martini Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 Pokud neni kolega číňan, tak s tou "malou" domů nevim nevim .. Ze by ta mala domu byla na ty Primky? ;-) Abych neplevelil ... mrkni na 21jewels.com, jsou tam kousky i kolem 100USD Jinak taky radim nasetrit aspon 5k na neco trochu lepsiho. Zum Beispiel:
Teatime Odesláno 3. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 3. září 2010 ... No, abych nebyl úplně OT: doporučoval bych jetej nebo i novej low-end mobilní telefon - tam jsou také hodiny, přesnost vcelku slušná, budík, odpočítávání.... A PO se podobá asi stejně jako všechny výše uvedené modely hodinek..... Já nepsal, že se zamiloval do PO, já psal, že mu sedly velikostí a stylem.
Adam99 Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 Ze by ta mala domu byla na ty Primky? ;-) Ano bylo to na ty Primky, ale Abbot správně poukázal na to, že ty Primky co postnul aama nemají s českýma nic společného, je to Čína!!!
maama Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 Pokud neni kolega číňan, tak s tou "malou" domů nevim nevim .. těmi uvozovkami kolem slova - malý - tak trochu roztahuju oči. uvnitř japonská Miyota a ne čínský Seagull. nemám vůbec žádné iluze o tom, že by si čínský ruce nešáhly na výrobu komponentů pro zde uvedená Casia, Jacques Lemansy nebo Dugeny, (rozuměj u výrobků do 2500,-) tak jako pro Prim MPM. MPM je česká firma (proto to domů, daň ze zisku odvede firma v ČR) - podniká v oboru bastlení levných hodinek, a počíná si při tom jako ostatní výrobci levných hodinek a bere díly kde se dá, jen aby srazily cenu na nejnižší možnou míru, ne? prostě Prim MPM není FAKE. prodejce ručí za kvalitu výrobku a označuje výrobky svým jménem. (o tom, jestli mu to jméno patří právem, tohle vlákno není)
Teatime Odesláno 3. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 3. září 2010 Orient je určitě krok správným směrem, stejně jako Seiko. Dvě poznámky, Doktore: Hlídej si velikost - 42 mm s korunkou, 39 ciferník je snad ideální velikost pro chlapa, ale ty máš to zápěstí z medvěda. Automat (nebo manuální nátah, ať mne tu nikdo nechytá za slovo) je samozřejmě správně. Quartz je předmět, mechanika organismus. Ale jestli v tom chceš pracovat, nemusel by to organismus vydržet.
tombas Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 Nevypadají špatně..teda až na tu 3...to je hnus velebnosti To je všeobecný nešvar, který se objevuje u hodinek za pár kaček i u hodinek za desítky tisíc. Okousané čísla nebo indexy dokonce někteří výrobci považují za designérský prvek. Konkrétně u těchto JL mi to až tak nevadí, je to celkem nenápadné, znám mnohem horší případy. Třeba tento: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doktor 1 Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 Orient je určitě krok správným směrem, stejně jako Seiko. Dvě poznámky, Doktore: Hlídej si velikost - 42 mm s korunkou, 39 ciferník je snad ideální velikost pro chlapa, ale ty máš to zápěstí z medvěda. Automat (nebo manuální nátah, ať mne tu nikdo nechytá za slovo) je samozřejmě správně. Quartz je předmět, mechanika organismus. Ale jestli v tom chceš pracovat, nemusel by to organismus vydržet. Pracovat v nich nebudu, protože je sundavám. Moje zatím nejoblíbenější reklamní volva mají 43 s korunkou a ciferník 30. Považuji tenhle rozměr za nejmenší možný.
Doktor 1 Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 (upraveno) Zároveň bych chtěl všem poděkovat za návrhy.Asi bych ani netušil kolik docela hezkých hodin je na trhu.Původně jsem chtěl chronografy automaty - to sem ale docela ulít .Zůstalo u automatů, větší velikost a relativně elegantní - zároveň sportovní. Zatím se mi fakt nejvíc líbí ty Orienty , jen nevím jestli nejsou malé.No zatím budu prohledávat vaše návrhy Upraveno 3. září 2010 uživatelem Doktor 1
bohush Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 Zároveň bych chtěl všem poděkovat za návrhy. Asi bych ani netušil kolik docela hezkých hodin je na trhu. Původně jsem chtěl chronografy automaty - to sem ale docela ulít . Zůstalo u automatů, větší velikost a relativně elegantní - zároveň sportovní. Zatím se mi fakt nejvíc líbí ty Orienty , jen nevím jestli nejsou malé. No zatím budu prohledávat vaše návrhy Pokud chceš větší, tak z řady 7500 ty mají 45 bez korunky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tombas Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 ... Zůstalo u automatů, větší velikost a relativně elegantní - zároveň sportovní... Tak konečně alespoň nějaké požadavky, to to trvalo! Původně to bylo jen něco místo fejků PO .
