Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Co to v těch Omegách je za strojek? To musí být kvalita za ty peníze, nebo se platí hlavně pouzdro a značka?

Tak koukám na tenhle web:

http://home.xnet.com/~cmaddox/omega_base_m..._movements.html

To by jeden neřek :o, upravená ETA !!! To si radši koupím Primky s kalibrem73, 74 (ETA strojkem).

No, ale ve značkové prodejně kde mají Omegy od fy. VEDU (od Dušáka), říkali že prý chystají plošné zdražení hodinek Omega v Čr ?? Asi v Čr nejdou moc na odbyt? Tak je zdraží a hotovo. Jo a ještě k Omegám, od člověka, který žil ve Švýcarsku: když jsme mluvili o kvalitních swiss hodinkách , tak jsem mimo jiné poznamenal OMEGA a on na mě tak divně koukal a říkal to snad ne, to vždy byla a je nižší střední třída, kvalita je pro něho Patek Philippe, IWC, Lange a Sohne.......

Odesláno
Co to v těch Omegách je za strojek? To musí být kvalita za ty peníze, nebo se platí hlavně pouzdro a značka?

To by jeden neřek :o,  upravená ETA !!! To si radši koupím Primky  s kalibrem73, 74 (ETA strojkem).

No, ale ve značkové prodejně kde mají Omegy od fy. VEDU (od Dušáka), říkali že prý chystají plošné zdražení  hodinek Omega v Čr ?? Asi v Čr nejdou moc na  odbyt? Tak je zdraží a hotovo. Jo a ještě k Omegám, od  člověka, který žil ve Švýcarsku: když jsme mluvili o kvalitních swiss hodinkách , tak jsem mimo jiné poznamenal OMEGA a on na mě tak divně koukal a říkal to snad ne, to vždy byla a je nižší střední třída, kvalita je pro něho  Patek Philippe, IWC, Lange a Sohne.......

No jasně, BMW,Mercedes-Benz a Jaguar jsou taky nižší střední třída. Vyší střední třída jsou Bentley, Rolls Royce, Aston Martrin a Maybach :-)

A to dá předse rozum, že když po něčem není poptávka, že se to hned musí zdražit. Ještě, že tu máme pár ekonomů, co na to hned přijdou.

Odesláno

To by jeden neřek :o,  upravená ETA !!! To si radši koupím Primky  s kalibrem73, 74 (ETA strojkem).

No, ale ve značkové prodejně kde mají Omegy od fy. VEDU (od Dušáka), říkali že prý chystají plošné zdražení  hodinek Omega v Čr ?? Asi v Čr nejdou moc na  odbyt? Tak je zdraží a hotovo. Jo a ještě k Omegám, od  člověka, který žil ve Švýcarsku: když jsme mluvili o kvalitních swiss hodinkách , tak jsem mimo jiné poznamenal OMEGA a on na mě tak divně koukal a říkal to snad ne, to vždy byla a je nižší střední třída, kvalita je pro něho  Patek Philippe, IWC, Lange a Sohne.......

No jasně, BMW,Mercedes-Benz a Jaguar jsou taky nižší střední třída. Vyší střední třída jsou Bentley, Rolls Royce, Aston Martrin a Maybach :-)

A to dá předse rozum, že když po něčem není poptávka, že se to hned musí zdražit. Ještě, že tu máme pár ekonomů, co na to hned přijdou.

Taky tomu nerozumím, když v obchodě neprodali Omegy pěkně dlouho, prý se spíš prodává Tissot a levnější značky, tak proč by měli zvýšit cenu u Omeg? :( Je to jejich věc. Jinde se asi prodávají. Osobně být fandou zn. Omega, tak se nerozmýšlím a beru ty Speedmastery Day- date od Cybera, cena je víc než solidní, ale už jsou rezervované :(, tak jedině čekat až Cyber hodí nějaké Omegy do placu. ;)

Odesláno

2bubák

Tak jen pro ukázku možnosti modifikace. (jenom :) )

obr. 1, 2 - Omega 2201- chronometr, modifikovaný Unitas 6498

obr. 5 - úprava v provedení RGM

Odesláno

Ondraji, vypadá to pouze na účelupusté dekorace, modifikaci si já technokrat představuju jinak. Asi to fakt skončí jako u aut, kde bugatka má 2 spřežené motory od passata .

