Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mam dotaz. Na kolika mesicich by jste nechali vykastrovat kocourka? Nekde jsem cetl ze je to dobre udelat az v 10 mesici ze driv pak muze mit problemy s močakem ci co.Je to pravda?

Kastrace cca 1600,- to jsem taky docela koukal.

Odesláno

Tuhle otázku jsem řešil taky před nákupem britky. Pani z CHS Silver Velvet mi dá se říct nedoporučila nic co se týče mazlivosti, hravosti, apod. Je to prý kus od kusu, někdy je hravější kočka jindy zase kocour, taky je to o rodu, má prý vrhy kdy jsou rodiče ne moc umazlení a to se podepíše i na jejich potomcích. Osobně si myslím že je to dost o výchově a jak se s kočkou zachází, podle mě je důležitá komunikace a ne že jí člověk vyhledává jenom když potřebuje, prostě je to člen rodiny a podle toho to musí taky vypadat.

Kocour je jednodušší na kastraci, kočka to má trochu složitější, pokud kastrovat nehodláte tak je to u kocoura opruz v podobě značkování apod.

Odesláno

Kolem jednoho roku života by se mělo kastrovat, pak tady záleží na váze kočky, to mám od našeho veterináře, když jsme chtěli kastrovat naše dvě venkovní mindy tak byly moc tlustý, takže dieta a až pak se šlo na věc, po kastraci jsou hubený jako lund a to žerou jako protržený :)

Cena za kastraci bude záležet od doktora, každý to má jinak, my platili 2500,-Kč za obě.

Odesláno

Nevím jak toho koucourka budete mít, jestli jenom doma, nebo i venku. Pokud má být i venku, tak kastrovat co nejpozději, aby se rozvinul a zabral svoje teritorium. Je tu trochu riziko, že se bude vracet s natrženým uchem, ale zase se Vám po zahrádce nebudou potulovat cizí kočkové.

Odesláno (upraveno)

Co by jste spíše volili do bytu, kocoura-nebo kočku? Osobně bych raději mazlivější, línější povahu a ze zkušenosti mi spíše vychází kocour.

Určitě kocoura, máme 2 kočky a kocoura kočky se mazlej jen když chtěj ony, ale kocour většinou když chceš ty, mazel největší

fc22f5f4cb446e807d1ce918360d6b44.jpg

Mam dotaz. Na kolika mesicich by jste nechali vykastrovat kocourka? Nekde jsem cetl ze je to dobre udelat az v 10 mesici ze driv pak muze mit problemy s močakem ci co.Je to pravda?

Kastrace cca 1600,- to jsem taky docela koukal.

Jo, je lepší počkat, ale jakmile Ti začně doma kropit, tak už je těžké čekat, těch 10 měsíců se uvádí jako minimum Upraveno uživatelem Moty
Odesláno (upraveno)

Moje zkušenosti říkaj, že kočka je chytřejší, hravější, větší svině. Kocour mazel, byť trochu hloupej..

Do bytu bych bral vykastrovanýho kocoura.

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno (upraveno)

Je pravda že britka (kočka) jak se nechce mazlit ona nebo si hrát, apod. tak máš prostě smůlu a dává to vcelku jasně najevo, že všechno bude podle ní.

Jinak naše ludra, během dne 2x,3x čistá voda a ona si stejně bude chodit ke kytce :frusty:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Sweden
Odesláno

Ten kocour se mi zdá lepší volba, jen se bojím toho značkování. Kastrovat bych jej určitě nechal, ale než by na to přišlo, nerad bych měl ochcanej celej byt

Odesláno

My kastrovali okolo 1 roku. Driv neslo kvuli nějakým zdravotním problémům. Vubec neznackoval. Pokud pry kocour necuchne k nejake kočce, tak je to v klidu.

Par měsíců po kastraci se rostak trosku uklidnil. Ale stejne je to pjerun:)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Domácí vězení

29eb9c51df3e2a7f1a45b64ee245061b.jpg

A dorazila nová hračka na vyzkoušení, takže testováno na zvířatech.

a0fc0f275846525595e18c88dd4631c5.jpg1370cbadf385ac687a1b6f0261b00e6a.jpg

Odesláno z mého SM-G950F pomocí Tapatalk

Upraveno uživatelem Sifon
Odesláno

Zatim ne, ale mame jeste dve ;)

Ty starsi je uz 12let a novy prirustek vzdycky snasela hodne spatne, takze dalsi kocicak bude asi az ona nebude Temer jiste to ale bude tribarevka ;)

Odesláno (upraveno)

Moc hezký kočičky a kocouři kluci :)

U nás se taky roste, z malého koťátka se pomalu ale jistě stává pěkná koule...

Jinak poslední dobou nejvíce oblíbená kuchyňská linka a horní skříňky, holt má ráda výšky. 

Upraveno uživatelem Sweden
Odesláno

Domácí vězení

A dorazila nová hračka na vyzkoušení, takže testováno na zvířatech.

1370cbadf385ac687a1b6f0261b00e6a.jpg

Odesláno z mého SM-G950F pomocí Tapatalk

Standardně by měla mít kočka kolem 39°C :-) Takže buď kalibrovat měřidlo nebo aspoň trochu doma zatopit :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...