323GT Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 Oni ty minimální 4 mm u zimních pneu jsou hlavně z toho důvodu, že zimní pneu má daleko užší drážky pro odvod vody, tedy je potřeba hlubší dezén pro odvedení patřičného množství vody. Odolnost proti aquaplaningu je u zimních pneu obecně horší než u letních. Tak doufám, že Ti co jezdí v létě na zimních až do těch povolených 1,6 mm s tím počítají...
HB63 Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 Asi nejjednoduší bude,když Jay Doll osloví prvního policajta kterého potká a zeptá se ho jak postupuje policie.Anebo zavolá na nějakou STK jak v těchto případech postupují.A když bude nejhůř,tak vznést dotaz na Ministerstvo dopravy,a mělo by být jasno.(To není ironie-vymysleli to tak ať to vysvětlí)
Josef01 Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 Jasně, je potřeba se zeptat někoho, zda zákon platí a nebo neplatí....
FrantisekH Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 dokonale vyuzite pneumatiky,nic nevyslo nazmar ... ještě by ni nich šla nasypat hlína a vysázet nějaký kytky..
mondeo2 Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 Jasně, je potřeba se zeptat někoho, zda zákon platí a nebo neplatí.... Nech bejt, jednou jsem se zeptal na zkouškách ADR na jeden divný bod v testu a nevěděl ani komisař a ani přísedící z ministerstva tak mi řekl ať tam klidně chybu udělám, že to nějak pořeší..............tak nevim.
Gustaf Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 já pořád nevím, co se tady řeší. Prostě v zimě se jezdí na zimních a v létě na letních pneumatikách. Asi to rozdělení má své opodstatnění a své důvody, proč to tak je. Já osobně to dodržují a nemám s tím problém. Nikdy bych to neudělal naopak a nebo nekombinoval. Každá guma své vlastnosti a podmínky, pro které je vyrobena a určena....tak proč to dělat jinak. HOWK
PepaSFI Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 já pořád nevím, co se tady řeší. Prostě v zimě se jezdí na zimních a v létě na letních pneumatikách. Asi to rozdělení má své opodstatnění a své důvody, proč to tak je. Já osobně to dodržují a nemám s tím problém. Nikdy bych to neudělal naopak a nebo nekombinoval. Každá guma své vlastnosti a podmínky, pro které je vyrobena a určena....tak proč to dělat jinak. HOWK já mám v návodu od vozítka doporučené použití pneumatik M+S celoročně a pro provoz na převážně zasněžených komunikacích je možné použití pneumatik typu WINTER. Tak teď nevím jak se s tím mám popasovat. Žeby naši soudruzi při patlání toho předpisu měli poněkud nejasno v označování?
sibirnaya Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 CR-Vcko taky koupis novy na krame na univerzalech a nikdo se nad tim nepozastavuje. ja si proste myslim, ze se obavy z pneumatik zbytecne prehani, pokud vim, tak napriklad predminuly tyden tady nebylo po snehu ani pamatky a venku 19 stupnu a ze by to jelo na zimakach hur, pomalejs, hlasitejs, za vic apod sem si tak nejak nevsiml.. az bude +70, bude to problem, ale budou mit problem aji letni gumy..
Gustaf Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 tak ono možná univerzály jsou nějaký kompromis, který se hodí celoročně...jsou dělaný na takový ten průměr celoročních teplot (co se vzorku a směsi týká). Ale možná bych to přirovnal k F1, ač to zní trochu nadneseně, tak tam taky používaj různý druhy směsí do různých druhů počasí a teplot. Jak už jsem psal výše, tak každá pneu je určená do určitých podmínek a teplot. Za jiných okolností se chová úplně jinak a nepředvídatelně, proto píši, že já osobně bych si to nelajznul. Je to jen můj osobní názor a je jasné, že každý se může zařídit dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jeho názor a rozhodnutí mu nikdo nevezme a ani nevyvrátí.
sibirnaya Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 vsak az budes jezdit jak F1, tak pak res smesi
Gustaf Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 vsak az budes jezdit jak F1, tak pak res smesi Sibiři, však jsem psal, že je to nadnesené. Ale něco na tom bude.... je to pouze příklad, že směs použitá na výrobu pneumatiky hraje svojí roli.
Josef01 Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 Nech bejt, jednou jsem se zeptal na zkouškách ADR na jeden divný bod v testu a nevěděl ani komisař a ani přísedící z ministerstva tak mi řekl ať tam klidně chybu udělám, že to nějak pořeší..............tak nevim. V zákoně je spousta nejasností, např. i v tom mnou citovaném odstavci ohledně podmínek, za jakých mají být zimní pneu, nicméně je tam zcela jasně napsáno "V období od 1. listopadu do 31. března zimní pneu se vzorkem 4mm a více", tam nevidím žádnou záludnost. Zákon nedefinuje totiž co je to zimní pneumatika a nechává to na výrobcích. Definuje pouze povinný vzorek pro "zimní období" a "ostatní období" (1.6mm). Pokud tedy používám libovolné pneumatiky v období 1.dubna až 31. října, musí být min. vzorek 1.6mm, to je vše. Mimochodem se zimními pneu mám spotřebu o cca 0.5l/100km vyšší.
Duke650 Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 Pro změnu z jiného soudku aneb příjemné dilema :-) přemýšlím, zda - na podzim 2012 koupit stávající model Ford Mondeo v téměř plné výbavě (Enterprise resp. teď tomu říkají Titanium X http://www.ford.cz/CurrentPromotions/Mondeo)nebo - si počkat do léta 2013 na nový model (http://www.auto.cz/ford-mondeo-2013-64197) - za stejné peníze do toho určitě nenacpu tolik výbavy... a netuším zda bude s řízením a podvozkem nadále taková sranda na točité okresce... Nebo něco úplně jiného? Třeba Passat B7 ve srovnatelné výbavě jako Enterprise?
sibirnaya Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 ty kravo, ten aston 2013 je fat vostrej, netusil sem, ze bude novej model..
Duke650 Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 (upraveno) ty kravo, ten aston 2013 je fat vostrej, netusil sem, ze bude novej model.. taky jsem čučel... Ford si nebral servítky ... trefný komentář např. zde http://carrolodex.com/tag/ford-mondeo-2013-ford-mondeo/ Upraveno 9. dubna 2012 uživatelem Duke650
mondeo2 Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 No nemá to chybu, Mondeo je holt Mondeo
Duke650 Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 No nemá to chybu, Mondeo je holt Mondeo no jo ale kterou generaci?
sibirnaya Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 (upraveno) ja bych sel do astona, to je narez.. nebo novyho pasika cececko.. Upraveno 9. dubna 2012 uživatelem sibirnaya
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se