Přejít na obsah

IQ test

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

tak mne vyslo 133 a to si teda myslim ze otazka 53 ma 2 ruzna reseni a ktere to je neni patrne z predchozich obrazku, tak jsem tipl a dal jsem jedno z nich, netrefil jsem se. (to me je samozrejmne logictejsi)

edit - kecam jsem uplne blbej a patri mi to ted to vidim

Upraveno uživatelem tyfo
  • Odpovědi 65
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Každý, komu v tomto teste vyšlo IQ 120 a viac, by mal skúsiť test s väčším rozsahom. Test je jednostranne zameraný, a preto má skoro nulovú vypovedaciu hodnotu.

Odesláno

Ted uz jen cekam, kdy dojde na todle:

Už aby to bylo, chci konečně v něčem vyhrát :P S kvíkvé testama na mě nechoďte, zase by mě poslali na vyšetření...nějaká uzpůsobilost nebo co.
Odesláno (upraveno)

Správný IQ test je pouze obrázkový. Nehodnotí gramotnost a musí ho, obrazně řečeno, umět vyplnit delfín i gorila. Jakmile by tam byla abeceda nebo čísla už to není jen o IQ.

Edit: to jen tak pro info, protože občas je hrůza co je vydáváno za testy.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

konečně pořádný test, minule to po mě chtělo poslat sms za 89,- takže jsem se netovým iq testům vyhýbal :) vysoutěžil jsem 125 bodů, když jsem byl menší měl sem 128, holt to bude postupně ubývat :D

Odesláno

Správný IQ test je pouze obrázkový. Nehodnotí gramotnost a musí ho, obrazně řečeno, umět vyplnit delfín i gorila. Jakmile by tam byla abeceda nebo čísla už to není jen o IQ.

Čoveče není to tak. IQ testy, jak byly koncipovány od začátku (je jich několik typů), jsou naopak velmi závislý na kultuře danýho vzorku, na kterém jsou validizovaný (něco jako správný nastavení). Čili IQ test platnej v Keni se nehodí pro ČR, popř. pro delfína. Z tohohle pohledu vyplývá nesmyslnost například novácký akce - změřmě IQ národa. IQ národa je přesně 100 a pokud ne, je špatně nastavenej test. IQ test validizovanej na delfína není vhodnej pro člověka, neexistuje nic jako definovanej průměr, ke kterýmu můžeme porovnávat ostatní výsledky. Čili průměrný IQ delfínů je rovněž 100. Dle delfíního testu, samozřejmě.

To, co Ty tím myslíš, je jen jedna logická dovednost z mnoha (práce s obrázky, vizuální doplňovačky, prostorová a plošná představivost,atd.). A nebo spíš máš jinou představu o tom, co je "inteligence", než mají psychologové. V psychologii je inteligence samostatnej problém, ale je chápána šířeji, než popisuješ. Zahrnuje i kompetence sociální, čili práce s jazykem danýho prostředí sem patří, člověk je sociální bytost a z toho se vychází.

Odesláno

V TV som započul, že IQ testy v USA sú menej náročné oproti stredoeurópskym. Rozdiel by mal byť okolo 20 bodov. Preto má vraj každá filmová hviezda IQ okolo 140. Bola to bulvárna relácia na Joj alebo Markíze, takže to beriem trochu z rezervou.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...