Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak koukám že se mi podařilo vložit jen jednu velkou plachtu, i když jsem kotroloval, že nemá v mém prohlížeči obrázků víc jak 1000 bodů rozměru. Sorry. Ještě že se mi nějak nepodeřilo tam plácnout i ten druhý takhle velký obrázek. Tak ještě druhý pokus s menším obrázkem s dýnkem a datumem.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Odpovědi 109
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Dík, tomu říkám správný vstup na naše forum - Diplomaty v super stavu a ještě s věnováním na fotce vyhovující svými rozměry pravidlům :thumbsup_anim:

Edit: zase jsem byl moc pomalý... Jinak na fotky do tohoto vlákna bych byl benevolentnější, hlavní je tu čitelnost čísel a nápisů.

Upraveno uživatelem atomicsteve
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Při procházce "Bleším trhem" jsem si vzpoměl na své Prim Diplomaty a na toto vlákno a neodolal jsem možnosti si pořídit jedny "skoropolodiplomaty" s věnováním. Posílám tedy další dva obrázky již mých skoropolodiplomatů Prim s číslem na dýnku 8089311 a vyrytým textem věnování "VĚNUJE ODBOROVÁ ORGANIZACE" a datumy 1926 - 1966, což myslím zapadá do zde již uvedeného datování.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Při procházce "Bleším trhem" jsem si vzpoměl na své Prim Diplomaty a na toto vlákno a neodolal jsem možnosti si pořídit jedny "skoropolodiplomaty" s věnováním. Posílám tedy další dva obrázky již mých skoropolodiplomatů Prim s číslem na dýnku 8089311 a vyrytým textem věnování "VĚNUJE ODBOROVÁ ORGANIZACE" a datumy 1926 - 1966, což myslím zapadá do zde již uvedeného datování.

díky.

a skutečně to do mého datování zapadá.

Odesláno

"ROH-MD 01

1967"

vyr. č. 8094455

ROH je jasné, ale co to MD 01, nenapadá někoho co by to mohlo být?

Odesláno

"ROH-MD 01

1967"

vyr. č. 8094455

ROH je jasné, ale co to MD 01, nenapadá někoho co by to mohlo být?

Mohlo by jít o nějaké číslo odborové organizace ministerstva dopravy.

Odesláno (upraveno)

Mohlo by jít o nějaké číslo odborové organizace ministerstva dopravy.

Nebo 1. Mateřská dovolená .... :D jo to je blbost vždyť jsou pánský...:D

Upraveno uživatelem diver60
  • po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Mistr ČSSR 1967 OV ČSTV Olomouc

8152662

Mám je sice už doma, ale vyfotit je nedokážu...:suicide_anim:

Edit: :pokey: zmenšení příloh :blowup:

Upraveno uživatelem Honza.manta
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Na Aukru se objevily jedny hodinky s kal. 68, krabičkou a záručním listem, který je však k úplně jiným hodinkám s kalibrem 50... Je v něm uvedeno seriové číslo a datum prodeje, takže máme další bod do grafu ^_^ Fotky sem dávat nebudu, snad je přidá Honza, až mu dorazí domů :)

prodej: 12.10.1968

seriové číslo: 2 629 912

Odesláno

číslo, rok výroby

80xxxxx, 1966

81xxxxx, 1967

82xxxxx, 1968

83xxxxx, 1969

84xxxxx, 1970

Tak trochu nabourám Accutronovu teorii - na Aukru jsou teď Diplomaty s věnováním "V upomínku věnuje náčelník OVS Louny 1968" se seriovým číslem 8362979.

Další bourání torie - opět rok 1968 a sériové číslo 8370736 (je možné, že poslení číslice je 8).

Konkrétně se jedná o "proslulé" zazděné PRIM Diplomat. Příběh o nich byl publikován na stránkách Eltonu a na Chronomagu diskutován v tomto vlákně.:D

Odesláno

Další bourání torie - opět rok 1968 a sériové číslo 8370736 (je možné, že poslení číslice je 8).

Konkrétně se jedná o "proslulé" zazděné PRIM Diplomat. Příběh o nich byl publikován na stránkách Eltonu a na Chronomagu diskutován v tomto vlákně.:D

Já bych to zas za takové bourání teorie nebral, neboť není jisté zda si je pamětník skutečně koupil v roce 1968 a nebo si jenom myslí, že je v tom roce koupil. Přece jenom uteklo od té doby dost vody a pamět lidská je ošemetná věc.

Odesláno (upraveno)

Já bych to zas za takové bourání teorie nebral, neboť není jisté zda si je pamětník skutečně koupil v roce 1968 a nebo si jenom myslí, že je v tom roce koupil. Přece jenom uteklo od té doby dost vody a pamět lidská je ošemetná věc.

No, rok 68 má pro pamětníky dobrou paměťovou pomůcku, většina lidí si ho pamatuje velmi dobře, myslím že Jára Cimrman popisuje tento psychologický moment jako ,,fixaci úlekem", nebo tak nějak.

Jak moc se dá spoléhat na to, že jsou dýnka opravdu původní a někdo to časem nezpřeházel a nenakombinoval?

Upraveno uživatelem straspol
  • po měsíci...
Odesláno

Dnes z aukra jedny skorodiplomat v pochromovaným pouzdře s věnováním

Odesláno

Jeden z kousků, co do Accutronovy teorie nezapadá. Taky jsem na ně koukal, jenže než jsem stačil přihodit, tak byl konec aukce :-(

Jinak dnes je na Aukru dost Primek se záručními listy, tak brzy přidám další puntíky do grafu.

Odesláno

Nedělal bych si z toho těžkou hlavu.Tady ve vlákně tuším na druhé stránce jsou jedny od Finance publikováno 22.února a jsou z roku 1970 a číslo 84XXXXX.

Třeba to bylo zrovna na přelomu roku a plnil se plán tudíž byly dány do prodeje na vánoce kusy na příští rok.

Odesláno

Jeden z kousků, co do Accutronovy teorie nezapadá. Taky jsem na ně koukal, jenže než jsem stačil přihodit, tak byl konec aukce :-(

Jinak dnes je na Aukru dost Primek se záručními listy, tak brzy přidám další puntíky do grafu.

Já jsem je koupil... Takže až dorazí, můžeme je pod vedením zkušenějších deteilně prozkoumat...

Odesláno

...A na závěr přidám novou verzi svého grafu - měl by být dokonce interaktivní. Odlišil jsem různé zdroje a přidal i nový písemný pramen, který se od mladšího trochu liší. Pokud na dýnku byl uveden pouze rok, tak jsem dal střed.

A další bod do grafu. PRIM SORELA, typové číslo 011-082, sériové číslo 1097945, datum výroby 31. října 1963, datum prodeje 23. března 1963. Více v tomto vlákně.

post-9612-001721400%201352502849.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...