Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak a je to :helpsmilie: , před chvílí se potvrdila má diagnóza "chronomagorie" - snažil jsem se do corp. netu lognout s nickem a heslem chronomagu :withstupid: a ještě se při třetím pokusu rozčiloval, co s tím to IT zase dělá :suicide_anim:

Odesláno
Docela by mě zajímalo, jak tam funguje ten chronograf :D

Panebože, co je na tom nejasného? Stiskneš horní tlačítko, sluníčko se pohybuje, stín se posouvá, no a na konci akce stiskneš znovu horní tlačítko a odečteš od koncové polohy stínu výchozí polohu stínu, no a máš dobu trvání akce a to s velmi slušnou přesností, protože Slunce se pohybuje poměrně hodně přesně. Pak stiskneš dolní tlačítko a uvidíš polohu stínu, která je nová nulová poloha. Já nevím, nad čím dumáš!

Návštěvník Tada
Odesláno
Panebože, co je na tom nejasného? Stiskneš horní tlačítko, sluníčko se pohybuje, stín se posouvá, no a na konci akce stiskneš znovu horní tlačítko a odečteš od koncové polohy stínu výchozí polohu stínu, no a máš dobu trvání akce a to s velmi slušnou přesností, protože Slunce se pohybuje poměrně hodně přesně. Pak stiskneš dolní tlačítko a uvidíš polohu stínu, která je nová nulová poloha. Já nevím, nad čím dumáš!

Mám ti takové tušení, že sluneční hodiny s chronografem pocházejí z dílny Járy Cimrmana :D

Odesláno
Mám ti takové tušení, že sluneční hodiny s chronografem pocházejí z dílny Járy Cimrmana :D

V zásadě ano, jeho sluneční hodiny byly ale doplněny ještě járovkou napájenou z baterie pro zajištění funkce když je slunce za mraky, nebo pro určování času v noci.

Odesláno

O NEOBYČEJNÝ EXPONÁT, digitální hodinky, které spadly na zem z výšky několika set metrů, se rozrostla sbírka muzea závodu na výrobu hodinek Elektronika v Minsku. Vlastníkem hodinek, vyrobených v Minsku byl Jurij Agafonov, který si je strh z ruky o šňůru padáku při parašutistickém seskoku. Jurij si zjistil místo, kam pravděpodobně spadly a vydal se je hledat. Brzy našel malou jamku a v ní hodinky, stále ještě odměřující správný čas. V závodě Elektronika se o příhodě dozvěděli, o "odolné" hodinky Jurije požádali a jako náhradu mu poslali nové.

Lidová demokracie 15.4.1985

Odesláno

Tak jsem včera musel zastřelit svýho psa..........A co ,jako,?...byl vzteklej?,nebo co??.......nooo,abych pravdu řek,.....uplně nadšenej z toho nebyl...

Návštěvník Tada
Odesláno

No, něco podobného jsem viděl naposledy, když jsem se ve Vatikánu učil na vymítače :D :o

Odesláno (upraveno)

Ja bych rek, ze ani ne. Jednu chvili IMHO chytil epilepticky zachvat. (alespon to vypadalo dost podobne)

Upraveno uživatelem nAscA
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...