Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ještě bych měl dotaz na ty, co se holí žiletkami. Jaká je reálná šance říznutí. Jde mi o to, když bych si holil hlavu, zda se jde holit i poslepu ( např vzadu na hlavě ).

Odesláno

Ono bude hodně záležet na tom jakou máš ruku a jak spěcháš,všechno chce svůj čas.Také na mýdle a změkčení vousů.

Osobně jsem se řízl jen asi dvakrát,ale vždy jsem moc spěchal(nebyl čas)

Odesláno

Když si koupíš nastavitelnej bagr (např. merkur futur), tak si ho nastavíš na nejméně agresivní sklon žiletky a říznout se snad ani nejde.

Odesláno

Zrovna Futur je z fabriky i na nejmenší dost agresivní(prý), takže raději Progress. Bohužel Merkur je myslím jediný výrobce, který dělá štelovatelné strojky nové. Bohužel říkám proto, že s kvalitou jsou v poslední době na štíru.

Odesláno

Nastavitelny jako napr.muj viz.vyse uvedeny Solingen Merkur ktery musim dodat je hodne kvalitni ktery se dodaval vcetne cestovni ci prenosne krabicky a sadou Ziletek Solingen.

Jinak jak zminoval honda6666 pri holeni Ziletkou zalezi jak moc spechas nebo jak pritlacis,ale pokud si strojek nastavis na minimalni sklon,tak se lze tezko riznout.

Odesláno

Ahaaa, super už to chápu. Jde mi o to, že se holím normálním giletem 3 břit a hlavu jsem zvyklý si oholit po slepu. Tak zda s timto strojkem jsem schopen se oholit bez uříznutí čehokoliv ))) ale za zkoušku to stojí.

Odesláno

Já se holím s Mach3 ve sprše a poslepu. Ty pohyby už mám tak nějak naučený, že max nějaké dodělávky před zrcadlem, ale často to ani není potřeba. Jo a žádná pěna ani gel, prostě se umeju sprcháčem a pak se oholím...

ale s břitvou by to poslepu asi moc nešlo  :giljotiini:

• po 3 týdnech...
Návštěvník Matiniela
Odesláno

Merkur Solingen, mýdlo Proraso a štětka z jezevčí srsti Boker. 

Odesláno

Ahoj,

tie čísla majú význam, pokiaľ sleduješ, ktorou stranou si sa holil, prípadne keď žiletku počas doby jej životnosti otočíš. Inak povedané, celkom zbytočné. Daj si pozor, tieto holítka zvyknú byť celkom agresívne. Takže ak sa porežeš, prípadne budeš mať podráždenú pokožku, nie je to len Tebou. Strojček robí tiež dosť a dajú sa kúpiť aj "jemnejšie".

tak to asi dnes prubnu... btw. ty čísla na žiletce 1-2-3-4 to má nějaký význam?

as.jpg

Odesláno

Peto86 : Nevím, jestli znáš přímo tento model, ale v dobách dřívějších, čili v dobách vzniku tohoto strojku byly open comby dost přátelské, klidně na úrovni dnešních closed comb. Ale neznám přímo tento model.

Odesláno (upraveno)

Peto86: je to vcelku v pohodě, asi bych byl radši za jednu stranu rovnou, ale i s tímto se i se svýma olšovýma rukama skoro neříznu... ve spojení s Astrama krk proti směru do hladka poměrně v pohodě :)

ty Super Maxy otestuju ještě při dalším holení znovu, ať mám přímé srovnání, a mám i Wilkinson... v drogerii kde jsem byl stejně měli jen Astry a Wilkinsony

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno

Mám hodně citlivou pleť a každý vous mi roste jinak, žiletky pro mě nejsou.

Dlouhý léta už používám strojky Braun, kupuji vždy ten nejvyšší model a stejně mě to holení vždycky sere a trvá extrémně dlouho.

Teď jsem ale koupil od Brauna sedmičkovou řadu Pulsonic a je to přímo neskutečnej luxus - oholím se za třetinu času, co v minulosti, pleť je perfektně hladká, nepodrážděná a bere to i několikadenní vousy bez probémů.

Holím se už asi 23 let, ale teď je to poprvé, co mě snad i baví :)

Odesláno (upraveno)

No, ja som raz nasiel po dedovi take to holenie ale pravdu povediac, ked som sa s tym pokusil oholit take 2-3 dnove strnisko, skoro som odpadol. Strasne ziletka rezonovala a sposobovalo to dost velku bolest. Ako ste na tom vy ostatni? To sa fakt holite s takymi ziletkami aj viackrat do tyzdna?

tak to asi dnes prubnu... btw. ty čísla na žiletce 1-2-3-4 to má nějaký význam?

minus foto (schrapnel)

Upraveno uživatelem schrapnel
Odesláno

schrapnel : Je to otázka přípravy vousů,strojku a taky žiletky, ale pokud se dá nová žiletka alespoň zelená Astra, tak je to v řežii strojku a hlavně přípravy-změkčení vousů.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...