Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No. Zatiaľ vzdy ked som sa oholil a potom pozrel do zrkadla, tak som zobral do ruky ziletku a dokončil to ručne :) ostali proste ostrovčeky, kde bud bolo treba viac zatlačiť alebo som na to išiel pod zlým uhlom alebo dačo. 

Anyway, pikgogram v manuály tvrdí ze 1xtyzdenne mam do planzety kvapnut olej. Kvapnem, ale aky ? Panenský, wd40 alebo to musi byt nieco takéto?

https://www.notino.sk/the-shave-factory/clippercare-sprej-na-holiace-strojceky/p-162

Odesláno
19 minutes ago, ivan_989 said:

No. Zatiaľ vzdy ked som sa oholil a potom pozrel do zrkadla, tak som zobral do ruky ziletku a dokončil to ručne :) ostali proste ostrovčeky, kde bud bolo treba viac zatlačiť alebo som na to išiel pod zlým uhlom alebo dačo. 

Anyway, pikgogram v manuály tvrdí ze 1xtyzdenne mam do planzety kvapnut olej. Kvapnem, ale aky ? Panenský, wd40 alebo to musi byt nieco takéto?

https://www.notino.sk/the-shave-factory/clippercare-sprej-na-holiace-strojceky/p-162

Divný, ale samozřejmě záleží hodně moc na křivkách, každopádně já nemít papulu jak děckou prdel po holení, tak to vrátím. Možná by ti víc vyhovoval Panasonic nebo Philips, každá značka má svůj styl a chce si to vychytat, mě třeba neoholil Philips. Jinak po kapce na každý hybný břit dávám jednou za měsíc klasický Braun olejíček, a planžetu měním jednou za rok plus mínus... každý týden mazat mě to případne zbytečné.

Olej-do-holiace-strojceky-Braun-5-ml.jpeg

• Díky 1
Odesláno
před 55 minutami, African napsal:

každopádně já nemít papulu jak děckou prdel po holení, tak to vrátím.

Priznávam, ze to nebude strojčekom,  v technike mam evidentne este rezervy 😁

Odesláno
před 16 hodinami, ivan_989 napsal:

Pokud strojek čistíš ve stanici, tak není třeba promazávat. Namaže se v ní při čištění.

• Díky 1
Odesláno
15 hours ago, ivan_989 said:

Není tajemstvím, že se halda lidí oholí lépe s 5, 7, 8 než s devítkou, která má docela specifickou hlavu. Když sedne tak pecka, ale nemusí. Každopádně je to hodně o stylu, tak věřím že se do toho dostaneš, stále se devítka v testech považuje za to nejlepší co Braun má. Já teď rychle honil tu osmu, protože ji Braun přestal dělat a už je málo k sehnání. Starou pětku mám okolo deseti let, nedám na ni dopustit, ale čas od času přestane makat zastřihovač zrovna když ho potřebuji. Novou pětku mám dva roky, nemá zatřihovač a pokud ji déle jak 3 dny nepoužívám, nezapne se dokud ji nenakopnu proudem a to je plně nabitá. Jinak obě pětky mě oholili parádně. 

Odesláno
před 15 hodinami, ivan_989 napsal:

V technice máme rezervy všichni, aspoň já také. V mém případě to není ani tak přítlakem, ale směry, ve kterých jezdím strojkem po tváři, různá místa chtějí různý úhel, aspoň já to tak mám. Co se týká toho mazání, kdysi dávno, když jsem měl ještě jiný Braun a já se zeptal na to mazání originálním olejíčkem, mi prodejce (současně můj známý) odpověděl: "Jestli chceš mít mastnou hubu, klidně to mazej". Byla to tak trochu nadsázka, ale ve výsledku jsem hlavici namazal jednou nebo 2x, uplynulo 15 let a olejíček jsem nedávno našel v koupelně. A už ho asi vyhodím, protože pokud čistíme strojek v čistící stanici, není třeba mazat, stanice ho i namaže. 

Odesláno
před 8 minutami, African napsal:

Není tajemstvím, že se halda lidí oholí lépe s 5, 7, 8 než s devítkou, která má docela specifickou hlavu. Když sedne tak pecka, ale nemusí. Každopádně je to hodně o stylu, tak věřím že se do toho dostaneš, stále se devítka v testech považuje za to nejlepší co Braun má. Já teď rychle honil tu osmu, protože ji Braun přestal dělat a už je málo k sehnání. Starou pětku mám okolo deseti let, nedám na ni dopustit, ale čas od času přestane makat zastřihovač zrovna když ho potřebuji. Novou pětku mám dva roky, nemá zatřihovač a pokud ji déle jak 3 dny nepoužívám, nezapne se dokud ji nenakopnu proudem a to je plně nabitá. Jinak obě pětky mě oholili parádně. 

Mě 9-ka oholí zatím ze všech strojků nejlépe. Ale i tak mám rezervy v technice. Jak jsem psal výš, u mne to není přítlakem, ale směry, kterými po tváři strojkem jezdím, ten ideální směr je u mne pro každou část (tváře, krk, brada atd...) jiný.

Odesláno
před 21 hodinami, ivan_989 napsal:

Mně u Panasonicu paradoxně pomohlo, když jsme zaaretoval automatické naklápění hlavy, pak se mi zdá, že se oholím víc do hladka. 😀

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...