StanoBare Odesláno 25. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 25. října 2010 (upraveno) jesen s Fortis Upraveno 25. října 2010 uživatelem StanoBare
metallek Odesláno 26. října 2010 Nahlásit Odesláno 26. října 2010 Takový bych si strašně přál ,budu muset dlouho šetřit
kdojinej Odesláno 24. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2012 Využiju Stanova vlákna abych se také pochlubil a posílil řady fortisáků. Na chronomagu jsem něco přes rok, za tu dobu jsem vystřídal cca 15 hodinek. Doposud jsem měl vždy alespoň dvoje hodinky, jedny elegantnější k obleku, jedny na běžné nošení a sport. A tak jsem měnil a střídal, kupoval a prodával a doufaje, že jsem dosáhl nirvány, zakotvil jsem u komba Seiko Spirit - Seiko Monster Orange - Traser Mil-G P 6600. Plánoval jsem Spirity prodat a koupit zde od vážených členů oblekovky non plus ultras, do toho jsem začal hloubat nad tím, že Trasery už nosím vlastně jen na běhání, čili na ruce cca 10 hodin týdně a vzhledem k tomu, že jsem stále študák mi to začlo připadat jako zbytečná rozežranost. Tak jsem je prodal, ójé, to tritium mi chybí dodnes. Monstra mi seděly krásně, ale prodal jsem je, protože jsem začal shromažďovat munici na Fortisky. Z domu šly i Spirity a tak jsou tyto fortisky jediné moje hodinky. Ještě než jsem se stal chronomagorem, viděl sem v nějakém časopise reklamu přes celou stranu na Fortis - Official Cosmonauts, která mě plně okouzlila, říkal jsem si, sakra, to jsou hodinky... postupem času jsem na ně zapoměl, na chronomagu je zpětně objevil, ale protože mám moc rád hodinky typu oblekovek, na nějakou dobu mi zase zmizely ze zoného pole. Když jsem dosáhl výše zmíněného ideálního komba, začalo mě pálit dobré bidlo a rozhodl se vyřešit svoji situaci jedněmi univerzálními hodinkami. Díky chronomagu jsem si před nedávnem od váženého člena koupil tyto Fortisy, které jsem obdivoval už před vypuknutím chronobundusu.Odkojen vysokým standardem zvaným Seiko mám tendenci vidět kritická místa: vzhledem k ceně hodinek by si spona zasloužila nějaké to tlačítko a celkově lepší zpracování, a dále po komunikaci s místními fortisáky jsem také nabyl dojmu, že další slabina je luneta, u mě konkrétně byla malinko vůle vždy na části odpovídající zhruba 20 minutám, kde při zmáčknutí lunety shora se ozvalo malinké cvak. Dva hodináři nezávisle na sobě to komentovali jako minikosmetický problém "kus od kusu" nemající vliv na funkci živočicháře. Fakt je, že luneta jde otáčet bez problému a světe div se, po několikátém protočení problém zmizel. Kapitolou samou pro sebe je luminiscence, není to nic extra (hodnotím po Traserech a Monsterch), ale čas odečíst jde.Jednoznačné hlavní plusy jsou vynikající čitelnost, masivnost pouzdra a tahu, snadné ovládání korunkou, WR200, přítomnost nezničitelné (případně lehko opravitelné ETY) a univerzálnost. A taky se mi dost líbí Dost řečí, časem třeba bude recenze, sám jsem dost zvědavý, jak dlouho mi Fortisky vydrží.
Ivan Lelák Odesláno 24. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2012 Pěkné povídání, pěkné hodinky, pěkné fotky...
StanoBare Odesláno 24. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2012 Aaa tak je to tu. Rád to zopakujem aj vo vlákne, dobrý výber, ak si šiel po univerzálnosti, výbornej čitateľnosti, ale pritom stále majú športový vzhľad, žiadne panenky. Čítam, že problém s lunetou už máš vyriešený a ako ľahko! Spona - tak tak, škoda, že na tom viac nezapracovali. Mal som Citizen, samozrejme lacnejšie, ale spona bola aspoň kovová. Plusom super antireflex (ale aj večne zapatlaný safír), jeho odtiene od výraznej modrej, cez modročiernu až klíčko zmizne úplne. A vždy ma bere oranžová sekundovka. Podobne som prešiel z Luminox na Fortis, s tým že vedome oželiem lumi. Z mojich skúseností, to zase až taká tragédia nie je. Užívaj si ich.
