montemar Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 straspol, ty asi SKODU moc nemusis... cim to?
straspol Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 (upraveno) straspol, ty asi SKODU moc nemusis... cim to? Ale nojo, tak jsi mě odhalil. Dvě Škodovky jsem měl, obě jsem si koupil nové, už před lety. Moje první Felda (1997) se se mnou poctivě poválela po poli a bylo to auto, které až skoro do 90 000 nepotřebovalo moc servisu, ale co jsem dělal v autorizáku, bylo vždycky na dlouhý lokte a strašně předražený. S pocitem že jdu do kvality jsem koupi druhou generaci v kombíku. To auto mělo už od začátku spoustu potíží, které jsem musel neustále řešit. Nakonec se- byť bylo v záruce- nějakým zázrakem záruka nikdy nevztahovala na díly které se musely měnit (škrtící klapka 4,5 tis. km, Lambda 12 tis...) a jednali se mnou, jako že to auto schválně ničim a chodím je s tím otravovat. Nakonec jsem si jako druhé auto koupil ojeté Mondeo a světe div se- v pětiletém Fordu jsem jen měníl olej, v NOVÉ Škodovce se neustále něco posíralo a v podstatě parkovala v servisu. Šla z domu brzo, pak jsem se ještě zajímal o novou Octavii, ale srovnání s desetiletým Mondeem bohužel neustála, cena servisu a náhradních dílů byla u škodovky trojnásobná a o cca litr nižší spotřeba to prostě nevyrovnala... Tož tak. Škodovka už mi pod okno nesmí- naposled mi takhle před lety zaparkoval kámoš s NOVOU oktávkou půjčenou přímo od firmy pod oknem a to auto chytlo plamenem samo od sebe. Jsou to prostě křápy. Upraveno 22. prosince 2013 uživatelem straspol
Návštěvník Jagman Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 SCIFI - ano ale to byla debata o sedanu nebo kombi do SUV na tahani vleku je benzin nanic ac stejne skoncim v Ramu jak se znam Tmoris - LC velkej ne malej je genialni auto to bych nezatracoval a V8 nafta jede nadherne
tmoris Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 Já nevím, obecně se mi zdá, že SUV jsou nespolehlivá auta, ale většina lidí je s tím smířeno. Sibiř má X5 oblíbenou, ale statistiky dávají X5 spíš do druhé poloviny žebříčků spolehlivosti, ovšem ani jiná SUV na tom nejsou dobře, spíše ještě hůř. Když se člověk podívá třeba do fora Land Rover, tak i samotní majitelé se nad spolehlivostí pozastavují, obecně angická auta (pokud odmyslíme luxusní značky) jsou na tom celkem mizerně. Tmoris - LC velkej ne malej je genialni auto to bych nezatracoval a V8 nafta jede nadherne to je tezky.. pro rodinu proste vidim potrebne mit auto co nejvice se blizici tanku s maximem pohodli a uloznou kapacitu pro bezne potreby vcetne dovolenych, takze bez SUV to uz asi v budoucnu nepujde.. Q5/7 jsem vyradil kvuli kradeni dilu skupiny VW, XC90 je 10let stary auto, LC je bomba ale mam problem dat za to 60-80k eur (bavime se o v8, v6 verze me dizajnove nebere), lexus / infinity se mi nelibi, takze zbyva RR, RRS a X5. auto chci mit na pouzivani a ne mrdani se, nejsem zadnej fanousek, jsem uzivatel. takze takhle nejak se mi vyviji logika vyberu.. proste chci co nejvic spolehlivej a pohodlnej tank.. (aspon tedy na tady ty nase evropske pomery)
Návštěvník Jagman Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 Ale to je LC fakt nejlepsi volba neznam nikoho komu by se sr-l a hlavne v USA stojej dily pusinku mozna je 60-80tis dost ale on ti to vrati tim ze bude jezdit Treba poloosa na ten velkej Pick Up tundra nebo tak stoji v US 4tis to je smesne P.s. Ale pokud chces Tank vim o jednom vojenskem Humvee za 700tis
jirka404 Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 Jirka diky za nazor co jsem zatim vykoumal tak je prej bud suntkterej se totalne se.......nebo dobrej kus tak 50:50 tak furt nevim jizda vtom je genialni to pohodli! Ale 2x diferak to je mazec smim se optat na cenu? Zas nechci prodat relativne bezproblemovej mercedes a koupit totalni sunt ale neak chci SUV a X5 hlavne majitele mi neak k srdci nerostou . Sibir nic proti tobe zrovna No poprvé jsem měnil celý diferák za 30k, podruhé jen nějaký bazmek, který v tom praskal. Oni totiž v od 2002 do 2008 měli totálně poddimenzovaný střeva v diferenciálech a při větších zátěžích praskal nějaký posuvný pastorek. Jeho části se potom dostaly mezi planetový kola a totálně je rozšmelcovaly, takže výměna. Podruhé jsem to podchytil včas a tak stačilo jen vyměnit pastorek. Přední diferák to samý. Já osobně bych si to auto pro mé účely již nekoupil, to je vhodný snad jenom pro cesty do divadla a na nákupy. Zážitek je také, když v lednu na Pustevnách přestane fungovat stahování oken a jedno je zrovna otevřené . Nezbývá, než rozebrat čalounění, vymontovat stahovačku a okno podepřít špalkem .
