Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny na foru. Jsou to asi dva měsíce, co jsem koupil skvělé potápky od OCEAN7 LM-2 Titanium timer a zveřejnil pár fotek tady na foru. I když se mi moc líbily a v podstatě jsem k nim neměl jedinou výhradu, zjistil jsem po nějaké době, že to není úplně můj styl. A tak jsem je prodal a objednal si model AN-24 Pilot od sesterské značky AirNautic. A tentokrát je to tedy ono Posted Image

Pár technických údajů z webu prodejce:

- hodinky se dají koupit ve dvojím provedení pouzdra

Brushed 316 Stainless Steel Case

Swiss Automatic Movement

41.5 mm diameter

11.75 mm height

Swiss Super Luminova Luminous Material

Flat Sapphire Crystal with Inside Anti-Reflective Coating

Water Resistance - 100m/300ft

20mm Lug Spacing

Screw Down Crown

Pár zajímavostí a postřehů:

- hodinky jsou v podstatě remake hodinek značky Yantar, kerá přestala vyrábět na přelomu 21. století (modely se prodávaly v rozmezí 2-3,5 tisíce Euro)

- na webu výrobce si stále můžete objednat původní Yantary okolo 1500$

- hodinky mají stejný strojek jaký používá Breitling

- dvoubarevný ciferník symbolizuje den a noc (ve stínu, šeru nebo v noci to ovšem skoro není vidět, což mi i vyhovuje)

- rozvržení ciferníku, podle mě i logičtěji, má 12h nahoře (opět inspirace od Yantar, kteří to tak dělali na základě slunečních hodin!!!)

- luminace není zdaleka tak výrazná jako na potápkách, v noci se čas odečíst dá, ale dá to práci Posted Image

- výrobce se u těcho hodinek inspiroval klasickými pilotkami (výrazné ručičky, čistý ciferník) s tím, že barevně podtrhl 24 hodinový režim rozdělením na denní a noční fázi, což se může hodit třeba posádce ponorky. Mě ciferník i trochu připomíná radar ponorky nebo letadla. Možná i tak vznikl název AirNautic, který používala pro své modely už značka Yantar

- obě verze pouzdra mi přišly skvělé, proto jsem objednal oboje, abych si správně vybral ... nakonec to vyhrála verze klasičtější, která působí i vzdušněji a hlavně lépe sedí na hubenější ruce (17,5) ... tu druhou, masivnější verzi bych doporučil pro silnější pazouru

Tady je pár prvních foteček z iPhone

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem J3STER
Odesláno

Pěkný, ale nejvíc mě potěšily fotky krabiček... nešlo by jich sem dát víc? :) :) :) :)

Odesláno (upraveno)

Na tieto hodinky som narazil pri svojom hladani vyberu, dostal som sa ku Kremke, Kazimon, Prometheus, Ocean7 a tam to je uz iba na skok k AirNautic.

Velmi sa mi paci rozdelenie cifernika - hodinova skala a sek/minutova zvlast. Rucicky su dobre dotiahnute, takze verim, ze s odcitanim casu problem nemas - myslim cez den :) Farebne rozdelenie cifernika dna a noci sa mi trochu viac paci u Glycine Special, nozicky (u toho vzdusnejsieho modelu) aspon na snimku posobia tenko k puzdru - ale toto ber s rezervou, predpokladam, za v reale to vyznieva inak...

Ale inak velmi zaujimavy vyber.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

Su perfektne,pacia sa mi aj ked vobec nechapem cisla na ciferniku:D .

No jsou to 24 hodinovky ale obráceně, než by člověk čekal, tj. půlnoc je na jakoby šestce, né na dvanáctce. Jednoduchý, ale vlastně geniální - s tím rozdělením na den a noc vlastně i strašně přehledný. To je moc hezkej ciferník.
Odesláno (upraveno)

ked by som si predstavoval kupu 24h, takisto uprednostnim 24ku na pozicii "6" jednoduchym zdovodnenim:

idem spat = idem dole (lahnut si) = rucicky maju klesat k 24 hodine - pozicii "6"......rano sa zobudzam = vstavam = rucicky maju stupat hore k 12tke.

Na vynimky profesne opacneho rezimu dna som nebral ohlad :)

edit"doplnenie textu

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

Tak příště ty krabičky nafotím i z boku, když se tak líbíly Posted Image Každopádně jsem rád za pozitivní ohlasy a díky za ně!

To 24h uspořádání je takto určitě lepší, už jen proto, že člověk má ve zvyku hledat časy od 9-12 a od 12-3 v horní půlce ciferníku. Celkově to tím pádem usnadňuje přechod na takové hodinky.

Odesláno

Zajímavé - víc se mi líbí ty bez "krytu" na stěžejky. I když nevím, jestli bych si zvykl na ten odečet z cifru.

