Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po asi 3/4 roce co pravidelně pročítam zdejší fórum jsem již lecos pochytil a myslím, že si dost rozšířil obzory co se hodinek týká. V mém případě se ani nepovažuji za chronomagora, ale spíš fanouška. Obvykle mi nedělá problém povznést se nad debaty o hodinkách s lidmi v mém okolí, přestože jejich rozhled v tomto oboru se omezuje pouze na nabídku v obchoďácích (Festina, Storm, Diesel, D&G, Swatch, Nixon apod). Ale co mě teda dostalo do kolen v posledním týdnu....

1) Nepochopitelná fascinace neználků hodinkami obdelníkového tvaru. Hranatá Festina je "svatý grál" při výběru prvních a jediných univerzálních hodinek. Nechápu proč? Snaha se odlišit se ve stylu: "děda měl kulaté cibule, tak já půjdu s dobou a pořídím si obdelník" ?

2) Nepochopitelná averze ke kovovým tahům. Prý kvůli alergické reakci :)

3) Hugo Boss je značka kvalitních hodinek. Cituji: "Prodavač říkal, že jsou tak na úrovni Rolexu, tak sem si je k novému obleku pořídíl".

4) Čím větší ciferník, tím lépe. Tenhle názor je ještě bizardnější, že ho obvykle slýchám od "nežného pohlaví".

Tohle téma by snad stálo i za článek Top ten největších mýtů o hodinkách...

Odesláno

aj ja si vsimam ze vela kupujucich siaha po co najvacsom ciferniku co sa mne osobne uz vobec nepaci...teraz je to velky boom..ked ja niekomu ukazujem moje 45mm bez korunky tak sa im zdaju male..vyzaduje sa 53 a viac... :sad01_anim:

Odesláno

Hugo Boss na úrovni Rolexu :-))

Taky se spíš považuju za fandu hodinek než chronomagora ( zatím :-) ) a co se hodinek týče a do debat s neznalými se radši nepouštim- ono většina lidí se řídí podle ceny, takže když si koupěj hodinky STORM za 10.000 Kč tak si myslej že je to vrchol luxusu...takovým lidem nemá cenu to vysvětlovat. Je to jen ztráta času , kterej můžu využít jinak :-)

Odesláno

3) Hugo Boss je značka kvalitních hodinek. Cituji: "Prodavač říkal, že jsou tak na úrovni Rolexu, tak sem si je k novému obleku pořídíl".

Hugo Boss není ani značka kvalitních obleků. :wallbash:

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Názor č. 4 je hojně zastoupen i tady na foru.

to bych netvrdil, nekolik vyjimek tu bude, ale rekl bych, ze prumerny prumer hodinek na foru bude kolem 40mm a to mi pride na ruku kolem 17 akorat.
Odesláno (upraveno)

Dokud Boss sil v Prostejove, tak to bylo OK. Pred par lety se presunuli vychodneji a slo to do kytek. Mam celovlneneho "Bosse" z Prostejova z firemni prodejny (origo nasivku uz to mit nesmelo), kupoval jsem to tam pred asi ctyrmi lety s kamosem, co delal ve vedeni, tak se prodavacka snazila a poprve jsem mohl vybirat do aleluja a holky se usmivaly a kmitaly. Sel jsem tenkrat po tom, aby to tzv. "sedelo". Proste pracovni hadry musi byt pohodlne i dobre vypadat, coz vzdycky stoji nejakou zlatku. Co nic nestoji, nestoji za nic, ze ano. Takze bez ohledu na cenu jsem vybiral a tenhle sednul uzasne. No a ten oblek vypada dneska jako by byl den stary. Uzasne vychytavky ve strihu, kolem kouli, kapsy, vnitrni zpracovani, material prvotridni. Byl to ten nejdrazsi, co tenkrat pro Boss delali. Takze i Boss si umi objednat u subdodavatelu kvalitni veci. Ale to stoji vic, nez onen povestny dolar na den a to pak profity na jednotku lezou dolu. Boss hodinky bych si na ruku asi nedal.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Názor č. 4 je hojně zastoupen i tady na foru.

Někomu se holt dámské hodinky na ruce nelíbí. :)   Já jsem třeba zkoušel menší ale i tak  mi těch mých 45mm  sedí na zápěstí nejlíp.

Odesláno

Dokud Boss sil v Prostejove, tak to bylo OK. Pred par lety se presunuli vychodneji a slo to do kytek. Mam celovlneneho "Bosse" z Prostejova z firemni prodejny (origo nasivku uz to mit nesmelo), kupoval jsem to tam pred asi ctyrmi lety s kamosem, co delal ve vedeni, tak se prodavacka snazila a poprve jsem mohl vybirat do aleluja a holky se usmivaly a kmitaly. Sel jsem tenkrat po tom, aby to tzv. "sedelo". Proste pracovni hadry musi byt pohodlne i dobre vypadat, coz vzdycky stoji nejakou zlatku. Co nic nestoji, nestoji za nic, ze ano. Takze bez ohledu na cenu jsem vybiral a tenhle sednul uzasne. No a ten oblek vypada dneska jako by byl den stary. Uzasne vychytavky ve strihu, kolem kouli, kapsy, vnitrni zpracovani, material prvotridni. Byl to ten nejdrazsi, co tenkrat pro Boss delali. Takze i Boss si umi objednat u subdodavatelu kvalitni veci. Ale to stoji vic, nez onen povestny dolar na den a to pak profity na jednotku lezou dolu. Boss hodinky bych si na ruku asi nedal.

