Přejít na obsah

´´Dědova sbírka´´

Doporučené příspěvky

Co si myslíte o tomhle - přidávám prodejcův excelentní popis a odkaz.

http://aukro.cz/item1357013846_superstav_zlate_prim_14kt_0_585_1000_velmi_vza.html

SUPERSTAV! Zlaté PRIM (14KT=0,585/1000), velmi vzácné provedení, funkční, excelentní číselník, skvělý dekl, nic nevyměňováno, nic neopravováno-vše původní! Pouze zadní plášť váží 3,33g, zlato v celých hodinkách tak bude obsaženo cca 8mi gramy (odhad). To znamená, že při nynější ceně 460Kč/1g jen na váhu mají téměř 3 700Kč. Ale to by bylo škoda dávat je do výkupu. Myslím, že jako hodinky jsou sběratelsky dosti zajímavé. Téměř nebyly nošené. Řemínek je pak původní, zašlý. Celková BTTO váha hodinek 27,3g, průměr ke korunce 2,8cm. Doporučuji.

post-10277-046452700 1291673258.jpg

post-10277-026969200 1291673266.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co si myslíte o tomhle - přidávám prodejcův excelentní popis a odkaz.

http://aukro.cz/item..._velmi_vza.html

SUPERSTAV! Zlaté PRIM (14KT=0,585/1000), velmi vzácné provedení, funkční, excelentní číselník, skvělý dekl, nic nevyměňováno, nic neopravováno-vše původní! Pouze zadní plášť váží 3,33g, zlato v celých hodinkách tak bude obsaženo cca 8mi gramy (odhad). To znamená, že při nynější ceně 460Kč/1g jen na váhu mají téměř 3 700Kč. Ale to by bylo škoda dávat je do výkupu. Myslím, že jako hodinky jsou sběratelsky dosti zajímavé. Téměř nebyly nošené. Řemínek je pak původní, zašlý. Celková BTTO váha hodinek 27,3g, průměr ke korunce 2,8cm. Doporučuji.

Když neberu v potaz velmi úsměvné chvalozpěvy a nadsazenou gramáž zlata, tak je vše OK.

Tento typ číselníku i ruček skutečně patří do tohoto celozlatého pouzdra ze Safiny, typ strojku odpovídá době kdy se tyto hodinky vyráběly.

Odkaz ke komentáři

On ten výraz "dědova sbírka" je taky perfektní krytí pro finančák. Když někdo prodává hromadu hodinek za hromadu peněz...

Stejně tak Popshop, ač klasický obchodník, na aukru má vše jako "rozprodej vlastní sbírky".

Finančák není zase tak hloupej. Když to někdo rozejde ve velkém, tak si no něj dokážou pořádně došlápnout, že v poslední době nakupoval i prodával konkrétní předměty. Problém je jen v jejich kapacitě. Jsou na Aukru tací, u kterých není problém dohledat, že nějaký předmět koupili a obratem prodali.
Odkaz ke komentáři

Jasně, ale tohle z aukra není, čili i když je to jasný překupnictví, nedokážou mu nic. Děda je mrtvej, zeptejte se ho sami :)

:offtopic: :offtopic:

Hosi co tu resite? Kdyby se mel financak zabyvat kazdou takouto koko...nou pak by nase prebujela st. sprava potrebovala asi dvojnasobny pocet zamestnancu. Uz tak staci prezamestnanost u policie, vojska, st. uradu atd. (ted jsem nastval vojaky):whistle: Tito lidi nic neprodukuji ale doji nas vsechny a jeste chteji vysluhy 13. a 14 platy a atd. :) V prvni rade by se meli zajimat o kam tecou velky prachy a ne honit nejakeho maleho sejdire. :smile_anim:

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Jasně, ale tohle z aukra není, čili i když je to jasný překupnictví, nedokážou mu nic. Děda je mrtvej, zeptejte se ho sami :)

Jestli je ten děda s jedněma,dvouma hodinkama na prodej podle vás překupník,tak co je potom tady tendle kupující:

http://aukro.cz/item1346203262_prodam_svou_osobni_sbirku_hodinek_prim.html

a nyní stejný jako prodávající střílící ty docela slušné kousky jednotlivě za dost drsné cenovky :

http://aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=19740400&p=1

Jaký budete zažívat pocity vy,až třeba z důvodu fin. nouze prodáte dlouhé roky budovanou a milovanou sbírku Prímek překupníkovi pod cenou a pak budete sledovat,jak se stává předmětem šmelení?

Počestný obchodník,nebo mega překupník?

• Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Jestli je ten děda s jedněma,dvouma hodinkama na prodej podle vás překupník,tak co je potom tady tendle kupující:

http://aukro.cz/item...dinek_prim.html

a nyní stejný jako prodávající střílící ty docela slušné kousky jednotlivě za dost drsné cenovky :

http://aukro.cz/show...id=19740400&p=1

Jaký budete zažívat pocity vy,až třeba z důvodu fin. nouze prodáte dlouhé roky budovanou a milovanou sbírku Prímek překupníkovi pod cenou a pak budete sledovat,jak se stává předmětem šmelení?

