Návštěvník RaGe Odesláno 25. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. prosince 2007 Mluvící hodiny http://www.srandamarta.estranky.cz/clanky/...-mluvici-hodiny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 27. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2007 Slovník manažerské "češtiny" Sedíte na mítinku, posloucháte šéfa a marně se snažíte pochopit, o čem ten dobrý člověk mluví? Černý Petr pro vás vytvořil speciální slovník mana žerské češtiny, který přijde extra vhod všem nedávno povýšeným lopatám a dělnému lidu vůbec. Kéž vám toto skromné dílko pomůže lépe porozumět vaší korporaci a vašim drahým nadřízeným, kteří se stále snaží něco vám odkomunikovat, a vy ne a ne to pobrat! aut-of-d-box finking = originální, svěží nápad. Podřízení často mylně označují šéfovy nápady za koniny odtržené od reality. Ve skutečnosti se však jedná o aut-of-d-box finking, které pokazí teprve neschopnost realizačního týmu. autsórsing = způsob, jak se zbavit protivného realizačního týmu. Práce se vyvede ven za cenu mírného zvýšení nákladů a zpomalení procesů, aby se mohla o pár let později zase insórsovat. benčmárk = čerchovaná čára v grafu, kterou musíme překročit, aby byl bonus. Na konci roku lidi z finančního nenápadně přesunou benčmárk dolů, protože i oni jsou lidi a taky si potřebují vzít hypotéku na ten baráček v Nových Manažerovicích, Praha-východ. bonus = spolu s výplatou jeden z úplně marginálních důvodů, proč chodíme do práce. Hlavní důvody jsou samozřejmě touha po sebevzdělání, možnost potkat nové lidi a čelit zajímavým čelenžím. brejnstorming = mítink, při němž náčelník provádí rituální tance kolem flipčártu a ostatní na něj vrhají neotřelé nápady. čelenž = nikdo přesně neví, co to je, ale manažer tomu neustále úspěšně čelí a doufá, že vy budete čelit také. Zlaté pravidlo byznysu praví, že každý další rok přináší ještě víc čelenží než ten předchozí. čenž menedžment = propouštění. ekspektejšny = očekávání. Ekspektejšny musíte správně nasetovat, abyste manažera nezklamali a sobě tak nevytvořili zbytečnou čelenž. elajnment = radostné souznění duší v jednom názoru. Více viz Dr. J. Goebbels, Gesammelte Reden. fídbek = způsob, jak hezky říct ošklivé věci a nezranit ničí city. V nejmenované energetické firmě používají dokonce zpětný fídbek, v překladu zřejmě bek fídbek. Když nám zákazník řekne, že se ten náš šmejd po týdnu rozpadl a že příště od nás něco koupí jen přes svou mrtvolu, citlivě podaný fídbek pro vedení může znít třeba takto: "Odezva je robustní, klienti proaktivně podporují vývoj produktu, spontánně zmiňují resell v dlouhodobém horizontu." flipčárt = kousek papíru v nadživotní velikosti, na který se při brejnstormingu zapisují vytryskávající moudra. folouap = opsat vybrejnstormované ekšn pojnts z flipčártů a rozeslat je po firmě s termíny jako "do Q2 2010", aby už po nich nikdo ani nevzdechl. funkcionalita = funkce. Populární amerikanismo-slovakismosvahilismus, který sice nemá absolutně žádné opodstatnění, ale některým připadá tak elegantní, že ho stále opakují. helpdesk = skupina lidí, kteří by vám určitě rozchodili zakouslý počítač, kdyby zrovna neměli dovolenou. leverydžovat = cool verze nudného slova "využít". Dobře leverydžovat se dá třeba už zmíněný autsórsing, čelenž nebo vůbec cokoli jiného, samozřejmě kromě helpdesku, který je přece na dovolené. majndset = hardwarová a softwarová konfigurace hlavy. Když máte nápad a nikomu kolem vás se nelíbí, neznamená to, že jste blbý - váš tým má jen špatně nastavený majndset. mapování procesů = běhání po firmě a malování složitých diagramů, na které se příští kvartál potichu zapomene. M. p. zabaví několik teoreticky založených lidí, kteří by jinak mohli v praxi natropit velké škody. nejoptimálnější = nejlepčejší. Pěkná ukázka tzv. manažerského superlativu: optimální, optimálnější, nejoptimálnější. Nejoptimálnější je vždycky ta šéfova varianta. optimalizace = propouštění. proaktivní = aktivní, ale o hodně fajnověji. Kdo není proaktivní, může být kdykoli autsórsován. Prvním proaktivním borcem v Čechách byl kolega Hujer, jen se to tehdy neumělo tak pojmenovat. synergie = abrakadabra. Univerzální zaklínadlo, od něhož se vždy čeká kouzelný a pozitivní efekt. systém = jakákoli, třeba i ta nejjednodušší věc, která má vypadat učeně a cool. Například sirka je zážehový a oxidizační systém, myš je taktilní kineticko-kontrolní systém a kancelářská židle je hýžďověstabilizační systém s rotační a lokomoční funkcionalitou. zprocesovat = protáhnout systémem (minimálně tím trávicím) a vrátit šéfovi udělané. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boo-beek Odesláno 27. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2007 Slovník manažerské "češtiny" ... A kua... Delam v jedne autsorsingove spolecnosti a je mi to cele nejake povedome......... ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
