PepaSFI Odesláno 6. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2012 (upraveno) Díky moc, hrozně jsi mi pomohl . Konečně vím, jak se to jmenuje a že to i existuje v prodeji. Rozměr budu muset změřit, ale nevím bohužel jak se to dělá. Nemáš k tomu nějaký návod prosím? rozměr šroubu má tři údaje, například M12x1.25x35. To první znamená metrický závit o průměru 12mm čili průměr té závitové části. To druhé je stoupání závitu. Jsou na to měrky ale jde to změřit při trošce pečlivosti pravítkem. Nejlíp tak že se odpočítá deset závitů a změří se jak je ten kus dlouhý. Například pokud bude deset závitů měřit 12.5 mm tak je to stoupání 1.25, když to bude měřit 15mm tak je to stoupání 1.5. A to třetí je délka šroubu, té závitové části po hlavu šroubu. Taky by se to mělo najít v návodu k autu ale ve skutečnosti se může lišit délka pokud jsou na autě netypické disky. edit: koukám že jsem byl předhoněn :-) Upraveno 6. dubna 2012 uživatelem PepaSFI
Jay Doll Odesláno 6. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2012 Díky moc oběma, změřil jsem to a vyšlo mi to na M14x1.5x28 nebo x30 podle toho kam to měřím, jestli na konec závitů a nebo na místo, kde se šroub začíná rozšiřovat.
323GT Odesláno 6. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2012 Díky moc oběma, změřil jsem to a vyšlo mi to na M14x1.5x28 nebo x30 podle toho kam to měřím, jestli na konec závitů a nebo na místo, kde se šroub začíná rozšiřovat. Je to délka závitu, takže pouze závit, tedy 28. No vidíš a máš to.
Jay Doll Odesláno 6. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2012 Já vás nemít, tak nevím jak to vyřeším. Když mi ve dvou pneuservisech řekli, že nic podobného nikdy neviděli, tak jsem byl trošku zoufalý.Máte u mě oba pivo
Onisau Odesláno 6. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2012 Já to začal nedávno sledovat na mobilu, EVIC mi ukazuje většinou spotřebu o 1-2 litry blbě. Pojíždky na krátko po městě jsou na spotřebu mor a to na to po městě nešlapu, čistá dálnice se dá za 11-12. Jinak je to docela šikovná aplikace, nevím jestli existuje něco takovýho v češtině, tahle se jmenuje Mileage, k stažení na Android marketu a dá se tam nastavit více aut i všechny jednotky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Proč tak přesně sledovat spotřebu? Přináší to nějaký efekt (s vyjimkou stresu ze spotřeby samé)?
kloubik Odesláno 6. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2012 Proč tak přesně sledovat spotřebu? Přináší to nějaký efekt (s vyjimkou stresu ze spotřeby samé)? Mám rád přesný údaje :-) Ale jinak hlavní důvod byl, že jsem si koupil programátor řídící jednotky a chtěl jsem porovnat spotřebu v různých nastaveních a rozdíl mezi nastavením na nejvyšší výkon a nastavením na spotřebu. Přehrání trvá cca 5 minut, tak jsem chtěl vědět, jestli se vyplatí někdy před dlouhou cestou na hory atp. to přenastavit. Zatím z mojich sledování to vypadá, že na dlouhé trasy na dálnici je spotřeba trochu lepší, přeprogramuje to i převodovku ale úspora není tak významná a hlavně se nevyplatí ji obětovat za lepší odezvu motoru a auta celkově. Na přednastavený "tunning" to víceméně zachovalo původní spotřebu ale o dost oživilo auto oproti továrnímu nastavení, zlepšilo chod řazení a lehkost s jakou se auto vytáčí a snadněji a ochotněji podřazuje, takže zůstávám u performance nastavení :-) Je to docela šikovná věcička, dával jsem o palec větší kola a dokáže to zkalibrovat tachometr, upravovat volnoběh otáčky atp. Pro maniaky se pak dá ručně seřizovat předstih, shift point atd, ale do toho se já už nepouštím :-) A jde to použít i jako OBDII scanner, občas se to hodí.
brett Odesláno 6. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 6. dubna 2012 Ohledně sledování spotřeby auta mám jasno a vždy říkám: Kdo chce šetřit PHM ať jezdí busem nebo vlakem. Když koukám , že ten přiblej renault s 2,0 i žere 9,7 l, tak si jen řeknu, ještě že to není 11,0 l.
