pevo Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2011 Moje habešanka. Už postarší dáma a tak trochu mimozemšťan, ale tuhle vypráskala dvakrát většího cizího kocoura z terasy takovým fofrem, že jsem to ani nestačil vyfotit.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 15. června 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2011 Moje habešanka. Už postarší dáma a tak trochu mimozemšťan, ale tuhle vypráskala dvakrát většího cizího kocoura z terasy takovým fofrem, že jsem to ani nestačil vyfotit.... Habešandy jsou fajn plemeno, ale na výstavách bývají nejobletovanější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 17. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2011 Tak mě právě ta černobílá "uvěznila" v kuchyni. Zavřel jsem se tam,páč jsem neměl náladu na to,aby se mi kočky motaly kolem nohou,nakládal jsem maso na zítra. Hrabala tak dlouho,až vyhrabala koberec,který zablokoval dveře....takže jsem musel zabrat,abych se dostal ven a zlomil jsem ho ..... kua,mrcha jedna. To zase bude keců 4 Dagou - tak jak,už jsi sehnal a vyzkoušel kapsičky Dein Bestes???? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník quartzik Odesláno 17. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2011 Miluji tyhle kecy kočka vs pes, jejich polidšťování, plusy, mínusy a podobně. Kočkovitá šelma je kočkovitá šelma a psovitá zas psovitá. Kočka je striktní teritoriální lovec odkázaný ve většině případú sám na sebe a proto má takové vlastnosti, jaký mu příroda nadělila, kdežto pes má vlastnosti, který jej předurčují k životu ve svorce. To je vše. Múžeme říci, že kočka je z lidského hledika zaludná, zákeřná, krutá, soběcká, taková nebo maková, ale musíme si uvědomit jedno, a sice, že žádný schopný predátor nemúže mít vlastnosti toho největšího sympaťáka pod sluncem, a že tyhle lidský kecy jsou přírodě totálně u p....e. I takovej sympaťák jako je delfín, dokáže bejt "pěknej parchant". Nejhorší je, když člověk hledá ve zvířeti takovýdle sympaťácký vlastnosti. To je dle mě na pakárnu. Já třeba obdivuji na kočkovitých šelmách jejich úžasný vlastnosti lovce, ohromnou sílu, mrštnost, dokonalou stavbu těla, schopnosti přežít již několik miliónú let a jejich nespoutanou svobodu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 17. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2011 kolik že to máš doma koček(nebo zvířat vůbec), Quartzíku???? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 17. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2011 quartziku prosimtě, co bereš? občas bych si taky dal, mohla by být sranda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník quartzik Odesláno 17. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2011 kolik že to máš doma koček(nebo zvířat vůbec), Quartzíku???? No nějak jsem nepochopil. Již jsem psal, že má kočku z ulice, která byla nemocná a že studuji kočkovité šelmy. Nepij už tolik... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník quartzik Odesláno 17. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2011 quartziku prosimtě, co bereš? občas bych si taky dal, mohla by být sranda. Nechápu otázce? Hráblo ti nebo tak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 17. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2011 No nějak jsem nepochopil. Již jsem psal, že má kočku z ulice, která byla nemocná a že studuji kočkovité šelmy. Nepij už tolik... :lol2: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 17. června 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2011 Tak mě právě ta černobílá "uvěznila" v kuchyni. Zavřel jsem se tam,páč jsem neměl náladu na to,aby se mi kočky motaly kolem nohou,nakládal jsem maso na zítra. Hrabala tak dlouho,až vyhrabala koberec,který zablokoval dveře....takže jsem musel zabrat,abych se dostal