Přejít na obsah

Houby, hřiby, muchomůrky


Doporučené příspěvky

rád bych se zeptal Vás

Jak to nemám v ruce tak to není na 100%, ale z jedné fotky vypadá že má jakoby dutý, vatou vyplněný třeň? Pak by se podle mého jednalo hřib sinný jako starší kus, ale další fota tomu moc nenasvědčují. Jedlý, také se mu říká pískový modrák.

 

Pokud je třen plná jako u klasického hřibu tak je to nejpravděpodobněji hřib kříšť nebo hřib medotrpký, jsou si velmi podobné a oba nejedlé, i když modrají. Takhle i podle posledního fota říkám kříšť, nejíst, vyhodit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník swanieck

Na 98% je to hřib medotrpký....když ho dáš do polévky a nebo smaženice, tak si můžeš zarecitovat upravený reklamní slogan " Život je hořký, bohužel"   a pak pokrm za neustálého míchání pomalu vylévat do hajzlu  :frusty: .............. ale jinak je to docela vzácný kousek, škoda, že jsi ho nenechal dorůst.

Upraveno uživatelem swanieck
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...