Návštěvník Jagman Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 Jirka díky za reakci . Já za tím chtěl občas tahat podval tak asi nic .
panedge Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 tmoris-náklady na servis X5 jsou brutální(dle moji zkušenosti) o Range Roveru bych si radši nechal jen zdát,to bude ještě horší.Já jsem s X5 celkem spokojenej,ale extra pohodlný mi to nepřijde.Příště se zřejmě vracím buď ke klasickýmu kombi a nebo něco jako Audi Allroud.Vono když se ti třeba v jeden tejden sejde nákup gum,výměna kotoučů a servis oleje,tak tam seš za 8 pětek a to je jen normální údržba.
honzyk Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 (upraveno) ... XC90 je 10let stary auto, ...To sice je ale třeba v US crash testu dopadlo líp než nový auta http://www.auto.cz/volvo-xc90-obstalo-novem-crastestu-iihs-77702 , jako bezpečný dostavník pro rodinu by mi proti mysli asi nebylo Edit: odkaz Upraveno 22. prosince 2013 uživatelem honzyk
panedge Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 XC90 vydrželo hodně dlouhou dobu moc pěkný,ten design se podle mě povedl.Dnes už ale je to fakt starý a myslím,že třeba oproti X5 to bude hodně líný.
Josef01 Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 V XC90 jsem týden jezdil a bylo to super - takový medvídek se vší tou pomalostí, líností a robusností. Nakonec jsem si ale řekl, že to je pro mě fakt zbytečně velký, pro rodinu tomu naprosto rozumím. Kolega kdysi vybíral mez Mazdou CX9 a XC90.
montemar Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 stejne by me zajimalo, proc treba - typicky na tomto foru - jsou tak oblibene vozy BMW a mercedesu je tu jen par.. (co si tak pamatuju).. levnejsi nejsou... servis +/- stejne drahej... hezci... to je subjektivni.. ze by radost z jizdy?
Josef01 Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 Možná kvůli věku : 18-30 Audi31-45 BMW46-65 Mercedes66 a více Autobus
Hasňa Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 Ja se vzdycky kamaradil radsi se starsima. Asi me to ovlivnilo.
tmoris Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 tmoris-náklady na servis X5 jsou brutální(dle moji zkušenosti) o Range Roveru bych si radši nechal jen zdát,to bude ještě horší.Já jsem s X5 celkem spokojenej,ale extra pohodlný mi to nepřijde.Příště se zřejmě vracím buď ke klasickýmu kombi a nebo něco jako Audi Allroud.Vono když se ti třeba v jeden tejden sejde nákup gum,výměna kotoučů a servis oleje,tak tam seš za 8 pětek a to je jen normální údržba. tak ja bych kupoval auto od roku 2012 nebo novejsi s najezdem do 50kkm a uplnou servisni historii, takze bych neocekaval peknych par let nejake vetsi vydaje.. ale jinak ziju v domneni z ruznych prispevku tady z fora, ze servisovat bmw u treba auto pupik je cenove pohodicka. nebo to plati jen pro non-SUV bmw? To sice je ale třeba v US crash testu dopadlo líp než nový auta http://www.auto.cz/volvo-xc90-obstalo-novem-crastestu-iihs-77702 , jako bezpečný dostavník pro rodinu by mi proti mysli asi nebylo Edit: odkaz to je dost dobry, ale pred asi 4 lety jsem v jednom sedel a dizajn interieru mi prisel takovy desne archaicky.. co me zaujalo: O to více překvapí výsledek Volva XC90, švédského SUV vyráběného už od roku 2002, které má před sebou už jen jeden, poslední rok života. ma byt v 2014 nebo 2015 novy model? V XC90 jsem týden jezdil a bylo to super - takový medvídek se vší tou pomalostí, líností a robusností. Nakonec jsem si ale řekl, že to je pro mě fakt zbytečně velký, pro rodinu tomu naprosto rozumím. Kolega kdysi vybíral mez Mazdou CX9 a XC90. u te mazdy bych mel prave obavu o cenu servisu a dilu, kdyz je to japonec.. tak jsem o ni ani nepremyslel.. jak bys to porovnal s bmw?
Návštěvník Kamil Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 ...66 a více Autobus To jako si ho koupit?
panedge Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 (upraveno) tmoris-pokud chces 2012 tak auto bude v zaruce a mel bys jezdit k AD.Zalezi jaka k autu bude zaruka,servis na nekolik let atd.Ja jen varuju,ze to jsou dardy:-)Pro rodinu celkem dobry,klasicky me sere,ze deti v sedackach kopou furt do prednich sedadel.Jsem rad,ze mam cernou kuzi,svetlou si s detma neumim predstavit. montemar-vzdycky jsem mel rad BMW i Mercedes.Ted me ten Mergl laka jeste vic,strasne se mi libi E kombi. Upraveno 22. prosince 2013 uživatelem panedge
Návštěvník Jagman Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 Montemar mercedesu je tu dost jen se o nich nemluvi tolik spis jaguaru to moc nebude mozna jsem tu sam Josef vekem to nebude od 18 mercedes Audi zanic nesnasim jak nacpou dobrej motor do predniho narazniku
montemar Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 jagman, jaguaru je tady mozna vic, nez mercedesu
montemar Odesláno 22. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2013 tmoris-pokud chces 2012 tak auto bude v zaruce a mel bys jezdit k AD.Zalezi jaka k autu bude zaruka,servis na nekolik let atd.Ja jen varuju,ze to jsou dardy:-)Pro rodinu celkem dobry,klasicky me s..e,ze deti v sedackach kopou furt do prednich sedadel.Jsem rad,ze mam cernou kuzi,svetlou si s detma neumim predstavit.montemar-vzdycky jsem mel rad BMW i Mercedes.Ted me ten Mergl laka jeste vic,strasne se mi libi E kombi.mercedes je vyzrala volba.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se