ven a zlomil jsem ho ..... kua,mrcha jedna. To zase bude keců 4 Dagou - tak jak,už jsi sehnal a vyzkoušel kapsičky Dein Bestes???? To je přesný, Ta moje "modrá" mrcha tohle dělá pravidelně, když se jí něco nelíbí. Je to s nima sranda jaký dělají naschvály. Ano quartziku naschvály, urazej se, "nemluvěj" s náma. Na druhou stranu to na nás zkoušej a "udobřují" si nás. Jinak to nazvat nelze. Jestli je to poličťování, tak jak potom nazýváš, když jeden o druhém řekne, že je prase? No nic. My nebyli dva dny doma, no a čůzy velká vítačka, ale za chvilku...tak dost, stačilo, už jsme se viděli...a šly si pryč. Jo a Třeba Betty je naučená, že syn řekne dobrou a ona jde s ním do postele. Dokonce to měla načasované, když byl syn menší, na 21.hod. A když nešel, třeba o víkendu, tak před ním seděla a mňoukala na něj,aby už šel, že je čas...Neskutečný. To je takové typické chování naší "pouhé šelmy". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník quartzik Odesláno 18. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2011 Naprosto běžné "soběcké" chování kočkovité šelmy. Stačí si nastudovat, jak kočky mezi sebou komunikují, vyjádřují souhlas nebo nesouhlas... I kočka je velice inteligentní tvor a rychle zjistí, z čeho jí "něco kápne", nebo co ji nějakým zpúsobem uspokojuje a pak to dělá instinktivně, ale to hodně zvířat. Třeba takovej Rys Ostrovid, když se mu 2x podaří ulovit srnku u krmelce, tak tam pojede i napotřetí... Samozřejmě múžeme u zvířat pozorovat i podivné prvky chování, když žije z člověkem, páč tenhle stav není pro zvíře přizozený a takhle degeneruje. Říkám, nejhorší je, když zvíře chová dement a potláčí jeho přirozený pudy a přetváří jej na člověka, třeba i stravou, jakou mu dává - spékaný granule a podobně u masožravýho tvora... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 18. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2011 Tohle beru,normální příspěvek do diskuze,ok. Zbytek jsem smáznul a podobný výpady si odpusť,Quartzíku. Jestli chceš prudit a urážet za každou cenu,realizuj se jinde. Já s Tebou nesouhlasím,co se týče toho chování zvířete. O psech toho vím asi víc,než o kočkách.....ale ani kočky nejsou solitéři a prostě přejímají chování smečky. To už bysme potom mohli rovnou sklouznout k zákonům silnějšího.....líbí se mi Tvé auto,ok,fláknu Tě po hlavě a vezmu si ho. Nelíbí se Ti to?? Ok....tak už se neprobudíš. atdatd. (v přírodě to tak přece funguje - silnější sežere/zničí slabšího ).Mimochodem.....Pete a ostatní tady .... všichni maj ty blbečky rádi. A ony zase je. Určitě je jim líp,než někde v útulcích,na ulici atdatd. Chápeš,kam směřuju???? Nechme to tady pro sdělování si zkušeností a zážitků a vyhněme se nějakému flejmu a urážení se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník quartzik Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 "Já s Tebou nesouhlasím,co se týče toho chování zvířete. O psech toho vím asi víc,než o kočkách.....ale ani kočky nejsou solitéři a prostě přejímají chování smečky." Vo čem to pořád meleš? V čem se mnou nesouhlasíš? V tom, že kočka není člověk? Vždyť já se s tebou ani nebavil ani nechci, páč jseš mi totálně ukradenej, tak proč tady něco meleš o kočkách, že "přejímají chování smečky"? Mě fakt tyhle tvoje neznalé názory nezajímají. Každý, kdo se chce alespoň trocha na úrovni věnovat kočkovitým šelmám, si raději nastuduje nějakou knižku, nebo bude pozorovat kočičí chování sám. Já přeci vím a říkal jsem, že kočky jsou samostaní lovci a v podstatě až na lvy, (trocha gepardy) nežijí v početních skupinách, kromě říje a takové vztahy jako třeba mezi vlky pro ně neplatí. Maximálně se múžou jejich teritoriá překrývát, hlavně samce se samicí. Samozřejmě, že jsou i víjimky jako třeba domácí kočky, které člověk hodně zdegeneroval - ty zvyknou žít v