Onisau Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 Mám rád přesný údaje :-) Ale jinak hlavní důvod byl, že jsem si koupil programátor řídící jednotky a chtěl jsem porovnat spotřebu v různých nastaveních a rozdíl mezi nastavením na nejvyšší výkon a nastavením na spotřebu. Přehrání trvá cca 5 minut, tak jsem chtěl vědět, jestli se vyplatí někdy před dlouhou cestou na hory atp. to přenastavit. Zatím z mojich sledování to vypadá, že na dlouhé trasy na dálnici je spotřeba trochu lepší, přeprogramuje to i převodovku ale úspora není tak významná a hlavně se nevyplatí ji obětovat za lepší odezvu motoru a auta celkově. Na přednastavený "tunning" to víceméně zachovalo původní spotřebu ale o dost oživilo auto oproti továrnímu nastavení, zlepšilo chod řazení a lehkost s jakou se auto vytáčí a snadněji a ochotněji podřazuje, takže zůstávám u performance nastavení :-) Je to docela šikovná věcička, dával jsem o palec větší kola a dokáže to zkalibrovat tachometr, upravovat volnoběh otáčky atp. Pro maniaky se pak dá ručně seřizovat předstih, shift point atd, ale do toho se já už nepouštím :-) A jde to použít i jako OBDII scanner, občas se to hodí. Uf, to si mně dorazil :) Tolik údajů Já prostě sednu a jedu
Onisau Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 Ohledně sledování spotřeby auta mám jasno a vždy říkám: Kdo chce šetřit PHM ať jezdí busem nebo vlakem. Když koukám , že ten přiblej renault s 2,0 i žere 9,7 l, tak si jen řeknu, ještě že to není 11,0 l. Přesně Já si nedávno ovlivněn podobnou diskusí o spotřebě jako zde, přepnul palubní počítač do modu kdy mi neustále na displeji před volantem ukazoval všechny možné spotřeby. Už jsem to zase přehodil na venkovní teplotu Při tom sledování se prostě podvědomě člověk začne zaobírat myšlenkou kolik a za jak hodně a ... no prostě radost z jízdy jde do p....e Sice jsem to podvědomě stáhnul o dva litry na sto, ale radost z jízdy pryč a z globálního pohledu? Z globálního pohledu dopad na mojí peněženku vlastně nikoliv zásadní, pouze mi ubylo radosti za volantem. Namísto důležitějších, nebo krásnějších věcí moje hlava řešila spotřebu. Ty dva litry mi za to nestojí
Jeremy Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 není čekačka až do března 2013? Já bohužel zrušil superba a teď bych asi radši nového passata, ovšem 4 motion a ta čekačka je pro mě neřešitelná... Já si objednával 2.0 TDI 125kW 4M, DSG jako služebák včera a řekli mi čekačka 7 měsíců. Nikoli rok..
simon_magus Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 Přesně Já si nedávno ovlivněn podobnou diskusí o spotřebě jako zde, přepnul palubní počítač do modu kdy mi neustále na displeji před volantem ukazoval všechny možné spotřeby. Už jsem to zase přehodil na venkovní teplotu Při tom sledování se prostě podvědomě člověk začne zaobírat myšlenkou kolik a za jak hodně a ... no prostě radost z jízdy jde do p....e Sice jsem to podvědomě stáhnul o dva litry na sto, ale radost z jízdy pryč a z globálního pohledu? Z globálního pohledu dopad na mojí peněženku vlastně nikoliv zásadní, pouze mi ubylo radosti za volantem. Namísto důležitějších, nebo krásnějších věcí moje hlava řešila spotřebu. Ty dva litry mi za to nestojí tohle ukazovatko aktualni spotreby mam nejradeji v zime ve snehu ve vinohradech na land cruiserovi ... vzdycky si ale oddechnu ze tam mam 3l diesel a ne 4,7 benzin
FrantisekH Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 ja spotrebu sleduju na www.spritmonitor.de a duvod? jen zvedavost...btw brete ty mas rencka?