A to jsem si původně myslel, že budou mít něco společného s Antonovem An-24... ;)

Odesláno (upraveno)

Nemám je ještě ani týden a na odečet času si teprve zvykam. Z počátku to je samozřejmně náročnější, ale dávám tomu měsíc ... maximálně dva Posted Image a bude to stejná přirozenost jako s běžnými Posted Image

Upraveno uživatelem J3STER
Odesláno

Nemám je ještě ani týden a na odečet času si teprve zvykam. Z počátku to je samozřejmně náročnější, ale dávám tomu měsíc ... maximálně dva Posted Image a bude to stejná přirozenost jako s běžnými Posted Image

A tu druhou verzi prodáš, nebo vrátíš? Jinak hodinky jsou nádherné, já bych si asi nezvykl na 24 hod, ale koukal jsem na 12 hod verzi a myslím, že je dám na wish list. Jen by mě zajímalo, Ocean7 je US značka? Na hodinkách je swiss made. Jestli se ptám blbě, tak promiň.

Ještě jednou gratuluji.

Odesláno

...jen by mě zajímalo, Ocean7 je US značka? Na hodinkách je swiss made. Jestli se ptám blbě, tak promiň...

Ocean7 je americka spolocnost zalozena Mitchom Feigom niekde na Floride v Coral Springs, alebo aspon je to ich momentalne posobisko. Tak ako im podobne znacky vyuzivaju oznacenie "swiss made" kvoli urcitej prestizi, kvality a tym aj uplatnenia sa na trhu (robi to napr. Zenton, Prometheus atd - proste znacky, ktore nesidlia priamo vo Svajciarsku). Strucne = ak splnia percentualne podmienky zostavovania hodiniek, pouzitej mechaniky, naslednej kontroly a testovania, tento nadpis su opravneny pouzit.

AirNautic - je sesterska alebo brand znacka, ako pisal J3STER, k Ocean7, zameriavaju sa skor na letecke 24hodinovky. Pod navrhy leteckych je podpisany Rolland Keller, ktory navrhoval este skor pre znacku Yantar a ozivovacie usilie nasmerovali uz pod AirNautic - v podstate tam bol problem US a Swiss registracie povodneho Yantar a tak to radsej prdli pod nove meno AirNautic (okolo r.2008 - ale tu si nie som isty).

zdroj: ocean7watchco.com - media print, WUS.

Odesláno

Najprv chcem pochvalit hodinky, su paradne a nezvycajne, nie je to masovka. Na iny cifernik si zvyknes tak do mesiaca, mam tiez hodinky s 24hod formatom, ale 24h mam hore. Skvela vec je ze ak sa mi hodinky zastavia tak presne viem kedy a pri nastovovani datumu vies kedy ti preskoci - ten datum :D
Odesláno

A tu druhou verzi prodáš, nebo vrátíš? Jinak hodinky jsou nádherné, já bych si asi nezvykl na 24 hod, ale koukal jsem na 12 hod verzi a myslím, že je dám na wish list. Jen by mě zajímalo, Ocean7 je US značka? Na hodinkách je swiss made. Jestli se ptám blbě, tak promiň.

Ještě jednou gratuluji.

Díky za gratulaci. Druhou verzi jsem poslal hned zpátky. Jinak na zbytek ti perfektně odpověděl StanoBare. Můžu jen doplnit, že Mitch je pohodovej chlapík, který rozhodně dostojí své pověsti, kterou si ve chronosvětě vybudoval. Takže řešení jakýchkoliv záležitostí s ním probíhá promptně a s nadhledem, můžu jen doporučit Posted Image

• Po roku...
Odesláno

Tak po delsi dobe jsem zpet s aktualizaci, protoze si myslim, ze by to mohly byt uzitecne informace pro potencialni zakazniky OCEAN 7 ak. AirNautic! A ty bohuzel nepotesim!

Vec se ma takto. Nekopiruji klasicky pribeh chronomagora, co si vybere hodinky a za dva mesice uz se mu nelibi. Ja jsem s designem techto hodninek naprosto spokojen a byl bych stastnym majitelem, nebyt nasledujiciho pribehu. (omluvte hacky a carky, mam agnlickou klavesnici)

Zhurba po ctyrech mesicich se hodinky "pokazili". Minutova rucicka byla na cele, ale hodinova rucicka ukazovala celou az za 20 min. Hodinky jsem poslal na opravu a vratily se mi se stejnym problemem. Poslal jsem je zpet a dostal jsem novy kus, ale se stejnym problemem! Poslal jsem je zpet a dostal nove. Zdaly se byt ok, az jsem je jednou sundal z ruky a nechal cely druhy den na stole. Kdyz jsem se odpoledne vratil, hodinky mely byt v chodu, ale nebyli. Trochu jsem to otestoval a zjistil, ze se hodinky zpomaluji. I kdyz je nosim cely den, tak se behem nasledujciho dne zastavi a to by rezerva chodu mela byt dva dny. Nakonec jsem si vsiml proc. Barva na kratsim konci sekundove rucicky byla prilis tucna a mirne se soupala o minutovou rucicku, coz na ni take zanechalo mirnou stopu. Pozdeji jsem si i vsiml, ze se sekundovka zastavi vzdy prave tim kratsim koncem v rovnobezne pozici s minutovkou, tedy v momente dotyku. Hodinky jsem tedy poslal zpet a nechal si vratit penize.

