Hospodský Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 Tak s těma sedmičkama v přijímacím módu si ale mohli taky více vyhrát, když je dole matrix. Vypadá to jako obrácené L. Navíc by tam mělo být spíš 77.5, když už teda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 (upraveno) Ty sedmičky jsou ale v pořádku. Signalizují, že je přijímán signál z vysílače DCF-77. To GE znamená Germany. Když signál z tohoto vysílače hodinky nezachytí, přepnou se ještě na vysílač UK60 (Velká Británie). Upraveno 20. prosince 2017 uživatelem siwi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popelář Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 Hodinky jsou to perfektní, měl jsem stále problém s dobijením akumlátoru a jelikož byli dlouho bez sluneční štávy, tak už nejdou dobít vůbec. Ted zbývá výměna aku. A nebo co dát obyčejnou baterku. A tak se prosím ptám zkušených zda by to šlo,nebo co s tím. Dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hospodský Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 Mas pravdu. Ja mam totiz na Casiích údaj GE 77,5. Cili Seiko oznacuje vysilac a Casio frekvenci. Aspon podle wiki, by to tak melo byt. Zajimave. Nicmene ty sedmicky se mi stejne nelibi:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2017 Mas pravdu. Ja mam totiz na Casiích údaj GE 77,5. Cili Seiko oznacuje vysilac a Casio frekvenci. Aspon podle wiki, by to tak melo byt. Zajimave. Nicmene ty sedmicky se mi stejne nelibi:-)Ano, je to tak, nejen dle wiki Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 28. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2017 Doufal jsem, že se mi o svátcích poštěstí udělat na venkově i pár zimních fotek. Ale... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 9. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února 2018 Potřeboval bych si je taky vyzkoušet, abych se konečně rozhodl, jestli má smysl za ně dávat celou chalupu a nějakej ten hektar pole k tomu.. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 10. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2018 Jsou moc pěkný...hlavně jsou to klasické digitalky..líbí se mi i za tu chalupu a možná i ten hektar pole:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 10. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2018 Hodinky už u sebe delší dobu nemám, ale koukám, že jsem doposud nenapsal o svých pocitech z nich. Takže: Pokaždé, kdy jsem je tady na fóru viděl, mi úplně poskočilo srdce. Taková nádhera! A současně jsem cítil takový mučivý pocit z toho, že je nemám. Sehnat je nebylo úplně jednoduché a navíc nebyly ani nijak levné. Tolik peněz za digitálky? No, ještě to zvážim. Proto jsem s nadšením přijal Filovu nabídku na vyzkoušení. A mé prvotní nadšení bylo opravdu veliké. Digitálky klasického tvaru z poctivých materiálů se už dneska v podstatě nevyrábí a já mám pro ně slabost už od dětství. Samozřejmě jsem je hned nasadil na ruku a kochal se. Po pár dnech ale začala má euforie opadávat. Proč? Je to jednoduché. Čas prostě nelze vrátit zpátky. Ačkoliv mají tyto hodinky odkazovat na původní digitální modely SEIKO, je na nich na první pohled vidět, že jde o moderní produkt. Dáno je to v první řadě většími rozměry pouzdra. Ty sice na jedné straně odpovídají dnešním zvyklostem, na straně druhé však nenavodí onen mnou očekávaný pocit návratu do minulosti. S tím souvisí i další pro mě rušivý optický dojem, a tím je větší šířka náramku. Uvítal bych také užší displej, který by nezabíral tak velkou plochu. Objektivně je díky svým velkým rozměrům dobře čitelný, protože každý údaj má dostatek prostoru. Jenomže, jak už jsem psal, očekával jsem od těchto hodinek návrat v čase, který se nekonal. Vím, je to můj problém. To, co tu píšu, je jenom subjektivní pohled. Objektivně těm hodinkám je jen těžko co vytknout. Perfektní zpracování, kvalitní materiály, bezúdržbový provoz, spolehlivost (Filo je má už léta a nijak je nešetří ), vynikající displej... Jenomže já k hodinkám halt přistupuji spíš skrz emoce než skrz rozum... Takže Filo, díky za možnost si je vyzkoušet. Jsem za tu zkušenost opravdu moc rád, protože mě osvobodila od toho mučivého pocitu, o kterém jsem psal na začátku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 11. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2018 Tak jsi to rozlouskl...uvědomil jsem si, že podobný pocit bych měl i já...taky mám radši přímo ty originál staré dobré věci...takže bych asi dopadl podobně jako ty.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 11. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2018 To je pochopitelné. Já jsem se na základě téhle zkušenosti rozhodl ke kroku, který jsem zvažoval už od svých počátků na ChronoMagu. Celá ta léta jsem si pohrával s myšelnkou, že si na eBayi koupím nějaké původní digitálky v NOS stavu. Vždycky mě odrazovala požadovaná cena. Jenomže ceny rostou a lepší to nebude. Tak jsem si řekl, kdy, když ne teď? A už jsou na cestě. Koncem následujícího týdne se snad dočkám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucid Odesláno 11. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2018 Pár vintážních Seiko digitálek mi pod rukama prošlo, stejně jako tyto Spirity. Srovnávat je podle mne ale moc nelze: připadlo mi, že ty klasické proti nim působí docela dětsky. Mne spíše u nich vadilo: ve srovnání se Citizen mnohem horší modul pro příjem radio signálu, nutnost poměrně dlouhého dobíjení, a to nejlépe na slunci a zejména prakticky nulová nesehnatelnost náhradních dílů. Pokud se pokazí mechaniky, pak je šikovný hodinář dá dohromady, ale u Spiritů nelze sehnat sklíčko, natož celý modul či displej ? je nutná oprava v Japonsku, což je minimálně cena původních hodinek + samozřejmě náklady na poštovné. A ty výměny nejsou ničím výjimečným, ostatně ty mé se ke mně z Japonska dostaly rovněž s novým modulem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilb Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2018 Po pár dnech ale začala má euforie opadávat... ...nenavodí onen mnou očekávaný pocit návratu do minulosti. Jo, já si tím prošel taky. Spirity jsou dokonalé ale nebylo to ono. Prodal jsem je.Teď mám doma pár "digitálek" a pocitově je to nebe a dudy. A hlavně, jsem šťastný jak blecha. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2018 To je pochopitelné. Já jsem se na základě téhle zkušenosti rozhodl ke kroku, který jsem zvažoval už od svých počátků na ChronoMagu. Celá ta léta jsem si pohrával s myšelnkou, že si na eBayi koupím nějaké původní digitálky v NOS stavu. Vždycky mě odrazovala požadovaná cena. Jenomže ceny rostou a lepší to nebude. Tak jsem si řekl, kdy, když ne teď? A už jsou na cestě. Koncem následujícího týdne se snad dočkám.Jsi se nějak rozjel. Nejdřív skoro nic a pak dvě akvizice do týdne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2018 Jenom jedna. Co myslíš tou druhou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2018 Jenom jedna. Co myslíš tou druhou?Myslel jsem, že je ještě něco na cestě, kromě Otronů. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2018 Zatím ne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2018 Zatím ne Ale tak, co není, může být...Víš, jak to tu je... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 12. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2018 Právě... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 14. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2018 Hodinky jsou to perfektní, měl jsem stále problém s dobijením akumlátoru a jelikož byli dlouho bez sluneční štávy, tak už nejdou dobít vůbec. Ted zbývá výměna aku. A nebo co dát obyčejnou baterku. A tak se prosím ptám zkušených zda by to šlo,nebo co s tím. Dík. Accu jsem menil ... byla tam tato... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Parametry je na tom takto... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. _____________________________________________________________________________________________________________________________Ja ovsem verzi s nabodovanym kontaktem nemel, tak jsem pouzil bez, naskocily normalne 2 carky a v ramci moznosti se snazim dobijet uvidime. Nejake info. odjinud...Starou jsem dal dle propozic viz. vyse na laboratornim zdroji dobijet -vysledek po 24h odpojeno 2,61V po dalsich 4h 2,53V pak se ustalilo na 2,51V tak uvidime, mozna neni ko jen seiko nedava pri nabijeni co treba. Obycejnou urcite ne . No pokud bys sehnal stejny rozmer - stejne napeti a pak odpojil napajeni od solaru tak by bylo mozno... Mam je kratce, takze jsem jeste zadne foto nikam nedaval. Ty ceny jak pisete "statky a pole"(...sk540?) jsou fakt moc a to bych nedal. Nekde tu je vlakno o adekvatni cene, ze by mnela byt cca 8k ... Ve svete pokud prodejce neprodava do evropy tak za tech US 400 a mene se daj poridit. Treba s timto protinozcem jsem komunikoval a posleze byl ochoten k nam poslat sice 50$ ale pri te cene furt ok... -bohuzel uz jsem mel odjinud... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se