koloniích: kočky s mláďaty + dominantní samec, nebo velká divoká kočkovitá šelma irbis taky sem-tam loví maximálně ve dvojici, gepard taky múže se sourozenci. Já se tady hlavně bavím o volně žijících divokých kočkovitých šelmách jako tygr, leopard, rys, karakal, kočka pouštní, divoká, manul..., ne o tvojí zdegenerované habešance, nebo co za vypěstovanou plodinu to máš. Když si vezmeme kočku divokou, tak ta žije výlučně samotářským zpúsobem života, kromě období páření. Já jsem pouze napsal, že kočka je z lidského hlediska některými lidmi polidšťována jako soběcké zvíře, ale ty lidé nechápou, že narozdíl od pse je to samostatný lovec, který se v přírodě v naprosté většine spoléhá pouze sám na sebe a na svoje schopnosti a vychází to z jeho podstaty predátora a je to pro přírodu naprosto normální. Ale to je úplně jedno. Dál si polidšťuj zvířata a věr tomu, že tě milují hlupáku. A rozkazuji ti, abys mi zmáznul celej login, beztak je to tady samá banda hlupákú, co do všeho kecá a píču vědí...:DDD Doufám, že odmázneš i toho kokota njumana... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 a kvarcky jsou stejne mnohem lepsi nez ubohy mechaniky' Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 19. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2011 (upraveno) @quartzik - jeste nez dostanes ban, muzes mi napsat, co znamena "soběcké"? BTW Jsou kockovite selmy zijici i ve smeckach Upraveno 19. června 2011 uživatelem nAscA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 20. června 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2011 (upraveno) Ono se to "kolegovi" móc povedlo. Myslím si, že by panáček měl polidštit sebe a možná se naučit psát "Já jsem pouze napsal, že kočka je z lidského hlediska některými lidmi polidšťována jako soběcké zvíře, ale ty lidé nechápou, že narozdíl od pse je to samostatný lovec,..." A ten závěr byl úplně jak od Tygra z Mompracemu "A rozkazuji ti, abys mi zmáznul celej login, beztak je to tady samá banda hlupákú, co do všeho kecá a píču vědí...:DDD Doufám, že odmázneš i toho kokota njumana..." A malý edit pro toho "znalce" kočkovitých šelem. Habešská kočka patří ke kočkám krátkosrstým a bezpochyby je jedním z nejstarších známých přírodních plemen, jehož vznik je však zahalen řadou tajemství. Upraveno 20. června 2011 uživatelem pete Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 20. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2011 No,tak snad zpět k tématu,Quartzíka ,prosím,dále neřešte. EDIT - jeho poslední příspěvek zde nechávám schválně,aby si každej mohl udělat obrázek o dotyčném "internetovém hrdinovi". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 20. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2011 takhle se servat kvůlivá kočkám... abych nebyl OT, tak já je třeba nejím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 20. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2011 Výýýýborný noční téma. Nejvíce mne zaujala nespoutaná svoboda onoho impozantně vykrmeného šedého gárfílda , co asi patří k murfymu , pak taky pochopitelně, že pse žijou ve svorce, zatímco kočky soběcky né. Co takhle topení koťat, jak si to užíváte ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Columbus Odesláno 20. června 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2011 To je fakt šílený . Nějaký čas jsem tady nebyl, měl jsem nějaký ty sportovní povinnosti. Když jsem odcházel, zuřil litý boj ve vláknu o zbraních, kde se prezentoval militantní šílenec Tada, kterého jsem nyní nezaregistroval, patrně se už střelil při čištění hlavně do šišky. Tady, v nevinném threadu o mírumilovných zvířátkách, probíhá téměř podobná řežba rozpoutávána jedním trotlem quartzíkem. Není to zbytečný ? Co takhle malý banánek ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se