Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

podle me jsou to kecy, kdyz mam uz slabej vzorek na zimakach, ze mi to na dalsi sezonu nestaci, tak je v klidu v lete dojezdim a na zimu koupim novy zimaky. at uz to bylo na 525d - 225/55R16, na Xtype - 225/45R17 nebo na 330xd - 225/45R17, tak nebyl problem. vetsinou mi jedny zimaky staci na dve sezony, s tim, ze druhou sezonu proste fungujou uz jako letnaky..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V zasade zalezi na tom, ako velmi mas rad svoju zenu..

Jazdit v 35° na zimnych gumach je hrube lajdactvo, ak nemam rovno povedat ohrozovanie ostatnych ucastnikov premavky. Za tych 5 tis km ich asi najskor dorazis a kupis dalsie tak ci tak. akurat ze letne by ti vydrzali omnoho dlhsie,auto by malo normalne jazdne vlastnosti atdatd..

Odkaz ke komentáři

Někde jsem četl test (ADAC?) že brzdná dráha na zimních je o 6 metrů delší než na letních

porovnávali brždění na suchu a na vodě plus aquaplaning teď to zaboha nemohu najít

nevím na kterém podkladu psali "ve chvíli, kdy na letních už stojíte, tak na zimních jedete ještě 42km/h"

Upraveno uživatelem Duke650
Odkaz ke komentáři

to ti nereknu, ja na opravdicky STK v zivote nebyl :)

Jak to? Kupuješ nová auta a prodáváš je do čtyř let?

zalezi na tom kolik das bokem...

Není to nesmysl? Jaký předpis zakazuje jezdit po prvním dubnu na zimních pneu? Co když žiju v horách? Navíc teď na pondělí hlásí mrazíky a místy náledí...

Odkaz ke komentáři

4 :´T Moris:

Guma se vysušuje a tvrdne,ale záleří na značce a místě používání, to je jasná věc a navíc má zimní guma měkčí složení tudíž ji v létě válíš jako sudy a musel by jsi jí fakticky jako by přefukovat. Navíc při havárce riskuješ dost veliký problém s policií a následně hlavně s pojišťovnou což je ale předvídatelné.

podle me riskujes leda picu, bo novela zákona o provozu na pozemních komunikacích stanoví povinnost používat zimní pneumatiky od 1. listopadu do 31. března, a to v případě, že se na silnici nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, anebo lze tyto komplikace vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat. Zimní pneumatiky jsou povinné bez ohledu na počasí v úsecích, kde to nařizují speciální dopravní značky.

Jenze tahle novela pokud vim nestanovi povinnost pouzivat letni pneumatiky od 1.dubna do 31.rijna, takze ti dle meho skromneho nazoru muzou leda v p...l polibit.

Odkaz ke komentáři

Já jezdil vždycky na normální technické a vždycky jsem bez problému prošel. Jednou tam našli nějakou nesrovnalost v papírech, tak mi to tam napsali jako poznámku, ale nálepku jsem dostal. Nikdy nechtěl nikdo nic bokem. Předpisy jsou jasně dané a není se čeho bát. Zatím. Od 1. května to bude horší

Odkaz ke komentáři

Já jezdil vždycky na normální technické a vždycky jsem bez problému prošel. Jednou tam našli nějakou nesrovnalost v papírech, tak mi to tam napsali jako poznámku, ale nálepku jsem dostal. Nikdy nechtěl nikdo nic bokem. Předpisy jsou jasně dané a není se čeho bát. Zatím. Od 1. května to bude horší

ja taky ale uz jsem.videl i par technickych kde se dovezly jenom znacky vylepila se nalepka a hotovo...

btw co bude od prvniho kvetna?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...