New X-Bob Odesláno 27. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2007 Obávám se, že uvedené termíny už pronikly i do státní správy Furt se nemůžu zbavit dojmu, že např. stará dobrá dřevěná tabule byla 10x lepší (pro zelené enviromentalisty-vážně myslím, že i ekologičtější), než hogo-fogo "flipčárt"... Ovšem už by to nebyla tabule, ale nějaký blebleboard Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 27. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2007 já bych připojil něco tak říkajíc z opačného konce http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2005103003 a dále doporučuju obzvlášť ty starší příspěvky na dfens hlavně ze sekce zmrdi a vohnouti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 27. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2007 Vojensko-český slovník taky není špatný. http://www.hradec.org/vcs.html Kdo tam byl ví, že základ vojenské mluvy je v jednom slově, které znamená určitý ženský orgán. Pomocí něj se dá říct vše. voják řekne: Odpičuj tu pičovinu, pičo nebo to zpičíš. český překlad: Odpoj to neoprávněně připojené elektrické topení, hochu nebo vyhodíš pojistky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 27. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2007 Jak mluví dnešní mládež: (jen namátkou jsem něco vybral víc na http://vikend.blog.cz/rubriky/jak-mluvi-dnesni-mladez ) cifršpion => účetní debordelizace => úklid krimoš => vězení lakovat => obelhávat kavka => 1 Kč záděr => problém čůčo => víno piškotéka => dětská diskotéka kaufovat => nakupovat cvokhaus => blázinec Kola - loka => Coca-Cola hubátko => balzám na rty šprnda => podprsenka hulajzna => holka, ženská ananas => přípitek (a na nás) lováče => peníze angoráky => červené oči balada => pohoda bauch => břicho do háčka => do práce cemr => záda šolna => oblek emko a téčko => máma a táta bomboška => bonboniéra zasklít => nevšimnout si, ignorovat šajn => světlo, ponětí zmydlit => pokazit mladá => přítelkyně rychna => zápach depeše => kolující tahák při písemce hyena => hygiena puml => míč nadrcenej => naučený ogar => hoch on s ní přede => on s ní chodí čekovat => sledovat síkovat => hledat spíkovat => mluvit žvejka => žvýkačka mydlinky => telenovely drajv => spád, rychlé tempo v hudbě písnout => poslat sms nebo email blomcat => potulovat se stínová tchýně => matka přítelkyně / přítele vidz => filmy basman => dozorce prodlužka => přestávka, která se protáhne až daleko do hodiny:) armydasky => vojenská sportovní obuv šáňo => šumivé víno svišť => dítě mít peška => mít smůlu bublinky => šumivé víno smajlík => člověk, který se často směje mít fedry => bát se něčeho pindat => vést hloupé řeči šůrovat => umývat, uklízet božolé de jonatán => jablečné víno chrchle => vaječný likér + zelená + griotka wokna => windows hodit výtlem => rozesmát se sémpa => sympatický empati => empatičtí jedinci introvertit si => být stranou, bavit se ve dvojici (menší skupince) výcvak => fotka - momentka překlik => kliknutí omylem krmič => člověk, který vykládá nepravdivé historky navrčenej => naučenej kušovat => mlčet škebla => ošklivá holka šťávička => hezká holka Deníček => Studijní průkaz aťa bla => atd... fleška => USB disk arulky => prášky funka => sranda bombózní => úžasný, super snout => snowboard padik => padesátník haxna => noha, ruka jezdit sockou => jezdit mhd Mít prdu => Vypadat hrozně nabortit,nahroutit => napsat rychle D.