Mike-72 Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Právě jsem prošel očistcem! Na mém broučkovi (BMW X5) ruplo čelní sklo a ačkoli mám dokonalou pojistku, stejně to dva dny sežralo. Dostal jsem náhradní nouzovku - Nissan Almera s nájezdem 200t, se zahuleným interiérem a motorem ze sekačky. To si pak člověk najednou váží, co má.. Bože, kde servisuješ, že Ti dají jako náhradu takovou haluz?
Mike-72 Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Tak mi to nedalo a celý den přemýšlím o těch statistikách. Byť mám MB, které se s..e, tak mi nejde na rozum, že z výše uvedených statistik vyplývá, že v podstatě jedny z největších šunek vyrábí německý trojlístek MB, BMW a Audi. Kromě toho, že jsem našel úplně jiné statistiky, které říkají něco úplně jiného (odkaz až na závěr) jsem došel k racionalizačnímu závěru, možná mylnému, možná spprávnému?:-) VYcházím z absolutní neznalosti metodiky zpracování a sběru dat, ale ... Předpokládám, že data jsou sbírány z autorizovaných servisů. Je to tak? Pokud ano, pak taková data nemůžou nikdy odpovídat reálu, proč? Pominu skutečnost, že by takový servis byl ochoten podávat ryze pravdivá data, resp. že by tak dělaly všechny servisy, všechny značky. To hlavní ale je, že se domnívám, že existuje podstatný rozdíl v chování zákazníků jednotlivých značek. Příklad. Kupující A zakoupí Škodu Fabii. Kupující B zakoupí BMW. Po dvou letech oběma skončí záruka a vzikne závada. Mám za to, že výrazně větší procento kupujících A opraví Fabii v různých servisech a dílnách rozsetých po celé ČR a tak se budou chovat i kupující ostatních masových značek (tato tendence roste s klesající pořizovací cenou auta). Naproti tomu kupující B bude mnohem déle směřovat své opravy k autorizovanému servisu. Výsledkem by bylo, že oficiální statistika vykáže vyšší závadovost u BMW ačkoli je to naopak. U Fábie se prostě o závadách opravených v garáži oficiálně nikdo nedoví. Je to blbost? Statistiky Žlutých andělů? Mám za to, že opět s cenou vozu klesá potřeba si pořídit podobné služby a naopak tato potřeba stoupá s počtem ujetých kilometrů za rok. Jinými slovy u auta za 250 tis. je investice do podobné služby neadekvátní tomu co za dané peníze dostanu a s klesajícími kilometry rovněž. Naopak je pravděpodobné (je?), že zakoupení služby poroste s hodnotou auta, s ročně nahetými kilometry a s nutností být zajištěn. Všechno tohle by statistika musela zohlednit a k tomu jsem skeptický. No a na závěr jiná statistika, která říká něco úplně jiného, než předchozí, aelspoň co se němců týká. http://www.autembezpecne.cz/cz/s40/c1437-Zpravy/n1976-Statistikam-zlutych-andelu-vevodi-spolehlive-mercedesy
Josef01 Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Velmi často se diskutují statistiky ADAC, které doslova jdou na ruku německé trojce BMW, MB a Audi. Tito výrobci většinou končí na předních místech v kategoriích vyšší střední třída - možná nikoho jiného nehodnotí Předpokládám, že běžný německý řidíč koupí auto na 3 roky a pak jej prodá do bazaru, kde se vozy velmi často nakupují směrem do bývalého východního bloku. Pak spokojenost německého řidiče je jiná, než těch řidičů, kteří jezdí v autem 3-9 let starými. Pokud si přečtu stesky našich majitelů MB na internetu, doslova člověka jímá děs, jestli je vůbec něco takového možné. Vycházím i ze skušeností u nás ve firmě, kde Opel, Octavia jsou v servisu již od prvního roku po zakoupení nových aut, zatímco Mazdy 3 servis neviděly za celou dobu provozu, tedy do 80 tis. km. Nikde jsem ani na internetu nečetl na vozy v první desítce v žebříčku TUV takové story jako na MB. Zajímavá statistika je i DEKRA : http://auto.idnes.cz/nemecka-stk-seradila-auta-podle-zavad-nejlepsi-je-audi-a6-octavia-ctvrta-1m5-/automoto.asp?c=A081216_140833_automoto_fdv
Mike-72 Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Velmi často se diskutují statistiky ADAC, které doslova jdou na ruku německé trojce BMW, MB a Audi. Tito výrobci většinou končí na předních místech v kategoriích vyšší střední třída - možná nikoho jiného nehodnotí Předpokládám, že běžný německý řidíč koupí auto na 3 roky a pak jej prodá do bazaru, kde se vozy velmi často nakupují směrem do bývalého východního bloku. Pak spokojenost německého řidiče je jiná, než těch řidičů, kteří jezdí v autem 3-9 let starými. Pokud si přečtu stesky našich majitelů MB na internetu, doslova člověka jímá děs, jestli je vůbec něco takového možné. Vycházím i ze skušeností u nás ve firmě, kde Opel, Octavia jsou v servisu již od prvního roku po zakoupení nových aut, zatímco Mazdy 3 servis neviděly za celou dobu provozu, tedy do 80 tis. km. Nikde jsem ani na internetu nečetl na vozy v první desítce v žebříčku TUV takové story jako na MB. Zajímavá statistika je i DEKRA : http://auto.idnes.cz/nemecka-stk-seradila-auta-podle-zavad-nejlepsi-je-audi-a6-octavia-ctvrta-1m5-/automoto.asp?c=A081216_140833_automoto_fdv Tady to pro MB taky nevychází tak strašně:-) Hele já prostě potřebuju nabýt naděje, že křáp je jen to moje a až budu kupovat další bude to lepší
Josef01 Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Já jsem nevěřil statistikám na Fiat a tak jsem jeden koupil (Marea) cca před 10-ti lety. U toho auta postupně odcházelo všechno od maličkostí jako stěrače až po klimu nebo ABS. Následně jsem se nechal ukecat na novější model a naprosto to samý. Prostě ty auta je ideální na 90 tisích prodat. Já snad koupím ten Mercedes a projdu si to sám, abych si ty řeči ověřil v praxi
Mike-72 Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Já jsem nevěřil statistikám na Fiat a tak jsem jeden koupil (Marea) cca před 10-ti lety. U toho auta postupně odcházelo všechno od maličkostí jako stěrače až po klimu nebo ABS. Následně jsem se nechal ukecat na novější model a naprosto to samý. Prostě ty auta je ideální na 90 tisích prodat. Já snad koupím ten Mercedes a projdu si to sám, abych si ty řeči ověřil v praxi Já zatím s Rkem viděl jen členy východních "dobročinných" spolků ve varech a ty by snad křáp nekoupili:-)) Nejsi z Varů, že?:-)))
Josef01 Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 No to samozřejmě nejsem (viz profil) No přiznám se, že to R320 je takový "záchvěv", ze kterého dost možná nic nebude, protože ta výbava zase není žádný zázrak, chybí např. ohřev předního skla, nebo sedaček což při parkování venku je v zimě pěkný opruz. Myslím, že nakonec stejně skončím buď u jetého Audi A6 nebo funglovce Mondeo EcoBoost 2.0.