Onisau Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 ja spotrebu sleduju na www.spritmonitor.de a duvod? jen zvedavost...btw brete ty mas rencka? No, přiznámse, že jsem vlastně lajdák Já spotřebu neznám (resp. si jí pamatuju jentak rámcově) a moje lajdáctví se pak projevuje i na tom, že nosím na ruce hodinky a neřeším zda jdou přesně a zda ukazují o tři, čtyři minuty do plusu nebo do mínusu
tmoris Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 mam takove lehke dilema. zena nenajezdi pres leto vic nez 5kkm, tak se mi moc nechce kupovat letni obuti. jakou mate zkusenost se sjetim zimaku pri takovemto provozu a jizde primarne po meste v nizkych rychlostech + semtam dalnice..?
kloubik Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 Uf, to si mně dorazil :) Tolik údajů Já prostě sednu a jedu No to mám částečně z toho, že chodím moc často na jeepforum, další návyková věc :-)
adamo Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 mam takove lehke dilema. zena nenajezdi pres leto vic nez 5kkm, tak se mi moc nechce kupovat letni obuti. jakou mate zkusenost se sjetim zimaku pri takovemto provozu a jizde primarne po meste v nizkych rychlostech + semtam dalnice..? Se sjížděním zkušenosti nemám, ale spíš bych se zamyslel nad vlastnostmi měkkých zimních gum v teplotách kolem +25-35C. Brzdná dráha bude třeba podstatně delší, stejně tak jakékoliv manévry v kritických situacích nebudou to pravé ořechové. Ber to tak, že ti ty letní gumy alespoň vydrží už doživotně
Gustaf Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 (upraveno) mno ona i ta životnost gum je omezená..doporučuje se 4 roky a pak pryč s nima. Ale každopádně na tomhle bych nešetřil a ženě ty letní gumy koupil. Vždyť to nemusí být žádná super značka. Myslím si, že Barum Bravuris 2 FR jsou za super cenu a udělaj dobrou službu. Jezdil jsem je na Cliu a byl jsem plně spokojenej. Upraveno 7. dubna 2012 uživatelem Gustaf
PepaSFI Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 mam takove lehke dilema. zena nenajezdi pres leto vic nez 5kkm, tak se mi moc nechce kupovat letni obuti. jakou mate zkusenost se sjetim zimaku pri takovemto provozu a jizde primarne po meste v nizkych rychlostech + semtam dalnice..? obávám se že na tohle není jednoznačná odpověď. Asi se budou víc sjíždět, ale při takovém nájezdu to nehraje roli. Můžou mít horší vlastnosti, ale taky nemusí. Často se argumentuje tím že budou mít delší brzdnou dráhu. Zas záleží na konkrétních gumách. Můžou být takové že z toho půjde strach ale taky takové že rozdíl nikdo nepozná. A to že gumy za 4 roky jsou staré bych taky bral s rezervou.
long Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 4 :´T Moris: Guma se vysušuje a tvrdne,ale záleří na značce a místě používání, to je jasná věc a navíc má zimní guma měkčí složení tudíž ji v létě válíš jako sudy a musel by jsi jí fakticky jako by přefukovat. Navíc při havárce riskuješ dost veliký problém s policií a následně hlavně s pojišťovnou což je ale předvídatelné.
Onisau Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 Se sjížděním zkušenosti nemám, ale spíš bych se zamyslel nad vlastnostmi měkkých zimních gum v teplotách kolem +25-35C. Brzdná dráha bude třeba podstatně delší, stejně tak jakékoliv manévry v kritických situacích nebudou to pravé ořechové. Ber to tak, že ti ty letní gumy alespoň vydrží už doživotně Přesné a pravdivé.. Měl jsem kolegu a ten na léto nepřezul... Jezdil jak na žvejkačce a v polovině léta mu z toho lezly dráty
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se