Přejít na obsah

Houby, hřiby, muchomůrky


Doporučené příspěvky

To je sírovec žlutooranžový, moc dobrá houba s úžasným aroma. Doporučuju na nudličky a podusit na cibuli, přidat kari se smetanou.

Nebo tenké plátky jako řízky.

Konzumovat pokud má konzistenci když jím projede nůž jako máslem, pokud už je starý a připomíná když do něj zajedeš nožem tuhý polystyren tak už ne.

Z různých dřevin chutná jinak, z třešně jinak než z vrby atd., roste na listnatém dřevě, je to houba která postupně zahubí celý strom. 

Ve vyšších polohách na smrku je vzácněji sírovec horský, ten se nekonzumuje, není jedlý a roste jen na jehličnatém dřevě.

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďakujem za info . Bola blízko brehu zemplínskej šíravy. V spadnutom strome v dutine kmeňa. Ani by som nepovedal, že je to jedlá huba. Ostala na mieste, možno niekoho oko poteší rovnako ako moje

Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...