Přejít na obsah

Kočka?

pete

Doporučené příspěvky

jojo....tak 3-4x do tejdne jim dávám maso, přemrzlé, aby v tom nebyly srágory. Jatýrka milují, kuřecí , krůtí a hovězí maso taky. Ale játra vedou . Vepřové by se prý kočkám dávat nemělo, tak jim ho nedávám. Žerou jak kdyby tejden nežraly, ještě u toho vrčej, aby jim to nikdo nevzal :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já krmím naše kocoury jen granulema, občas dostanou konzervu a dvakrát do měsíce jim u veta koupím v pytlíčku nějaký speciální kousky masa v želé na klouby a výživu. Doktor říkal, že masem krmit minimálně, že kočky chované v bytě jsou potom divoký a víc páchnou. Občas ale trochu jatýrek neuškodí.

Náš malej taky sedí u misky celý den :) a když si jdu udělat kafe šplhá po mě z řevem až na záda, protože si myslí že bude dlabanec. Musíš být tvrdá :) kočka do půl roku tak 5x denně, potom už 3x. Ale já to taky nikdy nevydržím a když se všichni tři nahrnou k miskám vždy jim něco dám :D .

no a to blití je celkem normální, kočky si tak ulevujou, když to do sebe nahází a hltá, tlačí ho to v žaludku a jde to ven...co já se toho nauklízím

Upraveno uživatelem jirka404
Odkaz ke komentáři

no a to blití je celkem normální, kočky si tak ulevujou, když to do sebe nahází a hltá, tlačí ho to v žaludku a jde to ven...co já se toho nauklízím

Kočky blijí především proto, aby si vyčistily žaludky a vyblily bezoáry, chuchvalce slepených chlupů, které jim vznikají v žaludku z kočičího mytí srsti. Vypadá to jako malé dredy. Existují krmiva proti vzniku bezoárů, nebo pasty, např. Laxatone.

Odkaz ke komentáři

Alí, z toho že malej žere z toho si nic nedělej, je to uplně normální Noelek je taky u misky pořád cca 80-90 g granulí a kapsičku každý den Sphynxové mají rychlý metabolismus a tak žerou jak malej cirkus..každopádně je to taky o kvalitě granulí o co horší o to víc spořádá a o to víc dělá radioaktivní poklady.

Odkaz ke komentáři

Krmím ho masem dvakrát denně, jinak otravuje od pěti ráno. Leze mi do obličeje, mňouká jako blbej :). Sypu na to taurin a hovězí tuk v prášku, aby to mělo trochu víc kalorií. K tomu miska granulí každý den! A pořád vidím tu páteř, která mu vylézá z hrbu.

CHtěla bych, aby byl ten svalnatej sedmikilovej kus, ale vypadá to spíš na rachitickou stvůru :).

Odkaz ke komentáři

Mám plné pochopení pro naštvanost na kocoura, který pomočí v bytě ledacos. Mám doma také takového pitomce, už pochcal knihu, boty, oblečení, stěnu (hlavně rohy), dveře, kuchyňskou linku,... Je mu přes 10 let a je dost pomatený, do doby, než jsme ho dotáhli domů, tak jsem nevěřil, že může existovat duševně tak nevyrovnaný kocour.

Co ale vyvedl dnes, to je vážně jeho zatím vrcholný kousek. Až si to přečtete, budede své pitomé kocoury velebit a milovat a budete rádi, že nemáte takové blby. Dorazil jsem večer značně utahaný, tak první cesta vedla do sprchy. Kocour se usadit na pračce vedle. Během sprchování, když jsem na sebe aplikoval mýdlo - MNE POCHCAL! - dostal sprchu, ale to už byl na útěku. Chápete nyní, jak skvělé máte doma kocoury? On je ten kocour tak dementní, že to snad ani nemyslel vážně. A díky jeho demenci ho ani není komu darovat, o vypuštění ven nejde uvažovat. Ode dneška se v koupelně zavírám.

Odkaz ke komentáři

Krmím ho masem dvakrát denně, jinak otravuje od pěti ráno. Leze mi do obličeje, mňouká jako blbej :). Sypu na to taurin a hovězí tuk v prášku, aby to mělo trochu víc kalorií. K tomu miska granulí každý den! A pořád vidím tu páteř, která mu vylézá z hrbu.

CHtěla bych, aby byl ten svalnatej sedmikilovej kus, ale vypadá to spíš na rachitickou stvůru :).

A zkoušela jsi mu nacpat plnou misku granulí ? Někde jsem četl, že jestli má kočka jistotu, že vždy najde na svém místě dostatek žrádla, sama si vytvoří pravidelný režim, který ji vyhovuje, přitom se nepřežírá. Zkus to.

prukajda - to máš za to, že jsi ho po příchodu domů nepohladil :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...