To s vysokými náklady je výmluva, známe to z nového města. Srovnejte náklady na výrobu řádného kalibru a těch obrovských reklamních kampaní a provozu nákladných obchodů. Prostě současní menažeři jsou z generace, která kašle na všechno, kromě imidže a financí a zatím jim to vycházelo. Četl jsem nedávno rozhovor se šéfem nějaké obrovské americké korporace, který tvrdil, že to už je za náma, teď přijde zase na první místo technika, inženýrství, věda, umění.... I v jůesej jsou ideálisti. :)

Odesláno
Ondraji, mám dojem, že nejde o modifikace, ale o účelupusté dekorace. Vyveď te mě někdo z omylu, prosím.

To je pak ale dekorace vše, co nemění funkčně původní kalibr. Některé díly můžou být měněné na první pohled pouze jako součást dekorace

a třeba mění chování strojku, aniž by jsme to mohli takto od oka poznat.

Pokud má být nějaký sériový strojek i chronometr, tak většinou musí být měněn vlásek a pero.

Když by bylo jak píšeš, museli bychom odepřít daleko větší skupině strojků právo na označení vlastního kalibru.

Odesláno

Pochopitelně, když udělají nějaké chronometrické vylepšení (pero, vlásek, broušení hran koleček, legování, kalení...já nevím), tak je to modifikace. Ale to by o tom ti marketingoví fanatici psali romány, ondraji.

Odesláno

Taky tomu nerozumím, když v obchodě neprodali Omegy pěkně dlouho, prý se spíš prodává Tissot a levnější značky, tak proč by měli zvýšit cenu u Omeg? :( Je to jejich věc. Jinde se asi prodávají. Osobně být fandou zn. Omega, tak se nerozmýšlím a beru ty Speedmastery Day- date od Cybera, cena je víc než solidní, ale už jsou rezervované :(, tak jedině čekat až Cyber hodí nějaké Omegy do placu. ;)

Agoj BUBÁKU, já to myslel jako for. Myslím, že k žádnému zdražení nedojde. Koruna je relativně silná, rozhodně nejsilnější za dobu trvání VEDU, pro zdražení není prostor. A podle statistik prodejů retailu, je Omega na prvních příčkách takzvaného premiového segmentu. Navíc v posledním roce uvedla řadu novinek, a další se ještě chystají ( Schumacher edition, Museum collection, a další). Myslím, že se žádná revoluce konat nebude.

Odesláno
rady portofino, aquatimer a  rada mark jsou ETA, drive to byl modifikovany JLC

vratane celej kolekcie spitfire, cast portuguese, cast pilot's, cast ingeniuer, da vinci a pozor: grande complication tak isto...

Odesláno

Jen pár poznámek:

1) s cenou při nízké poptávce to je právě naopak. Pokud chci více prodat tam musím snížit cenu

2) co se týče současného manažerského přístupu tak realita je taková že firma je stroj na peníze a to v lepším případě z dlouhodobého hlediska, v horším případě z toho krátkodobého.

Odesláno
Ondraji, vypadá to pouze na účelupusté dekorace, modifikaci si já technokrat představuju jinak. Asi to fakt skončí jako u aut, kde bugatka má 2 spřežené motory od passata .

no jo cigi, jenže modifikací se u kalibrů rozumí to, jak jiným způsobem dospět k tomu samému. A pro mě v tom případě je témeř jedno, jestli někdo posune, kolečko, ubrousí zub, dá jiné ložisko nebo vyleští rotor a vyreje do něj logo. Výsledkem ale vždycky je, že hodina má 3600 vteřin, možná že rezerva chodu se prodlouží o hodinu. :)

Odesláno

to safi:nerad rejpu, ale zejmena v pripade "luxusniho zbozi" ma poptavka v pripade snizeni ceny velmi casto zcela opacny trend nez jaky naznacujes. myslim, ze o tom, jak ji spravne namodelovat bychom se mohli bavit dlouhe hodiny, rozhodne to neni tak jednoduche, jak naznacujes. omegy nejsou branicka desitka.

Odesláno
to safi:nerad rejpu, ale zejmena v pripade "luxusniho zbozi" ma  poptavka v pripade snizeni ceny velmi casto zcela opacny trend nez jaky naznacujes. myslim, ze o tom, jak ji spravne namodelovat bychom se mohli bavit dlouhe hodiny, rozhodne to neni tak jednoduche, jak naznacujes. omegy nejsou branicka desitka.

Nejsem si až tak jistý. Stupeň luxusnosti zboží zcela jednoznačně ovlivňuje elasticitu poptávky. To znamená že např. při zvýšení ceny se u luxusního statku (Omegy) výrazně sníží spotřeba tohoto statku ale u chleba to snížení bude velmi malé (jinak by všichni zemřeli hlady).