:D
Odesláno

Někomu se holt dámské hodinky na ruce nelíbí. :)   Já jsem třeba zkoušel menší ale i tak  mi těch mých 45mm  sedí na zápěstí nejlíp.

Zlaté slova. Moje 44mm SRPy pro moji hůlku jako stvořené. Přitom stačí jen o dva milimetry méně (MOnstry) a rozdíl je obrovský. Ale asi na to má hodně vlit velikost cifru, neb monstry mají o hodně širší lunetu než Srpy. Takže co se mě týče, s bodem 4 souhlasím.

Odesláno (upraveno)

aj ja si vsimam ze vela kupujucich siaha po co najvacsom ciferniku co sa mne osobne uz vobec nepaci...teraz je to velky boom..ked ja niekomu ukazujem moje 45mm bez korunky tak sa im zdaju male..vyzaduje sa 53 a viac... :sad01_anim:

Ano, koukal jsem na to také. Kolega v práci si pořídil "cosi", nevím co, ale přečetl jsem na tom čas přes půl autobusu. A to nosím brýle, tudíž nějak extra nevidím. Navíc se mu ani nevešli pod manžetu služební bundy, docela otřesné, tím spíš, že on je malej mírně obézní asi 60let. No sedlo to k němu jak pěst na oko. Netroufnu si odhadnout průměr ale měl to určitě větší než zápěstí to 100%. ,

(edit): omylem zdvojený příspěvek

Upraveno uživatelem Sinner
Odesláno

4) Čím větší ciferník, tím lépe. [/b]Tenhle názor je ještě bizardnější, že ho obvykle slýchám od "nežného pohlaví".

Ženským se to prostě líbí víc. Navíc je to věc vkusu a věc sladění s ostatním oblečením. Prostě k obleku patří jiné hodinky a jiná velikost, než na jachtu, nebo na kolo. Ať chcete nebo ne, hodinky jsou módní doplněk. Pár bláznů, co zajímá jen co je uvnitř to asi nezmění. Z mého pohledu je divná spíše většina lidí zde, kteří si nadšeně fotí své hodinky absolutně nesladěné s oblečením. Nebo zaprclé ciferníky na obří tlapě. Z estetického hledika pláču a jak cenné muzejní kousky to jsou.

Boty, hodinky, brýle, pero, kravata, atd. mají chlapa dotvářet, né jej využívat jako věšák. Toť můj skromný, nezapadající názor:-)

Odesláno

Já si myslím, a vycházím z pozorování svého okolí, že my tady věnujeme hodinkám velmi velkou pozornost.. I když si na ruku hodím svoje Laco 55, tak jim víc než jeden (pokud vůbec nějaký) poled věnuje jen asi promile lidí z okolí.. :) Že by někdo posuzoval zda je to malé, nebo velké s ohledem na ruku? Určitě ne... Spíš si všimnou zda se to třpití jako B for B nebo to má kameny namísto indexů.. ale jinak.. nic víc...

Odesláno

Osobně si myslím,že hodinky jako téma je drtivé většině populace absolutně šumák. Problémy s hodinkami jako módním doplňkem jsou zase šumák mě. Nemám příliš v oblibě sumarizování typu "bod.4". V tom zlomku populace zajímajících se o hodinky nepředpokládám triviální úvahy s velikostí etc. Pro milovníka hodinek je stěžejní spíš souhrn různých ať už definovatelných či nedefinovatelných vlastností.

Odesláno

Aj ja mám 1 kus hranaté a páčia sanielen mne

Predávajúci môže poradiť, ale kde je záruka,že vie, čo je vo vnútri ?

A veľkosť ? ... je dôležitáá

Odesláno

Správná velikost je důležitá. Kamoš nosil nějaké větší Certiny DS (Podium??) , pak je měl na 2 měsíce v servisu (nedotažená korunka plus sprcha) a po tu dobu nosil nějaké starší, s průměrem neco pod 40mm. Vypadal, jako kdyby nosil dámské či spíše dětské hodinky. Proto je důležité si hodinky pokud možno nejdříve vyzkoušet na ruku. velikost v absolutních číslech nemusí být to nejdůležitější (tvar, šíře lunety, poměr šířky a výšky atd), to vše utváří estetický vjeml - ale ten bohužel zjistíme až když dáme hodinky na ruku.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...