak unavene, ale nic moc o tom oslnovani. To je pro me to klicove, jinak nemam problem. Typicka situace. Uplna tma, silnice zvlnena a prask ho svetla protijedouciho auta v ksichte a clovek nic nevidi. V tomto ohledu tedy citis rozdil s brylemi? Diky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxigabrielg

pre mna bol prinos skor v lepsej viditelnosti a orientacii v znizenej viditelnosti a aj v dazdi to vela pomoze  - akoby niekto mierne rozsvietil  

;-)

lenze ten prechod, ten kriticky bod na mna neurobil az taky dojem, lebo ta zlta farba sice trochu zlepsuje videnie za zhorsenych podmienok, ale zial aj svetla protiiducich aut su zvyraznene.

Josef ma prinos aj v dioptriach - ale to ti napise on osobne

Odkaz ke komentáři

Když už to tady řešíte, nejsou nějaké brýle proti oslnění pro jízdu v noci? Za šera vidím dobře, za deště a mraků nemám problém, za úplné tmy taky nemám problém, ale když proti mě ve tmě někdo vyjede ze zatáčky, je to hodně nepříjemné, prostě moc světla...

Odkaz ke komentáři

Odraz světel od vozovky apod. umí pouze polarizační filtr, jenže ten ubere 50% světla, takže pro noční použití to nelze. Ty brýle jsou opravdu mírně do žluta a žlutozelena a tím pádem ořezávají světlo v červené a modré oblasti. Oko je maximálně citlivé přes den na 550nm a večer na 530nm (tedy žlutozelené) a v noci na 500nm. Tím, že tam je -0,25 dioptrie, tak u běžných očí s mírnou optickou vadou (na blízko i dálku mírné rozostření) mírně doostřuje vzdálený obraz. Nemyslím si, že by to mělo zabránit nějakému oslnění od protijedoucího auta, ale brýle mají skvělé několikanásobné antireflexní vrstvy a obraz je přes ně naprosto dokonalý, ostrý a maximálně kontrastní.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...