Odesláno
to safi:nerad rejpu, ale zejmena v pripade "luxusniho zbozi" ma  poptavka v pripade snizeni ceny velmi casto zcela opacny trend nez jaky naznacujes. myslim, ze o tom, jak ji spravne namodelovat bychom se mohli bavit dlouhe hodiny, rozhodne to neni tak jednoduche, jak naznacujes. omegy nejsou branicka desitka.

Přesně jsi to vystihl.

Odesláno

to safi: je to slozita zalezitost, ktera souvisi nejen s elasticitou poptavky, ale take s jeji urovni /nikoliv jenom se sklonem, ale i s jeji polohou:-)/ objemem trzeb, naslednym vynosem na jednotku a podnikatelskym a obchodnim zamerem investora - kam positionovat produkt, atd.. Pro zamysleni nad tim, jak je cely problem komplexni a jak nezalezi jenom na te"nizke cene", jsem napsal par nasledujicich radku /je to smes uvah pro toho kdo se v tom chce orientovat, pro toho kdo nechce je to michani jablek s hruskama/.

Po nekterem zbozi je proste poptavka prave proto, ze neni masovka - u tohoto typu zbozi to zaroven dovoluje dosahovat vyssi marze na prodany kus ovsem i za predpokladu celkove nizsiho "objemu" zisku. jinymi slovy, pri urcitem objemu produkce, ktereho jsem realne schopny se snazim dosahnout maximalni trzby na kus. Snizenim ceny muzu zvysit prodavane mnozstvi, aby to pro me melo ekonomicky efekt, musim byt schopen poptavku saturovat, tedy vyrabet vic. Pokud vim, ze "nekde" lezi hranice moji produkce, neni lepsi veskerou produkci prodat za vyssi cenu i za predpokladu delsiho obratu zasob?/tzn. muze mi to dele lezet na sklade, z toho se nepo..., ale prodam to za vic/. v momente, kdy u takovehoto typu zbozi snizis cenu, udelas z toho masovku /ted je to imidzovka/, budes muset vic vyrabet, budes to muset prodavat za min, nebudes si moc dovolit takove overheads / rezijni naklady/ diky nizke marzi na kus atd., atd. a zpatky uz z toho tu imidzivku nikdy neudelas. proste kdyz udelas jednou z jaguara trabanta, uz z toho pak nikdy zpatky neudelas jaguara. a myslis, ze si muzes dovolit prodavat jaguara za vysokou jednotkovou cenu / s vysokou marzi/, kdyz v nem bude jezdit kazdy?

Cena holt obvykle nezalezi pouze na tom, jestli prodam o par kousku vic, kdyz ji snizim, ale na celkove strategii spolecnosti.

Odesláno
proste kdyz udelas jednou z jaguara trabanta, uz z toho pak nikdy zpatky neudelas jaguara. a myslis, ze si muzes dovolit prodavat jaguara za vysokou jednotkovou cenu / s vysokou marzi/, kdyz v nem bude jezdit kazdy?

Tyhle pokusy s cenami a s průnikem do jiných oblastí kupní síly má ostatně jmenovaný Jaguar už taky za sebou ("S-Type").. V řadě za ním spousta jiných jako Mercedes ("A") a mnozí, mnozí jiní.

V tomto kontextu mi přijde, že i zavedené hodinářské firmy (protože globalizované nejenom do Swatch Group) mají hodně másla na hlavě a kolikrát mívám pocit, že některé například Omegy už jsou srovnatelné s tou bránickou desítkou... Nakonec zbyde jen pár firem, které pojedou dále ve svých kolejích (pochopitelně z těch drahých značek) a zbytek světa převálcuje China a spol., protože prostě budou mít lepší poměr cena - výkon a protože v lidech pomalu zmizí národní povědomí a patriotismus. Pokud tedy nebude válka. Jakože asi stejně bude..

Odesláno

to NotesK: otazka je jestli ty Ska a Acka nebyly krok spatnym smerem (asi jsem nepouzil spravny priklad s tim jaguarem, vid:)). Omega urcite neni top top, ale porad se dle meho nazoru drzi ve stredni vyssi a zadne pokusy, ktere by se podobaly prunikum do jinych oblasti kupni sily jsem u omegy nezaznamenal. myslim, ze minimalne cele jedno stoleti si drzi svoji vyssi stredni klientelu. s branickou desitkou bych omegu nesrovnaval. spis tak s gambrinusem dvanactkou:-)

S valcovanim cinany celkem souhlasim v nizkem a nizsim strednim, ale troufnul bych si tipnout, ze u vyssi a vyssi stredni budou hodinky to, kde bude naopak cim dal tim vic zalezet na tom, jestli tam swiss napsano je , nebo ne.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...