Geodet Odesláno 25. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2017 Já myslim, že to byla prašivka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 25. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2017 Já myslim, že to byla prašivka.Jako prašivka (někde prášivka) se lidově označuje pýchavka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 25. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2017 Dokud je to bile a jedle, je to pychavka. Pak se z toho stava prachsprosta prasivka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 26. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2017 Já ještě minulý týden našel v Brdech docela dost starších hřibů a kupodivu nečervivých, dokonce se objevilo i pár ryzců. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 26. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2017 U nás na plzeňsku se nejedlé houby nazývají souhrně prašivky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zde Odesláno 28. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2017 Ahoj, prosím místní odborníky o identifikaci, děkuji. Hřib kovář ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 28. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2017 taky prosím o identifikaci, teď mi to poslala švagrová, nadšená, že má plný košík hlívy, ale mě se to nezdá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 28. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2017 Hřib kovář, myslím, ano, ač rostou spíš začátkem sezóny, ale hlíva, aspoň tedy dle mého soudu, opravdu nee... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 28. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2017 taky si myslím, že ne, ale rád bych jim řekl, co to tedy je, když ne hlíva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 28. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2017 (upraveno) Ahoj, prosím místní odborníky o identifikaci, děkuji. Hřib kovář ? Ano, hřib kovář bez pochyb.+ edukační okénko: má fantastický název ve slovenštině - hrib zrnitohlúbikový taky prosím o identifikaci, teď mi to poslala švagrová, nadšená, že má plný košík hlívy, ale mě se to nezdá.. Není to hlíva, je to srmělka mlženka, jedlá je, pozor u citlivějších lidí může vyvolat alergickou reakci,podobně jako václavky, červenající bedly atd., u 99 lidí ze sta je to ok, ale pokud to nemá vyzkoušeno,tak s obězřetností. Upraveno 28. října 2017 uživatelem tommas4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 28. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2017 Tomáši: díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zde Odesláno 28. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2017 Díky Odesláno z mého SM-N950N pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 31. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2017 Taky jakés takés houby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 31. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2017 Outkovka pestrá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 31. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2017 Že by ... . To je taky jako poživatelný ??? . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 31. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2017 U nás je uváděna jako nejedlá, ale v orientální medicíně se používá v nějaké formě.Je to druh choroše, takže to nebude moc dobrý, spíše hnusný. Asi jako zkoušet jíst shnilé dřevo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 31. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2017 Sem si to myslel,že se to baštit určitě nedá . Vono to je hnusný už jen na pohled . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 31. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2017 (upraveno) Jak se rozezná outkovka od pevníku plstnatého? Je na to nějaké vodítko? Já bych právě řekl spíš ten pevník, outkovka že je "tučnější".Jíst by to šlo, chutná to jako houba, jen trochu tuhá Upraveno 31. října 2017 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 31. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2017 Jíst by to šlo, chutná to jako houba, jen trochu tuhá Dej pokoj ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 31. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2017 Ten pevník má více "zubaté" okraje plodnic, outkovka je má hezky do obloučku přesně jak to má kolegana fotce, byť tedy rozmazané, ale je to i barevně typická outkovka, ta je navíc velmi, velmi hojná,narozdíl od toho pevníku, který moc často neroste. Je celý hnědý, světlý okraj se objeví u starších plodnic,které jsou pak ale porostlé řasou, starší jsou tedy spíše dozelena + světlý okraj, plus má více prohnutéplodnice (okraje nahoru), záměnu mezi těmito dvěma bych vyloučil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se