Zaverem bych tedy rad vsechny upozornil na problem tohoto typu i kdyz ostatni hodinky od OCEAN 7 mohou byt ok. I kdyz k tomu mam drobnou poznamku. Psal jsem recenzi na LM2 od OCEAN7 a ty mi prisly se spatne udelanym paskem, ktery nesedel a musel se vymenit. Bylo to takove varovani, kterho jsem bohuzel nedbal. Mel jsem tedy bohuzel smulu a vysledkem byla vice nez rocni anabaze preposilani si zasilek do USA, financni ztrata rovnajci se ve finale prakticky novym hodinkam a hlavne spousta nervu s pocitem, ze jsem hodinky vic nemel, nez mel. Jedine pozitivum byla komunikace s Mitchem, ktery se vzdy omluvil a snazil se o promptni napravu. Bohuzel je to malo platne, kdyz hodinky zkratka nejsou kvalitni. Alespon to je muj dojem, ale tohle by se snad nemelo stavat u hodinek za 1000$ nebo ne?

Odesláno

Tak po delsi dobe jsem zpet s aktualizaci, protoze si myslim, ze by to mohly byt uzitecne informace pro potencialni zakazniky OCEAN 7 ak. AirNautic! A ty bohuzel nepotesim!

Vec se ma takto. Nekopiruji klasicky pribeh chronomagora, co si vybere hodinky a za dva mesice uz se mu nelibi. Ja jsem s designem techto hodninek naprosto spokojen a byl bych stastnym majitelem, nebyt nasledujiciho pribehu. (omluvte hacky a carky, mam agnlickou klavesnici)

Zhurba po ctyrech mesicich se hodinky "pokazili". Minutova rucicka byla na cele, ale hodinova rucicka ukazovala celou az za 20 min. Hodinky jsem poslal na opravu a vratily se mi se stejnym problemem. Poslal jsem je zpet a dostal jsem novy kus, ale se stejnym problemem! Poslal jsem je zpet a dostal nove. Zdaly se byt ok, az jsem je jednou sundal z ruky a nechal cely druhy den na stole. Kdyz jsem se odpoledne vratil, hodinky mely byt v chodu, ale nebyli. Trochu jsem to otestoval a zjistil, ze se hodinky zpomaluji. I kdyz je nosim cely den, tak se behem nasledujciho dne zastavi a to by rezerva chodu mela byt dva dny. Nakonec jsem si vsiml proc. Barva na kratsim konci sekundove rucicky byla prilis tucna a mirne se soupala o minutovou rucicku, coz na ni take zanechalo mirnou stopu. Pozdeji jsem si i vsiml, ze se sekundovka zastavi vzdy prave tim kratsim koncem v rovnobezne pozici s minutovkou, tedy v momente dotyku. Hodinky jsem tedy poslal zpet a nechal si vratit penize.

Zaverem bych tedy rad vsechny upozornil na problem tohoto typu i kdyz ostatni hodinky od OCEAN 7 mohou byt ok. I kdyz k tomu mam drobnou poznamku. Psal jsem recenzi na LM2 od OCEAN7 a ty mi prisly se spatne udelanym paskem, ktery nesedel a musel se vymenit. Bylo to takove varovani, kterho jsem bohuzel nedbal. Mel jsem tedy bohuzel smulu a vysledkem byla vice nez rocni anabaze preposilani si zasilek do USA, financni ztrata rovnajci se ve finale prakticky novym hodinkam a hlavne spousta nervu s pocitem, ze jsem hodinky vic nemel, nez mel. Jedine pozitivum byla komunikace s Mitchem, ktery se vzdy omluvil a snazil se o promptni napravu. Bohuzel je to malo platne, kdyz hodinky zkratka nejsou kvalitni. Alespon to je muj dojem, ale tohle by se snad nemelo stavat u hodinek za 1000$ nebo ne?

Pokud to dobre chapu, tak ani treti kus (!!!!) hodinek nefungoval jak mal? To je teda odrazujici vic nez moc.. A ze by se to nemelo stavat u kousku za 100USD?? To by se nemelo stavat ani u kousku za polovicni i mensi cenu. Podivej se kolik stojej obycejny Seika 5 a nevsiml jsem si, ze by majitele meli podobny obtize. Clovek muze mit pech na jeden, mozna dva kusy.. ale tri? To uz se mi zda bohuzel jako moc velka nahoda.. Tuhle znacku primo neznam, ale Ocean 7 jsem kdysi chtel a hodne o nich hledal info (WUS a tak) a vetsinou bylo spis pozitivni.. Skoda.

Preju hodne stesti u dalsich hodinek!

Odesláno

no jo, toto je bezny problem u tohoto kalibru (ETA 2893-2) ktory ukazuje 24 hodinovy cas. ja som mal doteraz 3 hodiniek s tymto kalibrom a nastastie to bolo OK. pocul som, ze otrasy mozu sukolia v kalibroch rozhodit natolko ze je to potom badat na zobrazeni casu. pri preprave z USA sa stalo asi prave toto. hodinky odchadzali z fabriky OK a dorazili "rozhodene"..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...