Pirx Odesláno 28. února 2011 Nahlásit Odesláno 28. února 2011 Nemate prosim nekdo zkusenost z poslednich dnu/tydnu? Financove me dostihli, balik zadrzen, adresat vyzvan k soucinnosti... Staci jim porad vytistenej Paypal nebo uz chteji taky neco jineho??
Horhe Odesláno 28. února 2011 Nahlásit Odesláno 28. února 2011 Nemate prosim nekdo zkusenost z poslednich dnu/tydnu? Financove me dostihli, balik zadrzen, adresat vyzvan k soucinnosti... Staci jim porad vytistenej Paypal nebo uz chteji taky neco jineho?? Příjde pošťák s doporučenou obálkou, a tam bude přesně co chtěj. Stačí jim výpis z paypalu, nebo bankovního účtu, kde bude jméno prodejce a tebou zaplacená částka. Minulej tejden jsem řešil balík s fedexem, tam jsem podepisoval plnou moc pro fedex a detailní popis zboží, včetně materiálu, z jakýho je vyrobeno. Částka na přiložené faktuře neobsahovala dopravu, tak jsem posílal i kopii z paypalu, kde byla částka o 40 USD vyšší. U fedexu poplatek 300 za vyřízení, pokud to po tobě chce přímo česká pošta, tak bez poplatku. Zpravidla platíš pouze 20% DPH, na clo prděj.
Josef01 Odesláno 28. února 2011 Nahlásit Odesláno 28. února 2011 Ode mě jim stačilo číslo aukce na eBay, mají tam vše včetně dopravy a popisu zboží.
fcmasakr Odesláno 28. února 2011 Nahlásit Odesláno 28. února 2011 Mně dorazil zhruba před měsícem balíček s Hamiltonama Jazzmaster ze Singapuru - prodejce timeparadise. Posláno přes Fedex, balík dorazil asi za 3 dny. Celní odbavení trvalo 2 dny a obnášelo vyplnění průvodky (popis zboží), plné moci a dodání kopie občanky - vše naskenované emailem celní deklarantce. Balík přivezl kurýr a zkasíroval mě o DPH + 300 Kč poplatek za vyřízení. Hodinky ocenili podle faktury přiložené v balíku - stály 750 EUR a faktura byla na 500, tudíž jsem trochu ušetřil.
Pirx Odesláno 28. února 2011 Nahlásit Odesláno 28. února 2011 Ode mě jim stačilo číslo aukce na eBay, mají tam vše včetně dopravy a popisu zboží. Aha :-(( To se mi moc nelibi teda.... ze uz jsou takovy sofistikovany a umej si to najit na ebay... :-(
miccalek Odesláno 28. února 2011 Nahlásit Odesláno 28. února 2011 Dyž je tu řeč o fedexu. Co mám zkušenost (asi 10 zásilek z usa a hongu), tak skrz fedex to bylo dycinky bez dph. Až jsem získal dojem, že ten fedex to nějak přes ty hranice převeze načerno Ale jak vidím, měl jsem jen nehorázné štěstí.
Cyber Odesláno 28. února 2011 Nahlásit Odesláno 28. února 2011 Aha :-(( To se mi moc nelibi teda.... ze uz jsou takovy sofistikovany a umej si to najit na ebay... :-( Jojo, konečně začali používat počítače. Od dubna i za balík v ceně 50 USD bude nutné doplatit DPH. Takže i drobnosti... Bohužel.
ricous Odesláno 28. února 2011 Nahlásit Odesláno 28. února 2011 Od dubna i za balík v ceně 50 USD bude nutné doplatit DPH. Takže i drobnosti... Bohužel. Je to ještě horší - limit bude 22 EUR...
miccalek Odesláno 28. února 2011 Nahlásit Odesláno 28. února 2011 Je to ještě horší - limit bude 22 EUR... Což je asi 95% zásilek (střílím od boku), které budou nad limitem. To bude oproti dnešním 20% nad 200 dolarový limit (opět střílím od boku) nárust jako prase. Ti celníci se z toho zblázní (počítám, že se ta jejich práce bude stejně ojebávat a budou pouštět každý třebí balík, ať je za dolar nebo za tisíc).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se