Ú. rozkokošený => nervózní,v trapný situaci fáruju => jedu tulo => tlustý čumčumovat => pozorovat lidi kolem rufus => super, skvělý, bomba Si maluj! => To si piš, že jo! íkváč => inteligent LOL! => Lot of laught - hodně smíchu Nohec => Nohejbal Pupendo => Plesknutí mincí o pupík Cassanova => Sukničkář Kulec => Kulečník Šmakovat => Chutnat Juknout => Podívat se SNB => Snowboard Čipera => Čilý důchodce kafíno => káva, kafe konťas => kontejner sorka => profesorka šnekovat => být pomalý Nevr => To nezkoušej; nikdy Bilec => kulečník Přihraj jiskru => Zapalíš mi? vorvaň => neohrabaný kluk drátovka => kabelová televize kočanda => hezká hubená holka lopouchy => velké uši kešeňa => peněženka Vychna => vychovatelka ohoz => oblečení pučka => paní učitelka kňour => unuděnec,ufňukanec čertíci s mikrovlnkou => policajti s radarem tydýt => hlupák borčík => malej borec veka => hezká holka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 27. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2007 A kua... Delam v jedne autsorsingove spolecnosti a je mi to cele nejake povedome......... ? Mi povídej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mars65 Odesláno 27. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2007 Mi povídej Něco z opravdového života z jedné nejmenované reklamní agentury. V průběhu jednání zaznělo asi toto "musíme je nabrífovat, aby věděli jak to mají obrendovat." Po dvou minutách, kdy jsem se tvářil jako po mozkové lobotomii jsem byl nucen onen "bríífink" ukončit. Předmětem schůzky byl totiž polep reklamních ploch nejmenované výstavní expozice onou nejmenovanou reklamní agenturou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 27. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2007 Něco z opravdového života z jedné nejmenované reklamní agentury. V průběhu jednání zaznělo asi toto "musíme je nabrífovat, aby věděli jak to mají obrendovat." Po dvou minutách, kdy jsem se tvářil jako po mozkové lobotomii jsem byl nucen onen "bríífink" ukončit. Předmětem schůzky byl totiž polep reklamních ploch nejmenované výstavní expozice onou nejmenovanou reklamní agenturou. Přítelkyně je velmi citlivá na češtinu. Když před ní řeknu "vykomunikovat", tak ji málem trefí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2007 Přítelkyně je velmi citlivá na češtinu. Když před ní řeknu "vykomunikovat", tak ji málem trefí Se jí nedivím.............. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2007 Se jí nedivím.............. Vidíš a já jo ono je asi hrozné, co s tou češtinou ta dnešní technicko-aglická mluva provádí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2007 Vidíš a já jo ono je asi hrozné, co s tou češtinou ta dnešní technicko-aglická mluva provádí Když po sobě čtu některé příspěvky, tak se divím, že sem mám dovoleno stále přispívat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2007 proč tomu věřím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2007 Jak mluví dnešní mládež: (jen namátkou jsem něco vybral víc na http://vikend.blog.cz/rubriky/jak-mluvi-dnesni-mladez ) ten odkaz nějak nefunguje ale pokud tohle výrazivo používá dnešní mládež tak to se toho tak moc nezměnilo. Podobně jsme se vyjadřovali před více než dvaceti lety, teda s vyjímkou počítačových výrazů. Taky brňáci jistě poznali že spousta toho pochází z hantecu.Ale to už se ví dávno že šalinó do hokny se jezdí i v Praze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2007 ten odkaz nějak nefunguje ale pokud tohle výrazivo používá dnešní mládež tak to se toho tak moc nezměnilo. Podobně jsme se vyjadřovali před více než dvaceti lety, teda s vyjímkou počítačových výrazů. Taky brňáci jistě poznali že spousta toho pochází z hantecu.Ale to už se ví dávno že šalinó do hokny se jezdí i v Praze. me odkaz jde .. jasne taky nektery znam ale dost ne - asi to spis bude tim ze jsem vzdycky patril ke slusnakum a sprtum :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2007 (upraveno) me odkaz jde .. určitě jsi myslel MNĚ, že? Safiho zoufalá přítelkyně Upraveno 28. prosince 2007 uživatelem ¨safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2007 takže všem, ještě jednou a naposled 2. a 4. pád = mě 3. a 6. pád = mně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepe Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2007 takže všem, ještě jednou a naposled 2. a 4. pád = mě 3. a 6. pád = mně klid ja jsem rad ze poznam kdy uzit "mi" a kdy "my", tohle je na me moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filipes Odesláno 28. prosince 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2007 vyskloňuj "houska" 1. pád - kdo, co - houska 7.pád - s kým, čím - se salámem 3.pád - komu, čemu - mně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky