Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 22. 8. 2010 v 20:02, 'B.F.G.' napsal:

Já dávám prakticky jen plusy. I Tadovi? V tehle diskuzi to beru jako barometr, kterej mi cosi ukazuje. Jinak to ukazuje akorát...

Mozna jsem rad, ze podobny veci resit nemusim, mam potom asi klidnejsi spani :D
  • Dát hlas 2
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

BFG - jeste musim reagovat na tohle: ..Nebo že jetý Steiny Za 6 litrů jsou blbý, kdežto jetý B za 40 jsou boží?.. - to je presne to co nedelam, protoze si to ani nemyslim, ale vetsinou takhle slysim uvazovat lidi, kteri to berou ve stylu "muzu dat za hodinky max 6 tisic a vsechno ostatni je predrazenej pozerskej pseudoluxus, jehoz hodnota je miziva v porovnani cena/vykon".. Pro me to, ze na neco nemam neni duvod to odsoudit ;)

• Dát hlas 4
Odesláno
  V 22. 8. 2010 v 19:27, 'Princ Milis' napsal:

To B.F.G.: No, a co teprv hodinky, od Archiméde třeba s pěti nulama navrch? Tj. 950 000 000...???? Nebo šesti, tj. 9 500 000 000? To už si za hodinky stěží dokážu představit, a to tady máme ještě dalsí možnosti.

V éčkách?

Odesláno
  V 21. 8. 2010 v 19:26, 'Alda' napsal:

Doufám, že se za nějaký čas budu kochat novýma Damasko. Nejlepší pouzdra už má, nejlepší strojek taky, co víc si přát. :P

Aldo proti Damasku jsem nikdy nic nemel, tvuj model se mi i docela libi. Nezlob se, ale tve prispevky na me pusobi jako reklama na Ariel. Odhadem 9 z 10 postu nam sdelujes, ze Damasko je ve vsem nejlepsi (ja ti to neberu). Diky te tve neustale se opakujici propagaci (v nejruznejsich vlaknech) zacinam mit na ne trosku alergii... jako na Ariel.

Chapu ze jsi fanda znacky a myslis to v dobrem, ale co je moc to je prilis. Vem si kdyby takhle propagoval svoji znacku kazdy. Treba TH je podle me "lepsi" nez oblibena Omega nebo Breitling, maji temer vsechny modely velice pekne. V mechanice maji podle me nejlepsi opravdove divery do 100.000kc (alespon ja jine neznam) a kupujicimu nabizi podle meho vic nez treba ten Breitling. V mechanice i quartz. Nu ale nebudu to nikomu cpat v kazdem druhem vlakne.

• Dát hlas 10
Odesláno

Alda: odhadem 9 z 10 postu nam sdelujes, ze Damasko je ve vsem nejlepsi

Taky mam ten pocit. Pred tim, nez jsem cetl Aldovy prispevky, mi Damasko pripadaly jako zajimave, radil jsem si je nekam k Sinn.. Ted k nim mam averzi...

• Dát hlas 4
Odesláno

Ono, pozerat sa z pohladu cena/vykon na hodinky je celkovo nezmysel. Hodinky su pre mna a predpokladam ze aj vacsinu ostatnych (par pokrytcov si to mozno neprizna) hlavne ako modny doplnok ci sperk predstavujuci urcitu formu prestyze a luxusu ... Pricom ani zlaty sperk sa nepredava za cenu draheho kovu, ale v cene je znacka a zivotny styl ktory predstavuje, originalita, uroven sluzieb u predajcu a nakoniec samotny kov ...

Ruku na srdce, pokial by tu vsetkym islo len o zobrazenie casu tak sa bavime maximalne o Casio !

Urcite sa najdu aj argumenty typu poctu komplikacii a jedinecnosti strojku, no tu ostavam skeptycky ci je to jediny dovod kupy znackovych / luxusnych hodiniek. Tuto podmienku hadam splnaju jedine chronomagori co si hodinky schovaju doma do krabicky a na ruke ich maju len koli tym par fotkam co chcu ukazat svetu. Opacny pripad su vsetci ty co si svoju zbierku vystavia vsetkym na obdiv do presklennej a osvetlenej vytrynky....

• Dát hlas 1
Odesláno

Já osobně otevřít Tagy a najít tam tento plasto kalibr, tak mě asi omejou" Trcohu nechápu, proč takto prestižní firma, kterou mám velmi rád dělá takovéto hovadiny, ani se mi tomu nechce moc věřit" Když jsem měnil baterku u TH Professional mé přítelkyně, tak jsem na tu krásu kalibru koukal půl hodiny lupou, prostě paráda a to jsou deset let staré hodinky. U mých Aquaracer viz. obrázek ani nemluvě.

post-364-007732000 1282550783.jpg

Odesláno

On hlavni problem bude v tom, ze kazdej si tady chce placat tu svoji nejlepsi babovicku a pak tu vznikaji famy, ze TH nabizi ve vsem vic nez Breitling a podobne - pravda to neni viz treba prvni post a Quartzovej movement v TH, oproti hi-end termokompenzovanymu certifikovanymu quartzu v Beckach.. Vetsina si chce obhajit tu svoji volbu jako tu nejlepsi a z toho potom plyne spousta omylu, coz mi prijde zbytecny..

Ale jak pise richardch - objektivnich duvodu proc mit hodinky za kilo co se tyce presnosti atp asi moc nebude, spis to bude o tech pocitech a dalsich vecech, ktery nas na tom tak bavi.. ;)

Odesláno (upraveno)
  V 23. 8. 2010 v 8:38, 'spiderer' napsal:

On hlavni problem bude v tom, ze kazdej si tady chce placat tu svoji nejlepsi babovicku a pak tu vznikaji famy, ze TH nabizi ve vsem vic nez Breitling a podobne...

No prave ze nechci placat svoji babovicku kvuli celkove objektivite. Proto to pisu v tomhle kontextu v tomhle vlakne. Jinak vis, ze TH nikde na foru nepropaguju ani neradim ke koupi. Ikdyz me nekdy svrbi klavesnice, hlavne kdyz nekdo shani divery. Ale nechci vychvalovat svoje zbozi. Proto.

U quartz resim ja osobne jen pohon a radiove rizeni, nic vic me nevzrusuje. Jestli je cip zalitej v plastu z PET lahve nebo v oceli je mi fuk, nevidim v tom rozdil. Napsal jsem ze je (pro me ) TH vys nez B, pac presnost u quartz resim Casio radiem. Proto (a jine duvody) nemam quartz od TH ale od Casia. Tim chci jen vysvetlit, proc nemam zadny respekt a uctu k veci jako je termokompenzace. Protoze oproti radiovemu rizeni je termokompenzace zabarina. Tot odpoved na B a jejich termokompenzaci:-)))))

Ale nechci se dohadovat co je lepsi, kazdy mame svuj nazor. A tak je to cajk. Jen me stvalo, jak mi Alda trosku znechutil to Damasko:-( Protoze ze stejnych duvodu (masirka pred prichodem na forum) nemam rad prave B. Ikdyz jsem mel diky Conradovi moznost zkusit na ruce jedinej model ktery se mi tak trochu libil, averze nepresla. Moje chyba, co nadelam?

Upraveno uživatelem cody
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Ja osobne treba nemusim rolex. Jeden z duvodu bude cena, druhy ze si je to prostrelena znacka, ktera ma povedimi ze je jen pro bohohate. Proste si myslim ze existuje kupa hodinaruny co ma jmeno, ceny jsou ruzne a kolikrat i podobne. Zajimeve je ze omega me nevadi.

Sam bych asi psal jinak pokud bych na ne mel. Proste si myslim ze tohle je o tom jak hluboko je do kapsi a ne o tom zda se hodinky libi nebo ne. Kazde proste kupuje na co ma a nejak si to musi oduvodnit. :-)

Upraveno uživatelem cejny
Odesláno
  V 23. 8. 2010 v 15:08, 'Alda' napsal:

No je to škoda, že to nenapíšeš, protože by to určitě dost čtenářů třeba zajímalo. Tohle je diskusní fórum o hodinkách. Napsat že je pro tebe TH lepší a zbytek si nechat pro sebe je chyba. Jako příznivec značky víš něco, co třeba většina neví a kdyby to bylo napsaný desetkrát v porovnání s jinýma hodinkama, tak to přece nemůže nikomu vadit. Naopak když se tvůj názor ve vlákně objeví, řeknu si bacha, ještě tu jsou TH. Absolutně mi to nevadí. Já to prostě vidím jinak. Jsou tady mraky vláken, kde se objevuje Submariner, Seiko MM, o Panerai a když si je projdeš, čteš v podstatě pořád to stejné.

Dto, mě by taky zajímaly technické věci, detaily a zkušenosti od ostatních. Ventilované ovšem jinou formou než jak je to tady. Pro mě třeba nej potápky do stovky dělá Seiko. A ne jedny :) Ale taky je to jen názor.

Odesláno
  V 23. 8. 2010 v 13:05, 'Alda' napsal:

To je tvůj problém, píšu o čem chci a co se mi líbí. Nemusíš to číst.

Nejsem si vědom, že bych v 9 z 10 postu psal že DAMASKO JE VE VŠEM NEJLEPŠÍ a už vůbec je nikomu necpu. Vždy mi šlo spíš o technické věci a porovnání.... Ale Damaska tady nikomu necpu a není nic špatného na tom vyzdvihnout jejich technickou kvalitu. Jo a co se týče toho mého příspěvku v tomto vlákně, je tam smajlík s vyplázlým jazykem a tak je potřeba ten příspěvek brát s humorem.

To samý pro Organica. A vaše averze mě těší, aspoň jich tu nebude moc. A o to mi šlo :)

Mas pravdu, pis co te bavi, tvoje vec. Nerikam ze nepises zajimave, mas prima krasny fotky, jen mi to fakt prislo trochu uz jako spam ve smyslu - vseho moc skodi. Cist to musim, protoze funkci ignorovani nepouzivam.

Nemyslel jsem nic konkretniho, jen mam pocit, ze jako lekar by jsi kazdemu na kazdou nemoc naordinoval zazracny lek Damasko. Ozval se jen Organic, pokud myslis ze to obcas stve jen nas dva - ok, stejne je to fuk pac si budes psat co chces.

S vyrazem averze bych asi couvnul, tak hrozne to zase neni. Rekneme ze uz me to obcas stve, obvzlas kdyz mam pocit ze na sraz Moto Guzzi prijede Harleyar a jde do hrusek jablkama. Jinak ke me a k propagaci TH - nejsem fanousek znacky. Proste kdyby muj model delala Omega byl bych jeste radeji (vzdy kdyz ctu ze znacka TH je ctvrta nejluxusnejsi znacka sveta rosi se mi celo a stydim se:-). To ze celkove TH hodinky vidim dost dobre i do budoucna neznamena, ze se o ne podrobne zajimam a studuju technicke detaily. Nemam co psat protoze sam info sosam na foru od jinych. Kdyz prijde rec na TH Monaco vzdy nekdo zasveceny poda info, svoje vlastni divery verejne propagovat nechci (jsem rad ze nejsou proflakle jako Bondovky a nema je tu nikdo), o ostatnich modelech diskutuju kdyz mam potrebu.

• Dát hlas 2
Odesláno
  V 24. 8. 2010 v 6:35, 'cody' napsal:

Nemyslel jsem nic konkretniho, jen mam pocit, ze jako lekar by jsi kazdemu na kazdou nemoc naordinoval zazracny lek Damasko. Ozval se jen Organic, pokud myslis ze to obcas stve jen nas dva - ok, stejne je to fuk pac si budes psat co chces.

Musím se, ve veškeré úctě k Aldovi, přihlásit mezi ty, kterým svou někdy už otravnou adorací Damasco ty hodinky nadosmrti zhnusil. :D :D :D
Odesláno
  V 24. 8. 2010 v 7:36, 'Princ Milis' napsal:

Musím se, ve veškeré úctě k Aldovi, přihlásit mezi ty, kterým svou někdy už otravnou adorací Damasco ty hodinky nadosmrti zhnusil. :D :D :D

+1

I kdyz me uz i pred tim dost iritoval ten nazev. :)

• Dát hlas 5
Odesláno

je velka skoda ze se vlakno nevenuje tomu co je v nazvu nebo i jinym znackam v tomto kontextu. Ja si je precet cely a nic moc jsem se nedozvedel, jen si pri vyberu hodinek dat pozor na to co maji za kalibr a jestli to vzhledem k cene za celek dokazu akceptovat. To co jsem videl na te fotce mne celkem zhnusilo u teto z me strany velice uznavane znacky. Pri precteni nazvu vlakna a otevreni jsem si vzopomel na pamatnou vetu kterou rekl YPO kdysi davno ve vlakne kde nekdo prezentoval hodinky pro pritulkini a byly to B a YPO tenkrat dal tusim odkaz na strojek v nich pouzity za bratru 100 korun ceskych se slovy ze tohle tedy ne, ja se plne priklanim nazoru ze pokud hodinky maji stat napr 20 a vice litru tak strojek za 2 litry jim nalezi a at klidne stoji pak 22 a vice a to by si meli v marketingu uvedomit.

• Dát hlas 1
Odesláno

Za ty penize si clovek kupuje znacku a prestiz, kterou ta znacka ma. Chcete-li vsechno prepocitavat na naklady, tak se dostanete plus minus na stenou castku u hodinek za 5 000.- nebo za 150 000.- (odhledneme-li od rozdilu nakladu strojove vs. manulani prace) Lepsi znacky by mely by garantem lepsi kvality zpracovani/materialu, ale ani to nemusi byt vzdy pravidlem.

Nakonec je to otazkou kupce, zda se zajima, co bezi uvnitr ci nikoli. Komu jde pouze o vzhle a znacku, toho to nemusi znepokojovat a komu jde o mechaniku se jednak neporidi quartz hodinky a druhak vyvine minimalni usili zjistit si, za co sve penize utraci. Pokus tak nedela, tak place sice pekne, ale na spatnem hrobe.

Co se tyce kvality a odolnosti, tak mam pocit, ze v 70. letech uz technologie dosahla takove urovne, ze lze vyrabet prakticky cokoli, aby to vydrzilo temer vecne. Nicemene se zahy zjistilo, ze to zrovna nemusi byt z obchodniho hlediska idealni taktika. Je-li prodej odvisly od faktu, ze si kazdych par let koupite novou vec, protoze ta stara vec odchazi, tak je idealni, aby odchazela tak casto, jak bude zakaznik snaset (je to krute rict, ale takova je realita). Od vylepsovani technologie nad ramec pozvolne progresivni inovace jez si vyzaduje marketing se tedy prakticky upustilo.

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...