Tuhle aukci jsem se zajmem sledoval. To co nasleduje, je myslim jasne. Staci se podivat na prodeje tohoto prodejce. Cekal jsem to...

Odkaz ke komentáři

http://aukro.cz/item1346203262_prodam_svou_osobni_sbirku_hodinek_prim.html

http://aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=19740400&p=1

Já bych to zase tak neodsuzuval, jednak mohl i původní majitel prodávat po kusech a jednak já bych do toho šel třeba kvůli pár kouskům, které mne zajímají a taky bych se pokusil zbytek prodat tak, aby mi vybrané kousky zbyly pokud možno zdarma. Bohužel je to v současné době mimo moji finanční mísu :wallbash: .

Odkaz ke komentáři

Tudor: Trochu nerozumím výrazu počestný obchodník, tedy asi dobrák a mega překupník, tedy asi hajzl? Aukro i např. eBay vzniklo proto, že lidi baví kupovat a prodávat a vydělávat peníze. To že si z toho řada lidí udělala "živnost" bez placení daní víme všichni. Pokud tedy tento člověk platí daně a byl to jeho "podnikatelský" záměr, pak mu to přece nelze vyčítat a ten kdo prodával sbírku nemůže čekat, že si ji někdo koupí a bude nadále rozšiřovat. Díky tomu ale řada jiných lidí rozšíří svou sbírku a může si koupit hodinky, které se mu ze staré sbírky líbí. Já za tím tedy nevidím nic špatného.

Odkaz ke komentáři

Já ale nikoho nemoralizuju a mluvím pouze o pocitech při podle mě nekošer ztrátě dítěte. A když jsme u toho obchodu,tak s dědou jsem se domluvil na přijatelné ceně za tydle nezvyklý automaty na fotce,lunetu z nich použiju na Igeny. To s Antshitem Libušín není rozumná dohoda veškerá žádná,stojí si na svých nemalých cenách. A kupovat celou sbírku jen kvůli pár kouskům? Neměl tam ani jedny sportovní automaty co mě zajímají především.

Odkaz ke komentáři

Ty zlatý Prim jsou férový, ale pozor, velikost pouzdra je dámská- 28 mm.

Ohledně toho překupničení. Ano, tu sbírku zakoupil obchodník a následně jí po kusech rozprodává. Má na to živnostenský list, platí daň z prodeje a živí se tím. Myslím, že nejsem jediný, kdo uvažoval tuto sbírku koupit a následně rozprodat. Ze zisku si pak uhradit pár kousků, které skutečně potřebuji. Ale nějak jsem zrovna neměl v kapse potřebných 61000 na cenu kup teď. Přemýšleli jsme s kolegy, že bychom to koupili spolu, ale všichni jsme si chtěli nechat ty samé kousky. Prostě, původní majitel potřeboval peníze, tak to prodával vcelku a někdo mu za to požadovanou částku dal, protože ty peníze investovat mohl. A všichni jsme čekali, kdy se žádané kusy ze sbírky objeví, což se také stalo a díky tomu se dalo pořídit pár hezkých kousků, bez vysoké vstupní investice. Takže, všichni jsou spokojeni- původní prodejce dostal rychle peníze, které potřeboval, obchodník ví, že dobře investoval a že vydělá a my máme radost, že se na trhu objevilo pár hezkých kousků, které si můžeme koupit. A kdyby ten obchodník peníze také nepotřeboval poměrně rychle a rozpouštěl např. Diplomaty po jednotlivých kusech, určitě by za ně dostal víc. Takle jen zahltil trh a srazil na chvíli cenu sobě i jiným prodejcům.

Odkaz ke komentáři

Taky na tom rozprodeji sbírky nevidím nic špatného, je to přece aukro a ne prodej na chronomagu :).

Fotky jsou myslím férové, nesnaží se alespoň skrývat nedostatky, škrábance apod, fotek dá několik z více stran.

A ceny - vždyť je to přece jednoduché, když se to zdá někomu drahé, tak to nekoupí za kup teď a časem se to objeví za sníženou cenu nebo od 1kč a může zabojovat. Teda pokud to někdo jiný nekoupí hned když po tom skutečně touží :D. A vo vo vo vo votom to přece je :D :D :D

Upraveno uživatelem stanik73
Odkaz ke komentáři

A ještě jsem zapomněl, ten člověk je na Aukru férově registrován jako obchodník. A protože jsem některé z těch nabízených hodinek viděl, můžu říct, že na fotkách, které dal, jsou všechny vady o dost zřetelnější, než ve skutečnosti, na rozdíl od fotek z prodeje celé sbírky, kde se tak tak dalo poznat, co je to za typ. To, že je v popisu NOS, nebo skoro NOS, o tom má každý svou představu, dle mého názoru jich drtivá většina NOS není, ale jsou v dobrém stavu. A že je cena vysoká? Je, ale hodinky se mu utěšeně prodávají a vo vo vo tom to jjjjjjje, přecejc, no ne?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...