Jay Doll Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Pokud můžu doporučit, tak zkus to zkombinovat a zkusit funglovku A6. Byl jsem na její prezentaci a musím říct, že v Audi jsou s tímhle modelem (a s A7) zase okrok dál
Josef01 Odesláno 30. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2011 Krásný auto, ale za první rok to auto ztratí 25% ceny a to fakt nedám.
jamikadze Odesláno 31. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2011 (upraveno) Uz som to tu sice daval,ale nebolo to v spravnom vlakne. TU je moj tatos)) Ja viem farebnosti je tam hodne A kto mi dokaze k tejto kombinaciji aj hodinky poradit budem len rad. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 31. ledna 2011 uživatelem jamikadze
jamikadze Odesláno 31. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2011 Este hodim sem zatial nesplneny sen.
Hasič Odesláno 31. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2011 Fazere omlouvám se, tys to nebyl. Řidičem, který minulé úterý v Karlových Varech zmlátil chodce při incidentu na přechodu, je zřejmě hokejista Radek Duda. Podle informací iDNES.cz se svědci incidentu shodli, že auto agresivního řidiče mělo poznávací značku stejnou jako to, s nímž jezdí hokejista.Zdroj: http://vary.idnes.cz/ridic-ktery-ve-varech-zmlatil-chodce-je-zrejme-hokejista-radek-duda-1de-/vary-zpravy.asp?c=A110131_121841_vary-zpravy_alt
lolohh Odesláno 31. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2011 Fazere omlouvám se, tys to nebyl. Řidičem, který minulé úterý v Karlových Varech zmlátil chodce při incidentu na přechodu, je zřejmě hokejista Radek Duda. Podle informací iDNES.cz se svědci incidentu shodli, že auto agresivního řidiče mělo poznávací značku stejnou jako to, s nímž jezdí hokejista.Zdroj: http://vary.idnes.cz/ridic-ktery-ve-varech-zmlatil-chodce-je-zrejme-hokejista-radek-duda-1de-/vary-zpravy.asp?c=A110131_121841_vary-zpravy_alt Hokejka jako hokejka, ne? A, upřímně řečeno, oni si jsou i dost podobní.
Josef01 Odesláno 31. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2011 Tak jsem se nakonec rozhodnul, že půjdu do MB E 280 CDI a uvidíme, jak to bude fungovat .
Návštěvník Tada Odesláno 31. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2011 A proč 280 proč ne 350? I dkyž, není ona teď 280 CDI čtyřválec? Pak bych to chápal.
Josef01 Odesláno 31. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2011 Nechci nové, už jsem psal, že půjdu do staršího, takže ta 280 je šestiválec.
Návštěvník Tada Odesláno 31. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2011 Aha, no tak to bych vzal spíš to 320 CDI nebo 350 CDI, povinné ručení stejné, náklady na provoz taky a pár koní a NM k dobru se hodí ne?
Josef01 Odesláno 31. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2011 Tohle má 140kW, více ani nepotřebuju, počítal jsem i s 132kW. Teď mám auto 191kW a už to nechci, stejně jezdím do D1 130km/h.
abbot Odesláno 31. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2011 Josefe, ty mě snad rozbrečíš, přece by ses nezbavil toho svýho Japonce ? Nechce se mi tomu vůbec věřit odpočítávám dny kdy dodělám školu a budu si ho moct při normální práci koupit ...
Josef01 Odesláno 31. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2011 Já Tě plně chápu. Už mám tenhle motor 3 roky (první verzi MPS jsem měl dva roky, tuhle 1 rok). Chci větší a pohodlné auto, nejezdím rychle a ten výkon absolutně nepotřebuju. Naopak mi chybí pohodlí a větší ticho v autě. Většinu času už stejně jezdím na tempomat, což u tohohle auta je vyloženě na "pár facek" Asi nějak stárnu nebo co Jen jsem teď trochu na vážkách jestli zaplatit více a jít do 4 Matic verze, nebo se na to vykašlat. Věřím, že by to byl přínos, ale nevím jak velký u nás, protože na hory nikam nejezdím a v zimě taky nějaké dálky necestuju, nebo jen opravdu vyjímečně.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se