Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
před 16 minutami, organic napsal:

To bylo rychlý. Díky. Viděl jsem to poprvé. 

Já ho taky nikdy neviděl, tady to neroste, ale furt si prohlížim atlasy hub, jeden mam i na záchodě.

Odesláno (upraveno)

To je sírovec žlutooranžový, moc dobrá houba s úžasným aroma. Doporučuju na nudličky a podusit na cibuli, přidat kari se smetanou.

Nebo tenké plátky jako řízky.

Konzumovat pokud má konzistenci když jím projede nůž jako máslem, pokud už je starý a připomíná když do něj zajedeš nožem tuhý polystyren tak už ne.

Z různých dřevin chutná jinak, z třešně jinak než z vrby atd., roste na listnatém dřevě, je to houba která postupně zahubí celý strom. 

Ve vyšších polohách na smrku je vzácněji sírovec horský, ten se nekonzumuje, není jedlý a roste jen na jehličnatém dřevě.

Upraveno uživatelem Tom4
Odesláno

Ďakujem za info . Bola blízko brehu zemplínskej šíravy. V spadnutom strome v dutine kmeňa. Ani by som nepovedal, že je to jedlá huba. Ostala na mieste, možno niekoho oko poteší rovnako ako moje

Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku

Odesláno

Tak bol na mieste kde ľudia veľmi nechodia a pre huby určite nie...takže si myslím, že tam zostarne.

Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku

Odesláno

V záhrade mi zas nieco vyrástlo. Celkom veľké. Jesť to asi nebudem, uz sa do toho pustili ine tvory. Je to jedle aj pre ľudí? Ďakujem

20220927_170324.jpg

20220927_170340.jpg

Odesláno

Taky bych řekl čechratka podvinutá, u nás lidově klomprda. Když začnou, bývá jich v lese jak naseto.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...