Doktor 1 Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 Pokud chceš větší, tak z řady 7500 ty mají 45 bez korunky. prostým měřením jsem zjistil, že to co potřebuji je do 45 ale s korunkou
Teatime Odesláno 3. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 3. září 2010 Tak konečně alespoň nějaké požadavky, to to trvalo! Původně to bylo jen něco místo fejků PO . V prvním příspěvku píšu "...vyhovovaly stylem, velikostí, tahem." Nová informace je tedy pouze "automat". A to sem taky psal, že se v tomto segmentu neorientuji, nevěděl jsem, že se za tuto cenu dají pořídit. Ale kdo chce psa bít...
little_w Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 Orient ma vlastni strojky, nepouziva Miyotu ani kalibry Seiko. takze in-house za smesny peniz.
realcop Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 Doktore ja mam pazouru jak lžíxi od bagru. To sem podědil po tátovi. Tah u hodinek většinou musím prodlužovat ne zkracovat a velikost 42 s korunkou je ok. 47 nebo 50 mm je sice větší, ale už to není uplně ono co se týče pohodlnosti nošení. pokud bys chtěl 45 mm tak bohush vyfotil řadu Orient 7500 a ty se vejdou do tvé finanční rezervy plus litřík no, ale stojí to za to. Doktore stejně jestli budeš navštěvovat temhle web, dostaneš chronobundus s akutní chronomagitídou a budeš utrácet za hodinky jak magor. To je jasný jako facka.
Yvaine Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 Ano mají vlastní strojky, ale bohužel světšími výkyvy přesnosti než seiko kalibry.Zpracování pouzdra celkem ujde, což se ovšem nedá říct o tazích a sponách. A to jak u 6500 tak u 7500.Přijdou mi jak z nějaké méně kvalitní oceli a spony jsou až moc plechové..o třídu níže než tahy od Seika (Subjektivní názor)...No a nějaká fotečka prima kombinace abych jen neplival.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Doktor 1 Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 tz žofka tyhle žlutý a oranžový žeru.jen se mojím, že nebudou moc barevně variabilní. - např k mému starému a přece zlatému Volvu
vraby Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 Ano mají vlastní strojky, ale bohužel světšími výkyvy přesnosti než seiko kalibry. Zpracování pouzdra celkem ujde, což se ovšem nedá říct o tazích a sponách. A to jak u 6500 tak u 7500. Přijdou mi jak z nějaké méně kvalitní oceli a spony jsou až moc plechové..o třídu níže než tahy od Seika (Subjektivní názor) K tomuto se můžu přiklonit,je to tak.U Orient 7500 můžu potvrdit že tah je neslabším článkem na hodinkách jinak jsou fajn.
Martz Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 (upraveno) Ještě mohou být alternativou Seiko 5 SNZF11 / SNZF13 / SNZF15 / SNZF17 / SNZF19 atd atd. S cenou od 100 do 150 USD taky rozpočet splňují plusmínus. Barevných kombinací je hafo. Liší se posledním dvojčíslím. EDIT nicméně ty Orienty jsou zjevně opravdu moc muziky za málo peněz. Hodně vážně bych o nich uvažoval Upraveno 3. září 2010 uživatelem Martz
tombas Odesláno 3. září 2010 Nahlásit Odesláno 3. září 2010 (upraveno) V prvním příspěvku píšu "...vyhovovaly stylem, velikostí, tahem." Nová informace je tedy pouze "automat". A to sem taky psal, že se v tomto segmentu neorientuji, nevěděl jsem, že se za tuto cenu dají pořídit. Ale kdo chce psa bít... Ale kdepak, nikdo tě nechce bít, to bylo myšleno s nadsázkou, jako popíchnutí. Pokud si projdeš některé starší vlákna, tak zjistíš, že je prakticky pravidlem hned na začátku uvádět nějaké požadavky, styl, použití, cenu apod. Automaty jsou OK, pokud ti nevadí menší přesnost a menší mechanická odolnost na vibrace a silnější nárazy. Já chtěl taky hodinky, nějaké levnější, něco jako ty, ale pak jsem to tady začal studovat a už to trvá 3 měsíce, pořád nevím, co koupit a za kolik, jíbí se mi oblekovky, ale chtěl bych i sportovnější na běžné nošení, chci automaty, ale na lítačku, kolo apod. zase nějaké levnější quartzky... no asi to jedny hodinky nevyřeší. EDIT: kurňa... Teatime, Doktor... už si vás dva pletu, kdo co sem napsal. Tak sorry, jestli je něco myšleno na Doktora a nebo naopak, však vy už si to vyříkáte. Upraveno 3. září 2010 uživatelem tombas
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se