kdojinej Odesláno 25. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2012 Ještě jsem zapoměl, co mě taky zarazilo je toto:
kdojinej Odesláno 25. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2012 ..že je tam napsáno: "CERTIFCATE" místo "CERTIFICATE"
Tittus Odesláno 25. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 25. dubna 2012 (upraveno) Z vlastní zkušenosti vím, že chyba nebo překlep zůstane až do tisku právě na tom nejviditelnějším místě, takže bych si s tím hlavu nijak moc nelámal. Vedle máš zase chyby v němčině, třeba hned na prvním řádku je "betätigt" místo "bestätigt". Upraveno 25. dubna 2012 uživatelem Tittus
kdojinej Odesláno 26. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2012 No prosím. Tenhle blbej cár papíru samozřejmě nosit nebudu, nosit budu hodinky, který jsou ok. Na druhou stranu to nebyla úplně levná záležitost a tyhle detaily mohly vychytat, kór když na tom mají postavenou z velký části imidž.
kuncák7 Odesláno 26. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2012 No prosím. Tenhle blbej cár papíru samozřejmě nosit nebudu, nosit budu hodinky, který jsou ok. Na druhou stranu to nebyla úplně levná záležitost a tyhle detaily mohly vychytat, kór když na tom mají postavenou z velký části imidž. Ahoj, nikdy to nevychytáš v textu tak, aby ti něco neuteklo. Hlavně, že hodinky jsou přesně dle tvého .
kdojinej Odesláno 26. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2012 Ahoj, nikdy to nevychytáš v textu tak, aby ti něco neuteklo. Hlavně, že hodinky jsou přesně dle tvého . Však jo, znám to. Ale tohle je dost krátkej text, na tvoření imidž omáčky důležitej řekl bych, a do třetice - za ty love bych to chtěl mít dobře. No ale zpátky k hodinkám. Co je mám, tak opravdu chodí jen do plusu.
StanoBare Odesláno 26. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 26. dubna 2012 (upraveno) Ja mám takisto Certifcate s chybami. Celkový grafický vizuál robí veľa, ak je to dobre zladené s hodinkami. To je ten plus navyše. Už sme sa tu o tom niekde bavili, že taká menšia pekne graficky spracovaná brožúrka s tématikou kozmu a vesmírnej stanice, zladená aj s vizuálom webu a katalógu, by len a len prospela. Silne mi to pripomína tlač v Číne, kde aj napriek odovzdanému správnemu textu k produktu, dostaneš výsledný veľkonákladový s chybami (napr. namiesto Croatia máš Chroatia). Pričom ale skúšobný nátlačok ti pošlú bez chýb. Samozrejme chyby sa stanú aj tlači u nás, aby som zase nebol jednostranný, ale to skôr by nedôslednej revízii textu, v spechu...tu je skutočne málo textu...mohli by sa posnažiť viac. edit: hoď to naspäť do krabičky Upraveno 26. dubna 2012 uživatelem StanoBare
Ivan Lelák Odesláno 26. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2012 (upraveno) Souhlasím, chyby by tam být neměly, takhle renomovaná firma si má tyhle elementární věci pohlídat. Na druhou stranu až na to u Fortisů přijdou, poletí příslušný pracovník, vše bude opraveno a tenhle papír s chybami bude v budoucnu výrazně zvedat sběratelskou hodnotu hodinek, pokud tedy Fortis nenabídne majitelům jako útěchu a omluvu za svou neschopnost zdarma hodinky dle výběru... Upraveno 26. dubna 2012 uživatelem Ivan Lelák
StanoBare Odesláno 26. dubna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 26. dubna 2012 Zberateľská hodnota - Takže pri eventuálnom predaji sa musí zdôrazniť - ani nie tak o hodinkách - ako o chýbajúcom "I" v Certifcate . To nie je zlý nápad, veď len hárček štyroch známok k 100.výročiu narodenia maliara Janka Alexyho (z r.1994), kde omylom chýba okrajová perforácia sa asi pred 7 rokmi predala za 250 000Sk. A podobných príkladov je dosť. Len škoda, že tú chybu asi majú všetky certifikáty u B-42...sakra, to trochu zráža k zemi
kdojinej Odesláno 26. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 26. dubna 2012 (upraveno) Jsem napsal zvídavý mail o těch certifikátech do Fortisu, tak jsem zvědavý, jaká bude odpověď. Edit: upřesnění předchozí informace o přesnosti: za den na ruce +3 Upraveno 26. dubna 2012 uživatelem kdojinej
Ivan Lelák Odesláno 27. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2012 StanoBare -tak jsem to myslel, známky s nějakou drobnou chybkou jsou sběratelsky ty nejcennější:-)Kdojinej - jsem zvědavý na odpověď Fortisu....
roboss Odesláno 2. května 2012 Nahlásit Odesláno 2. května 2012 su nadherne...na ruke ako uliate...mozno raz take budem mat
kdojinej Odesláno 14. května 2012 Nahlásit Odesláno 14. května 2012 Tak naše agramatické certifikáty mají opravdu sběratelskou hodnotu Z Fortisu napsali že se omlouvají, zkontrolovali současné a ty už jsou dobře, nicméně to nedělá ty naše s chybami neoficiálními nebo neplatnými...to se mi ulevilo ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se